Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ


Скачати 92.48 Kb.
Назва Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ
Дата 24.04.2013
Розмір 92.48 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


Додаток 1

до рішення тридцять третьої сесії Бердянської міської ради

VІ скликання

31 січня 2013 № 58

Порядок

залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ


  1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок відповідно до ст. 12 Закону України ”Про основи містобудування”, ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. ст. 30, 40 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності” регулює організаційні та економічні відносини, пов`язані з залученням, розрахунком розміру, використанням коштів пайової участі замовників будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту (далі - будівництво) у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Бердянськ та укладання договорів про сплату пайових коштів.

1.2. В цьому Порядку терміни вживаються в наступному значенні:

замовник  фізична або юридична особа, яка має намір щодо забудови території (однієї чи декількох земельних ділянок) і подала в установленому законодавством порядку відповідну заяву про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки;

об’єкти будівництва – будинки, будівлі, споруди будь-якого призначення, їх комплекси, лінійні об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури;

інженерно - транспортна інфраструктура - транспортні споруди (залізниці, шосейні дороги, злітно-посадкові смуги, мости, естакади тощо), трубопроводи та комунікації, дамби, комплексні промислові споруди, спортивні та розважальні споруди та т. ін. Інженерні споруди - це об'ємні, площинні або лінійні наземні, надземні або підземні будівельні системи, що складаються з несучих та в окремих випадках огороджувальних конструкцій і призначені для виконання виробничих процесів різних видів, розміщення устаткування, матеріалів та виробів, для тимчасового перебування і пересування людей, транспортних засобів, вантажів, переміщення рідких та газоподібних продуктів та таке інше.

соціальна інфраструктура - комплекс галузей, які безпосередньо пов'язані зі створенням загальних умов для відтворення робочої сили і забезпечення нормальної життєдіяльності людей. Ця сфера охоплює освіту,

охорону здоров'я, житлово-комунальне господарство, пасажирський транспорт і зв'язоккультуру, побутове обслуговування.

1.3. Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у м. Бердянськ, зобов`язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Бердянськ, крім випадків, передбачених даним Порядком.
2. Розрахунок розміру пайової участі

2.1. Уповноважити управляння капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради готувати документи щодо складання договору про залучення пайових коштів у розвиток інфраструктури м. Бердянськ та здійснювати розрахунок розміру пайової участі замовників.

2.2. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ визначається у договорі, укладеному з виконавчим комітетом Бердянської міської ради (відповідно до встановленого цим Порядком розміру пайової участі) з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта, наданої замовником будівництва, визначеної згідно з державними будівельними нормами і правилами, та не може перевищувати граничного розміру пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ. При цьому не враховуються витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

У разі якщо загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта не визначена згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами, вона визначається на основі встановлених органом місцевого самоврядування нормативів для одиниці створеної потужності.

2.3. Базова ставка розміру пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ з урахуванням інших передбачених законом відрахувань становить у відсотках від загальної кошторисної вартості будівництва об`єкта:

- будівлі та/або споруди комерційного використання - 1%

- будівлі та/або споруди не комерційного використання - 0,5%.

2.4. Якщо технічними умовами передбачається необхідність будівництва замовником інженерних мереж або об’єктів інженерної інфраструктури поза межами його земельної ділянки, розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ зменшується на суму їх кошторисної вартості, а такі інженерні мережі та/або об’єкти передаються у комунальну власність.

У разі якщо кошторисна вартість будівництва інженерних мереж та/або об’єктів інженерної інфраструктури перевищує розмір пайової участі замовника у розвитку інфраструктури міста Бердянська міська рада приймає рішення про відшкодування замовнику різниці між здійсненими витратами та розміром пайової участі замовника у розвитку інфраструктури м. Бердянськ після передачі мереж та об’єктів до комунальної власності.

2.5. Розмір пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ визначається управлянням капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради протягом десяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про укладення договору про пайову участь та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва об`єкта, з техніко-економічними показниками.

3. Укладення договору про пайову участь у розвитку

інфраструктури м. Бердянськ

3.1. Пайова участь у розвитку інфраструктури міста здійснюється на підставі договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Бердянська (далі – договір про пайову участь), який укладається між виконавчим комітетом Бердянської міської ради та замовником.

3.2. Договір про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Бердянськ укладається не пізніше п'ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації уповноваженим органом звернення замовника про його укладення але до прийняття об’єкту до експлуатації.

3.3. Договір про пайову участь від імені виконавчого комітету Бердянської міської ради підписує міський голова або його заступник з питань діяльності виконавчих органів ради .

3.4. Істотними умовами договору про пайову участь є:

- розмір пайової участі;

- терміни (графік) оплати пайової участі;

- відповідальність сторін.

3.5. Для укладання договору замовник подає наступні документи:

для фізичних осіб та фізичних осіб – підприємців:

- копія свідоцтва про державну реєстрацію або витягу з реєстру;

- копія паспорту та ідентифікаційного номеру;

- копія кошторисної документації на будівництво;

- засвідчена в установленому порядку копія документа про право власності (користування) земельною ділянкою.

для юридичних осіб:

- копія свідоцтва про державну реєстрацію або витягу з реєстру;

- копія паспорту та ідентифікаційного номеру директора або особи, яка

діє від імені юридичної особи;

- копія доручення (у випадку представництва юридичної особи);

- копія кошторисної документації на будівництво;

- засвідчена в установленому порядку копія документа про право власності (користування) земельною ділянкою.

3.6. При подачі всіх документів замовником до виконавчого комітету, управлянням капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради готується проект договору про пайову участь замовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Бердянська.

Проект договору про пайову участь замовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Бердянська надсилається на адресу Замовника.

3.7. Управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради надає фінансовому управлінню щомісяця інформацію про укладенні договори із зазначенням суми грошового зобов’язання та строків його сплати.

3.8. Контроль за сплатою пайової участі здійснює фінансове управління виконавчого комітету Бердянської міської ради.
4. Порядок сплати коштів пайової участі

4.1. Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури міста перераховуються замовником у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування на рахунок, зазначений у договорі про пайову участь, та сплачується в повному обсязі до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію. Оплата здійснюється замовником виключно у грошовій формі і не може здійснюватися у вигляді надання будь-яких послуг, у тому числі здійснення будівництва об'єктів та передачі матеріальних або нематеріальних активів.

4.2. Договором може бути визначена можливість сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста частинами, для чого замовник має звернутися із відповідною заявою на ім’я міського голови. Вказана заява замовника повинна бути розглянута на засіданні виконавчого комітету Бердянської міської ради, після чого повинно бути прийняте відповідне рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради. На підставі прийнятого рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради кошти пайової участі у розвитку інфраструктури міста сплачуються частинами за графіком, про що укладається відповідна додаткова угода.

4.3. Кошти пайової участі у розвитку інфраструктури міста перераховуються у термін, встановлений договором про пайову участь, до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.

4.4. Довідка про повну сплату пайової участі видається замовнику фінансовим управлінням виконавчого комітету Бердянської міської ради виключно після остаточного розрахунку по укладеним договорам про пайову участь.

Копія довідки, завірена належним чином, надається замовником у 10 денний термін до управління капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради.

4.5. У випадку несвоєчасного внесення коштів як пайової участі в розвитку інфраструктури міста Замовник сплачує пеню в розмірі 0,1% від загальної суми пайової участі, визначеної п. 2.1 розділу 2 цього Договору , за кожний день прострочення платежу, але не більше подвійної облікової ставки НБУ, що діє на момент прострочення виконання зобов’язання.

4.6. Договори на пайову участь, за якими Замовники мають заборгованість з оплати Пайової участі не можуть бути подовжені (пролонговані).
5. Звільнення від сплати пайової участі

5.1. До пайової участі у розвитку інфраструктури м. Бердянськ не залучаються замовники у разі здійснення будівництва:

5.1.1. Об`єктів будь-якого призначення на замовлення державних органів або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів.

5.1.2. Будівель навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури та спорту, медичного і оздоровчого призначення.

5.1.3. Будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла.

5.1.4. Індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках.

5.1.5. Об`єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів.

5.1.6. Об`єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об`єктів соціальної інфраструктури.

5.1.7. Об`єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру.

5.1.8. Об`єктів, інженерної, транспортної інфраструктури, об'єктів енергетики, зв'язку та дорожнього господарства (крім об'єктів дорожнього сервісу).

5.1.9. Об'єктів у межах індустріальних парків на замовлення ініціаторів створення індустріальних парків, керуючих компаній індустріальних парків, учасників індустріальних парків.

5.2. Забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, у тому числі здійснення будівництва об'єктів та передачі матеріальних або нематеріальних активів (зокрема житлових та нежитлових приміщень, у тому числі шляхом їх викупу), крім пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, передбаченої цією статтею, а також крім випадків, визначених частиною п'ятою статті 30 Закону України „Про регулювання містобудівної діяльності”.
6.Використання пайових коштів

6.1. Кошти, отримані як пайова участь у розвитку інфраструктури м. Бердянськ, використовуються для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Бердянськ на підставі рекомендацій профільних постійних комісій та рішення сесії Бердянської міської ради.

6.2. Облік та звітність про використання коштів пайової участі ведеться фінансовим управлінням виконавчого комітету Бердянської міської ради в порядку, визначеному діючим законодавством.


Заступник міського голови С.В. Матвєєв



Схожі:

МАКАРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ШОСТОГО СКЛИКАННЯ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ РІШЕННЯ...
...
Звіт про базове відстеження результативності проекту рішення сесії...
Проект рішення сесії Бердянської міської ради „Про затвердження Порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової...
Порядок залучення коштів пайової участі на розвиток інфраструктури...
Порядок діє на всій території міста Синельникове і є обов’язковим для всіх замовників, незалежно від їх форми власності, органів...
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 25 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України „Про регулювання містобудівної...
Синельниківської міської ради
Керуючись пунктом 25 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про регулювання містобудівної...
Ш ПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
України від 03. 02. 2012 р №7/15-1649, з метою забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку міста та залучення...
ЗВІТ про базове відстеження регуляторного акта – рішення міської...
«Про затвердження Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
«Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект рішення сесії...
До «Положення про порядок залучення коштів замовників на розвиток...
...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект рішення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка