Про конкурс щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району


Скачати 108.5 Kb.
Назва Про конкурс щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району
Дата 17.04.2013
Розмір 108.5 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Право > Конкурс
Із внесеними змінами рішенням районної ради від 21.11.2008 року № 313


УКРАЇНА

ПЕТРІВСЬКА РАЙОННА РАДА

Кіровоградської області

28300 смт Петрове, вул. Жовтнева 20, тел. 9-62-90





СІМНАДЦЯТА СЕСІЯ

П”ЯТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

від 4 березня 2008 року № 226
смт Петрове
Про конкурс щодо набуття права

оренди об’єктів та майна спільної

власності територіальної громади

сіл, селищ Петрівського району

Розглянувши пропозицію Петрівської районної державної адміністрації від 9 жовтня 2007 року № 16159/1вих , відповідно до статті 76 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», частини 7 статті 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», пункту 20 частини 1 статті 43, частин 4,5,6 статті 60 ч.10 розділу V „Прикінцеві та перехідні положення” Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 142 Конституції України та з метою ефективного використання майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району

районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Утворити комісію по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району у складі, згідно з додатком.

2. Затвердити положення про комісію по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району (додається).

3. Затвердити положення про порядок проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району (додається).

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань економіки, бюджету, фінансів та підприємницької діяльності.


Голова районної ради Л.Затинацька
ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Петрівської

районної ради

від 4 березня 2008 року № 226



ПОЛОЖЕННЯ

про порядок проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району
Це Положення визначає правові засади організації та проведення Конкурсу при передачі об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району що не використовуються, в оренду.
1. Сфера регулювання та завдання Положення

Це Положення регулює відносини, що виникають у зв’язку з проведенням конкурсу при наданні об'єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району в оренду (далі – Конкурс).

Завданням цього Положення є забезпечення проведення відповідного Конкурсу з метою реалізації рівних прав фізичних та юридичних осіб, територіальних громад і держави щодо набуття права оренди об'єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району та встановлення їх обов’язків.

Принципи регулювання Положення про порядок проведення Конкурсу при передачі в оренду об’єктів та майна, що не використовується, полягають в проведені політики, спрямованої на розвиток, стабільне та прозоре функціонування руху комунального майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району шляхом визначення механізмів набуття права оренди на об'єкти та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, за умови захисту прав суб’єктів оренди.

  1. Суб’єкти проведення Конкурсу

Суб’єктом проведення Конкурсу є :

Комісія по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди об”єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району.

Організатор проведення конкурсу – Петрівська районна державна адміністрація.

2.2. Конкурс проводиться безпосередньо комісією по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, яку утворює власник майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району – Петрівська районна рада.

2.3. В Конкурсі мають право брати участь фізичні та юридичні особи, що виявили своє бажання орендувати вільні приміщення та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району , що не використовується та подали до районної державної адміністрації відповідні заяви (клопотання) та проекти договорів оренди.

  1. Об’єкти та майно що підлягає передачі в оренду на Конкурсних засадах:

3.1. Об’єктами передачі в оренду на конкурсних засадах є:

вільні приміщення та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району що не використовується.

3.2. Конкурс щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району проводиться у випадку наявності двох і більше претендентів, що виявили бажання взяти в оренду об'єкти чи майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району (за умови відсутності заяви бюджетних установ, музеїв, підприємств і громадських організацій у сфері культури і мистецтва, Пенсійного фонду України та його органів, державних видавництв
та підприємств книгорозповсюджень, про оренду нерухомого майна).

  1. Підготовка та організація Конкурсу

4.1. Підготовка та організація Конкурсу здійснюється у декілька етапів:

формування переліку вільних приміщень та майна, спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, що не використовується, та його затвердження районною державною адміністрацією;

публікація інформаційних повідомлень про проведення Конкурсу ;

прийняття і обробка заяв на участь у Конкурсі;

реєстрація учасників Конкурсу;

проведення Конкурсу;

підготовка відповідного проекту рішення районної ради щодо надання дозволу на оренду вільних приміщень та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, за результатами проведеного Конкурсу.

  1. Організатор здійснює формування переліку вільних приміщень та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, що передаються в оренду на конкурсній основі.

  2. Організатор забезпечує публікацію в засобах масової інформації повідомлення

про проведення Конкурсу. Офіційна інформація про вільні приміщення та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, що виставлені на Конкурс (що публікується в засобах масової інформації) повинна містити наступні відомості:

місце розташування, площу вільних приміщень та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району;

місце, дату та час проведення Конкурсу;

порядок оформлення участі у Конкурсі;

назву та адресу установи, прізвище та посаду особи, у якої можна ознайомитися з інформацією про вільні приміщення та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району що винесені на Конкурс.

4.4. Конкурс проводиться не пізніше 30 днів з моменту опублікування в засобах масової інформації офіційного повідомлення про виставлення на Конкурс вільних приміщень та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району що не використовується.

4.5. Орендодавець має право відмовитись від проведення Конкурсу не пізніше, ніж за 10 днів до дня його проведення з обов’язковою публікацією офіційної інформації про скасування Конкурсу із зазначенням причини скасування.

4.6. Організатор забезпечує прийняття та обробку заяв, що надійшли на участь у Конкурсі у яких вказується ціль використання приміщень та майна. Учасники подають до заяви (клопотання) додаткові матеріали – проект договору оренди, довідку з Петрівського відділення Долинської МДПІ про сплату податків, копію свідоцтва про державну реєстрацію, для юридичних осіб - копію статуту, для фізичних осіб – копію паспорта, копію ідентифікаційного коду. Організатор має право відмовити у прийнятті заяви на участь у Конкурсі у разі коли стало відомо про наявність спорів або претензій з боку третіх осіб на вільні приміщення та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, що виставлено на Конкурс; коли стало відомо, що відносно особи, яка виявила бажання орендувати вільні приміщення та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, порушена справа про банкрутство або з інших підстав, встановлених чинним законодавством України.

  1. Кінцевий термін прийняття заяв на участь у Конкурсі – п’ять робочих днів до дати проведення Конкурсу.

  2. Не пізніше як за три дні до дати проведення Конкурсу, Секретар комісії передає голові комісії всі матеріали, стосовно Конкурсу.

5. Порядок проведення Конкурсу

5.1. Конкурс проводить голова комісії або його заступник (далі – Головуючий).

5.2. В день проведення Конкурсу здійснюється реєстрація учасників Конкурсу. Реєстрація починається за одну годину та закінчується за 10 хвилин до початку конкурсу. Незареєстровані особи до участі у Конкурсі не допускаються.

5.3. Конкурс починається з оголошення Головуючим правил його проведення.

5.4. По кожному вільному приміщенню та майну спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, винесених на Конкурс, Головуючий оголошує назву, коротку характеристику та початковий розмір ставки орендної плати.

5.5. Учасники пропонують свій розмір ставки орендної плати.

5.6. Учасники можуть пропонувати додаткові організаційні та комерційні умови використання вільних приміщень та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району.

5.7. Переможцем визнається учасник, який згоден з умовами Конкурсу і запропонував найбільш вигідні умови оренди.

5.8. Рішення комісії приймається на її засіданні у присутності не менше двох третин її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів від загального складу комісії. Якщо голоси членів Комісії розділились порівну, визначальний голос має голова комісії.

5.9. Після закінчення Конкурсу по кожному вільному приміщенню та майну Головуючий оголошує переможця.

5.10 Хід проведення Конкурсу та рішення комісії оформляється протоколом, який підписується головуючим на засіданні та секретарем комісії.

Копія рішення надається переможцю та учасникам Конкурсу за бажанням.

5.11 Під час проведення Конкурсу у залі можуть бути присутніми крім голови, членів комісії, учасників Конкурсу, ще й запрошені головою комісії.

5.12. Всі дискусії та суперечки по проведенню Конкурсу Головуючий вирішує безпосередньо в процесі проходження Конкурсу.

5.13. Рішення комісії, оформлене протоколом, є підставою для підготовки проекту рішення районної ради про надання дозволу на оренду вільних приміщень та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району.

5.14. Критерії, за якими пропонується оцінювати учасників Конкурсу, і які не є вичерпними:

запропонований розмір ставки орендної плати;

цільове використання об’єкту та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району з урахуванням соціальних потреб;

досвід роботи в галузі;

залучення місцевих трудових ресурсів;

технічне забезпечення;

інвестиційні вклади;

інше.

6. Додаткові положення.

6.1. Конкурс визнається таким, що не відбувся, у разі:

відсутності претендентів на оренду об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району;

наявності менше двох учасників конкурсу.

6.2. Орендодавець і переможець на протязі 15 днів після отримання дозволу районної ради, укладають договір оренди об’єкту чи майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району.

6.3. У випадку ухилення однієї із сторін від укладення договору оренди, друга сторона на випадок не вирішення шляхом переговорів може звернутися до суду з вимогою до іншої сторони виконати свої зобов’язання щодо цього, а також про відшкодування збитків завданих ухиленням від укладання договору оренди.

6.4. На випадок визнання Конкурсу, таким, що не відбувся, комісія знімає об’єкти та майно спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району з Конкурсу і виставляє його на повторний Конкурс.

У разі, якщо вільні приміщення та майно не будуть надані в оренду на конкурсній основі , районна державна адміністрація вносить на розгляд чергової сесії районної ради проект рішення про дозвіл на передачу в оренду вільні приміщення чи майно одному наявному претенденту, попередньо погодивши з постійною комісією районної ради з питань економіки, бюджету, фінансів та підприємницької діяльності.
Заступник голови районної ради В.Руденко

Додаток

до рішення Петрівського районної ради від 4 березня 2008 року № 226

Склад комісії

по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та

майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ

Петрівського району
Голова комісії


Дементьєв Ігор Геннадійович

- перший заступник голови районної державної адміністрації


Заступник голови комісії


Притула Тетяна Володимирівна


- заступник голови районної державної адміністрації

Секретар комісії:


Головко Віра Анатоліївна

- завідувач сектору економіки управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації


Члени комісії:


Іщенко Віталій Анатолійович

- головний спеціаліст юридичного відділу районної державної адміністрації

Солодовнік Юлія Анатоліївна


- начальник Петрівського відділення Долинської МДПІ

(за згодою)

Малюта Віта Валентинівна

- начальник управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації

Яновський

Микола Миколайович


- співзасновник районної спілки захисту та підтримки підприємництва (за згодою)

Заступник голови районної ради В.Руденко

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Петрівської районної ради

від 4 березня 2008року № 226

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди

об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ

Петрівського району.

.

  1. Комісія по проведенню конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району створюється за рішенням Петрівської районної ради з метою передачі об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району в оренду на конкурсній основі.

  2. Порядок діяльності комісії визначається Положенням про порядок проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, цим Положенням, та чинним законодавством України.

  3. Діяльність комісії будується на основі колективного обговорення і вирішення питань.

  4. Комісія утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря і членів комісії.

  5. Голова комісії організовує роботу комісії, визначає дату проведення засідання і веде його, дає доручення членам комісії.

  6. Секретар комісії здійснює забезпечення роботи комісії. За дорученням голови комісії веде протокол засідань, здійснює аналіз виконання рішень комісії, організовує проведення засідань.

  7. Засідання вважається правомірним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин складу комісії.

  8. Рішення комісії приймається на її засіданні відкритим голосуванням простою більшістю голосів від загального складу комісії. Якщо голоси членів Комісії розділились порівну, визначальний голос має голова комісії.


Заступник голови районної ради В.Руденко

Схожі:

УКРАЇНА
Затвердити Програму приватизації нерухомого майна  комунальної власності територіальних громад сіл,селищ району та Переліку об’єктів,...
ТРЕБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА БРОВАРСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТі...
Ичним особам майна, що перебуває у спільній власності територіальної громади села Требухів Броварського району Київської області...
УКРАЇНА ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ...
Хмельницької обласної ради від 15 березня 2012 року №24-9/2012 Про передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл,...
ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО
Україні», розділу 3 Порядку управління об’єктами спільної власності територіальних громад міста, селища та сіл району, затрудженого...
Типовий договір суборенди майна, що перебуває у спільній власності...
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
З В І Т Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту
Про затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста...
Порядок погодження проведення орендарями реконструкції, технічного...
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
Перелік документів, необхідних для укладення договорів відчуження нерухомого майна
Порядок відчуження спільної сумісної власності подружжя (згода другого з подружжя, право спільної сумісної власності на приватизоване...
Комунальне підприємство «Лугинська центральна районна аптека №27»...
Підприємство) засноване на спільній власності територіальних громад сіл, селищ району і перебуває в управлінні Лугинської районної...
ПРОЕКТ
Міністрів України від 27 липня 1995 року №555, враховуючи рішення постійних комісій обласної ради з питань екології, раціонального...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка