Серце віддає дітям


Скачати 34.03 Kb.
Назва Серце віддає дітям
Дата 18.04.2013
Розмір 34.03 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Серце віддає дітям

Все хороше діти вбирають з любов'ю. Тому головним у вихованні є - дбайливі, люблячі і відповідальні люди. Тільки в такому випадку виросте гідне нове покоління.
Саме такою людиною є Десятник Інна Василівна, вихователь Шепетівського ДНЗ №6 «Білочка». Людина доброго серця, чистої душі, прекрасна мати і дружина. Інна Василівна дуже любить свою професію, дитячий садок і, звичайно, дітей.

Народилася Інна Василівна 22 жовтня 1966 року в мальовничому с. Цмівка Шепетівського району. З дитинства мріяла стати педагогом, адже виросла у родині, де люблять дітей, розуміють і завжди підтримують їх. Від мами навчилась любити природу та людей, бути чесною та відповідальною, а тато дарував вміння відчувати дитячу душу, робити світ дитини радісним та цікавим, адже сам був педагогом. Закінчивши середню школу пішла працювати в Травлинську 8-річну школу піонервожатою. А у 1985 році вступила до Хмельницького педагогічного училища, який закінчила з відзнакою у 1987 році.

З цього ж року у відомчому садку №12 розпочалась діяльність Інни Василівни на освітянській ниві, де пропрацювала вона майже 7 років.

А з 1994 року разом зі своїми двома синочками завітала до дошкільного закладу №6 «Білочка», де і донині працює вихователем. За роки своєї педагогічної діяльності зарекомендувала себе як досвідчений, творчий педагог, який виявляє високий рівень професіоналізму, добре володіє сучасними методами і формами навчання та виховання, практикує нетрадиційні типи занять, створює можливості для оптимального всебічного розвитку дошкільників, забезпечує високу результативність своєї праці. Неодноразово брала участь у міських, обласних виставках педагогічних інновацій, за що була нагороджена дипломами II, III ступеня. За сумлінну працю, досягнуті успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління Інна Василівна нагороджена почесною грамотою Хмельницької облдержадміністрації. Щоб розвивати у дітей допитливість, інтерес до нового, незвичайного, бажання збагачувати і примножувати багатство природи, формувати кращі риси людини і громадянина, вона успішно втілює в навчально-виховний процес напрацювання видатного педагога В.Сухомлинського. Досвід педагога з питання «Впровадження в практику роботи ДНЗ елементів педагогіки В.Сухомлинського» схвалено радою міського методичного кабінету та експертною радою ХОІППО. В 2010 році Десятник Інні Василівні присвоєно педагогічне звання «вихователь-методист»

Інна Василівна - невтомний дослідник і винахідник, який поглиблено працює над питанням розвитку інтелектуальних здібностей у дітей. Нею створено у групі розвивальне середовище, структурними елементами якого є система розвивальних ігор, серії дидактичних ігор, посібників, необхідних для всебічного розвитку особистості. Тому її вихованці добре виявляють творчість, самостійність, уміння використовувати набутий досвід під час розв’язання інтелектуальних завдань, вносити корективи у свої дії та самостійно виправляти помилки.

Це мудрий наставник, лагідний вихователь, тонкий психолог, знавець дитячої душі, людина, яка здатна зрозуміти, підтримати і допомогти доброю порадою і щирим словом, чітка  в організаційних питаннях, вимоглива до себе та інших, справедлива. Про це свідчить і її відповідальне ставлення до виконання професійних обов’язків: яку б ділянку роботи їй не доручали, вона завжди довершує справу до вершини досконалості, небайдужість до справ колег-педагогів, постійний професійний неспокій, креативність у прийнятті рішень, щирість, толерантність у ставленні до всіх людей навколо. Маючи від природи милозвучний голос, вихователь радує дітей та дорослих своїми піснями, у яких вчить любові до рідної землі, української пісні. Інну Василівну люблять діти та поважають батьки Минають роки, а її випускники та батьки телефонують їй, навідують, цікавляться її успіхами, роботою з новими маленькими вихованцями. На запитання  «Що головне у твоєму житті?» вихователь від Бога без роздумів відповідає: «Любов до дітей! Ці слова я запозичила у великого педагога Василя Сухомлинського, адже вони передають сенс мого життя. Батьки довіряють мені найдорожче, що у них є – своїх дітей. Кожна дитина – це особливий світ, тому, щоб зрозуміти малюка, щоб допомогти йому, стати йому вчителем і другом, потрібно вміти радіти разом його успіхам, розуміти його тривоги. В своїй роботі я часто звертаюсь до творів В.Сухомлинського, навчаю дітей дивитись на цей світ не тільки розумом, а й серцем. Мені хотілося б, щоб діти вміли любити все, що їх оточує, щоб в цей світ вони приносили радість і добро!»

Талант – від Бога, а професіоналізм – то невтомна праця, сумлінність, відповідальність. І не так часто в житті зустрічаємо їх поєднання. Доля дарувала це тобі, шановна колего! А нам – щастя  знати тебе, працювати поруч з тобою, вчитися у тебе професіоналізму і мудрості, порядності й людяності, високої культури, інтелігентності і простоти.

Ми гордимося нашою прекрасною колегою! З радістю вітаємо її та усіх педагогів-дошкільників з професійним святом, зичимо міцного здоров’я на многії літа, нових творчих ідей і здобутків на ниві освіти і науки, людської шани, поваги і вдячності!

Колеги ДНЗ №6 «Білочка»

Схожі:

Василь Сухомлинський Життя, педагогічна і суспільна діяльність
«Праця і моральне виховання» (1962), «Воспитание личности в советской школе» (1965), «Моральні заповіді дитинства і юности» (1966),...
Урок компаративного аналізу сонета Франческо Петрарки та поезії Володимира Сосюри
Обладнання. Мультимедійна дошка, збірки матеріалів до уроку, схеми оцінювання «Чисте серце», порівняльні таблиці-схеми, схема «Сенс...
Дитина прийшла до школи. Її серце переповнене радістю, надією, сподіванням....
Дитина прийшла до школи. Її серце переповнене радістю, надією, сподіванням. Як зберегти цю надію? Як підтримати інтерес, а навчання...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Схвалити зменшення обсягу видатків бюджету міста за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на виплату допомоги сім`ям з дітьми,...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Схвалити збільшення обсягу видатків бюджету міста за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на виплату допомоги сім`ям з дітьми,...
Тема: «Для нас лиш б′ється ночами і днями єдине в світі серце мами!»
Виховний захід – родинне свято до Дня Матері «Для нас лиш б′ється ночами і днями єдине в світі серце мами!»
Урок української літератури на тему «А. С. Малишко солов’їне серце...
«А. С. Малишко – солов’їне серце України. Його пісні, що стали народними.«Пісня про рушник»
Стоїть самотня маленька дівчинка біля малесенької річки, ні, біля...
А дітям інколи так хочеться купатися! Навіть якщо холодно. Навіть якщо осінь. Бо дітям байдуже, що холодно. А ще більше їм байдуже...
Сьогодні виповнюється 90 років з дня утворення нашого району. Тож...

Випуску: Серце не любить літа 14
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано в березні 1993 року
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка