«УКРАЇНСЬКА ДIАСПОРА ДЖЕРЕЛО УТВЕРДЖЕННЯ ПОЗИТИВНОГО ОБРАЗУ УКРАЇНИ У СВIТI»


Скачати 31.42 Kb.
Назва «УКРАЇНСЬКА ДIАСПОРА ДЖЕРЕЛО УТВЕРДЖЕННЯ ПОЗИТИВНОГО ОБРАЗУ УКРАЇНИ У СВIТI»
Дата 28.04.2013
Розмір 31.42 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи





«УКРАЇНСЬКА ДIАСПОРА - ДЖЕРЕЛО УТВЕРДЖЕННЯ ПОЗИТИВНОГО ОБРАЗУ

УКРАЇНИ У СВIТI»
МIЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦIЯ
20-21 вересня 2008 р.

195 Glenbrook Rd. Stamford CT 06902







Звернення до Президента України Віктора Ющенка
Ми, учасники Mіжнародної науково-практичної конференції «Українська діаспора – джерело позитивного образу України у світі», яка відбулась у Стемфорді, штат Конектикут за участю представників молодої діаспори США, Канади та Італії звертаємось до Вас, пане Президенте, з пропозиціями щодо співпраці між діаспорою та органами державної влади України задля добра нашого народу і нашої Батьківщини.
Конференція констатувала, що значна частина емігрантів, які виїхали за кордон, уже після визнання України незалежною державою, щоб реалізувати свій професійний потенціал чи через неможливість утримувати сім'ю, відчувають себе свідомими її громадянами і докладають чимало зусиль для позитивного впливу на економічні та політичнi процеси державотворення та утвердження об'єктивної думки про Україну у світі (активна підтримка Помаранчевої революції, естафета «Запали свічку пам'яті», численнi фінансові та політичні проекти тощо).
Mи хочемо запевнити Вас, пане Президенте, що закордоном Україна має великий творчий, духовний та культурний потенціал в особі спеціалістів–професіоналів, які здобули досвід, знання і готові віддати його на службу Україні, повернувшись на рідні землі чи бути її голосом залишаючись у діаспорі. Для більш повного використання цього потенціалу вважаємо, що збоку української держави слід зробити наступні кроки:
1. Подбати про захист прав громадян України, які працюють за кордоном, надавши їм статус трудових емігрантів.
2. Iніціювати укладення міждержавних договорів щодо легалізації громадян України, які працюють на користь тих держав, у яких проживають, та на користь України, для якої вони є фінансовими донорами.
3. Спростити продовження термінy дії паспoртів громадянам України, які перебувають на нелегальному становищі у країнах їхньої праці, i таким чином відновити їхнє Конституційнe правo брати участь у виборах до вищого законодавчого органу України та у виборах Президента.
4. Вiдновити Конституційне право громадянина України, який працює закордоном - бути обраними до вищих та місцевих органів влади.
5. Задля збереження українського генофонду та української ідентичності в нових країнах проживання прийняти школи українознавства в діаспорі в мережу шкільної системи України, забезпечивши їх програмами та підручниками, затвердженими Академією наук України, надавши педагогам всі професійні права та пільги, якими користуються їх колеги в Україні.

6. Для зміцнення позицій діаспори та залучення її до державотворчих процесів є також важливо:
a) Підтримати професійнi громадськi організації та захистити правa фахівців, які проживають за кордоном, з визнанням їх наукового ступеня, стажу, досвіду роботи у професійних установах та організаціях.

б) Створити закордоннi інформаційні центри, які би збирали об'єктивну інформацію щодо України і постачали її до ЗМІ в країнах проживання емігрантів.
в) Створити при дипломатичних представництвах України ради фахівців з юридичних, інформайційних, соціальних і культурних питань.
г) Забезпечити законодавчу базу сприянню припливу закордонних інвестицій згідно з національними інтересами держави; створення цивілізованого ринку в Україні; введення тіньового сектору економіки у правове поле.
7. Побороти бюрократизм у роботі українських закордонних консульських установ з метою покращення обслуговування громадян.


Мирослава Роздольська,

Голова Асосціації Нова Українська Хвиля
Анна Кисіль

Голова Канадської Четвертої Хвилі
Татяна Кузик

Голова Координаційної центральної ради

Українських організацій в Італії

Схожі:

ФОРМУВАННЯ ОБРАЗУ ДІЇ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЇ
У статті розглядається формування образу дії як педагогічна проблема. Особлива увага приділяється формуванню образу дії на уроках...
Вплив взаємодії студентів ВНЗ з незрячими у процесі формування позитивного...
Я взаємодії зрячих студентів з успішними незрячими. Аналізується важливість соціального досвіду й спілкування в різних сферах нашого...
В. О. Сухомлинський стверджував: "Сім'я це джерело, водами якого...
Сформувати в молодого покоління знання та відчуття роду важливе завдання педагогічної праці. Саме через відчуття роду і завдяки йому...
ДПА з історії України у 9 класі Білет №1
Розкрийте значення трипільської археологічної культури для утвердження відтворювального господарства на землях України
Н73 Новий довідник: Українська мова. Українська література. — К.: ТОВ «КАЗКА», 2008. т— 864 с
М. Радишевсъка — старший учитель, учитель-методист, відмінник народної освіти (автор розділу «Українська мова»)
УКРАЇНСЬКА ГІЛЬДІЯ РІЕЛТЕРІВ Засновникам та керівникам СПІЛКА ПРОФЕСІОНАЛІВ...
Українська економіка взагалі, та національний ринок нерухомості зокрема, переживають нелегкий час кризи. Але оцінюючи його об’єктивно,...
ТЕМА: ВИДАВНИЧА ТА РЕДАКТОСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ НА ЗЕМЛЯХ НАДНІРЯНСЬКОЇ УКРАЇНИ ДО 50-Х РР. ХІХ СТ
Харків як джерело національно-культурного відродження Надніпрянської україни. Становлення та розвиток Харківського університету 1805...
Уроки сталого розвитку Позакласний виховний захід на тему «Вода джерело життя»
Позакласний виховний захід на тему «Вода – джерело життя». 6 клас Преображенської ЗОШ І –ІІІ ступенів
Районної державної адміністрації О. БАРВІНОК
На виконання Указу Президента України від 20 червня 2008 року №576 "Про відзначення 17-ї річниці незалежності України", з метою утвердження...
В наведеній схемі джерело струму J керується напругою U
В наведеній схемі джерело струму J керується напругою U20, тобто . Значення S відомо: S=20мА/В. Знайти амплітуду напруги на джерелі...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка