ТОВ «База відпочинку«Лісові озера»( ВІДПОВІДАЧ ) Код ЄДРПОУ 37532189


Скачати 115.4 Kb.
Назва ТОВ «База відпочинку«Лісові озера»( ВІДПОВІДАЧ ) Код ЄДРПОУ 37532189
Дата 23.04.2013
Розмір 115.4 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи



Вовчанський районний суд Харківської області
625, м. Вовчанськ, Харківської області, вул. Кірова, 2.


ТОВ «База відпочинку« Лісові озера »(ВІДПОВІДАЧ)
Код ЄДРПОУ 37532189
Харківська область, Харківський район, смт Бабаї,
вул. Карла Маркса, 3.

ПП «Монтаж Електро» (позивач)
Код ЄДРПОУ 30614537
Харківська область, Вовчанський район, смт Старий

Салтів, вул. Лужанський шлях, 8. (додаток 1,2)
П О З О В Н А   З А Я В А

 Територія 81 кварталу Старосалтівського лісництва знаходиться в оренді у ПП «Монтаж Електро» з грудня 1999 року на підставі договору аренди земельної ділянки (додаток 3), призначеного для функціонування Старосалтівського некомерційного розплідника диких звірів і птахів. За вказаний період в діяльність Розплідника входило тільки не комерційне годування диких тварин і птахів, їх ветеринарне забезпечення і висадка лісосадильного матеріалу (додаток 4). Договір аренди має відповідну державну реєстрацію (додаток 5).

Вищезгаданий Розплідник є структурним елементом (відновлюваною територією) екологічної мережі України (додаток 6).

Ця екологічна мережа створена низкою директивних рішень різного рівня (додаток 7).

ПП «Монтаж Електро» проваджує дії щодо визначення ділянки орендованого 81 кварталу як заповідної природоохоронної зони (додатки 8).
За дванадцять років існування розплідника на його території, відповідно узгодженому Вовчанською районною комісією робочому проекту розробленому Харківдіпроагроліс по заказу ПП «Монтаж Електро» (додаток 3, стор.13,14), збудовано вісім штучних озер, висаджено більш десяти тисяч саджанців, утворилася одна з великих колоній білої і сірої чаплі, проживають «червонокнижні» тварини і птахи, стадо диких коней Пржевальського, муфлони, гвинторогі козли, канадські казарки, гірські гуси, самі прийшли і оселилися бобри і річкова видра і багато інших «червонокнижних» тварин (додаток 6,9). Орендована територія обгороджена металевим парканом.

  11 червня 2011 вся територія розплідника (81 квартал) була захоплена офіційними представниками ТОВ «База відпочинку«Лісові озера», які насильно поміняли замок на воротах, встановили свою варту і, надалі, пред'явили документи на право володіння кількома будівлями, розташованими на орендованій нами території.

Реєстраційний документ ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» наведен у додатку 10. На законно орендовану нами територію не пускають ні мене (Оршанського Ю.Р), ні моїх помічників, йде розграбування нашого майна.

Ми заявили про це самочинство прокурору Вовчанського району (додаток 11).

Площа, яку займають ці будівлі, займає майданчик приблизно 50х95 метрів на тлі захопленої території 43 га. (додаток 12). Реальна юридично обгрунтована правомочність володіння цими будівлями ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» відсутня.
Основою для діяльності ТОВ «База відпочинку «Лісові озера», код ЄДРПОУ 37532189, на території 81 кварталу Старосалтівського лісництва по організації та спорудженню (реконструкції) «куплених» їми нежитлових будівель бази відпочинку є договір купівлі продажу нежитлових будівель від 20.05.2011 року (додаток 13). Намір ТОВ "База відпочинку "Лісові озера" щодо створення, на основі куплених нежитлових будівель, діючої бази відпочинку на території 81 кварталу однозначно підтверджується її позовом в якості третьої особи у справі № 5023/6412/11 в Господарському суді Харківської області (додаток 14).
Відповідно до п.1 ст. 377 Цивільного кодексу України – До особи, яка набула право власності на житловий будинок (крім багатоквартирного), будівлю або споруду, переходить право власності, право користування на земельну ділянку, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього землевласника
(землекористувача).



ТОВ «Агенція відновлення платоспроможності», код ЄДРПОУ 37094103, яка продала спірні споруди відповідно договору купівлі-продажу від 20.05.2011, ТОВ «База відпочинку «Лісові озера», код ЄДРПОУ 3753289, не мала ніяких документально підтверджених прав на земельну ділянку, на який незаконно, майже пів сторіччя тому, споруджені ці спірні будівлі.

Таким чином ніяких прав на земельну ділянку по вказаному договору купівлі-продажу ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» не отримало.
Також виключається можливість ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» бути у позиції «добросовісного покупця» у зв,язку з маніпуляцією з цим нерухомим майном за участю співзасновника цього ТОВ (додаток 15).
Відповідно до п.2 ст.377 Цивільного кодексу України - Розмір та кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з переходом права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, є істотними умовами договору, який передбачає набуття права власності на ці об'єкти (крім
багатоквартирних будинків).


{ Стаття 377 в редакції Закону N 1702-VI ( 1702-17 ) від
05.11.2009 }.

Також відповідно до п.1 ст.638 Цивільного кодексу України - Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору.



Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.


Таким чином цей договір не має істотної умови (кадастрова довідка) для цього правочину.
Також, відповідно п.64 Н А К А З У МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ від 03.03.2004 N 20/ (Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 3 березня 2004 р. за N 283/8882)Про затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України вказано - Якщо з поданих нотаріусу документів випливає, що житловий будинок, будівля, споруда, інше нерухоме майно збудоване (або будується) на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, нотаріус відмовляє в посвідченні договору відчуження житлового будинку та іншого нерухомого майна.
Також у тексті цього договору купівлі-продажу абзац 2 п.1 вказано – «Згідно довідки №01-13/880 від 15.05,2011 року Управління Держкомзему у Вовчанському районі Харківської області, земельна ділянка на який розташовані нежитлові будівлі відповідно до наявних в управлінні матеріалів віднесена до земель категорії лісового фонду та відповідно до вимог Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2008 року №610-р кадастрові номери на час укладення договору присвоїти не має можливості».

Таким чином приватний нотаріус Ємець І.О. Харківського міського нотаріального округу, який посвідчив цей договір купівлі-продажу, грубо порушив свої основні посадові інструкції, що виключає буд-які правові наслідки посвідченого ним цього договору купівлі продажу.
У цьому договорі купівлі-продажу в п. 3 є посилання – «Продаж нежитлових будівель вчинено у порядку встановленому для виконання судових рішень».
Відповідно до п.65 Н А К А З У МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ від 03.03.2004 N 20/ (Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 3 березня 2004 р. за N 283/8882)Про затвердження Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України вказано - Якщо рішенням суду або договором про задоволення вимог іпотеко держателя передбачено право іпотеко держателя на продаж предмета іпотеки будь-якій особі-покупцеві, посвідчення таких договорів здійснюється за загальними правилами посвідчення договорів відчуження.
Вказане посилання авторів тексту цього договору купівлі-продажу на рішення суду ще більше погіршує для них ситуацію, оскільки і з цього боку (надбання права власності ТОВ «Агенція відновлення платоспроможності») в силі залишається істотна умова - відсутність кадастрової довідки.
Таким чином, по усім наявним і наведеним документальним фактам, договір купівлі продажу від 20 травня 2011 нежилих будівель, розташованих за адресою вул. Лужанський шлях, 8, смт Старий Салтів, Вовчанського району Харківської області, є незаконним і повинен бути визнаний таким, як неукладеним (нікчемним).


Під ці спірні будови ніколи не була відведена земля (стор. 7,8 ​​додатку 11) та не може бути відведена в даний час, оскільки ця територія відноситься не тільки до земель лісового фонду але і до прибережних захисних смуг, які, відповідно до
Водного кодексу України:

Стаття 88. Прибережні захисні смуги
З метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів та навколо озер, водосховищ та інших водойм у межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги.
Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок і навколо водойм уздовж урізу води (у певний період) шириною:


• для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 гектари - 25 метрів; (ЦЕ ШТУЧНІ ОЗЕРА 81 КВАРТАЛУ, додаток 12,16)


• для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею понад 3 гектари - 50 метрів;


• для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів. (ЦЕ Печенізького водосховища)


При крутизні схилів більше трьох градусів мінімальна ширина прибережної захисної смуги подвоюється. (ЦЕ ВІДПОВІДАЄ озерам території 81 кварталу, та Печеніжському водосховищу по лінії контакту з територією 81 кварталу - додаток 12,16).


Прибережні захисні смуги встановлюються на земельних ділянках всіх категорій земель, крім земель морського транспорту.


Землі прибережних захисних смуг перебувають у державній та комунальній власності і можуть надаватися в користування тільки для цілей, визначених цим Кодексом.


Прибережні захисні смуги встановлюються за окремими проектами землеустрою (план-схема території, що орендується 81 кварталу має нанесені Гідропроект (генпроектувальник) межі захисних смуг, в зону яких потрапляють всі «незаконні історичні» будови на території орендованого Монтаж Електро 81 кварталу додатки 12, 16).

Стаття 89. Обмеження господарської діяльності в прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах.


Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.
У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:


4. будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;

На даний час ТОВ «База відпочинку «Лісові по спірним будівлям проводить будівельно - реставраційні роботи в суперечності з наведеними обмеженнями цього Водного кодексу.для їх подальшого використання для житлових приміщень запланованої їми бази відпочинку (додаток 14).


5. миття та обслуговування транспортних засобів і техніки;


6. влаштування звалищ сміття, гноєсховищ, накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації тощо.
Об'єкти, що знаходяться у прибережній захисній смузі, можуть експлуатуватися, якщо при цьому не порушується її режим, а будь-яка база відпочинку - це основний грубий порушник санітарного режиму прибережної захисної смуги.


Не придатні для експлуатації споруди а також , що не відповідають встановленим режимам господарювання, підлягають винесенню з прибережних захисних смуг (всі споруди 81 кварталу не законно зведено близько півстоліття назад: - не було відведення землі, проекту, дозволи на будівництво та акта введення в експлуатацію, а зараз для їх експлуатації потрібні значні будівельні та ремонтно-відновлювальні роботи виконання яких суперечить цим положенням Водного кодексу України).


Таким чином, апріорі
, відомо, що на цій території не може забудовуватися та подальше існувати база відпочинку – незаконна майнова база ТОВ «База відпочинку« Лісові озера », спірні споруди, як безхазяйні (нікчемний договір купівлі-продажу) та що порушують режим прибережної смуги - підлягають знесенню. Розташування, та біотне окруження території, де розміщені спірні будівлі наведене у фото 1-8 додатку 17.


Оскільки представників ПП «Монтаж Електро» на орендовану ним територію 81 кварталу найнята охорона ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» не пускає, то немає фізичної можливості визначити принесений захопленням істинний матеріальний збиток. Це буде зроблено спеціальною комісією після отримання можливості проходу на захоплену територію.

Враховуючи викладене прошу:

1. Визнати договір купівлі-продажу від 20 травня 2011 укладеним між ТОВ «Агенція відновлення платоспроможності» код ЄДРПОУ 37094103 (продавець) і ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» код ЄДРПОУ 37532189 (покупець) таким як неукладеним (нікчемним).
2. Надати припис до приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Ємця І.О. щодо скасування запису Державного реєстру правочинів №4456566 (номер у реєстрі нотаріальних дій -258) щодо предмету правочину реєстраційний номер об’єкту у РПВН: 32844576, нежитлові будівлі: будинок літери «В», будинок літери «Г», будинок літери «Д», будинок літери «Е», будинок літери «Ж»,, блок кімната літ. «З», літній будинок №1 літ. літ. «А-1», літній будинок №2 літ. «А-1», літній будинок №3 літ. «А-1», літній будинок №4 літ. «А-1», котедж літера «А-2», адреса: Харківська область, Вовчанський район, смт Старий Салтів, вул. Лужанський шлях,8.
3. Надати припис Вовчанському БТІ про скасування державної реєстрації прав №30080554 від 25.05.2011 по спірних, та раніш незаконно збудованих будівель наведених у нікчемному договорі купівлі-продажу від 20.05.2011, а саме будинок літери «В», будинок літери «Г», будинок літери «Д», будинок літери «Е», будинок літери «Ж»,, блок кімната літ. «З», літній будинок №1 літ. літ. «А-1», літній будинок №2 літ. «А-1», літній будинок №3 літ. «А-1», літній будинок №4 літ. «А-1», котедж літера «А-2,. адреса: Харківська область, Вовчанський район, смт Старий Салтів, вул. Лужанський шлях,8.
3. Визнати можливим та законним знесення безхазяйних будівель, раніш незаконно збудованих у прибережній захисний смузі Печеніжського водосховища на території 81 кварталу Старосалтівського лісництва» яки наведені у нікчемному договорі купівлі продажу від 20.05.2011 за адресою: вул. Лужанский Шлях,8, смт Старий Салтів, Вовчанського району, Харківський області, а саме: будинок літери «В», будинок літери «Г», будинок літери «Д», будинок літери «Е», будинок літери «Ж»,, блок кімната літ. «З», літній будинок №1 літ. літ. «А-1», літній будинок №2 літ. «А-1», літній будинок №3 літ. «А-1», літній будинок №4 літ. «А-1», котедж літера «А-2».
Додатки:


  1. Свідотство про державну реєстрацію ПП «Монтаж Електро» на 1 стор.

  2. Статут ПП «Монтаж Електро» на 10 стор.

  3. Договір аренди земельної ділянки на 14 стор.

  4. Акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства на 2 стор.

  5. Кадастрова довідка реєстрації договору аренди на 1 стор.

  6. Лист Екологічної групи ПЕЧЕНІГИ на 3 стор.

  7. Документи по екомережі на 7 стор.

  8. Лист Облприроди на 1стор.

  9. Лист до ДП «Вовчанський лісгосп» на 2 стор.

  10. Свідотство про реєстрацію ТОВ «База відпочинку «Лісові озера» на 1 стор.

  11. Заява до Прокуратури Вовчанського району на 24 стор.

  12. План теріторіі на 1 арк. (А!).

13-А Договір купівлі продажу на 2 стор.

13-Б Витяг з Держреєстру на 2 стор.

13-В Про Державну реєстрацію на 1 стор.

14. Позовна заява на 3 стор.

15. Про скасування визнаним дійсним договору купівлі-продажу на 3 стор.

16. Супутникове фото на 1 стор (А3).

  1. Фото на 8 стор.


з повагою

 Президент ПП «Монтаж Електро»
                              Акад. МАІ, доктор

                                                                                                       Ю. Оршанський



Схожі:

С. Рожанка База відпочинку “ЦАРИНКА”
Затишне розташування, комфортні номери, прекрасна природа, свіже гірське повітря і тиша сприяють відмінному відпочинку як взимку,...
С. Рожанка База відпочинку “ЦАРИНКА”
Затишне розташування, комфортні номери, прекрасна природа, свіже гірське повітря і тиша сприяють відмінному відпочинку як взимку,...
Керівництво ТОВ «АССА 11»
Свідоцтво про внесення в Реєстр суб'єктів аудиторської діяльності №1259 від 26. 01. 2001р. 83017, м. Донецьк вул. Овнатаняна,4, Код...
Керівництво ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ «ТРАВІАН»
Свідоцтво про внесення в Реєстр суб'єктів аудиторської діяльності №1259 від 26. 01. 2001р. 83017, м. Донецьк вул. Овнатаняна,4, Код...
ТОВ «ФК «Емісія» (код ЄДРПОУ 33961297) за 2011 р м. Запоріжжя " 28 " березня 2012 р
Свідоцтво про державну реєстрацію серія А01 №526916 від 17. 03. 2011р видане Виконавчим комітетом Запорізької міської ради, номер...
РІЧНИЙ ПЛАН ЗАКУПІВЕЛЬ на 2011 рік Державне підприємство “Радивилівський...
Державне підприємство “Радивилівський комбінат хлібопродуктів” код за ЄДРПОУ 00955791
«Флагман-концерт» ТОВ «Флагман-концерт», код ЄДРПОУ 38148648, тел. +38-044-253-41-35
Компанія «Флагман-Концерт» пропонує Вам напередодні парламентських виборів розглянути можливість проведення концертів за участю відомих...
Річний план державних закупівель на 2013 рік Комунальне підприємство...
Комунальне підприємство «міський палац спорту» Бердянської міської ради, код ЄДРПОУ 24907804
РІЧНИЙ ПЛАН ЗАКУПІВЕЛЬ на 2013 рік (із змінами) Комунальна Установа...
Комунальна Установа Бердянська міська лікарня Бердянської міської ради код за ЄДРПОУ 05498714
РІЧНИЙ ПЛАН ЗАКУПІВЕЛЬ на 2013 рік (із змінами) Комунальна Установа...
Комунальна Установа Бердянська міська лікарня Бердянської міської ради код за ЄДРПОУ 05498714
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка