План-конспект уроку Тема: Історія створення


Скачати 42.42 Kb.
Назва План-конспект уроку Тема: Історія створення
Дата 29.03.2013
Розмір 42.42 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Інформатика > План-конспект
План-конспект уроку

Тема: Історія створення.

Мета: розглянути призначення та інтерфейс програми «1С: Підприємство».

Методичне забезпечення: ПК, установчий диск з програмою «Парус. Предприятие». ілюстративний матеріал (плакати або презентації ЕНМК).

Тип уроку: комбінований.

Структура уроку


1. Організаційний момент

2. Пояснення нового матеріалу

Історія створення створіння фірми1С

Фірма "1С" спеціалізується на дистриб’юції, підтримці і розробці комп'ютерних програм і баз даних ділового і домашнього призначення. Заснована в 1991 р., "1С" – чисто російська фірма з штатом більше 200 чоловік, що спирається виключно на власні професійні успіхи. За даними опитувань "1С" займає перше місце в софтверному секторі російської комп'ютерної індустрії і відрізняється рекордною віддачею від одного співробітника. Середньомісячний оборот компанії перевищує 17 млн. доларів, з нього більше половини - на продажі продуктів власного виробництва. Кількість зареєстрованих користувачів продуктів фірми 1С перевищує 200 000. Директор і бізнес-ідеолог компанії - Борис Нуралієв.

Фірма "1С" поставляє зі свого складу повний спектр програм масової орієнтації для офісу і дома, що нараховує в даний час більше 1500 позицій. З власних розробок фірми "1С" найбільш відомі "1С:Бухгалтерия", програмний продукт, що продається в СНД, а також "1С:Торговля и Склад", "1С:Зарплата и Кадры", "1С:Налогоплательщик", "1С:Электронная почта", "1С:Деньги", серія навчальних програм "1С:Репетитор", гра "Князь. Легенды Лесной страны", видавничі проекти 1С:Геймос "Братья Пилоты" (2 выпуска), "Дальнобойщики", "Аллоды" и "Аллоды 2", "Проклятые Земли", "Корсары", серії локалізацій популярних західних ігрових продуктів, казок, колекції ігор та інші.

У розповсюдженні програм інших вендоров фірма "1С" виступає як офіційний дистриб'ютор Microsoft, Novell, Symantec, IBM-Lotus і інших зарубіжних фірм. "1С" є найсерйознішим дистриб'ютором продукції російських софтверних компаній: ПРОМТ, ABBYY, ІНЕК, Лабораторія Касперського і більш ніж 50 інших вітчизняних фірм. "1С" підтримує найбільший в Росії склад по вітчизняному домашньому софтверу

Мережа партнерів фірми"1С"

Фірма"1С" працює з користувачами через найбыльш розгалужену на комп'ютерному ринку СНД партнерську мережу. У фірми фірми 1С потужна франчайзингова мережа. Франчайзі - це фірми-партнери 1С. Вони займаються продажем і впровадженням продуктів 1С. Таких фірм налічується близько 1600.

Ділерами фірми "1С" є більше 2300 постійних партнерів в 430 містах Росії, країн СНД і балтії. 1С:Франчайзинг є мережею з більше 1600 підприємств, сертифікованих фірмою "1С" на надання комплексних послуг з автоматизації облікової і офісної роботи на базі програмних продуктів "1С". Сервіс-партнери "1С" забезпечують регулярний інформаційно-технологічний супровід програм системи "1С:Предприятия" на робочих місцях користувачів.

Історія фірми 1С

Засновниками і власниками компанії 1С є два брати Борис і Сергій Нуралієви. Борис раніше працював в системі ЦСУ СРСР. В середині 80-х років він очолив відділ, що займався розробкою програми, що дозволяла вибір інформації з величезних баз даних ЦСУ за допомогою запитів на мові програмування. Система була створена, а потім адаптована для персональних комп'ютерів. Причому гарантувалося, що система дає відповідь на поставлене питання не більше ніж за одну секунду, тому і була названа "1С", а точніше "1С система інформаційного обслуговування". Ця програма була використана більш ніж сотнею підприємств для побудови телекомунікаційних комерційних мереж. Пізніше на ім'я системи була названа і компанія.

Тут настав вирішальний з погляду Бориса Нуралієва момент в історії компанії. Вивчаючи літературу про пристрій софтверного бізнесу на Заході, він ухвалює рішення вкласти зароблені гроші в дистрибуцію готових програм, причому для цієї мети він вирішує створювати розгалужену дистриб'юторську мережу. Спочатку (з лютого 1991) компанія почала продавати в Росії зарубіжний програмний продукт "Lotus 1-2-3", суперпопулярний у той час на Заході і маловідомий в Росії. "Lotus 1-2-3" - електронні таблиці, конкурує з поширенішою Microsoft Excel.

Потім, проаналізувавши, для чого використовується покупцями Lotus, Борис Нуралієв ухвалює друге стратегічне рішення - виготовити бухгалтерську програму і запустити її в дистриб'юторську мережу (на продаж). На ринку бухгалтерських програм на той час вже були "Парус", "Инфин", "Инфобухгалтер", "Турбобухгалтер", "Финансы без проблем" та інші. Проте біля фірм-виготівників цих програм не було такої потужної збутової мережі, як біля 1С і це давало шанс останньої.

Програму по бухгалтерії розробив брат Бориса Нуралієва Сергій Нуралієв. Це була версія під DOS|. Вона була слабкіша за багато інших конкуруючих програм, але володіла однією вирішальною перевагою, яка і вирішила результат суперечки в її користь: у неї була вбудована макромова програмування, що дозволяє дуже багато що додавати, допрограмовувати. Програму можна було пристосовувати до конкретних умов даного підприємства, а збувальникам (дистриб'юторам) виступати не лише як продавці, але і як впроваджувачі отримуючи додаткові гроші. Програма дала роботу багатьом безробітним програмістам.

Існують такі покоління групи програм фірми 1С: 6.0, 6.5, 7.0, 7,5, 7.7.

14 серпня 2002 року випущена «1С:Предприятие 8.0 ознакомительная версия». Майже через рік 31 липня 2003 року випущено перше рішення тиражу «1С:Предприятие 8.0. Управление торговлей», що з'являлося одночасно і випуском призначеної для широкого використання версії технологічної платформи «1С:Предприятия 8.0».

1С:Предприятие — програмний продукт компанії 1С, призначений для швидкої розробки прикладних рішень. Технологічна платформа «1С:Предприятие» є являється програмним продуктом для використання кінцевими користувачами, які зазвичай працюють з одним з багатьох прикладних рішень (конфігурацій), що використовують єдину технологічну платформу. Платформа і прикладні рішення, розроблені на її основі, утворюють систему програм «1С:Предприятие», яка призначена для автоматизації різних видів діяльності, включаючи вирішення завдань автоматизації обліку і управління на підприємстві.

Програми використовується більш ніж 1 млн підприємств на території Росії, СНД і балтії, Румунії, В'єтнаму
3. Закріплення вивченого матеріалу

  1. Для чого призначена програма?

  2. Як запустити програму?

  3. Яка мережа партнерів фірми?

  4. Історія фірми 1С?


Домашнє завдання: навчальний посібник: Гуревич Р.С., ЖилінаЛ.В., Кадемія М.Ю., Тверезовська Н.Т., Янківська Г.А. Інформаційні системи і технології в обліку: Навчальний посібник (сс.242-251).

Схожі:

План-конспект уроку №3 Тема. Способи створення таблиць. Створення та заповнення таблиць
Мета: ознайомити з різними способами створення таблиць, навчити створювати та заповнювати таблиці
План-конспект уроку«Автоматизоване створеннята публікація веб-ресурсів»
Тема уроку : Автоматизоване створення веб-ресурсів. Ідея. Структура та етапи створення власного сайту
План-конспект лекції Тема: “Історія створення Internet”
Мета: Ознайомити учнів із завданнями дисципліни, структурою курсу, основними вимогами та критеріями оцінювання рівня досягнень; сформувати...
План-конспект уроку з інформатики на тему Електронна пошта в Інтернет....
План-конспект уроку з інформатики на тему Електронна пошта в Інтернет. Реєстрація електроної пошти
План-конспект уроку інформатики в 7 класі Тема уроку
Тема уроку: Робота з текстовою інформацією. Призначення та основні функції текстового редактора. Текстові процесори. MS Word. Поняття...
План-конспект Розді л: Основи телекомунікацій. Тема: Проектування та створення локальної мережі
...
План-конспект уроку з природознавства 6 клас Тема уроку
Мета освітня: закріпити знання учнів про прості механізми, ознайомити з поняттям «складний механізм»; визначити взаємодію простих...
ПЛАН-КОНСПЕКТ уроку до Т Ур. 17 ТЕМА ПРОГРАМИ: Технології комп’ютерної...
ТЕМАУРОКУ: Створення формул. Майстер функцій. Категорії функцій. Виконання обчислень з даними з різних аркушів
План-конспект уроку №21 ТЕМА. Історія виникнення та розвиток глобальної...
МЕТА: сформувати в учнів основні поняття мережі Інтернет, основні етапи історії розвитку Інтернет,її можливості
План-конспект уроку трудового навчання Т
Тема уроку. Пошук аналогів існуючих виробів та зображень для випалювання, їх аналіз
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка