Ганна Володимирівна Бузицька


Скачати 20.9 Kb.
Назва Ганна Володимирівна Бузицька
Дата 10.04.2013
Розмір 20.9 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Банк > Документи
УДК629.5:658.14.011.1

Ганна Володимирівна Бузицька

НУК, м. Миколаїв

ЗАЛУЧЕННІ ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ У СУДНОБУДІВНОМУ ВИРОБНИЦТВІ

Суднобудування визнане пріоритетною галуззю народного господарства. Суднобудівні підприємства є невід’ємною частиною світового суднобудування. На сьогодення зберігся інтелектуальний потенціал суднобудування, який зосереджений в проектних організаціях та наукових центрах, забезпечуючих комплексне рішення науково-технічних і проектних питань створення суднобудівної продукції.

Стан основних фондів на суднобудівних підприємствах не відповідає сучасним вимогам по продуктивності, можливості функціонувати в сучасному інформаційному середовищі. Виробниче обладнання вимагає модернізації і впровадження нових технологій.

Сьогодні практично в усіх суднобудівних заводах України спільні проблеми: кредиторська заборгованість; відсутність обігових коштів, проблеми з погашенням боргів; відсутність необхідного портфеля замовлень.

Вирішити проблеми можливо за рахунок заходів: перший - удосконалення законодавства, які наблизили фінансові умови будівництва суден до умов, котрі реально мають наші закордонні конкуренти; другий фактор – інвестиції в галузь; третій фактор – люди.

В країні на сьогоднішній день відсутня, прийнята в багатьох країнах практика фінансування будівництва суден. В більшості країн Європи і Азії, які мають розвинене суднобудування, гарантії по кредитуванню будівництва судів беруть на себе держава або банки.

В нашій країні фінансування за рахунок зовнішніх джерел можливо в формах: залучення довгострокових інвестиційних ресурсів, банківських кредитів, банківських консорціумів тощо.

Джерелами фінансування можуть бути як власні, залучені (а саме: лізинг, банківські і бюджетні кредити, облігаційні позики) так і безоплатне фінансування (позабюджетні фонди, іноземні інвестиції, бюджетні інвестиційні асигнування).

Наприклад, якщо суднобудівний завод вирішив придбати (оновити) основні фонди, то виникає об’єктивна необхідність пошуку найбільш вигідних джерел фінансування: придбати необхідні активи у власність за рахунок власних засобів чи довгострокового кредиту, або орендувати їх на умовах лізингу.

Насьогодні лізинг є однією з форм матеріально-технічного постачання. Такими об'єктами у суднобудуванні є різне устаткування, машини, технологічні лінії та інше.

Набуваючи майно за рахунок власних джерел, завод вилучає значну частину своїх коштів і обмежує тим самим свій виробничий потенціал. При використанні кредитних ресурсів і лізингу у завода залишаються засоби в обороті, і дають можливість отримати більше доходу за рахунок їх використання в процесі виробництва.

Залученні джерела фінансування у суднобудівному виробництві є ефективним варіантом за відсутності власних коштів та фінансової підтримки держави.

Схожі:

Глуха Ганна Яківна
Глуха Ганна Яківна директор навчально-методичного центру ДУЕП імені Альфреда Нобеля
Касперович Тетяна Володимирівна
Касперович Тетяна Володимирівна,спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель,учитель початкових класів Дебальцівської...
Завідувач сектору реєстрації нормативно – правових актів, правоосвітньої...
Ярема Тетяна Володимирівна, освіта вища юридична, у 2002 році закінчила Волинський державний університет імені Лесі Українки, в управлінні...
Парходько Ганна Юріївна, канд психологічних наук, доцент кафедри...

1 Тимошенко Юлія Володимирівна

Навчальна програма «ОСНОВИ ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ» для 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів
Калач Ганна Миколаївна, Коваленко Юлія Михайлівна, Забарна Тетяна Анатоліївна, Мискіна Оксана Олександрівна
Навчальна програма «ОСНОВИ ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ» для 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів
Калач Ганна Миколаївна, Коваленко Юлія Михайлівна, Забарна Тетяна Анатоліївна, Мискіна Оксана Олександрівна
Формування особистості дитини Помчалова О. Г
Навч посіб для вищ навч закл. / Валентина Тарасун, Ганна Хворова; Ін-т спец педагогіки АПН України. – К.: Наук світ, 2004. – 98,...
Переведенцева Ганна Петрівна
Ефективність кожного управлінського рішення прямо залежить від точності та коректності інформації, на якій воно побудовано. Дані...
Вікторія Володимирівна Косар
Ефективним інструментом перспективного керування діяльністю торговельного підприємства є стратегія
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка