1. Безпека та запобіжні заходи


Скачати 421.67 Kb.
Назва 1. Безпека та запобіжні заходи
Сторінка 1/11
Дата 30.09.2013
Розмір 421.67 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

Зміст

1. Безпека та запобіжні заходи 6

2. Опис телефону 14

2.1 Клавіші та компоненти 15

2.2 Екранні позначки 16

3. Початок роботи 18

3.1 Встановлення SIM-картки та батареї 18

3.2 Зарядка батареї 18

3.3 Вмикання/вимикання телефону 19

3.4 Використання навушників 19

4. Основні функції 20

4.1 Збереження нового запису в контактах 20

4.2 Здійснення дзвінка 20

4.3 Відповідь на виклик або відміна виклику 20

5. Спеціальні можливості 21

5.1 Екстрений виклик (SOS) 21

5.2 Виклик в одне натискання 22

5.3 Функція дистанційного керування телефоном за допомогою SMS-повідомлень 23

6. Функції швидкого набору 25

7.Контакти 26

7.1 Додавання нового контакту 26

7.2 Групи 27

7.3 Налаштування контактів 27

7.4 Дії з контактом 28

8.Повідомлення 30

8.1 SMS-повідомлення 30

8.2 MMS-повідомлення 36

8.3 Повідомлення мережі 40

9.Дзвінки 41

9.1 Статистика 41

9.2 Архів викликів 41

9.3 Налаштування викликів 42

10.Медіа 45

10.1 FM-радіо 45

10.2 Плеєр 46

10.3 Камера 48

10.4 Фотоальбом 49

10.5 Відеоплеєр 49

10.6 Диктофон 50

11.Профілі 51

12.Налаштування 52

12.1 Час і дата 52

12.2 Телефон 52

12.3 Мережі 54

12.4 Безпека 54

12.5 Скидання налаштувань 55

13. Програми 56

13.1 Калькулятор 56

13.2 Календар 56

13.3 Будильник 56

13.4 Нагадування 56

13.5 Секундомір 57

13.6 Ігри 57

13.7 Диспетчер файлів 57

14. Служби 58

14.1 Сервіс SIM-карти 58

14.2 Bluetooth 58

14.3 Браузер 59

14.4 Точка доступу 59

15. Додатки 60

15.1 Основні технічні характеристики 60

15.2 Догляд та технічне обслуговування 60

15.3 Вирішення проблем 62

15.4 Попередження 64


1. Безпека та запобіжні заходи


Ознайомтеся і дотримуйтесь викладених нижче інструкцій з метою дотримання правил безпеки та чинного законодавства.

Дотримуйтесь правил користування стільниковими телефонами поблизу хімічних виробництв, бензоколонок та інших вибухонебезпечних об'єктів.

Тримайте телефон і аксесуари в недосяжному для дітей місці.

При керуванні транспортним засобом, для забезпечення безпеки використовуйте телефонну гарнітуру, яка дозволяє користуватися телефоном без допомоги рук, або зупиніть автомобіль на узбіччі дороги на час розмови.

Вимикайте телефон під час посадки в літак і не вмикайте його під час польоту.

Дотримуйтесь правил користування стільниковими телефонами в лікувальних закладах. Будьте обережні при використанні мобільного телефону поблизу таких пристроїв, як кардіостимулятори, слухові апарати та інше медичне електрообладнання, на роботу якого мобільний телефон може впливати негативно.

Завод-виробник мобільного телефону не надає жодних гарантій на аксесуари та деталі, які не входять в комплектацію телефону.

Ніколи не намагайтеся розібрати телефон. При виникненні будь-яких проблем звертайтеся до продавця.

Не намагайтеся перезаряджати телефон без батареї.

Заряджайте телефон у добре провітрюваному приміщенні та далеко від легко займистих та вибухових речовин і об'єктів.

Не тримайте кредитні карти або інші магнітні носії поруч з апаратом, адже записана на них інформація може бути знищена.

Тримайте телефон подалі від рідин. При попаданні рідини всередину або появі ознак роз'їдання— вийміть батарею та зверніться до сервісного центру.

Не використовуйте телефон в умовах високих або низьких температур. Не залишайте телефон під впливом прямих сонячних променів, в місцях з високою вологістю або в запиленому середовищі.

Інформація про батарею


Даний телефон розрахований на роботу від акумуляторної батареї. Повна працездатність нової батареї забезпечується лише після двох-трьох повних циклів розрядки і зарядки. Акумулятор допускає багатократну зарядку і розрядку, при цьому він поступово зношується. Коли тривалість роботи в режимі розмови та в режимі очікування стає помітно меншою звичайної—замініть батарею. Використовуйте тільки рекомендовані виробником батареї та зарядні пристрої, призначені для телефону даної моделі.

Якщо зарядний пристрій не використовується—відключайте його від мережі живлення і від телефону. Не залишайте телефон з повністю зарядженою батареєю приєднаним до зарядного пристрою, оскільки перезарядження може скоротити термін служби батареї. Якщо повністю заряджену батарею не використовувати, то з часом вона розряджається.

Використовуйте батарею тільки за призначенням. Ніколи не використовуйте пошкоджений зарядний пристрій або батарею.

Не допускайте короткого замикання батареї. Випадкове коротке замикання може відбутися при прямому контакті позитивної (+) і негативної (-) клем батареї з металевими предметами. Це може статися тоді, коли, наприклад, у Вас в кишені або сумочці лежить запасна батарея. Коротке замикання клем призводить до пошкодження батареї або приєднаного до неї пристрою.

В умовах підвищених або знижених температур ємність батареї знижується, а термін її служби скорочується. Намагайтеся зберігати батарею при температурі від 15 ° C до 25 ° C. Телефон з перегрітою або переохолодженою батареєю може тимчасово не працювати, навіть якщо батарея повністю заряджена. Працездатність батареї особливо знижується при температурі нижче нуля. Забороняється кидати батарею у вогонь.

Утилізація батарей здійснюється відповідно до місцевих екологічних норм і законів. При можливості, слід здавати використані батареї на переробку. Забороняється викидати батареї в контейнери для побутового сміття.

Рекомендації.


• З міркувань безпеки, не замінюйте частини і деталі батареї самостійно і не виймайте її з корпусу.

• Щоб уникнути будь-яких пошкоджень телефону рекомендується використовувати тільки оригінальну батарею, що поставляється нашою компанією в комплекті з телефоном.

• Проводьте зарядку телефону при температурі від 0 ° C до 40 ° C. Не заряджайте батарею при дуже високих або дуже низьких температурах.

• Не користуйтеся мобільним телефоном під час заряджання.

Не виконуйте зарядку протягом надмірно тривалого часу. Від'єднуйте зарядний пристрій відразу ж після того, як батарея повністю зарядиться. Зберігайте зарядний пристрій окремо від телефону.

Додаткова інформація з безпеки


Телефон та аксесуари можуть складатися з дрібних деталей. Тримайте їх у місцях, не доступних дітям.

Умови експлуатації


Необхідно дотримуватися всіх встановлених правил в будь-якому місці і завжди відключати телефон, якщо його використання заборонено, інакше він може створювати перешкоди для іншого обладнання і, таким чином, представляти небезпеку. Використовуйте обладнання лише в нормальних умовах експлуатації. Телефон відповідає вимогам радіаційної безпеки, як при його використанні в нормальному положенні, піднесеним до вуха, так і при знаходженні на відстані не менше 2,2 см від тіла. При переносці в чохлі, поясному чи іншому футлярі, подібні аксесуари не повинні мати металевих деталей, а телефон повинен знаходитися на відстані від тіла, зазначеному вище. Перш ніж брати телефон із собою, переконайтеся в тому, що забезпечується встановлена інструкціями відстань.

Вплив на медичне обладнання


Робота мобільних телефонів може впливати на деякі медичні прилади.

Якщо в медичному закладі є попереджувальні таблички з вимогою відключати мобільні телефони, необхідно дотримуватися даного правила. У лікарнях та інших медичних установах і закладах іноді використовується обладнання, яке може реагувати на зовнішні радіосигнали.

Кардіостимулятори


Виробники медичного обладнання рекомендують не наближати мобільний телефон до електронних приладів для стимуляції роботи серця на відстань менше 15 см, щоб уникнути можливого впливу радіосигналів на кардіостимулятор. Ці рекомендації засновані на результатах незалежних досліджень та висновках програми досліджень бездротових технологій Wireless Technology Research (США). Люди з кардіостимуляторами не повинні:

- тримати телефон на відстані менше 15 см до кардіостимулятора;

- носити телефон у нагрудній кишені.

Для зниження ризику впливу радіосигналів підносьте мобільний телефон до вуха з протилежного від кардіостимулятора боку.

При виникненні підозр на наявність радіоперешкод вимкніть телефон та відсуньте його ще далі.

Слухові апарати


Деякі цифрові бездротові пристрої можуть впливати на роботу слухових апаратів. При виникненні перешкод— зверніться до виробника устаткування.

Транспортні засоби


Радіосигнали можуть впливати на автомобільні електронні системи (наприклад, системи електронного вприскування палива, систему ABS, круїз-контроль, системи подушок безпеки), які були неправильно встановлені чи неналежним чином захищені. Для одержання додаткової інформації про будь-яке автомобільне обладнання—зверніться до виробника автомобіля або його представника.

Не зберігайте та не переносьте вогненебезпечні зріджені гази або вибухові речовини разом із телефоном або його аксесуарами. Водії автомобілів, обладнаних подушками безпеки, повинні пам'ятати, що подушки безпеки заповнюються повітрям під тиском.

Не розміщуйте предмети, в тому числі стаціонарне або переносне радіоустаткування, над подушкою безпеки та в зоні спрацьовування подушок безпеки. У разі спрацювання подушки безпеки, неправильне розташування мобільного телефону може призвести до серйозних травм.

Якщо перевізником не заявляється інше, забороняється використовувати мобільний телефон на борту літака. Відключайте телефон до посадки. Використання бездротових пристроїв дальнього зв'язку в польоті може створювати перешкоди для радіообладнання повітряного судна.

Вибухонебезпечні зони


Завжди вимикайте мобільний телефон в місцях, де існує небезпека вибуху, і виконуйте всі вказівки та інструкції. Вибухонебезпечними вважаються такі місця, в яких зазвичай потрібно вимикати двигун автомобіля. У цих зонах іскріння може призвести до вибуху або пожежі з можливим подальшим травматизмом або смертельним результатом.

Вимикайте мобільний телефон на бензозаправних станціях, поблизу бензонасосів і гаражів. Дотримуйтесь обмежень, що накладаються на використання радіообладнання поблизу місць зберігання і продажу палива, хімічних підприємств та місць проведення вибухових робіт. Вибухонебезпечні зони найчастіше чітко позначаються. Це відноситься також і до нижніх палуб на кораблях, засобів транспортування або місць зберігання хімікатів, транспортних засобів на рідкому паливі (такому як пропан або бутан), до місць з вмістом у повітрі хімічних реагентів або часток, таких як дрібний пісок, пил або металевий порошок.

Екстрені телефонні дзвінки


Увага!

В екстрених випадках, таких як виклик швидкої медичної допомоги, ніколи не покладайтеся лише на мобільний телефон.

Інформація про сертифікацію


Абонентський термінал сертифікований органом з сертифікації продукції УкрСЕПРО. Сертифікат № UA1.025.0013863-12

Дана модель відповідає міжнародним нормам по радіохвильовому випромінюванню. Мобільний телефон є приймально-передавальним пристроєм. Його конструкція забезпечує обмежений вплив радіохвиль у відповідності з міжнародними нормативами.

Наявні стандарти були розроблені незалежною науковою організацією ICNIRP (Міжнародна комісія із захисту від неіонізуючих випромінювань). У них врахований запас надійності, гарантуючий захист всіх осіб незалежно від віку та стану здоров'я.

В інструкціях використовується така одиниця виміру, як питомий коефіцієнт поглинання (SAR). ICNIRP встановила значення SAR для мобільних пристроїв загального користування в межах 2.0 Вт/кг.

Оскільки SAR вимірюється при найвищому значенні потужності передавача пристрою, фактичні значення SAR телефону під час експлуатації зазвичай нижче вказаного рівня.

Це відбувається завдяки автоматичної зміни рівня потужності передавача, що забезпечують використання мінімально необхідного для коректної роботи пристрою в мережі рівня.

Незважаючи на те, що у різних телефонів, так само як і в одного і того ж телефону в різних обставинах рівень SAR може варіюватися, вони всі відповідають вимогам державних стандартів щодо безпечного рівня впливу.

Згідно з положеннями Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) наявна інформація не вказує на необхідність дотримання особливих заходів обережності при використанні мобільних пристроїв. У рекомендаціях ВООЗ наголошується, що при бажанні зменшити вплив радіохвиль, необхідно обмежити час розмов або використовувати гарнітуру «hands-free», що дозволяє користуватися мобільним телефоном, не підносячи його до голови і тіла.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

Схожі:

ДОВІДКА Про стан травматизму невиробничого характеру в Україні та заходи щодо його поліпшення
Згідно зі статтею 3 Конституції України життя та здоров'я людини, її безпека є найвищими соціальними цінностями, за забезпечення...
План-конспект Література: С. М. Літвак «Безпека життєдіяльності»
Тема 8: Екологічні проблеми в сучасному світі й Україні. Надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру. Заходи щодо їх...
Безпека життєдіяльності – як поняття. Безпека абсолютна й відносна....
Сучасна людина живе у світі небезпек – природних, технічних, антропогенних, екологічних та ін
Луценко Ю. В., Олійник В. В., Удянський М. М
«Пожежна безпека», напряму підготовки 0928 «Пожежна безпека», освітнього рівня повної вищої освіти, кваліфікації 2149. 2 «Інженер...
Безпека руху безпека життя
Мета: поглибити знання учнів про правила дорожнього руху; повторити основні правила пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів, пасажирів,...
Основні заходи Адміністративно-управлінські заходи
Забезпечити утримання спортивних приміщень, інвентарю в робочому стані та його поновлення
Урок №37 Дата 30. 01. 2012 Вчитель Приймак Д. М. Тема: «Безпека людини...
Мета уроку: повторити правила техніки безпеки під час роботи з електричними приладами і пристроями, безпека під час грози; розвивати...
6 – 10 вересня 2010 р в м. Алушта, АР Крим, Україна відбулася VI...
Ників міністерств і відомств, науково-дослідних інститутів, виробничих і комунальних організацій, вузів, неурядових організацій з...
Безпека туризму Екзамен

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Затвердити заходи Головного управління юстиції у Волинській області щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка