ПРОЕКТ


Скачати 98.13 Kb.
Назва ПРОЕКТ
Дата 29.03.2013
Розмір 98.13 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи





ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

шосте скликання
Р І Ш Е Н Н Я
від

м. Луцьк

ПРОЕКТ

Про затвердження порядку

встановлення лімітів на спеціальне

використання природних ресурсів

у межах територій та об’єктів

природно-заповідного фонду

місцевого значення Волинської області
Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 43 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», з метою раціонального та невиснажливого використання природних ресурсів в межах територій та об’єктів природно-заповідного місцевого значення Волинської області, на підставі ст. 91 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», ст. 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», Правил поліпшення якісного складу лісів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2007 року № 724, Санітарних правил в лісах України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 року № 555, враховуючи рішення постійних комісій обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів від № та з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області від № , обласна рада ВИРІШИЛА:
1. Затвердити порядок встановлення лімітів на використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Волинської області (додається).

2. Організацію виконання цього рішення покласти на державне управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області (Романюк О. В.), контроль за виконанням – на постійну комісію обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.
Голова ради В. І. Войтович

Романюк 28-17-42

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням обласної ради

від №

ПОРЯДОК

ВСТАНОВЛЕННЯ ЛІМІТІВ НА ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ У МЕЖАХ ТЕРИТОРІЙ ТА ОБ’ЄКТІВ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗДІЛ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Цей Порядок визначає процедуру встановлення лімітів на використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду (далі – ПЗФ) місцевого значення (далі – ліміти) для всіх підприємств, установ, організацій, підприємців і громадян, у віданні яких знаходяться природні ресурси у межах територій та об’єктів ПЗФ місцевого значення (далі – заявники), за винятком природних ресурсів, які використовуються для заготівлі деревини в порядку рубок головного користування, мисливських видів тварин, водних живих ресурсів, видалення зелених насаджень у межах населених пунктів, використання видів тварин і рослин, що занесені до Червоної книги України, Переліку видів тварин, рослин і грибів, що підлягають особливій охороні на території Волинської області, а також рослинних угруповань, що занесені до Зеленої книги України.

1.2. Цей Порядок передбачає встановлення лімітів на використання природних ресурсів у природоохоронних, науково-дослідних, в оздоровчих й інших рекреаційних та освітньо-виховних цілях, а також на заготівлю деревини в порядку рубок формування та оздоровлення лісів, лікарських та інших цінних рослин, їх плодів, соків, деревної зелені, сіна, випасання худоби, рибальство, використання орних земель та інші види використання, які можуть здійснюватися лише за умови, що така діяльність не суперечить цільовому призначенню територій та об'єктів ПЗФ, установленим вимогам охорони, відтворення й використання їх природних комплексів і окремих об'єктів.

1.3. Ліміти визначають обсяги використання природних ресурсів, у межах яких видаються дозволи на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів ПЗФ місцевого значення.

1.4. Ліміти встановлюються на строк від одного до п’яти років, зважаючи на мету використання природного ресурсу та на підставі відповідного обґрунтування:

у науково-дослідних цілях – на період виконання теми наукових робіт;

у природоохоронних цілях – п’ять років;

в оздоровчих, рекреаційних та освітньо-виховних цілях – п’ять років;

для потреб моніторингу навколишнього природного середовища – п’ять років;

на заготівлю деревини в порядку формування та оздоровлення лісів, рибальство, на збір лікарських та інших цінних рослин, їх плодів, сіна, випасання худоби та інші види використання – один рік.

РОЗДІЛ ІІ. ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ ТА ПОДАННЯ

МАТЕРІАЛІВ ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ ЛІМІТІВ
2.1. Заявники, у віданні яких знаходяться природні ресурси у межах територій та об’єктів ПЗФ місцевого значення, готують такі обґрунтовуючі документи щодо необхідності встановлення лімітів:

клопотання про встановлення лімітів за зразком, наведеним у додатку 1 до Порядку ;

проект лімітів, складений за формою, наведеною у додатку 2 до Порядку;

обґрунтування встановлення лімітів (висновок наукового куратора території чи об’єкта ПЗФ або наукової установи, акт обстеження території чи об’єкта ПЗФ державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Волинської області);

картосхему території чи об'єкта ПЗФ із зазначенням ділянок, де буде здійснюватися використання природних ресурсів;

витяг із рішення науково-технічної ради установи ПЗФ про результати розгляду обґрунтування на встановлення ліміту (тільки для території чи об’єкта ПЗФ, управління якими здійснюється спеціальною адміністрацією).

У разі потреби в ліміті зазначаються особливі умови використання природного ресурсу (розкриваються необхідність, обмеження, рекомендації щодо здійснення певного виду природокористування, межі зон територій та об'єктів ПЗФ).

2.2. Матеріали щодо встановлення лімітів у наступному році, передбачені пунктом 2.1 цього Порядку, у двох (+1 за кількістю місцевих /міських, селищних, сільських/ рад, на території яких планується здійснити природокористування) примірниках подаються заявниками до державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області (далі – Держуправління) у строк до 1 жовтня поточного року.

2.3. Матеріали щодо встановлення лімітів на заготівлю деревини в порядку рубок формування та оздоровлення лісів у частині проведення санітарних рубок подаються відповідно до пунктів 2.1-2.2 цього Порядку протягом року відповідно до санітарного стану насаджень та спеціалізованого лісопатологічного обстеження, але не пізніше двох місяців до закінчення строку запланованого використання природних ресурсів.

2.4. Держуправління в місячний термін розглядає подані документи щодо встановлення лімітів та затверджує ліміти з присвоєнням порядкового їх номера або повертає заявникові документи з письмовим поясненням підстави для відмови у затвердженні лімітів.

2.5. Підставами для відмови у затвердженні лімітів є:

клопотання про встановлення лімітів на види використання природних ресурсів, які суперечать цільовому призначенню територій чи об’єктів ПЗФ або не передбачені законодавством;

подання заявником неповного пакета документів або з порушенням термінів, передбачених пунктами 2.1-2.3;

виявлення в документах, наданих заявником, недостовірних чи неповних відомостей;

негативне рішення науково-технічної ради установи ПЗФ про результати розгляду обґрунтування на встановлення ліміту (тільки для території чи об’єкта ПЗФ, управління якими здійснюється спеціальною адміністрацією).

2.6. У разі усунення причин, що стали підставою для відмови у затвердженні ліміту, заявник повторно, але не пізніше 15 листопада поточного року, подає клопотання з пакетом документів до Держуправління.

Держуправління повторно у п’ятиденний термін розглядає подані документи та приймає відповідне рішення.

При повторному розгляді документів не допускається відмова у затвердженні ліміту з причин, раніше не зазначених у письмовому повідомленні заявнику (за винятком причин, що стали підставою для попередньої відмови).

2.7. Для установ ПЗФ місцевого значення ліміт визначається відповідно до затверджених у встановленому порядку проектів організації їх території.

Для інших територій та об’єктів ПЗФ місцевого значення ліміт визначається відповідно до затверджених положень про території та об’єкти ПЗФ. В іншому випадку ліміт визначається відповідно до проектів створення територій та об’єктів ПЗФ або висновків наукового куратора відповідної території та об’єкту ПЗФ чи наукової установи.

2.8. Після затвердження лімітів один їх примірник залишається в Держуправлінні, другий – направляється заявнику, решта – направляються до місцевих (міських, селищних, сільських) рад, на території яких буде здійснюватися природокористування.
РОЗДІЛ ІІІ. ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ ЛІМІТІВ ДЛЯ

ОСНОВНИХ ВИДІВ ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ
3.1. Встановлення лімітів в науково-дослідних цілях передбачає виділення певної частини природних комплексів, на якій будуть проводитися такі роботи. При цьому зазначаються мета та завдання окремих тем наукових досліджень, обсяги природних ресурсів, які необхідно вилучити з природного середовища для виконання програми наукових робіт. Вказані ліміти встановлюються на період виконання відповідної наукової теми.

3.2. Встановлення лімітів в оздоровчих, рекреаційних і навчально-виховних цілях передбачає виділення меж, площ територій, що використовуються (рекреаційного маршруту, екологічної стежки й т.п.), визначення граничної чисельності відвідувачів з урахуванням ступеня рекреаційного та іншого навантаження на ці території.

3.3. Встановлення лімітів для заготівлі лікарських і інших цінних рослин, їх плодів, проведення сінокосіння, а також використання орних земель, передбачає виділення меж та площ такого природокористування в межах територій та об’єктів ПЗФ, а також умов його проведення.

3.4. Встановлення лімітів на випасання худоби передбачає виділення меж територій та об’єктів ПЗФ та граничної кількості голів худоби, яка може випасатися на цій території.

3.5. Встановлення лімітів на заготівлю деревини в порядку проведення рубок формування та оздоровлення лісів передбачає виділення меж та площ їх проведення, визначення кількості деревини, яку планується заготовити (м3). Обґрунтуванням для встановлення такого ліміту є плани санітарно-оздоровчих заходів, погоджені та затверджені у встановленому законом порядку, та матеріали відводу ділянок в рубку. За основу беруться матеріали лісовпорядкування.
РОЗДІЛ ІV. ПОРЯДОК ЗВІТУВАННЯ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ
4.1. Заявники, які отримали ліміти, надають Держуправлінню звіти щодо використання природних ресурсів відповідно до затверджених лімітів у строк до 15 січня року, наступного за роком використання лімітів.

Додаток 1

(ЗРАЗОК)

(ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ, ОРГАНІЗАЦІЙ, УСТАНОВ

НА ФІРМОВОМУ БЛАНКУ)

Начальнику Державного

управління охорони навколишнього

природного середовища в

Волинської області
(для підприємців або громадян –

зазначити від кого – П.І.Б., адресу

місця проживання)

КЛОПОТАННЯ
Відповідно до ст. 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» просимо затвердити ліміт на використання природних ресурсів у межах території/об’єкта природно-заповідного фонду України місцевого значення – (зазначити тип, категорію та назву території чи об’єкта ПЗФ) на 20__ рік.
Додатки: 1. Проект ліміту – на __ арк. в __ прим.

2. Обґрунтування встановлення лімітів – на __ арк. в __ прим.

3. Картосхема із зазначенням ділянок, де буде здійснюватися

використання природних ресурсів – на __ арк. в __ прим.

4. Витяг з рішення науково-технічної ради установи ПЗФ

– на __ арк. в __ прим. (в необхідних випадках)
(Для підприємств, організацій, установ:)

____________________ ____________________ __________________

(Посада) (Підпис) (П.І.Б.)

(Для підприємців та громадян:)

____________________ ____________________ __________________

(Дата) (Підпис) (П.І.Б.)





Додаток 2






ЗАТВЕРДЖЕНО

Державне управління охорони

навколишнього природного середовища

в Волинської області

___________________________

«____» ______________ 20___ р.


ЛІМІТ №___

на використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду

місцевого значення Волинської області на 20___р.



з/п

Назва природного ресурсу

/ вид використання

Місце використання (назва місцевої ради, урочища, номери кварталів, виділів чи контурів, площа в га)

Обсяг використання

Термін використання

Особливі умови

одиниця виміру

ліміт

1

2

3

4

5

6

7

(назва території чи об’єкту природно-заповідного фонду)



























Керівник ___________________

(посада)

___________________

М.П. (підпис)

___________________

(П.І.Б.)




Додати документ в свій блог або на сайт

Схожі:

Проект PR -Відділу Студентської Ради НТУУ «КПІ»
Школа Ораторського Мистецтва – це проект PR-Відділу Студентської Ради НТУУ «КПІ», покликаний створити необхідні умови для студентів...
Проект Ліги старшокласників «Сім духовних святинь малої Батьківщини»
Батьківщини (надалі – проект) здійснюється під керівництвом Головного управління освіти і науки облдержадміністрації спільно з обласним...
М. Харків 12 січня 2006 року Були присутні: 7 чол. Голова зборів: Шапаренко С. О. Порядок денний
Шлях у майбутнє", яка виконувалася громадською організацією ІСАР "Єднання" за фінансування Фонду Ч. С. Мотта (США) та фонду ДОЕН...
Інвестиційний проект Щорічний фестиваль «Весілля Нестора Махна і...
Щорічний фестиваль «Весілля Нестора Махна і Галини Кузьменко» (проект Антошика М. М., Помічнянського міського голови)
Проект  InnoEnterprise запрошує прийняти участь у тренінгах для інноваційних менеджерів
Проект “Підтримка наукоємних та інноваційних підприємств, а також трансфер технологій у бізнес в Україні” (далі – ІнноЕнтерпрайз),...
Проект уже зібрав стартову колекцію, яка налічує понад півтори сотні...
Минуло п’ять місяців, як стартував дворічний проект «Київ живописний» – апофеоз пленерного мистецтва Української живописної школи,...
ПРОЕКТ ПРИКАЗА

ПРОЕКТ ПРИКАЗА

Проект Трудового кодексу України [11 серпня 2008] опубліковано у газеті «Голос України»
Чиї права захищає новий проект Трудового кодексу України [11 серпня 2008] опубліковано у газеті «Голос України»
ПРОЕКТ „подорож у бароко” лічильник балів

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка