АНАЛІЗ регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про встановлення цін на платні послуги, які надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб»


Скачати 47.34 Kb.
Назва АНАЛІЗ регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про встановлення цін на платні послуги, які надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб»
Дата 29.05.2013
Розмір 47.34 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
АНАЛІЗ

регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про встановлення цін на платні послуги, які надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб»
1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання

На сьогодні комунальне підприємство «Нікопольтеплоенерго» має проблему невідповідності цін на платні послуги реальним витратам на їх надання для населення та юридичних осіб міста.

Станом на 22.04.2013 діють ціни на платні послуги, затверджені рішенням від 14.05.2008 № 417 «Про встановлення цін на платні послуги, що надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб» та рішенням виконавчого комітету від 16.03.2011 №180 «Про внесення змін до рішення виконкому від 14.05.2008 №417 «Про встановлення цін на платні послуги, що надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб»

Зрозуміло, що за період, на протязі якого діє рішення, відбулися зміни у розмірах мінімальної заробітної плати (в калькуляціях 2008 року мінімальна заробітна плата складала 650 грн., в калькуляціях 2013 року – 985 грн., збільшення на 51,5%), обов’язкових відрахувань на заробітну плату, зростала вартість паливо-мастильних матеріалів, інших складових ціни. Тому виникла потреба у перегляді розрахунку та затверджені цін на платні послуги.

Крім того, потребував доповнення перелік послуг, які може надавати НКП «Нікопольтеплоенерго».
2. Цілі державного регулювання
Основною метою прийняття даного регуляторного акту є приведення розміру цін на платні послуги у відповідність до чинних законодавчих та нормативно-правових актів, що з одного боку забезпечить законні права та інтереси громадян і юридичних осіб, з іншого – дасть можливість збільшити обсяги власних надходжень підприємства. Також з ціллю підвищення конкурентоспроможності підприємства, приросту обсягів його доходів необхідно внести доповнення до переліку послуг, які надаються для споживачів.
3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення визначених цілей

Альтернатива 1

Відмова від запропонованого врегулювання, тобто залишення ситуації без змін. При застосуванні першої альтернативи, підприємство – надавач послуг матиме збитки через невідповідність діючих цін до фактичних витрат на надання послуг. Собівартість послуг компенсуватиметься не в повному обсязі, що може призвести до обмеження обсягів надання послуг.

Альтернатива 2

Відшкодування різниці у цінах на платні послуги з міського бюджету. Прийняття даної альтернативи надасть змогу населенню розраховуватись за послуги за існуючими на даний час цінами, а підприємству отримувати різницю між економічно обґрунтованими витратами та чинними цінами з міського бюджету. Проте розглянута пропозиція є неприйнятною по причині обмеженості фінансового ресурсу в місцевому бюджеті.

Альтернатива 3

Прийняття запропонованого регуляторного акта надасть можливість підприємству – надавачу послуг забезпечити відкритість, доступність та прозорість структури цін для споживачів, надасть змогу отримувати платні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виконання, що, в свою чергу, підвищить якість послуг та їх попит для більшого кола замовників. Надасть змогу підприємству збільшити обсяги власних надходжень, які будуть спрямовані на розвиток підприємства та часткове покриття видатків, пов’язаних з його функціонуванням та утриманням.
4.Опис механізмів та заходів, які пропонуються для розв’язання визначеної проблеми

Привести ціни на платні послуги до розміру економічно обґрунтованих витрат на їх надання. Внести доповнення до переліку послуг, що надаються підприємством.

Надати на погодження проект регуляторного акту з виконкомом та замінити чинні рішення від 14.05.2008р. № 417 «Про встановлення цін на платні послуги, що надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб» та рішення від 16.03.2011 №180 «Про внесення змін до рішення виконкому від 14.05.2008 №417 «Про встановлення цін на платні послуги, що надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб»
5.Обгрунтовання можливості досягнення встановлених цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта

Дане рішення передбачає встановлення економічно обґрунтованих цін на послуги, визначені переліком, які надаються НКП «Нікопольтеплоенерго» для населення та юридичних осіб. Прийняття рішення призведе до отримання якісних платних послуг споживачів послуг, а для підприємства - до забезпечення конкурентних засад на ринку надання платних послуг.
6. Очікувані результати

Таблиця вигод і витрат

СФЕРА ВПЛИВУ

ВИГОДИ

ВТРАТИ

ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дотримання взаємних інтересів надавача послуг та споживачів

Витрати, пов`язані з підготовкою та оприлюдненням регуляторного акту

СПОЖИВАЧІ ПОСЛУГ

Отримання якісних послуг;

забезпечення доступності до інформації щодо формування ціни на платні послуги

Збільшення витрат на оплату платних послуг


НКП «Нікопольтеплоенерго»

Приведення розміру ціни на платні послуги у відповідність до їх собівартості





7. Термін дії регуляторного акту
Рішення діє до наступного перегляду регуляторного акту.

При виникненні змін у чинному законодавстві, які можуть вплинути на дію запропонованого регуляторного акта, до нього будуть вноситься відповідні корегування.
8. Показники результативності регуляторного акта

1. Обсяг коштів, отриманих від надання платних послуг

2. Кількість фізичних осіб, які звернулися за послугами

3. Кількість юридичних осіб, які звернулися за послугами

4. Кількість скарг на якість послуг
9. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регулювання акта в разі його прийняття

Результативність регуляторного акта буде відстежуватися НКП «Нікопольтеплоенерго».

Метод проведення відстеження результативності – статистичний, тому базове відстеження результативності регуляторного акта буде проведено через рік.

Повторне відстеження планується провести через рік після проведення базового відстеження. За результатами буде можливо порівняти показники базового та повторного відстежень.

Періодичне відстеження планується проводити один раз на три роки, починаючи від дня закінчення заходів щодо повторного відстеження результативності з метою дотримання чинного законодавства та нормативно-правових актів.
Директор

НКП «Нікопольтеплоенерго» О.С.Трегуб

Схожі:

Аналіз впливу регуляторного акта: проекту рішення виконавчого комітету...
Механізм дії запропонованого регуляторного акту спрямований на усунення перешкод при здійсненні господарської діяльності комунального...
Аналіз впливу регуляторного акту: проекту рішення виконавчого комітету...
...
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ Проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
«Про встановлення вартості платних послуг КЗ «Нікопольський Палац урочистих подій»
Аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
Про перегляд тарифу на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються...
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання
Аналіз регуляторного впливу щодо обґрунтування регуляторного акта-проекту...
Нікопольської міської ради «Про  затвердження  Порядку розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та...
Звіт про результати повторного відстеження результативності регуляторного...
Назва регуляторного акту: Проект рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про встановлення Нікопольському територіальному...
Аналіз регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради
Про коригування ТОВ «КУБ ЛДФ» тарифу (вартості послуги) з вивезення та утилізації твердих побутових відходів для бюджетних установ,...
АНАЛ І З регуляторного впливу проекту регуляторного акта – проекту...
Синельниківське міське комунальне підприємство „Водоканал’’ надає послуги з водовідведення суб’єктам підприємницької діяльності юридичним...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому міської...
Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка