«Про порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі на території міста Тернополя»


Скачати 99.21 Kb.
Назва «Про порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі на території міста Тернополя»
Дата 29.04.2013
Розмір 99.21 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Проект рішення виконавчого комітету міської ради

«Про порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі

на території міста Тернополя»
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою організації роботи об’єктів літньої торгівлі на території міста Тернополя, виконавчий комітет

ВИРІШИВ:

1. Затвердити:

1.1. Порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі на території міста Тернополя, згідно з додатком 1 (додається).

1.2. Склад Комісії з організації літньої торгівлі, згідно з додатком 2 (додається).

1.3. Форму Наказу Про погодження розміщення об’єкта літньої торгівлі, згідно з додатком 3 (додається).

1.4. Форму Наказу Про скасування погодження розміщення об’єкта літньої торгівлі, згідно з додатком 4 (додається).

3. Вважати такими, що втратили чинність, п.1,2, рішення виконавчого комітету від 16.03.2011р. №347 «Про розміщення літніх майданчиків на території міста».

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.В.Камінського, управління муніципальної поліції.

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

від «___» _______ 2011р. № ___
Порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі

на території міста Тернополя
1. Загальні положення.
1.1. Порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі на території міста Тернополя (далі – Порядок) розроблено відповідно до Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму», Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006р. №833, Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами, затвердженими наказом Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.07.2003р. №185 та на виконання рішення міської ради від 30.09.2011р. №6/14/21 «Про внесення доповнень до рішення міської ради від 19.05.2011 року №6/8/20 «Про затвердження Правил благоустрою міста Тернополя».

1.2. Дія цього Порядку поширюється на всі підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та відомчої належності, а також на фізичних осіб, які облаштовують об’єкти літньої торгівлі на території міста Тернополя.

1.3. Погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі (далі – Погодження) надається відповідним виконавчим органом Тернопільської міської ради у сфері торгівлі (надалі – дозвільний орган) у порядку, визначеному цим Порядком.

1.4. Отримане відповідно до цього порядку Погодження не звільняє суб’єктів господарювання від обов’язку отримання дозвільних документів та інших погоджень, передбачених чинним законодавством.
2. Визначення термінів.
2.1. У цьому Порядку терміни вживаються в такому значенні:

- об’єкт літньої торгівлі – відкритий літній майданчик, лоток, палатка, намет, холодильне та інше обладнання, будь-яка інша торгова точка для продажу морозива, безалкогольних напоїв, інших продовольчих та непродовольчих товарів;

- відкритий літній майданчик – об’єкт ресторанного господарства або його частина, який розташовується на спеціально відведеній території або біля стаціонарного закладу ресторанного господарства в теплий період року, обладнаний холодильним, торгово-технологічним устаткуванням тощо;

- лоток, палатка, намет – складно-розбірна конструкція, легко переміщувана з місця на місце, призначена для організації продажу товарів на один день торгівлі;

- комісія з організації літньої торгівлі – комісія в складі представників виконавчих органів міської ради та контролюючих служб;
3. Порядок погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі на території міста.
3.1. Погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі (крім об’єктів, що розташовані біля стаціонарних закладів торгівлі або ресторанного господарства) здійснюється комісією з організації літньої торгівлі (надалі – комісія) за результатами конкурсу на право розміщення об’єктів літньої торгівлі. До складу комісії входять представники виконавчих органів міської ради та контролюючих служб.

3.2. Розміщення об’єктів літньої торгівлі погоджується на термін 2 роки. Сезонний період функціонування об’єктів літньої торгівлі з 01 квітня по 30 листопада.

3.3. Конкурс на право розміщення об’єктів літньої торгівлі є відкритим для всіх претендентів, крім юридичних і фізичних осіб, які:

  • визнані банкрутами, або щодо яких порушено справу про банкрутство чи ліквідацію як суб’єкта підприємницької діяльності;

  • подали для участі у конкурсі неправильно оформлені або такі, що містять недостовірну інформацію, документи;

  • мають заборгованість з оплати за використання земельної ділянки (за минулий рік).

3.4. Дата проведення конкурсу на право розміщення об’єктів літньої торгівлі – 01.02.2012р.

3.5. Дозвільний орган публікує у засобах масової інформації, не пізніше ніж за 15 днів до початку конкурсу, оголошення про конкурс, яке повинно містити таку інформацію:

  • адреси можливих місць розташування об’єктів літньої торгівлі;

  • телефон для довідок з питань проведення конкурсу.

3.6.Для участі у конкурсі претендент подає комісії такі документи:

  • заяву на ім’я голови комісії ;

  • індивідуальні конкурсні пропозиції з обов’язковим врахуванням вимог щодо благоустрою об’єктів торговельної мережі міста, передбачених Правилами благоустрою м. Тернополя (подаються у закритих конвертах, які відкриваються членами комісії в присутності учасника конкурсу);

  • ескіз естетичного оформлення місця влаштування об’єкта літньої торгівлі;

  • довідку про відсутність заборгованості з оплати за використання земельної ділянки (за минулий рік).

3.7.Документи для участі у конкурсі приймаються до 30.01.2012р. Документи, які надійшли до комісії після встановленого строку, не розглядаються.

3.8.Подані на конкурс документи реєструються секретарем комісії в окремому журналі.

3.9.Визначаючи переможця, комісія розглядає:

  • індивідуальні конкурсні пропозиції з обов’язковим врахуванням вимог щодо благоустрою об’єктів торговельної мережі міста, передбачених Правилами благоустрою м. Тернополя;

  • ескіз естетичного оформлення місця влаштування об’єкта літньої торгівлі;

  • надання на договірних засадах коштів і матеріально-технічних ресурсів для здійснення заходів з комплексного благоустрою визначеного об’єкта.

3.10.Переможцем конкурсу визначається претендент, який запропонував найкращі індивідуальні конкурсні пропозиції.

3.11. Рішення про результати конкурсу приймається комісією у присутності не менше як половини її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

3.12. Рішення комісії щодо визначення переможця конкурсу оформляється протоколом, який підписується головою, секретарем та присутніми членами комісії.

3.13. Після отримання позитивного рішення комісії та виконання індивідуальних конкурсних пропозицій суб’єкт господарювання подає в Єдиний дозвільний центр письмову заяву затвердженої форми. До заяви додаються:

3.13.1. Витяг з Єдиного державного реєстру із зазначенням основних видів діяльності юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

3.13.2. Рішення конкурсної комісії.

3.13.3. Копія ескізу естетичного оформлення місця влаштування об’єкта літньої торгівлі, погодженого з управлінням з питань містобудування та архітектури.

3.13.4. Копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та погодженого асортиментного переліку продукції, що реалізується на об’єкті літньої торгівлі.

3.13.5. Копія договору на надання послуг на території парків м. Тернополя, укладеного з КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя».

3.13.6. Копія правовстановлюючого документа на використання земельної ділянки в комерційних цілях.

3.14. Для погодження розташування об’єкта літньої торгівлі біля стаціонарного закладу торгівлі або ресторанного господарства суб’єкт господарювання подає в Єдиний дозвільний центр письмову заяву затвердженої форми. До заяви додаються:

3.14.1. Витяг з Єдиного державного реєстру із зазначенням основних видів діяльності юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

3.14.2. Копія ескізу естетичного оформлення місця влаштування об’єкта літньої торгівлі, погодженого з управлінням з питань містобудування та архітектури.

3.14.3. Копія правовстановлюючого документа на використання земельної ділянки в комерційних цілях.

3.14.4. Довідка про відсутність заборгованості з оплати за використання земельної ділянки (за минулий рік).

3.15. Заява розглядається дозвільним органом протягом п’яти робочих днів. За результатами розгляду заяви суб’єкта господарювання заявнику видається погодження, яке оформлюється наказом дозвільного органу за примірною формою, затвердженою цим рішенням, або відмова у погодженні.

3.16. Суб’єкти господарювання, яким погоджено розміщення об’єктів літньої торгівлі, забезпечують дотримання на об’єктах літньої торгівлі вимог чинного законодавства у сфері торгівлі.
4. Призупинення або скасування погоджень розміщення об’єктів літньої торгівлі.
4.1. Погодження розміщення об’єктів літньої торгівлі призупиняє або скасовує дозвільний орган при виявленні порушень:

  • при встановленні об’єкта літньої торгівлі не на визначеному місці розміщення;

  • при систематичному недотриманні санітарно-гігієнічних норм, встановлених для об’єктів певного типу;

  • при неодноразовому порушенні встановленого режиму роботи;

  • при порушенні асортиментного переліку товарів, дозволених для реалізації на об’єкті літньої торгівлі;

  • при наявності неодноразових скарг мешканців міста;

  • при порушенні протипожежних норм;

  • при допущенні трьох та більше належним чином зафіксованих контролюючими органами порушень правил торгівлі;

  • при пошкодженні або знищенні зелених насаджень;

  • при невиконанні наданих конкурсних пропозицій та зобов’язань.

4.2. Комісія з організації літньої торгівлі розглядає факти допущених порушень і надає письмове попередження суб’єкту господарювання щодо необхідності усунення виявлених порушень в десятиденний термін з дня отримання попередження.

У випадку представлення суб’єктом господарювання доказів усунення порушень, які стали підставою для скасування погодження, останнє не підлягає скасуванню. В іншому випадку погодження розміщення об’єкта літньої торгівлі скасовується.

Скасування погодження розміщення об’єкта літньої торгівлі оформлюється наказом дозвільного органу за примірною формою, затвердженою цим рішенням.

4.3. Об’єкти, дозволи на які скасовано або не оформлені відповідно до вимог цього Положення, вважаються самовільно встановленими та підлягають демонтажу у встановленому порядку. В 10-ти денний термін після скасування дозволу суб’єкт господарювання повинен демонтувати об’єкт літньої торгівлі. У випадку невиконання цих вимог, а також у випадку самовільно встановлених об’єктів літньої торгівлі, останні підлягають примусовому демонтажу.

4.4. Проведення робіт з демонтажу здійснює робоча група, склад якої затверджується рішенням виконавчого комітету.

4.5. Видатки на примусовий демонтаж і зберігання демонтованих об’єктів літньої торгівлі відшкодовують їх власники згідно чинного законодавства.

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

від «___» _______ 2011р. № ___
Комісія з організації літньої торгівлі
Камінський Володимир Володимирович – заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів ради,

голова комісії

Хомінець Василь Петрович – начальник управління торгівлі,

побуту та захисту прав споживачів,

заступник голови комісії

Біла Надія Богданівна – головний спеціаліст сектору

регуляторної політики та

підприємництва управління торгівлі,

побуту та захисту прав споживачів,

секретар комісії

Члени комісії:
Волков Сергій Борисович – начальник управління муніципальної

поліції

Гірняк Віталій Михайлович – заступник начальника управління

правового забезпечення – начальник

відділу претензійно-позивної роботи

та представництва в судових

інстанціях

Лобурак Оксана Василівна – заступник начальника відділу

благоустрою та екології управління

житлово-комунального господарства,

благоустрою та екології

Луцик Ігор Олегович – головний спеціаліст відділу

земельних ресурсів

Поліщук Ірина Володимирівна – завідувач відділення гігієни

харчування Тернопільської міської

СЕС

Протасевич Олег Ярославович – заступник директора КП

«Об’єднання парків культури та

відпочинку»

Стареньков Віктор Георгійович – заступник начальника управління з

питань містобудування та

архітектури – начальник відділу

нагляду за об’єктами містобудування

Додаток 3

до рішення виконавчого комітету

від «___» _______ 2011р. № ___
НАКАЗ
від ____________ № __________ м. Тернопіль
Про погодження розміщення об’єкта літньої торгівлі
Відповідно до рішення Комісії з організації літньої торгівлі від __________________

№ __________
1. Погодити __________________________________________________________________

(повна назва підприємства, установи, організації)
_____________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи підприємця)
розташування ________________________________________________________________

(вид об’єкта літньої торгівлі)
за адресою ___________________________________________________________________.
2. Встановити режим роботи об’єкту з ______ год. до ______ год.
3. Встановити термін дії даного погодження з «___» ______________ 20 _____ року

до «___» ______________ 20 _____ року.

Керівник дозвільного органу ________________ ____________________


М.П.
Додаток 4

до рішення виконавчого комітету

від «___» _______ 2011р. № ___
НАКАЗ
від ____________ № __________ м. Тернопіль
Про скасування погодження розміщення об’єкта літньої торгівлі
Відповідно до рішення Комісії з організації літньої торгівлі від _________________

№ __________
Скасувати погодження на розміщення об’єкта літньої торгівлі, видане відповідно до наказу начальника ____________________________________________________ № ____

(назва дозвільного органу)

від «____» _____________ 20 ___ року

____________________________________________________________________________

(повна назва підприємства, установи, організації)
____________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи підприємця)
на розташування ______________________________________________________________

(вид об’єкту літньої торгівлі)
за адресою ___________________________________________________________________.

Керівник дозвільного органу ________________ _______________________


М.П.

Начальник управління В.П.Хомінець

Схожі:

Про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та...
Тернополя, регулює правові відносини що виникають у процесі розгляду питання щодо погодження розміщення, прокладання телекомунікаційних...
ЗАТВЕРДЖЕНО Рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради...
Кременчука (далі – Порядок) визначає організаційно-правові засади та механізм розміщення пересувних об’єктів сезонної торгівлі та...
Про єдиний порядок розміщення сезонних літніх майданчиків на території...

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Затвердити порядок погодження режиму роботи об’єктів сфери обслуговування всіх форм власності, розташованих на території міста Нікополь...
Обслуговування всіх форм власності, розташованих на території міста Нікополь
Цей Порядок визначає основні вимоги до впровадження режиму роботи при здійсненні торговельної діяльності об’єктів торгівлі, ресторанного...
Обслуговування всіх форм власності, розташованих на території міста Нікополь
Цей Порядок визначає основні вимоги до впровадження режиму роботи при здійсненні торговельної діяльності об’єктів торгівлі, ресторанного...
«Про Порядок встановлення режимів роботи та погодження розміщення...
України щодо захисту населення від впливу шуму», на виконання рішення міської ради від 30. 09. 2011р. №6/14/21 «Про внесення доповнень...
Додаток 1 до рішення виконкому міської ради
«Про порядок погодження режиму роботи об’єктів сфери обслуговування всіх форм власності, розташованих на території міста Нікополь»,...
Про розміщення літніх майданчиків на території міста
Санітарних норм допустимої гучності звучання звуковідтворювальних та звукопідсилювальних приладів у закритих приміщеннях та на відкритих...
До рішення міської ради ПОРЯДОК розміщення зовнішньої реклами в місті...
України від 29. 12. 03 №2067 і визначає порядок надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами. Порядок є обов'язковим для всіх...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка