З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада


Скачати 261.75 Kb.
Назва З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада
Сторінка 1/3
Дата 04.04.2013
Розмір 261.75 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Право > Закон
  1   2   3
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект рішення сесії « Про затвердження порядку залучення замовників до пайової участі у розвитку інфраструктури інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола» .

Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань, щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження порядку залучення замовників до пайової участі у розвитку інфраструктури інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола», приймаються у письмовій формі в місячний строк з моменту опублікування за адресою: 20603, м. Шпола, вул. Пролетарська, 59



У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я


від 12.07.2012 № 18-16/VI
Про затвердження проекту рішення

«Про затвердження порядку залучення

замовників до пайової участі у розвитку

інженерно –транспортної та соціальної

інфраструктури м.Шпола.»
Відповідно до ст.25, 26, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», на виконання Подання (про усунення порушень законодавства у сфері регулювання містобудівної діяльності) Прокуратури Шполянського району від 10.05.2012р, №125 – 621 вих12. Враховуючи висновок постійної депутатської комісії з питань регулювання комунальною власністю, житлово – комунального господарства, розвитку підприємництва, стабілізації та розвитку промислових підприємств міста від _____________2012 року

міська рада вирішила:


  1. Затвердити проект рішення „Про затвердження порядку залучення замовників до пайової участі у розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфрастурктури м.Шпола”, для оприлюднення на офоіційному веб- сайті Шполянської міської ради з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних осіб, та юридичних осіб їх об’єднань (проект додається).

  2. Доручити секретарю міської ради здійснити оприлюднення даного проекту регуляторного акту шляхом розміщення його на офіційному веб-сайті Шполянської міської ради, в строк згідно чинного законодавства.

  3. Даний проект рішення після обговорення, затвердити в остаточній редакції на черговій сесії Шполянської міської ради 2012 року, згідно чинного законодавства.

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань регулювання комунальною власністю, житлово-комунального господарства, розвитку підприємництва стабілізації та розвитку промислових підприємств міста ( голова - Чапля В.В.)


Міський голова В.М. Заскалета

Виконав: Коваленко В.О.



У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

(проект)
від _________2012 № /V
«Про затвердження порядку залучення

замовників до пайової участі у розвитку

інженерно –транспортної та соціальної

інфраструктури м.Шпола.»
Відповідно до ст.25, 26, пп.2,7 п.а ст.27, пп.4,8 п.а ч.1 ст.31, ст.59 ст.68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.30 та ст.40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з метою забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку міста та залучення замовників до пайової участі у створенні і розвитку інженерно –транспортної та соціальної інфраструктури м.Шпола,

міська рада вирішила:


  1. Затвердити „ Порядок залучення замовників до пайової участі у розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфрастурктури м.Шпола”, згідно з додатком 1.

  2. Затвердити зразки документів: договір про пайову участь ( внесок) замовників у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола згідно з ( додатком 2), Графік оплати коштів пайової участі у розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола згідно з ( додатком 3 ), розрахунок пайової участі у розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури м.Шпола згідно з ( додатком 4), Заява згідно до ( додатку 5).

  3. Затвердити Положення про міський цільовий фонд пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола згідно з додатком 6.

  4. Доручити секретарю міської ради здійснити оприлюднення даного рішення шляхом розміщення його на офіційному веб- сайті Шполянської міської ради в 10 –денний термін з дня його прийняття.

  5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комсії комісію з питань регулювання комунальною власністю, житлово-комунального господарства, розвитку підприємництва стабілізації та розвитку промислових підприємств міста ( голова -Чапля В.В.)


Міський голова В.М. Заскалета


Виконав: Коваленко В.О.


Додаток 1

до рішення Шполянської міської ради

від ___________________ № ___________

ПОРЯДОК

залучення замовників до пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Шпола



  1. Загальні положення

    1. Порядок залучення замовників до пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста (далі – Порядок) розроблений на підставі Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

    2. У цьому порядку терміни,вживаються в такому значенні:

  • замовник – фізична або юридична особа, яка має намір щодо
    забудови території (однієї чи декількох земельних ділянок) і
    подала в установленному законодавством порядку відповідну заяву;

  • інженерно-транспортна інфраструктура - комплекс
    інженерних, транспортних споруд і комунікацій;



  • містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки
    (далі – містобудівні умови та обмеження) - документ, що містить
    комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і
    будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної
    ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж
    земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до
    об'єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною
    документацією;



  • технічні умови - комплекс умов та вимог до інженерного
    забезпечення об'єкта будівництва, які повинні відповідати його
    розрахунковим параметрам, зокрема щодо водо-, тепло-, енерго- і
    газопостачання, каналізації, радіофікації, зовнішнього освітлення,
    відведення зливових вод, телефонізації, телекомунікації,
    диспетчеризації, пожежної та техногенної безпеки.



  • проектна документація – затверджені текстові та графічні
    матеріали, якими визначаються містобудівні, об'ємно-планувальні,
    архітектурні, конструктивні, технічні, технологічні вирішення, а
    також кошториси об'єктів будівництва;

  • будівництво об’єктів будівництва - нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт;

  • об’єкт будівництва - окремий будинок або споруда (з усім устаткуванням, яке до них відноситься, інструментом і реманентом, галереями, естакадами, внутрішніми інженерними мережами водопостачання, каналізації, газопроводу, теплопроводу, електропостачання, радіофікації, підсобними і допоміжними надвірними будівлями, благоустроєм та іншими роботами і витратами), на будівництво, реконструкцію яких повинні бути складені окремо проект і кошторис;

  • нове будівництво – будівництво комплексу об’єктів основного, підсобного та обслуговуючого призначення новостворюваних підприємств, будинків, споруд а також філій і окремих виробництв, що здійснюється на вільних площах із метою створення нової виробничої потужності або надання послуг, які після введення в експлуатацію будуть знаходитись на самостійному балансі;

  • капітальний ремонт будинку – комплекс ремонтно –будівельних робіт, пов’язаних з відновленням або поліпшенням експлуатаційних показників будинку, із заміною або відновленням несучих або огороджувальних конструкцій, інженерного обладнання протипожежного захисту без зміни будівельних габаритів об’єкта та його техніко – економічних показників;

  • реконструкція будинку – комплекс будівельних робіт, спрямованих на поліпшення експлуатаційних показників приміщень будинку шляхом їх перепланування та переобладнання, надбудови, вбудови, прибудови з одночасним приведенням їх показників відповідно до нормативно - технічних вимог.

  1. Замовник який має намір здійснити будівництво об’єктів будівництва, капітальний ремонт, реконструкцію, реставрацію існуючих об’єктів , які підлягають прийняттю в експлуатацію в установленому чинним законодавством порядку, ( далі - будівництво) зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, крім випадків, передбачених чинним законодавством України та п. 1.6 цього Порядку.

  2. Пайова участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до цільового фонду (міського бюджету) коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури міста.

  3. Кошти замовників залучаються на підставі Договору пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола (далі – Договір), укладеного між замовником та Шполянською міською радою.

  4. До проекту рішення виконавчого комітету про містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки в обов’язковому порядку включається пункт щодо зобов’язання замовника до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію укласти Договір та сплатити пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола, крім випадків, передбачених чинним законодавством України та п. 1.7 цього порядку.

Положення п 1.6 в частині сплати пайової участі до введення об’єкта будівництва в експлуатацію то набирає чинності з 1 січня 2013 року.

  1. До пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола не залучаються замовники у разі будівництва:

1) об'єктів будь-якого призначення на замовлення державних органів або органів місцевого самоврядування за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів;

2) будівель навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення;

3) будинків житлового фонду соціального призначення та доступного житла;

4) індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів, господарських споруд, розташованих на відповідних земельних ділянках;

5) об'єктів комплексної забудови територій, що здійснюється за результатами інвестиційних конкурсів або аукціонів;

6) об'єктів будівництва за умови спорудження на цій земельній ділянці об'єктів соціальної інфраструктури;

7) об'єктів, що споруджуються замість тих, що пошкоджені або зруйновані внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру;

8) об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури, об’єктів
енергетики, а’язку та дорожнього господарства (крім об’єктів
дорожнього сервісу). .


  1. Порядок залучення замовників до пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Шпола .

Замовник який має намір здійснити будівництво об’єкта будівництва на земельній ділянці розташованій на території Шполянської міської ради зобов’язується звернутись із заявою про укладення Договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола, до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.

До заяви замовником додаються:

− копія містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки ;

− копія виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців або копії установчого документа та свідоцтва про державну реєстрацію (копія паспорту фізичної особи та ідентифікаційного коду − для громадян);

− зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва (реконструкції) об’єкта містобудування, визначений згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами;

− висновок проектної або іншої ліцензованої організації щодо кошторисної вартості будівництва інженерних мереж або об’єктів поза межами земельної ділянки замовника;

  • копія відповідного розділу проектно-кошторисної документації, в якій визначені техніко-економічні показники об’єкта будівництва;

  • копія технічних умов;

  • копія документа на право власності чи право коритсування земельною ділянкою;

  • документи підтверджуючі витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення
    будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж,
    влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і
    споруд та транспортних комунікацій.

Замовник несе повну відповідальність за достовірність наданих документів.

2.2.Пайовий внесок сплачується на підставі договору між міською радою та замовником. Пайовий внесок у грошовій формі сплачується в повній сумі єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається у договорі.
Кінцевий термін сплати пайового внеску може встановлюватися договором, та повинен бути сплачений до введення об’єкта будівництва в експлуатацію.

(Положення п 2.2 в частині сплати пайового внеску до введення об’єкта будівництва в експлуатацію то набирає чинності з 1 січня 2013 року.

За порушення строку сплати, Замовник сплачує пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ від нарахованої суми пайової участі за кожний день простроченої сплати.

2.3. Розмір пайової участі (внеску) замовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Шпола визначається не пізніше десяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про укладення договору про пайову участь, та направляє сам проект Договору замовнику для підписання.
2.4. Договір про пайову участь у розвитку інженерно- транспортної та соціальної інфраструктури м.Шпола укладається після визначення розміру пайової участі не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію.

Істотними умовами Договору є:

− розмір пайової участі;

− строк (графік) сплати пайової участі;

− відповідальність сторін.

Невід'ємною частиною Договору є розрахунок величини пайової участі замовника у розвитку інфраструктури м. Шпола.

  1. . Протягом 2 робочих днів замовник повертає до міської ради підписаний проект Договору. Від міської ради проект Договору підписує міський голова або його заступник.

2.6. У разі, якщо загальна кошторисна вартість будівництва об’єкта не визначена згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами, вона визначається на основі нормативів для одиниці створеної потужності об’єктів.
  1   2   3

Схожі:

З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
«Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект рішення сесії...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення виконавчого комітету Шполянської міської ради «Про затвердження тарифів з надання ритуальних...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Керуючись підпунктом 2 пункту «а» ст. 28, ст. 30, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні ”, ст. 9, 13, 35 Закону...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
«а» ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України Про житлово комунальні послуги, ст. 9 Закону...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
«а» ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,, ст. 31 Закону України Про житлово комунальні послуги, ст. 9 Закону...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України про житлово комунальні послуги,...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України про житлово комунальні послуги,...
Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження тексту договору...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»...
На виконання вимог ст ст. 9,13, 36 Закону України «Про засади державної...
Шполянська міська рада повідомляє, про оприлюднення рішення «Про затвердження проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка