Додаток 11


Скачати 33.4 Kb.
Назва Додаток 11
Дата 21.06.2013
Розмір 33.4 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Військова справа > Документи

Додаток 11


до ст. 92 Тимчасового порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб МНС України
ПОРЯДОК

розбивки табору
1. Місце розбивки табору визначається старшим начальником за погодженням із місцевими й регіональними органами влади. Це місце, по можливості, повинно бути поблизу об'єктів (полів), де виконуються роботи.

2. Під час визначення межі табору необхідно враховувати напрямок вітрів. Перетинання межі табору проїзними дорогами загального користування не допускається. Відстань від флангів табору до проїзних доріг повинна становити не менше ніж 50 м.

3. Табір розбивається на прямокутні квартали повздовжніми та поперечними лініями, які є водночас і шляхами сполучення.

4. У глибину табір розділяється на смуги трьома паралельними до межі табору лініями – передньою, середньою та задньою. Відстань між лініями в глибину визначається системою розміщення наметів, необхідних споруд та обладнання. Ширина передньої лінії має бути не менше ніж 10 м, середньої та задньої ліній – не менше ніж 5 м. Між рядами наметів у глибину табору обладнуються доріжки завширшки до 3 м. Для руху техніки вздовж розташування табору в його тилу обладнуються дороги окремо для колісних і для гусеничних машин, також встановлюються шлагбауми (при в’їзді на територію зберігання техніки та при в’їзді на територію табору).

5. Перпендикулярно до межі табір розділяється поперечними лініями, які прокладаються між окремими підрозділами частини (загонів). За ділянкою табору між поперечними лініями від передньої лінії до доріг для техніки закріплюється назва того підрозділу, який розміщений у першій смузі ділянки. Ширина поперечної лінії – не менше ніж 3 м.

6. У першій смузі (між передньою та середньою лініями) в наметах розміщуються підрозділи згідно з порядком їх номерів. У другій смузі (між середньою і задньою лініями) розміщуються штаб частини (загону), медичний пункт і їдальня, погрібці для води та умивальники. У третій смузі (між задньою лінією та дорогою для техніки) розміщуються туалети, склади, майстерні та інші господарські споруди.

7. Наметні гнізда розташовуються по межах підрозділу трьома або двома гніздами. Розмір гнізда – 5 х 5 м. Відстань по межах між основами бортів суміжних гнізд – 2,5 м, а в глибину – 5 м. Віддалення наметних гнізд від найближчої межі лінійки – не менше ніж 1,5 м. Справа від входу до намету на табличці зазначається його номер і спеціальне звання, прізвище та ініціали старшого. Розмір таблички за шириною – 20 см і за висотою – 15 см. Написи на табличці виконуються прямим шрифтом на жовтому фоні чорною фарбою.

Таблички розміщуються на висоті 50 см від землі. Молодший і начальницький склад розміщуються у своїх підрозділах. Для старшини підрозділу виділяється окремий намет, в якому зберігаються документи роти. Начальницький склад, а також службовці – жінки розміщуються в окремих наметах, з розрахунку один намет на три особи, або в приміщеннях.

8. Намети для народознавчих світлиць встановлюються на лінії задніх рядів наметів підрозділів.

9. У центрі розташування частини (загону) (між підрозділами) на лінії першого ряду наметів встановлюється підпора прапора. За підпорою прапора на лінії другого ряду наметів установлюється намет для чергового частини (загону) та його помічника. Намети для варти встановлюються у другій смузі.

10. Постові грибки для чергової зміни встановлюються на передній лінії по одному на правому й лівому флангах кожного підрозділу.

11. Парки обладнуються між задньою лінією та дорогою для техніки, на флангах або перед табором. Ділянки для парків визначаються начальником зведеного загону або (частини ). При заїзді на територію парку встановлюється шлагбаум.

12. Залежно від місцевих умов під час розбивки табору допускаються такі відхилення:

межі табору можуть бути розбиті не за прямою лінією, а згідно з умовами місцевості;

інтервали між підрозділами можуть бути збільшені або зменшені;

парки можуть бути розміщені за межами табору.

13. Територія табору обладнується блискавкозахисними пристроями, а також пристроями, які забезпечують додержання правил охорони довкілля.

14. Для опалення наметів на кожну ніч призначаються окремі опалювачі, які повинні пройти інструктаж з вимог пожежної безпеки і беззаперечно додержуватися їх. Ліжка та нари встановлюються так, щоб ширина проходів між ними і вільного місця навколо печей була не меншою 1 м.

15. Для електричного освітлення наметів використовується провід з подвійною гумовою ізоляцією. У разі газового освітлення ліхтарі підвішуються на дроти до основного стояка на відстані не ближче 70 см від полотна намету.

16. Місце стоянки техніки обладнується не ближче ніж за 50 м від наметів. Місця для куріння та розпалення вогнищ обладнуються не ближче ніж за 15 м від наметів та дерев. Навколо стоянки техніки повинна бути протипожежна смуга завширшки 2 м.

17. Похідні кухні встановлюються на відстані 10 м від хвойних дерев, 25 м – від наметів. Майданчики для кухонь у радіусі 5 м очищаються від моху, чагарнику та іншого рослинного покриву. Попіл з кухонь виноситься в ями, заливається водою і засипається піском.


Схожі:

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
Додаток А. Титульний аркуш 18 Додаток Б. Завдання до дипломного проекту 19 Додаток В. Реферат (приклад оформлення) 21 Додаток Г....
Лот №1 – 11 найменувань, лот №2 – 1 найменування відповідно до технічних...
Найменування: Комунальне підприємство Севастопольскої міської ради «Севелектроавтотранс» ім. О. С. Круподьорова
План роботи над проектом: Моє професійне самовизначення (Додаток...
Прогноз подальшої професійної кар’єри (Додаток «Топ-5 найстрашніших гріхів на роботі»)
Екологічна група ПЕЧЕНIГИ Environmental Group PECHENIGY
Перша ділянка знаходиться на відстані приблизно 200м від вул. Сумської (див додаток 2, №1), друга — за парканом, що огорожує ділянку...
ТОВ «База відпочинку«Лісові озера»( ВІДПОВІДАЧ ) Код ЄДРПОУ 37532189
За вказаний період в діяльність Розплідника входило тільки не комерційне годування диких тварин і птахів, їх ветеринарне забезпечення...
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Затвердити звіт про виконання загального фонду районного бюджету за 9 місяців 2011 року по доходах у сумі 58287,9 тис грн. (додаток...
Конкурсу учнівської та студентської
Для нагородження та участі в ІV (загальнонаціональному) етапі Конкурсу викликати переможців ІІІ етапу та їхніх учителів (додаток...
Додаток до Положення про Конкурс на набір партнерів та місце реалізації...
Додаток до Положення про Конкурс на набір партнерів та місце реалізації проекту
Додаток 5

Додаток до Положення (стандарту)

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка