Вишивка – невмирущий оберіг”


Скачати 25.28 Kb.
Назва Вишивка – невмирущий оберіг”
Дата 16.04.2013
Розмір 25.28 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Долинська центральна районна бібліотека

Вишивка – невмирущий оберіг”

Вебліографічний список


Долина

2011

Вишивка – це один з найулюбленіших та найбільш поширених видів народного мистецтва, це скарбниця вірувань, звичаїв, духовних устремлінь українського народу. В Україні з давніх-давен вишиті рушники прикрашали ікони та вікна, на рушник становили молодих і сповивали немовля. З давнини цьому надавали магічного значення – вишивка була оберегом.

Вишиті вироби прикрашають одяг, побут людей, сучасний інтер’єр. Вишивка дарує радість тим, хто нею користується і тим, хто працює над її створенням.

Вебліографічний покажчик створений з метою допомогти людям, що цікавляться вишивкою, знайти для себе готову вишиту продукцію чи необхідну інформацію для власноручного створення вишиваних виробів.


http://uk.wikipedia.org/wiki/Вишивка

Відвідавши Вікіпедію, кожен бажаючий може дізнатися про вишивку, про історію її виникнення та перші вишивальні школи, про основне призначення вишивки та вишивальні матеріали, про традиційні орнаменти та стилі, про математичне моделювання в українській вишивці.

http://www.rukodelie.com.ua/index.php

В онлайн-магазині “Мир рукоделия” Ви можете придбати для себе готову вишивку. Перед Вами відкривається великий вибір продукції з вишивкою хрестиком, гладдю, гобеленом, стрічками, килимовою технікою, також тканини, нитки та аксесуари для вишивання.

http://www.oleshchuk.com

Онлайн-магазин вишивки Галини Олещук пропонує Вашій увазі вишивку ручної роботи. До асортименту виробів входять: вишиті сорочки, весільні та великодні рушники, вишиті картини та весільні сукні. Всі роботи можна переглянути, ввійшовши в галерею сайту.

http://art-time.at.ua

Відвідавши сайт “Art-time – твори разом з нами”, Ви маєте змогу отримати інформацію як про сучасну, так і про українську національну вишивку, а схеми, розподілені за тематикою, підійдуть на кожен смак. У рубриці “Уроки вишивання” Ви можете ознайомитись з деякими техніками вишивання. На сайті є також інші цікаві статті та виставка робіт.

http://garbuz.org.ua

На сайті “Гарбуз: рідне – модне!” Ви можете знайти велику кількість статей стосовно орнаменту та техніки виконання народної вишивки, художньо-технічних особливостей української вишивки та інше.

http://spusk.com.ua

На сайті “Магазин однієї вулиці” Вашій увазі пропонується сувенірна продукція та подарунки зі всієї країни, що зроблені найкращими українськими майстрами-ремісниками, які черпають свої таланти з переказів та історії України. Сувеніри інтернет-магазину яскраво представляють культуру, звичаї, обряди і традиції нашого народу. Тут Ви можете знайти для себе вишивану сорочку чи жіночу блузку. У розділі “Майстер-класи” Ви довідаєтеся про деякі секрети техніки вишивання.

http://ethnosstyle.ho.ua/index.html

Якщо завітаєте в онлайн-майстерню “Українська традиційна і сучасна вишивка”, перед Вами відкриється великий вибір українських сорочок-вишиванок для чоловіків, жінок, дітей, а також аксесуари в сучасному та стилізовано-етнічному стилі. Багато цікавої інформації про український етнос розміщено на цьому сайті.


Підготував Р.Я. Данилишин

інженер-програміст ІІ категорії

Схожі:

Календарно-тематичне планування
Українська вишивка – традиційний вид оздоблення виробів. Матеріали, інструменти та пристосування для вишивання. Машинна вишивка
Тест «Сакральний оберіг українського народу»

Уроку Тема уроку
План складено за підручником: Назаренко Н. В., Гармаш Л. В. Художня культура. 9 клас Харків. «Оберіг» 2009 р
Сімейні свята, народне мистецтво поляків та лужичан (вишивка,кераміка,килимарство)
Традиції :Із старовинних звичаїв збереглися деякі сімейні (наприклад, весільні) і календарні
Урок- подорож Тема: Українська народна вишивка
...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ОСББ «Зустріч-Н», «Камелія-Н», «Господарочка-Н», «Бригантина-Н», «Оберіг-Н», «Січ-Н», «Свято-Н»,» «Куба-Н», «Сонет-27» безоплатно...
Декоративно-ужиткове мистецтво. Різновиди: вишивка, ткацтво, килимарство,...
Вдосконалювати вміння розпізнавати види і жанри декоративно- ужиткового мистецтва
Ознайомити учнів із зразками декоративно- ужиткового мистецтва та...
Обладнання: гончарні вироби, посуд, народна іграшка, свищики, сопілки, гребінці, шкатулки, писанки, кошики з лози, домоткані килими,...
Т. В. Кара-Васильєвої «Українська вишивка»
Слава про українську вишивку виходила далеко за межі її кордонів. Використовувалась вона, як предмет декору у будинках (як ми знаємо,...
Фестиваль-конкурс «Таланти мої та моєї сім’ї». Мета і завдання свята
Надання можливості талановитим родинам загальноосвітніх шкіл,вокалістам проявити свої творчі здібності через українську пісню,донести...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка