Приготування індикаторів згідно ДФ


Скачати 22.39 Kb.
Назва Приготування індикаторів згідно ДФ
Дата 05.03.2016
Розмір 22.39 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи

  1. Приготування індикаторів згідно ДФ.

  2. Техніка приготування розчинів точної концентрації із фіксаналів, за точно взятою наважкою, за приблизно взятою наважкою. Приготування розчину кислоти точної концентрації з концентрованої кислоти.

  3. Види паперовиз фільтрів. Умовні позначення щільності фільтрів.

  4. В якому об'ємі води потрібно розчинити 7 г залізного купоросу, щоб одержати розчин ферум (II) сульфату з масовою часткою солі 0,2 г?

  5. Визначте об'єм води та масу натрій сульфату декагідрату, які потрібно використати для приготування 200 г розчину з масовою часткою солі 0,3.

Неорганічна хімія.

  1. Визначте масу 40% розчину нітратної кислоти, яку треба змішати з 240 г 5 % розчину, щоб утворився 20%-й розчин нітратної кислоти.

  2. Запропонуйте спосіб отримання фосфатної кислоти з фосфору. Скільки фосфатної кислоти можна отримати з 15,5 г фосфору?

  3. Порівняйте електронні конфігурації елементів №12 та №38. У якого з них більше виражені металеві властивості?

  4. Підберіть коефіцієнти в схемах окисно-відновних реакцій методом електронного балансу та напишіть рівняння в молекулярній та іонних формах (повній та скороченій): KMnO4 + FeSO4 + H2SO4 >.

  5. Яка масова частка калій нітрату в розчині, утвореному з 0,2 моль солі і 5 моль води.

  6. У лабораторії провели випарювання 1,2 кг розчину з масовою часткою солі 28%. Після випарювання маса розчину дорівнювала 1 кг. Якою стала масова частка солі в одержаному розчині?

Органічна хімія.

  1. Особливості властивостей ароматичних карбонових кислот. Орієнтуюча дія карбоксильною групи в реакціях (SE). Бензойна кислота. Якісна реакція на бензонат-іон.

  2. Хлорангідриди вугільної кислоти, естери (уретани), аміди (карбамінова кислота, карбамід).

  3. Аміни як нуклеофільні реагенти. Реакції алкілювання, ацилювання, утворення основ Шифра. Ароматичні аміни. Вплив аміногрупи на проходження реакцій електрофільного заміщення (SN): в ароматични амінах: галогенування.

  4. Діазо- і азосполуки. Класифікація. Номенклатура. Реакція діазотування, умови її проведення. Будова солей діазонію.

  5. Відновні властивості моноз. Окислення глюкози, утворення глюконової, глюкарової і глюкуронової кислот. Якісні реакції на виявлення глюкози.

  6. Азоли: піразол, імідазол, тіазол, тіазолідин, тіадіазол, оксазол. Будова. Хімічні властивості. Кислотно-основні властивості. Реакції електрофільного заміщення (SE). Відновлення.

  7. Пурін. Будова, ароматичність. Азольна таутомерія. Амфотерний характер.

Аналітчна хімія.

  1. Суть люмінесцентного аналізу, його можливість.

  2. Класифікація люмінесцентних методів.

  3. Правило Стокса-Люммеля.

  4. Фактори, які впливають на інтенсивність флоресценції.

  5. Принципова схема приладу для вимірювання флюресцентного випромінювання.

  6. Методи виконання рефрактометричного методу аналізу, його перевага і недоліки.

  7. Застосування методу в якісному і кількісному аналізі, його значення в фарманалізі.

  8. Наважку барій гідроксиду розчинили в мірній колбі на 200 мл. На титрування 25,00 мл цього розчину пішло 30,00 мл розчину хлороводневої кислоти з молярною концентрацією еквіваленту 0,0088 моль/літр. Визначити кількість (в грамах) барій гідроксиду в наважці.

  9. Обчислити титр сульфатної кислоти, якщо 10,4 г (х. ч.) її міститься в мірній колбі на 5 літрів.

  10. Обчислити молярну концентрацію еквіваленту сірчаної кислоти, якщо 10,00 мл її відтитрували 15,00 мл розчину натрій гідроксиду, титр якого по сульфатній кислоті 0,00590 г/мл.

Схожі:

Приготування індикаторів згідно ДФ
Техніка приготування розчинів точної концентрації із фіксаналів, за точно взятою наважкою, за приблизно взятою наважкою. Приготування...
План-конспект заняття Тема заняття: Приготування виробів з дріжджового тіста різних країн світу
Тип заняття: удосконалення та закріплення умінь та навичок з приготування фаршів та начинок, приготування дріжджового тіста; набуття...
ДИМИТРОВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ГІРНИЧИЙ ЛІЦЕЙ
Технологія приготування їжі з основами товарознавства по темі: " Приготування вареників"
ТЕХНОЛОГІЯ приготування страв ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
Зміст модуля передбачає оволодіння учнями 5 (6) класів основами технології приготування страв
ЛЕКЦІЯ 9 Торти. Особливості технології приготування тортів
Особливості приготування тортів («Київський», фігурних, фруктово-желейних, бісквітно-кремових)
Білети для підсумкової атестації з курсу “Технологія приготування...
Характеристика сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів та підготовка її до виробництва
Білети для підсумкової атестації з курсу “Технологія приготування...
Характеристика сировини, що використовується для приготування кондитерських виробів та підготовка її до виробництва
Урок засвоєння нових знань. ДИДАКТИЧНЕ ТА МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ...
«Технологія приготування борщів. Особливості приготування борщів української кухні»
Бінарний англо-німецький брейн-ринг
По-перше, чи корисна для нашого організму їжа швидкого приготування. По-друге, які переваги та недоліки має вона. Щоб більш детально...
Зайнятість населення і її основні форми
Стан зайнятості є одним з основних індикаторів національної економіки. В ньому відображається те, як в суспільстві використовуються...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка