|
Скачати 114.59 Kb.
|
Івано-Франківське вище професійне училище готельного сервісу і туризму ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І. Кузнецова «___»_________________2012р. Атестаційні білети з предмета «Організація товарознавства» для групи: ПАП-2 Викладач: Рибінська М. Б. Розлянуто і схвалено на засіданні М К Протокол №___ від ______________ Голова М К __________О.І Храбатин 2012р. ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І. Кузнецова БІЛЕТ №1 1.Класифікація та транспортна характеристика вантажів. 2.Сортність товару; договір купівлі-продажу; у митній справі. 3. Історія розвитку товарознавства. Поняття про товар. Споживчі властивості товарів. Фактори, що формують споживчі властивості. Викладач: _____________М.Б. Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________ В.І.Кузнецова БІЛЕТ №2 1.Основи організації постачання товарів. Основні операції торгово-технологічного процесу магазину. 2. Класифікація продукції та товарів виробничо-технічного призначення. 3. Товар в договорах купівлі-продажу; в митній справі. Викладач: _____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________ В.І.Кузнецова БІЛЕТ №3 1. Класифікація асортименту товарів, його властивості, показники. 2. Технологічні штрихові коди. Характеристика кодів. 3. Поняття і значення класифікації. Вимоги до класифікації товару. Методи та правила класифікації. Класифікатори продукції та товарів. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №4 1. Формування асортименту товарів у роздрібній торговій мережі. Поняття асортименту і його роль на ринку. 2.Відповідальність перевізника за збереження вантажу. Контроль стану вантажів під час перевезення. 3. Основні цілі та принципи стандартизації. Стандартизація товарів. Види та категорії стандартів. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №5 1. Кодування товарів. Штрихове кодування товарів: його значення; види; склад штрихового коду; зчитування коду. 2. Само вивіз товару. Втрати при перевезенні вантажів. 3. Сертифікація продукції (товару) і метрологія. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №6 1. Організація закупівлі товарів. Техніка закупівель. Журнал замовлень. Критерії вибору постачальників. 2. Особливості доставки вантажів (товарів) залізничним та морським транспортом. 3. Поняття якості продукції (товару). Показники якості, їх класифікація. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №7 1. Процес формування асортименту непродовольчих товарів у магазині. Асортиментна політика. 2. Особливості доставки вантажів (товарів) річковим та автомобільним транспортом. 3. Основні властивості продукції. Методи визначення якості. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №8 1. Характеристика замовлення товарів. Процес замовлення контейнерів і транспортних засобів. 2. Особливості доставки вантажів (товарів) автомобільним та авіаційним транспортом. 3. Фактори, що впливають на збереження якості товарів. Контроль якості продукції. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №9 1. Приймання товарів по кількості та якості. Порядок оформлення документів. 2. Класифікація та транспортна характеристика вантажів. 3. Характеристика товарних втрат у процесі товароруху; види втрат, причини їх виникнення та засоби запобігання. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №10 1. Характеристика тари та упаковки. Стандартизація тари. 2. Способи та засоби визначення ваги вантажів. 3. Дефекти продукції, умови зберігання і транспортування товарів. Поняття про гарантійний термін і термін придатності товарів. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №11 1. Види тари, її функції та вплив на збереження товарів. 2. Особливо режимні та небезпечні вантажі: товари, які швидко псуються. 3. Кодування товарів. Штрихове кодування: його значення, види, склад, зчитування. Перевірка контрольної цифри. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №12 1. Фактори, що зберігають якість товарів: упаковка; умови зберігання; транспортування; маркування товарів. Контроль якості продукції. 2. Особливо режимні та небезпечні вантаж: біо товари, худоба та птиця. 3. Види штрихового коду; склад штрихового коду; зчитування коду. Кодування товарів в системі електронного обміну даних. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №13 1. Товарознавча характеристика вантажів. Класифікація та транспортна характеристика. 2. Підготовка вантажів до транспортування. Нанесеня спеціального маркування. 3. Класифікація асортименту товарів, його властивості та показники. Управління асортиментом. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №14 1. Умови зберігання товарів на складі; в торговому залі. 2. Підготовка вантажів для транспортування. Нанесення вантажного маркування. 3. Характеристика асортиментного переліку, асортиментного мінімуму, формування асортименту та управління асортиментом. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №15 1. Стандартизація. Стандарт. Основні цілі та принципи стандартизації. 2. Підготовка вантажів для транспортування. Нанесення товарного маркування. 3. Завдання експертизи: мета, види та методи проведення. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №16 1. Основні властивості товарів: хімічні, фізичні, механічні; електричні; акустичні; оптичні. Навести приклади, використовуючи взірці товарів. 2. Генеральні вантажі: медичні вантаж; шкір-сировина та шкіряні вироби. 3. Структура і зміст висновків експерта. Суть товарної експертизи. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №17 1. Відповідальність перевізника за збереження вантажу. Контроль стану вантажів під час перевезення. 2. Генеральні вантажі: каучук, гума та гумові вироби. 3. Дефекти продовольчих товарів. Дії з невідповідною продукцією. Норми на списання. Викладач: _____________М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №18 1. Показники товарного асортименту: широта, глибина, стійкість товарного асортименту та порядок їх розрахунку. 2. Генеральні вантажі: будівельні матеріали. 3. Роль перевезення товарів в ланцюзі товарообігу. Супровідна документація. Вантажне маркування. Викладач: _____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №19 1. Втрати продовольчих товарів у процесі товароруху. Види втрат, причини їх виникнення та засоби запобігання. 2. Генеральні вантажі: метали, сплави та металеві вироби. 3. Приймання товарів за кількістю та якістю. Документальне оформлення. Викладач:_____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №20 1. Порядок приймання і відправлення вантажів. Самовивіз товару. 2. Структура і зміст висновків експерта. Суть товарної експертизи. 3. Тара і упаковка. Стандартизація тари. Підготовка вантажів до транспортування. Пакування. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №21 1. Роль упаковки та тари у торгово – технологічному процесі. 2. Експертиза нормативної і супровідної документації. Завдання та обов’язки експерта. 3. Особливості доставки вантажів (товарів) залізничним, морським та річковим транспортом. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №22 1. Особливості доставки вантажів (товарів) автомобільним та авіаційним транспортом. 2. Експертиза кількості та якості товарів. 3. Фізико – хімічні властивості та умови збереження основних вантажів. Транспортна характеристика вантажів. Масові вантажі: навальні, насипні та наливні. Викладач:_____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №23 1. Особливо режимні та небезпечні вантажі: товари, які швидко псуються; худоба та птиця. 2. Поняття і завдання експертизи. Мета експертизи. 3. Забезпечення збереження вантажів при вантажно-розвантажувальних роботах. Викладач:_____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №24 1. Страхування. Страхування вантажів під час перевезень. Відповідальність перевізника за збереження вантажу. 2. Види експертизи. Методи проведення. 3. Фізико – хімічні властивості та умови збереження генеральних вантажів. Характеристика генеральних вантажів. Викладач:_____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №25 1. Способи та засоби визначення ваги вантажів. 2. Дефекти продукції. Умови зберігання і транспортування товарів. 3. Режимні та небезпечні вантажі. Викладач:_____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №26 1. Контроль стану вантажів під час перевезення. Основні напрями підвищення ефективності вантажоперевезень. 2. Види тари, її вплив на збереження товарів. 3. Особливості доставки вантажів (товарів) залізничним, морським, річковим, автомобільним, авіаційним транспортом. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №27 1. Нанесення вантажного маркування (транспортне, відправника, спеціальне). 2. Фактори, що впливають на збереження якості товарів. Контроль якості продукції. 3. Експертиза кількості та якості товарів. Суть товарної експертизи. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №28 1. Стандартизація товарів та послуг в Україні. 2. Вантажі. Роль перевезення товарів в ланцюзі товарообігу. 3. Нанесення спеціального маркування. Навести приклади. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ №29 1. Дефекти продукції. Умови зберігання і транспортування товарів. 2. Підготовка вантажів до транспортування. Пакування. Роль збереження вантажів на складах. 3. Нанесення товарного маркування. Навести приклади. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська ЗАТВЕРДЖУЮ Директор училища ______________В.І.Кузнецова БІЛЕТ№30 1. Поняття, завдання та методи проведення експертизи товарів. 2. Тара і упаковка. Товарно-супровідна документація. 3. Підготовка вантажів для транспортування. Нанесення транспортного маркування. Викладач: ____________ М.Б.Рибінська |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |
ЗАТВЕРДЖУЮ |