“Харківський політехнічний інститут”


Скачати 0.59 Mb.
Назва “Харківський політехнічний інститут”
Сторінка 1/3
Дата 23.05.2013
Розмір 0.59 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Військова справа > Документи
  1   2   3


Міністерство оборони України

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки

імені Верховної Ради України Національного технічного університету

«Харківський політехнічний інститут

ПРАВИЛА ПРИЙОМУ

до факультету військової підготовки

Національного технічного університету

Харківський політехнічний інститут”


у 2012 році

Харків

2011

З М І С Т

Факультет військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” (історична довідка)


4

1. Загальні положення ……….………………………………………..…….

5

2. Вимоги до рівня освіти вступників ………………………………….…..

8

3. Фінансування підготовки фахівців ………………………….…………..

8

4. Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання ……………………...……………..


9

5. Порядок прийому заяв і документів для вступу у вищий навчальний заклад ……………………………………………………………………...


10

6. Вступні випробування та конкурсний відбір ...........................................

16

7. Цільовий прийом до факультету військової підготовки …...............…..

20

8. Зарахування за співбесідою ……………………………………………...

21

9. Зарахування вступників на основі повної загальної середньої освіти, які досягли значних успіхів у вивченні профільних предметів .............


21

10. Зарахування поза конкурсом ....................................................................

22

11. Право на першочергове зарахування ...………………………………....

22

12. Формування та оприлюднення рейтингового списку вступників ……

24

13. Коригування списку рекомендованих до зарахування …………….….

25

14. Наказ про зарахування …………………………………………………..

25

15. Додаткове зарахування до вищих навчальних закладів та зберігання робіт вступників……………………………… ……….……….……….....


26

16. Забезпечення відкритості та прозорості під час проведення прийому до вищого навчального закладу ……………………...………...……......


26

Додаток 1. Перелік освітньо-кваліфікаційних рівнів та напрямів підготовки (спеціальностей), за якими оголошується прийом на навчання, ліцензовані обсяги та нормативні терміни навчання ………………………………………………………...


28

Додаток 2. Зразки заяви, рапорту бажаючих вступити на навчання до факультету....................................................................................


30

Додаток 3. Таблиці оцінювання фізичної підготовленості кандидатів на навчання………..…………………………….…….....................


32

Додаток 4. Перелік сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з конкурсних предметів (вступних екзаменів) ..


34

Додаток 5. Таблиця відповідності середнього бала документа про повну загальну середню освіту, обрахованого за 12-бальною шкалою, значенням 200-бальної шкали……………………….



35

Факультет військової підготовки Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”
(історична довідка)

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” починає свій бойовий літопис
від 18 механізованого полку 13 кавалерійської козачої Донської дивізії.

За роки свого існування полк неодноразово переформовувався:
у 1938 році – у легко-танковий, на початку 1940 року – у танковий, у кінці 1941 року – у 56 окрему танкову бригаду, а в січні 1943 року –
у 33 гвардійську окрему танкову бригаду, на базі якої 1 жовтня 1944 року було сформовано Харківське гвардійське танкове училище.

За час свого існування училище неодноразово відмічалось відзнаками уряду СРСР та України, а в 1975 році за значні заслуги в підготовці офіцерських кадрів для Збройних Сил та з нагоди святкування
30-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років училище нагороджено орденом Червоної Зірки.

19 вересня 1997 року Постановою Кабінету Міністрів України училище перетворено в Харківський інститут танкових військ
імені Верховної Ради України.

4 серпня 1999 року відповідно до наказу Міністерства оборони
та Міністерства освіти України № 233/279 Харківський інститут танкових військ імені Верховної Ради України був перейменований в Інститут танкових військ імені Верховної Ради України при Харківському державному політехнічному університеті.

Указом Президента України від 30 жовтня 2000 року № 1173 інституту було відновлено раніше присвоєне почесне найменування і він перейменований у Харківський гвардійський ордена Червоної Зірки інститут танкових військ імені Верховної Ради України при Національному технічному університеті “Харківський політехнічний інститут”.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 року № 321 Харківський гвардійський ордена Червоної Зірки інститут танкових військ імені Верховної Ради України став структурним підрозділом Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

У 2007 році, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України
від 26 травня 2005 року № 381, інститут танкових військ був реорганізований у гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”.

Гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” – військовий навчальний підрозділ вищого навчального закладу, в якому здійснюється підготовка офіцерських кадрів для Збройних Сил України.

Провадження освітньої діяльності у гвардійському ордена Червоної Зірки факультеті військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки України (серія АВ № 506030, від 09.12.2009 року, термін дії ліцензії
до 01.07.2012 року).

Правила прийому розроблені Відбірковою комісією гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 19 жовтня 2010 року № 961 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2010 року за № 999/18294, вимогами наказу Міністра оборони України від 14 квітня 1998 року № 152 “Про затвердження Інструкції про порядок проведення військово-професійної орієнтації молоді та фахових вступних випробувань у вищих військово-навчальних закладах Міністерства оборони України” (зі змінами та доповненнями) зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 червня 1998 року
за № 398/2838.



1. Загальні положення

  1. Військовий навчальний підрозділ вищого навчального закладу – гвардійський ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки
    імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” оголошує набір на підготовку фахівців з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційними рівнями, напрямами підготовки (спеціальностями) відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу (додаток 1).

  2. До військового навчального підрозділу вищого навчального закладу – гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” приймаються громадяни України, які проживають на території України на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, виявили бажання здобути вищу освіту та відповідають вимогам проходження військової служби.

  3. Прийом до гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” (далі – факультет) для навчання за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями здійснюється за конкурсом незалежно від джерел фінансування.

  4. Прийом кандидатів на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра здійснюється відповідно до Переліку напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2006 року № 1719, Переліку галузей знань, напрямів, спеціальностей та спеціалізацій підготовки військових фахівців у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, затвердженого наказом Міністерства оборони України та Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України від 10 травня 2007 року № 232/368.

  5. На факультеті створені всі необхідні умови для здійснення навчально-виховного процесу. Аудиторії, класи і кабінети оснащені сучасними технічними засобами навчання.

  6. В лабораторіях кафедр розгорнуті експериментальні та випробувальні стенди, лабораторні установки, які забезпечують дослідження складних фізичних процесів і явищ. У навчальному процесі використовуються автоматизовані засоби та обчислювальна техніка.

  7. Для забезпечення навчального процесу створена фундаментальна бібліотека, в якій налічує понад 75 093 примірників книг, наукових журналів та інших друкованих видань.

  8. На факультеті активно ведеться науково-дослідницька та раціоналізаторська робота під керівництвом досвідчених науково-педагогічних працівників. З цією метою на кафедрах створені та функціонують наукові гуртки, в роботі яких беруть участь курсанти факультету. Кращі наукові роботи та винаходи застосуються в навчально-виховного процесу.

  9. Багато уваги на факультеті приділяється фізичній підготовці та спорту. Збірні команди факультету з різних видів спорту успішно виступають у змаганнях у місті та Збройних Сил України.

  10. Випускники факультету військової підготовки отримують посвідчення водія категорії “С” на право керування автомобілем.

  11. На факультеті створені необхідні умови для відпочинку і підвищення культурного рівня курсантів. При клубі факультету працюють різноманітні гуртки, колективи художньої самодіяльності, бібліотека, яка має понад 22068 примірників художньої літератури. Регулярно проводяться концерти майстрів мистецтв і кращих естрадних колективів країни, дискотеки та вечори відпочинку. Організовуються виставки творів живопису, скульптури та фотографії. Систематично проводяться колективні відвідування театрів і музеїв міста.

  12. Під час навчання курсанти отримують грошове утримання, забезпечуються безкоштовним житлом, обмундируванням і харчуванням. Курсантам, які навчаються на “добре” і “відмінно”, грошове утримання збільшується на 25 % та 50 % відповідно.

  13. У казармах створені усі необхідні побутові умови для повноцінного відпочинку. Для медичного обслуговування курсантів є поліклініка і лазарет. Харчування організовано в їдальні факультету за участю суб’єкта господарювання “ОПТУКРПОМ–ВР”.

  14. Курсантам щорічно надається двотижнева канікулярна відпустка взимку і місячна відпустка влітку з безкоштовним проїздом до місця відпустки та у зворотному напрямку.

  15. Випускникам факультету, які опанували навчальну програму підготовки, успішно склали державні екзамени та захистили атестаційну роботу, за рішенням державної екзаменаційної комісії присвоюється кваліфікація “спеціаліст за фахом, офіцер військового управління тактичного рівня” за відповідним напрямом підготовки. Вони одержують нагрудний знак та диплом державного зразка про здобуття базової вищої освіти та кваліфікації за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”.

Випускникам, які склали екзамени та диференційовані заліки не менше ніж з 75 відсотків усіх навчальних дисциплін, індивідуальних завдань та практик, передбачених навчальним планом на весь термін навчання,
з оцінкою “відмінно”, а з інших навчальних дисциплін, індивідуальних завдань та практик з оцінкою “добре”, не мали незадовільних оцінок за результатами звітностей за семестри, склали державні екзамени і захистили атестаційну роботу з оцінкою “відмінно”, а також проявили себе в науковій і громадській роботі, додержувалися зразкової військової дисципліни, видається документ про вищу освіту з відзнакою.

Випускникам факультету, які з оцінкою “відмінно” склали усі екзамени та диференційовані заліки, виконали індивідуальні завдання та практики, передбачені навчальним планом на весь термін навчання, склали державні екзамени і захистили атестаційну роботу з оцінкою “відмінно”,
а також проявили себе в науковій і громадській роботі, додержувалися зразкової військової дисципліни, за рішенням державної екзаменаційної комісії видається документ про вищу освіту з відзнакою та присуджується золота медаль.

  1. Випускникам факультету згідно з Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Сил України”, затвердженого Указом Президента України від 10.12.08 № 1153, наказом Міністра оборони України від 10.04.09 № 170 “Про затвердження Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України”, зареєстрованого
    в Міністерстві юстиції України 19.05.09 за № 438/16454, присвоюється військове звання “лейтенант”.


2. Вимоги до рівня освіти вступників

  1. На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра приймаються особи з повною загальною середньою освітою.

  2. На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста приймаються особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра.

  3. До факультету на перший курс навчання приймаються громадяни України, які мають документ державного зразка про повну загальну середню освіту і відповідають вимогам Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України
    від 10.12.08 № 1153 “Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України”:

цивільна молодь віком від 17 до 21 року у тому числі ті, яким
17 років виповнюється у рік вступу на навчання;

військовослужбовці строкової військової служби, військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, та військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу, віком до 23 років.

Особи, які попередньо здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, приймаються на навчання на загальних підставах.
  1   2   3

Схожі:

«Харківський політехнічний інститут» Програма
Україна, 61002, Харків, вул. Фрунзе, 21, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
МЕТОДОЛОГІЯ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ІНДИКАТИВНОГО ПЛАНУВАННЯ
О. С. МОРДОВЦЕВ, асистент Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»
ХX Міжнародної Науково-практичної конференції Інформаційні технології:...
Україна, 61002, Харків, вул. Фрунзе, 21, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
ХIX Міжнародної Науково-практичної конференції Інформаційні технології:...
Україна, 61002, Харків, вул. Фрунзе, 21, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
М нушко Зоя Миколаївна
Освіта: Харківський фармацевтичний інститут (1971); Харківський державний економічний університет (1995)
Н. М. ВОЛОСНІКОВА кандидат економічних наук, доцент Національного...
Розкрито особливості управління трансакційними витратами інноваційної діяльності. Запропоновано й обґрунтовано систему оціночних...
К. М. Ситника Допущено Міністерством освіти і науки України
Рецензенти: д-р техн наук, проф. /. М. Астрелін (Національний технічний університет України «КПІ»), д-р техн наук, проф. О. Я. Лобойко...
КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ КИЇВ НТУУ "КПІ" 1997 МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНИ "КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ"
Університет України «Київський Політехнічний Інститут»
Завдання Довести тотожності теорії множин за допомогою алгебраїчних перетворень
Архівознавство Навчальний посібник
Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка