Народному депутату України Грицаку В. М


Скачати 48.63 Kb.
Назва Народному депутату України Грицаку В. М
Дата 18.04.2013
Розмір 48.63 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Народному депутату України Грицаку В.М.

тел: (044) 255-35-28, ел. пошта: [email protected]

Народному депутату України Бевзу В.А.

факс: (044) 255-33-20, ел. пошта: [email protected]

Народному депутату України Зарубінському О.О.

факс: (044) 255-49-02, ел. пошта: [email protected]

Народному депутату України Петруку М.М.

тел: (044) 255-34-07, ел. пошта: [email protected]

Народному депутату України Бобильову О.Ф.

тел: (044) 255-35-68, ел. пошта: [email protected]

Народному депутату України Кузьмуку О.І.

тел: (044) 255-34-01, ел. пошта: [email protected]

Комітет з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради України

факс: (044) 255-33-43, ел.пошта: [email protected]

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму

Верховної Ради України

тел: (044) 255-31-11, ел.пошта: [email protected]

ЗВЕРНЕННЯ

(в порядку ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян»)

Шановне панство!

8 вересня 2011 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки (реєстраційний номер 4585 від 19.11.2010).

Ухвалення цього законопроекту, відповідно до пояснювальної записки, сприятиме вирішенню дуже важливих соціальних проблем: демілітаризації суспільства, упередженню злочинних дій з використанням форменого одягу, випадкам зловживань з використанням звань, погонів, символіки, знаків розрізнення військових формувань.

Проте зміни до норм закону, які передбачені цим проектом, містять певні невизначеності, які можуть призвести до непередбачених наслідків, стати ґрунтом для зловживань та корупційних дій.

В останні роки в Україні набирають популярності форми активного відпочинку, які поєднують патріотичне виховання з формуванням навичок здорового образу життя. Так, заходи з історичного реконструювання подій минулих часів збирають тисячі глядачів та сотні учасників з різних країн світу. Знов набирають популярності прикладні види спорту, такі як спортивний туризм та орієнтування на місцевості, спортивне мисливство та рибальство. Цього року за сприяння МОНМТС та особисто пана міністра Дмитра Табачника відроджується військово-польова гра “Зарниця”.

Такі форми активного відпочинку ставлять певні умови до вбрання учасників. Так, військова реконструкція неможлива без використання одностроїв відповідного часу, а “Зарниця” та інші види активного відпочинку вимагають наявності практичного одягу. Найбільш придатною для цього є військова форма різних часів та країн, яка є доступною, зручною та відповідає вимогам щодо безпеки та комфорту.

В той же час, запропоновані зміни до законодавства на даний момент сформульовані таким чином, що можуть використовуватися для придушення популярних форм активного відпочинку, в тому числі з корупційною метою.

Так, зміни ст. 186-1 КУпАП передбачають адміністративне стягнення за носіння не тільки форми Збройних Сил України, але й “форми одягу інших військових формувань”, без конкретизації щодо державної належності та історичного періоду, коли така форма використовувалася. Така невизначеність дає можливість, наприклад, накладати стягнення на учасників змагань з історичного фехтування (за “протиправне носіння одностроїв військових формувань Тевтонського ордену”); на учасників реконструкції боїв часів Громадянської або Великої Вітчизняної війни (за “протиправне носіння форми армій УНР, Румунського королівства та РККА”); на туристів, мисливців та рибалок (які “протиправно використовують зручні та доступні елементи сучасного військового одягу німецького зразка”) тощо. Аналогічна невизначеність присутня у формулюваннях щодо використання колористики «камуфляж».

Немає жодних сумнівів, що штучне провокування конфліктів та сприяння корупції не є метою авторів законопроекту, а викладені вище ситуації не містять загроз, на відвернення яких спрямований законопроект № 4585.

Для запобігання можливим зловживанням пропоную під час підготовки до другого читання внести редакційні правки до тексту законопроекту, зокрема:

1. Пункт 7 ст. 7 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» викласти у такій редакції:

7. Носіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань України, використання знаків розрізнення та колористики «камуфляж», затверджених Кабінетом Міністрів України для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на це права, забороняється і тягне за собою відповідальність згідно із законом.

2. Диспозицію статті 186-1 КУпАП викласти у такій редакції:

Купівля, продаж, обмін чи інша оплатна передача ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання, їх привласнення або носіння особою, яка не має на те права, або їх незаконне зберігання, а так само носіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань України, органів виконавчої та судової влади, використання знаків розрізнення та колористики «камуфляж», затверджених Кабінетом Міністрів України для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на те права …”

3. У запропонованих змінах до Закону України «Про об'єднання громадян» замінити фразу “інших військових формувань” на “інших військових формувань України”.



Такі формулювання повністю відповідають букві та духові законопроекту та унеможливлять використання необхідних та корисних змін у законодавстві у спосіб, який не передбачений авторами проекту.

Прошу розглянути це звернення та здійснити заходів відповідно до ст. 7 Закону України “Про статус народного депутата України”.


З повагою,


_____________________________________________, громадянин України.

Адреса проживання: ______________________________________________________

тел. ____________________________ ел. пошта: ______________________________



“___” _______ 2011 р. / __________________/

Схожі:

Народному депутату України Гнаткевичу Юрію Васильовичу
На мої зауваження: припинити голосно викрикувати та заважати відпочивати мешканцям гуртожитку, хлопець відреагував агресивно: почав...
Найменування орг-ції куди прямує скарга: виконком міста, депутату міськ ради, ЖКС

Тема Теоретичні відомості
Державний гімн України, музика професійна, народна та професійна в народному дусі
ГОСПОДАРСЬКИЙ КОМПЛЕКС СТРУКТУРА НОРОДНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Співвідношення між цими сферами, як правило характеризується показниками зайнятості. У розвинених країнах світу це співвідношення...
Подихом, кожною клітиною
Можливо, вона вам і невідома, бо це пісня моєї юності. Але голос, який ви чули, безумовно, впізнали. Він належить народному артисту...
Безробіття, як наслідок порушення макрорівноваги
Чи впливають економічні цикли на зайнятість населення в народному господарстві? Як ви вважаєте на яких фазах циклу працюючого населення...
Тема: поетична година
Обладнання: святково прибраний зал в народному стилі, на стінах – рушники, на сцені портрет Т. Г. Шевченка, комп»ютер, мультимедійний...
Тези до статті "Педагогічні ідеї Г. С. Сковороди"
Григорій Сковорода презентував виховну мудрість нашого народу, як народну педагогіку – вироблені й застосовувані в народному середовищі...
УРОК Значення риб у житті людини
Освітні цілі: сформувати в учнів поняття призначення риб у народному господарстві, використання як цінних продуктів харчування, вченими-біологами;...
Юридико-технічні методи регулювання відносин у міжнародному приватному праві
У між­народному приватному праві це питання чи не найменш вивчене. Для міжнародного приватного права характерним є цивільно-правовий...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка