|
|
Скачати 58.99 Kb.
|
|
Тема2.6.: Створення композиції оздоблення виробів: торта, тістечок,печива. Мета: Засвоєння знань учнів про вироби, композиції; формування вмінь аналізувати вироби; розвивати логічне та абстрактне мислення, уяву, пам’ять. Дидактичні матеріали: зразки, журнали, підручники. Тип уроку: Формування практичних умінь та навичок. Структура уроку: І. Організаційна частина 2 хв. II. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів 5 хв. ІІІ. Мотивація навчальної діяльності учнів 5 хв. IV. Повідомлення теми й мети уроку 3 хв. V. Вивчення нового матеріалу 15хв. VІ . Вступний інструктаж 5 хв. VIІ. Практична робота 10 хв. VIІІ. Закріплення нових знань 8 хв. ІХ. Підведення підсумків уроку 5 хв. X. Прибирання робочих місць і майстерні 2 хв. Хід урокуІ. Організаційна частина:
ІІ. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів:
III. Мотивація навчально - трудової діяльності Сьогодні ми будемо вчитись проектуванню робити композиції до торта і оздоблювати їх. Завдяки отриманим умінням (здійснювати вибір найкращих ознак розглянутих моделей для створення нової, виконувати ескіз тощо) ви зможете проектувати корисні, цікаві та посильні вироби, які можуть стати Вам у нагоді під час вашого навчання, дозвілля. IV. Повідомлення теми, мети уроку Учитель записує на дошці тему уроку, повідомляє навчальну мету. V. Вивчення нового матеріалу ![]() Оздоблення та прикрашання тортів. Випечений для торту бісквіт розрізають ниткою або гострим ножем по горизонталі на пласти завтовшки приблизно 1.5-2 см. Чим тонше вийдуть пласти, тим смачніше ймовірно виходить торт. Бісквіти зазвичай доволі сухі: тому перед приготуванням торту їх потрібно зволожити за допомогою цукрового сиропу, що готується з 0.5 склянки води, 50 гр. цукру й аракових або ромових крапель. Бісквіти також можна зволожувати вином, але такий торт швидко стає кислим, тобто його потрібно одразу з'їсти. Для зволоження хлібного та пряного тортів особливо гарно підійде фруктовий сік. Верхній шар бісквіту не змочують, тому що це ускладнює змащення кремом, а глазур може відставати. Змочений виріб залишають на 24 години в прохолодному приміщенні, щоб волога рівномірно розподілилася. При приготуванні торту, кожний шар змащують кремом. Для звичайних нежирних бісквітів краще підійдуть жирні креми. Жирні бісквіти краще промащувати джемом, повидлом, мармеладом, вершковим кремом. Промащені пласти бісквіту накладають одне на одне, злегка притискають і залишають на декілька годин. Потім їх край обережно зачищають, згори та з боків торт покривають кремом або глазур'ю (бажано два рази), бокові сторони обсипають крихтами з того самого тіста. Для прикрашення тортів згори використовують крем, крихти, цукати, фрукти та варення. Бісквітний торт бажано робити з двох сортів тіста — темного та світлого, тому що тоді він буває смачнішим та гарніше виглядає. Ось приклад смачних поєднань: хлібний бісквіт з лимонним, какаовий зі звичайним бісквітом, маковий із заварним, кавовий з апельсиновим і таке інше. Підставка для оздоблення тортів. ![]() Торти з комбінованою начинкою: «Дипломат» |
|
Тем 4: Різноманітність кондитерських виробів та види їх оздоблення. Мета Мета: засвоєння знань про асортимент кондитерських виробів та видів їх оздоблення; формування вмінь при виготовленні різноманітних... |
Тема. Оздоблення точених виробів. Мета Мета. Ознайомити учнів з прийомами оздоблення точених виробів безпосередньо в токарному верстаті; виховання позитивного ставлення... |
|
Тема. Складання письмового твору опису за картиною М. Приймаченко... |
Тема. Малювання композиції «Чарівні птахи» Мета. Ознайомити учнів з елементарними поняттями про залежність форми і декоративного оздоблення виробів. Розвивати фантазію, творчу... |
|
Тем 10: Технологія приготування страв із бісквітного тіста. Мета Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із бісквітного тіста, таблиці... |
Тема. Оздоблення виробів різьбленням Мета Мета: ознайомити учнів з тригранно-виїмковим різьбленням, навчити виконувати найпростіші елементи різьблення; виховувати бережливе... |
|
Тем 13: Технологія приготування страв із листового тіста. Мета Обладнання: таблиці «Правила безпечної роботи в шкільних майстернях», ілюстрації із зображенням виробів із листового тіста, таблиці... |
Урок образотворчого мистецтва по темі «Прикладна діяльність. Створення... Тема: Прикладна діяльність. Створення декоративної композиції «Дерево життя» в техніці петриківського розпису |
|
Азбука геометричного різьблення та виготовлення виробів з геометричним декором «Азбука геометричного різьблення» дозволить тобі поглиблено вивчити курс різьблення, що є основою для виготовлення та оздоблення... |
Крема, які використовуються для оздоблювання шарового тіста Білкові креми Завдяки цьому їх використовують для оздоблення поверхні тістечок і тортів, а також для заповнення порожнин випечених напівфабрикатів.... |