Тип уроку: Огляд програмних і технічних засобів створення й демонстрації презентацій Мета


Скачати 48.47 Kb.
Назва Тип уроку: Огляд програмних і технічних засобів створення й демонстрації презентацій Мета
Дата 23.03.2013
Розмір 48.47 Kb.
Тип Урок
bibl.com.ua > Інформатика > Урок
Тип уроку: Огляд програмних і технічних засобів створення й демонстрації презентацій

Мета:

Ознайомити учнів з основними видами презентацій

Дати учням поняття технічного та програмного забезпечення для створення комп’ютерних презентацій

Навчити правильно продумувати стиль, зміст та дизайн презентацій
Тип уроку: урок засвоєння нового матеріалу

Хід уроку

I. Організаційний етап.

II. Актуалізація опорних знань
Викладач повідомляє оцінки за контрольну роботу, робить детальний аналіз помилок

III. Формулювання мети і завдань уроку.
Поняття презентації та її види

Доволі часто виникає потреба у представленні чого-небудь нового: ідей, проектів, продукції, товару тощо. Захід, на якому відбувається таке представлення, отримав назву презентація (англ. presentation – представлення). На сьогоднішній день існують наступні види презентацій:

Комп'ютерні презентації, електронні презентації. Електронні презентації (комп'ютерні презентації) можна розміщувати в Інтернеті на сайті компанії, розсилати по електронній пошті, використовувати на конференція, семінарах, презентаціях як відео презентації. Вони відрізняються динамікою і можливістю включення повноцінної анімації (анімаційні презентації), оригінальною подачею інформації з додаванням звуку і музики.

Мультимедіа презентація (мультимедійні презентації, інтерактивні презентації). Наступними, ще обширнішими по своїх можливостях є мультимедійні презентації (мультимедіа презентації). Подібний формат інтерактивних презентацій дозволяє інтегрувати в презентацію звук, відео файли, анімацію, тривимірні об'єкти і будь-які інші елементи без втрати якості. Збалансоване використання інформації, а саме чергування або комбінування тексту, графіки, відео і звукового ряду роблять мультимедійні презентації максимально комфортними і зручними у використанні. Мультимедійні презентації дозволяють поєднувати в собі декілька форматів - Power Point, PDF і так далі, але в більшості своїй дані презентації на 100% зроблені на основі Flash (флеш) технології.

Flash презентації (флеш презентації) - це універсальний продукт дозволяє найгармонійніше поєднувати інформацію з яскравим дизайном і анімацією. Flash презентація (флеш презентація) - це можливість створення презентації єдиним файлом, що дозволяє встановити автозапуск презентації при завантаженні диска. Більш того, Flash презентації допомагають не тільки створювати цікаві ролики, але і оснащувати презентацію зручним інтерфейсом - Ви самостійно можете управляти презентацією. Ще один величезний плюс презентацій на основі flash - це відносно невеликий розмір презентації, що дозволяє розміщувати їх в Інтернеті або дарувати на міні дисках.

3d презентації. Ще одним різновидом комп'ютерних презентацій можна вважати 3d презентації - тобто презентації, оформлені в тривимірній графіці (3d графіці, 3d анімації). Презентації подібного роду дають можливість віртуальної демонстрації об'єкту, товару, або споруди буквально з усіх боків.

Power point презентації (презентації powerpoint) Іншим традиційним варіантом презентації є презентація у форматі Рowerрoint (презентація Power Point). Презентація Рowerрoint - приклад гармонійного поєднання інформації і якісного візуального втілення окремих ідей. Споживач, не відволікаючись від інформації, підсвідомо вбирає її на емоційному і інтуїтивному рівні завдяки естетичному виконанні презентації.

Презентації pdf. Ще один вид сучасної презентації - це презентація у форматі pdf. Фактично це варіант електронного каталога, зручного для розсилки по електронній пошті, розміщенню на сайті компанії або в Інтернеті. Презентація pdf дає можливість подати в привабливому вигляді ретельно відібрану інформацію. Проте вигляд (дизайн презентації) повинен бути також ретельно продуманий, розроблений і втілений в життя. Найчастіше презентації pdf використовуються як допоміжний продукт до інших видів презентацій.

Сd презентації, DVD презентації. Будь-які презентації можна не тільки показувати на екранах, викачувати з Інтернету, але і дарувати на різних носіях, особливо це зручно для презентацій розміром від 20 мегабайт, які важкі для скачування і не призначені для пересилки по електронній пошті. На даний момент найпоширенішими є Сd презентації.Це можуть бути як CD візитки, так і повноцінні dvd презентації з використанням всіх можливостей, що надаються форматом.
Проте для створення будь-якої презентації необхідне відповідне технічне та програмне забезпечення.

Прикладні програми, призначені для створення комп'ютерних презентацій, називаються системами опрацювання презентацій.

Для демонстрації комп'ютерних презентацій використовують персональні комп'ютери, демонстраційні монітори великих розмірів, мультимедійні проектори та ін.

Серед комп'ютерних презентацій розрізняють слайдові та потокові презентації. Доповідач, як правило, керує зміною слайдів на екрані, послідовністю появи на них певних об'єктів. Він може попередньо налаштувати автоматичний показ об'єктів через певні інтервали часу.

Слайдова презентація розробляється і демонструється як послідовність слайдів. До цього виду систем опрацювання презентацій відносяться Microsoft Office PowerPoint, OpenOffice.org Impress, Quick Slide Show, MySlideShow.

Іншим видом презентацій є потокові презентації. Вони призначені для неперервного відтворення послідовності (потоку) об'єктів із заздалегідь визначеним часом показу кожного з них. Фактично це відеофільм, наприклад рекламного або навчального призначення. Програмами для опрацювання цього виду презентацій є Adobe Flash, Microsoft Movie Maker, AnFX Visual Design, Virtual Tour Builder.

Основні можливості систем опрацювання комп'ютерних презентацій

Сучасні системи опрацювання слайдових комп'ютерних презентацій – це різнопланові програми, які надають широкі можливості для створення і представлення презентації:

включення до слайдів презентації текстів, графічних зображень, відео і звукових об'єктів;

редагування та форматування об'єктів презентації;

використання шаблонів і стилів оформлення слайдів;

застосування ефектів анімації до об'єктів презентації;

налаштування послідовності та тривалості відтворення об'єктів презентації;

налаштування режимів демонстрації слайдів на екрані монітора або з використанням мультимедійного проектора;

демонстрація створеної презентації;

підготовка до друку слайдів презентації на монохромному або кольоровому принтері;

збереження презентації у файлах різних форматів для відтворення з використанням різних програмних продуктів;
Microsoft PowerPoint

Система опрацювання презентацій Microsoft Office PowerPoint відноситься до програм опрацювання слайдових презентацій. Вона може працювати в двох основних режимах – створення і редагування презентації та її демонстрації.

Стандартні формати файлів презентацій Розширення

Тип файла

*.pptx

Файл презентації, створеної в Microsoft Office PowerPoint 2010

*.ppt

Файл презентації, створеної в попередніх версіях Microsoft Office PowerPoint

*.pot, *.potx

Файл шаблонів презентації

*.pps, *.ppsx

Файли презентацій, що завжди відкриваються в режимі демонстрації.


http://lplpo.ucoz.lv/_ld/0/28_Power_Point_teo.pdf

Схожі:

Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення....
Мета: ознайомити учнів з поняттям презентації та комп’ютерної презентації, їх призначенням, слайдові та потокові презентації, провести...
1. Комп’ютерні презентації (6 год.)
Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення. Поняття про слайдові та потокові презентації. Огляд програмних і...
1. Комп’ютерні презентації та публікації (12 год.)
Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення. Поняття про слайдові та потокові презентації. Огляд програмних і...
Тема заняття: «Вибір, підключення та налаштування роботи технічних...
Мета: Ознайомити учнів з підключенням та налаштуванням роботи технічних засобів для демонстрації презентації
Відділ освіти Овруцької районної державної адміністрації Овруцька...
Федюніна І. С. Застосування засобів підготовки та демонстрації презентацій як інноваційний підхід до проведення уроків з інформатики....
Уроку : Навчальна
Тема. Створення та демонстрація презентацій засобами MS PowerPoint на тему «Подорож в країну знань»
Електронний підручник з української мови для 5-го класу загальноосвітніх навчальних закладів
України багато в чому залежить від якості тих дидактично орієнтованих програмних засобів, які мають бути безпосередньо задіяні в...
Рекомендації з використання мультимедійних презентацій на уроці
Приступаючи до створення презентації, необхідно чітко визначити: цілі, які треба досягти в результаті уроку, завдання, які належить...
Тема: Робота з редактором презентацій
...
До проекту наказу Мінагрополітики України Про затвердження Номенклатури...
Мінагрополітики України "Про затвердження Номенклатури службових, спеціальних (спеціалізованих) автомобілів, технічних засобів зв’язку...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка