Звіт Про проведення Третього Міжнародного Дня асоціацій сільського господарства 19-20 липня 2012


Скачати 54.8 Kb.
Назва Звіт Про проведення Третього Міжнародного Дня асоціацій сільського господарства 19-20 липня 2012
Дата 27.03.2013
Розмір 54.8 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Звіт

Про проведення Третього Міжнародного Дня асоціацій сільського господарства 19-20 липня 2012.
Організація проведення Третього міжнародного Дня асоціацій сільського господарства була розподілена між представниками Східного комітету Німецької економіки, координатором Німецького товариства міжнародного Співробітництва (GІZ) в Чернівецькій області, Українським союзом промисловців та підприємців та ГО «Українсько-Німецький форум» та Регіональної громадської організації «Перший аграрний кластер». Проведення такого заходу викликало підтримку у місцевих органів влади та місцевого самоврядування. Захід отримав підтримку у Головному управлінні агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації, з боку якого була надана інформація щодо списку запрошених представників районних управлінь, дорадчих служб, обслуговуючих структур та фермерських господарств. Участь у конференції підтвердили представники фермерських асоціацій, асоціація сільськогосподарських дорадчих служб, корпорація «Дністер», представники переробних підприємств, керівники та спеціалісти районних управлінь агропромислового розвитку та науковці.

Зі вступним словом виступив Голова Чернівецької обласної ради Михайло Іванович Гайнічеру. У його виступі важлива увага приділялась міжнародному співробітництву у галузі сільського господарства, частка якого зросла в останні роки. У тій чи іншій формі міжнародні проекти та програми допомагають та підтримують розвиток дотаційної галузі, у сільське господарство залучаються інвестиції, впроваджуються інноваційні технології та інтенсивне виробництво. Завдяки транскордонній кооперації сільськогосподарські виробники мають змогу презентувати свої продукти на міжнародних виставках та ярмарках.

Від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GІZ) з вітальним словом виступила Марія Порчук, координатор Проекту по Чернівецькій області «Сприяння економічному зростанню та зайнятості в Україні», яка наголосила на тому, що проведення Дня асоціацій сільського господарства вже стало доброю традицією на Буковині, розповіла про напрямки реалізації проектів в галузі сільського господарства. У доповіді координатора зазначалися здобутки та перспективи проекту GIZ на Буковині.

Заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації у вітальному слові висловив подяку організаторам і учасникам конференції. У доповіді охарактеризував стан справ у сільському господарстві. Він також наголосив на проблемах та перспективах розвитку всіх галузей аграрного сектору економіки.. Особливу увагу звернув на співпрацю фермерських господарств області з РГО «Перший аграрний кластер».

З вітальним словом виступив Крістоф Конрад Гільген – проектний менеджер Східного Комітету Німецької Економіки, який розповів про напрямки співпраці в подальшому в Україні та нашій області, наголосив на тому, в яких галузях будуть розвиватись спільні проекти і що вони передбачають для розвитку економіки наших країн. Особливу увагу він звернув на те, що з точки зору Німеччини Україна є важливим партнером не лише з огляду на експорт продовольчих товарів, сільськогосподарської техніки і техногологічного оснащення для заводів. Також в плані інвестицій Україна стає все більш важливим партнером для підприємств сільськогосподарської та харчової промисловості.

З вітальним словом виступив голова Регіональної громадської організації «Перший аграрний кластер» Максим Бурбак, який розповів про ту роботу, яка проведена організацією з часу її створення та за період реалізації проекту. Зокрема, перші результати співпраці РГО «Перший аграрний кластер» та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ):

  1. Відкрито офіс кластеру, який ефективно працює

  2. Розроблено стратегію розвитку кластерної ініціативи у Чернівецькій області

  3. Створено інформаційний електронний портал організації

  4. Сформовані умови для розвитку органічної продукції на Буковині

  5. Розроблено бренд продукції Чернівецької області

  6. Вивчено досвід раїн ЄС з питань:

    • розвитку сільських територій

    • проведення ярмаркових заходів

    • роботи оптових ринків сільськогосподарської продукції

    • розвитку кооперативного руху

У подальшій роботі планується створення на базі РГО «ПАК»:

1. Навчального аграрного центру

2. Експоцентру

3. Інформаційно-консультаційного центру

4. Будівництва базової теплиці

5. Вивчення досвіду та організації роботи обслуговуючих кооперативів

6. Підтримка розвитку інноваційних тепличних господарств

7. Розвиток інфраструктури оптового ринку

8. Вивчення та застосування інноваційних методів переробки плодів та ягід.

Актуальну тему для аграріїв розкрила у своїй доповіді «Реалії та перспективи розвитку аграрного виробництва та харчової промисловості Чернівецької області» Надія Мельник – Голова Буковинської асоціації дорадчих служб, яка детально розповіла про історію розвитку, основні функції та перспективи дорадництва на Буковині.

З доповіддю «Німецький та Європейський ринок органічних продуктів, особливо фруктів» виступила Голова департаменту органічного землеробства, Сільськогосподарська інформаційна кампанія (AMI) пані Діана Шаак. У презентації були описані тенденції та перспективи ринку органічних продуктів, обговорені перспективи для українських виробників.

Про «Доступність фінансування в сільських місцевостях для переробки сільськогосподарської продукції» доповіла Наталія Хлістунова - Керівник кегіональної мережі VAB-leasing та Володимир Шукатка.

З розширеною презентацією по новітніх системах зберігання сільськогосподарської продукції виступив Яцинин Ю М.- директор ДП ПКТІ «Львівхарчопроект», а також Юрій Дубас – Директор ТзОВ Агро-Сур з пропозиціями по будівництву нових сучасних теплиць для вирощування ранніх овочів та квітів.

Здобутки та інновації в сільському господарстві описали у доповідях представники сільськогосподарської науки, а саме Дроник Григорій Васильович

Директор Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Української Академії аграрних наук та Гунчак Володимир Михайлович Директор Української науково-дослідної станції карантину рослин Української Академії аграрних наук.

Про тепличних господарств на Тернопільщині розповів Тимчук Іван Михайлович, Начальник управління агропромислового розвитку Заліщицької РДА.

Важливу роль у виході органічних продуктів на міжнародний ринок займає сертифікація, тому про Сертифікацію органічного виробництва в Україні розповів представник ТОВ “Органік стандарт” - Сергій Галашевський.

Перший робочий день закінчився модерацією та прогнозом від пані Ґерлінде Зауер, керівника робочої групи «Аграрна економіка в Східному комітеті німецької економіки». Були зазначені основні перспективи та нові можливості співпраці для Українського сільгоспвиробника з Східним комітетом німецької економіки.

Друга частина Третього міжнародного Дня асоціацій сільського господарства розпочалася з доповіді «Розвиток органічного ринку в Україні», яку представив Координатор Карпатського бренду у Чернівецькій області Швейцарсько-український проект Розвиток органічного ринку в Україні FiBL - Валерій Петрюк. Про «Географія розвитку підприємництва в Чернівецькій області» розповів кандидат географічних наук Сергій Греков.

Друга частина «Третього міжнародного Дня асоціацій сільського господарства» була присвячена «Зеленій» економіці – тому доповіді учасників якнайширше розкрили цю тему. особливої уваги заслуговує презентація Ірини Брижань (кандидат економічних наук, експерт GIZ) «Україна та зелена економіка», всі наступні доповіді доповнювали основну та розвивали її.

Проведення таких заходів як «День асоціацій сільського господарства» сприяє розвитку аграрної кооперації та міжнародного співробітництва, залучення інвестицій та виникненню нових ідей розвитку с/г виробництва. Сільське господарство краю повинне з дотаційної галузі переродитися у бюджетонаповнюючу.

Схожі:

Програма Третього Міжнародного дня Асоціацій Сільського Господарства...
Німецького Товариства Міжнародного Співробітництва (giz) та Українського союзу промисловців та підприємців
Розвиток та розміщення сільського господарства світу
Мета: встановити структурні та територіальні особливості сільського, і зокрема зернового, господарства світу у зв’язку із ресурсами...
ПЕРЕЛІК платних послуг, що можуть надаватися Державною інспекцією...
Державною інспекцією сільського господарства України, а також державними інспекціями сільського господарства Автономної Республіки...
01121, м. Київ, вул. Вербицького,13 буд. 83, тел. /044/ 284-93-55, (096) 140-97-47
Фінансова звітність: Баланс на 31. 12. 2012 р., Звіт про фінансові результати за 2012 рік, Звіт про рух грошових коштів за 2012 рік,...
НОМЕНКЛАТУРА службових, спеціальних (спеціалізованих) автомобілів,...
Автомобілі, прилади діагностики, обладнання та інструмент закріплюються персонально за посадовими особами Державної інспекції сільського...
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«Факторингова компанія «Елегант Інвест», яка включає баланс станом на 31. 12. 2012 р. і складені за результатами діяльності у 2012...
ЗВІТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА про фінансову звітність ПОВНОГО ТОВАРИСТВА...
Повного товариства «ЛОМБАРД ВІЛАРД» ГАЖІЙСЬКА ТА ТИТАРЕНКО» (надалі – «ЛОМБАРД ВІЛАРД»), яка включає баланс на 31 грудня 2012 р....
ПЛАН-КОНСПЕКТ проведення заняття по функціональній підготовці з начальницьким складом ДПЧ-21
...
УКРА Ї Н А ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ РІШЕННЯ
Лугинському районі на 2008 – 2012 роки», враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань сільського господарства,...
Умови проведення
Конкурс проводиться щорічно з метою підтримки дослідницько-експериментальної діяльності учнів, які мають досвід дослідницько-експериментальної...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка