ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять з функціональної підготовки з особовим складом ПДПЧ-16


Скачати 79.79 Kb.
Назва ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять з функціональної підготовки з особовим складом ПДПЧ-16
Дата 27.04.2013
Розмір 79.79 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Історія > План-конспект

«ЗАТВЕРДЖУЮ»


Начальник ПДПЧ-16

Центрального р-ну

капітан вн. сл.

М.В.Іщенко


“____”_____________2006 року




ПЛАН-КОНСПЕКТ


для проведення занять з функціональної підготовки

з особовим складом ПДПЧ-16

ТЕМА № 7. Історія, традиції та призначення підрозділів МНС України. Дорожити та примножувати славні традиції свого підрозділу- обов`язок кожного працівника.




Навчальна мета: Вивчити з особовим складом чергових караулів історію, традиції та призначення підрозділів МНС України.


Час: 45 хв.

Місце проведення: учбовий клас

Метод проведення: класно-груповий

Методичне забезпечення: план-конспект ,історичний формуляр, плакати

Література:

1. Указ Президента України № 1005\1996 від 28.10.1996р.( про створення

МНС України).

2.Закон України “Про правові засади цивільного захисту”.

3.Положення про Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у

справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи” (

затверджено Указом Президента України № 283\2004 від 05.03.2004р.

Порядок проведення заняття :

  1. (Перед початком занять) – Провести інформування про стан дисципліни та роботу, що проводиться щодо її зміцнення. – 10 хв.

Організаційний момент - 2 хв. :

  • перевірка присутніх ;

  • оголошення теми і мети заняття, питання , які вивчатимуся.

2. Контроль знань - 3 хв. :

  • перевірка засвоєння раніше пройденого матеріалу.

3. Викладення матеріалу теми - 25 хв.

Питання , які вивчатимуся :

  1. Створення Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи”.
  2. Історія Головного управління МНС України в Миколаївській області

та підрозділу.



.№

Питання та їх короткий зміст


Методичні вказівки





1 Питання: Створення Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Служба Цивільної оборони бере своє існування з 1932 року. З 1932 по 1961 рік службу Цивільної оборони очолював Міністр внутрішніх справ. З 1961 року службу Цивільної оборони очолював голова Кабінету Міністрів – тобто Прем‘єр-Міністр України.

У суспільстві й державі існують організаційні структури, дії яких спрямовані на профілактику надзвичайних ситуацій та подій. Структуру єдиної системи попередження і ліквідації НС становлять центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування і створювані ними функціональні та територіальні підсистеми єдиної системи цивільного захисту.



  • З метою вдосконалення управління Цивільною обороною України для захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій та для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Указом Президента України від 28 жовтня 1996 року № 1005\96 було утворено Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Згідно вищевказаного Указу - МНС України було визначено головним (провідним) органом у системі центральних органів виконавчої влади, який забезпечує проведення в життя державної політики у сфері цивільної оборони, рятувальної справи, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання цим ситуаціям та реагування на них, ліквідацію їх наслідків.

  • До 2003 року окремо існував Департамент державної пожежної безпеки в системі МВС України.

В цілому заходи по ліквідації НС покладалися на війська ЦО, але їх мало чисельність та розташування не дозволяло своєчасно надавати допомогу населенню. Зараз ці війська ЦО розформовуються.

  • Відповідно до Указу Президента України від 27 січня 2003 року № 47\2003 “Про заходи щодо вдосконалення державного управління у сфері пожежної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій” ДДПБ МВС України (Державний департамент пожежної безпеки), як урядовий орган державного управління та підпорядковані Департаменту органи управління, заклади, установи і підрозділи виведені зі складу Міністерства внутрішніх справ України і передані Міністерству України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

  • Згідно з наказом МНС України від 14 лютого 2003 року № 43 “Про затвердження структури державної пожежної охорони, лімітів чисельності, штату апарату Держпожбезпеки та безпосередньо підпорядкованих підрозділів”, встановлено структуру Відділу пожежної безпеки МНС України, як територіального органу МНС України.

Протягом 2003-2004 років проводилося переформування територіального органу управління МНС України в Миколаївській області:

  • УДПО МВС України в Миколаївській області в ВПБ МНС України в Миколаївській області (відділ пожежної безпеки) наказом МНС України від 14.02.2003 року № 43;

  • ВПБ МНС України в Миколаївській області в УПБ та АРР МНС України (управління пожежної безпеки та аварійно-рятувальних робіт) наказом МНС України від 03.07.2003 року № 217;

  • УПБ та АРР МНС України в Миколаївській області в управління МНС України в Миколаївській області наказом МНС України від 06.12.2003 року № 475;

  • Управління МНС України в Миколаївській області в Головне управління МНС України в Миколаївській області наказом МНС України від 19.04.2004 року № 175.

  1. Президентом України від 19.12.2003 року прийнято Указ № 1467 “ Про Державну програму перетворення військ Цивільної оброни України, органів і підрозділів державної пожежної охорони в Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту на період до 2005 року”.

  2. 24 червня 2004 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про правові засади цивільного захисту “( № 1859-IV). Цей Закон визначає правові та організаційні засади у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру, повноваження органів виконавчої влади та інших органів управління, порядок створення і застосування сил, їх комплектування, проходження служби, а також гарантії соціального і правового захисту особового складу органів та підрозділів цивільного захисту.

  3. Указом Президента України від 06.07.2004 року № 755\2004 Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи було реорганізовано в Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та Державний комітет України з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

  4. Указом Президента України №1010\\2004 від 27 серпня 2004 року встановлено нове професійне свято – День працівників цивільного захисту, яке щорічно тепер відзначатиметься 17 вересня. В цей день проводяться святкові богослужіння щодо вшанування ікони Божої Матері “Неопалима Купина”.

  5. Указом Президента України від 7 травня 2005 року № 757\2005 ЖВАНІЯ Давид Важаєвич призначений Міністром України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

2.Питання : Історія Головного управління МНС України в Миколаївській області та підрозділу.


Згідно з Постановою Ради міністрів СРСР від 14 травня 1981 року № 426/43було надано штати на організацію в м.Миколаєві підпорядкованої воєнізованої пожежної частини численністю 45 чоловік. УВО Миколаївського облисполкому за пропозицією ВПБ УВС прийняло рішення про створення ПВПЧ в Центральному районі м.Миколаєва з оперативною підлеглістю СВПЧ-1.Частині було присвоєно № 16. Під дислокацию підрозділу була передана будівля гаража загона технічної служби ВПБ по вул. Привільній,136.

На момент організації ПВПЧ-16 на озброєнні частини була наступна техника : АЦ-40(130)63Б, АЗО-12(66).

В січні 1983 р. ВПБ УВС приняло рішення про об’єднання ПВПЧ-16 з ПСПЧ-10. В бойовий розрахунок було введено АГДЗС, ПГВП-400(131), колінчатий підйомник.

В зв’язку з передислокацією СДПЧ-1 в нове депо за новою адресою (вул..А.Старова1/1) ПДПЧ-16 перейшло в будівлю за адресою : вул. Наваринська,13 . Таким чином, 14 січня 1991 р. було посилено Центральний та Заводський райони. В нову будівлю ПДПЧ-16 перейшло одне відділення на основному пожежному автомобілі АЦ-40(130)63Б та одне відділення на спец.автомобілі АЗО-12(672) та два резервні автомобілі АЦ-40(130)63Б та АЦ-40(131). Таким чином було побудовано первинний тактичний підрозділ, здатний виконувати завдання по спасінню людей та гасінню пожежі.

З 1 травня 1993 р. введено в бойовий розрахунок ще одну чергову зміну – 4-й караул для посилення та розширення оперативно-тактичних можливостей пожежних підрозділів. 10.06.96 р. було введено в бойовий розрахунок друге оперативне відділення на АЦ-40(130)63Б, який було передано з СДПЧ-1, а АЗО-12 передано в СДПЧ-1.

З метою використання спеціальної пожежної техніки, яка отримана після реформування МНС, ПДПЧ-16 був переданий автомобіль медичної допомоги ГАЗ-66. Після вжитих заходів вказаний автомобіль введений в бойовий розрахунок підрозділу.



Дати під запис

Коротко під запис


4. Закріплення матеріалу теми – 5 хв.



  1. Підведення підсумків – 5 хв.




  • Вказати на питання, які вимагають підвищеної уваги.

  • Відповісти на запитання.

  • Оголосити оцінки.



Начальник караулу ПДПЧ-16


лейтенант вн. сл. Л.А.Іноземцев

Схожі:

ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення лекційного заняття з функціональної...
ТЕМА: Порядок проведення службового розслідування стосовно порушення особами особового складу цивільного захисту службової дисципліни,...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з особовим складом чергових...
МЕТА: вивчити з особовим складом чергових караулів основні положення Закону України
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять з тактичної підготовки з особовим...
ТЕМА №3 : Гасіння пожеж на об’єкта добування, зберігання, переробки та транспортування горючих газів
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення заняття з функціональної підготовки...
ТЕМА: Наказ МНС України №226 від 10. 07. 2003 року “Про затвердження Настанови з організації виховної роботи з особовим складом МНС...
ПЛАН-КОНСПЕКТ проведення заняття з психологічної підготовки з особовим...
Навчальна мета: Вивчити з особовим складом види конфліктів з метою їх попередження
План-конспект для проведення занять по тактичній підготовці з особовим складом ПДПЧ-36
Навчальна мета: Вдосконалити знання особового складу караулу з тактичної підготовки. Навчання особового складу прийомів і способів...
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять з технічної підготовки з особовим...
Тема: 2 „ Правила дорожнього руху та транспортна дисципліна. Безпека керування автотранспортним засобом у складних погодних умовах...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення занять з рятувальної підготовки з особовим...
ТЕМА №5 Організація і порядок проведення рятувальних та інших невідкладних робіт при виникненні НС на водних об’єктах
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять із гуманітарної підготовці з...
Тема №6: Релігійні конфесії в Україні. Їх роль у духовному відродженні українського народу
ПЛАН-КОНСПЕКТ для проведення занять із гуманітарної підготовці з...
Тема №18: Релігійні конфесії в Україні. Їх роль у духовному відродженні українського народу
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка