Петрова Джерело «Новий шлях»


Скачати 84.73 Kb.
Назва Петрова Джерело «Новий шлях»
Дата 24.03.2013
Розмір 84.73 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Зустріч Борисa Вжесневськoгo з українською громадою

Євгенія Петрова Джерело «Новий шлях» 4 січня

Ім’я Бориса Вжесневського добре відоме не тільки в Торонто, але й у всій Канаді. Депутат парламенту від дільниці Етобіко-Центр, член Ліберальної партії Борис Вжесневський є представником третього покоління українців Канади. Прямий потомок Українських Січових Стрільців, вихований у релігійній, глибоко патріотичній сім’ї, він успадкував від своїх предків такі необхідні для політика риси характеру, як наполегливість, рішучість та сміливість. Не останню роль у досягненні успіхів у політичній кар’єрі мають і його відповідальність та почуття обов’язку перед виборцями.

А виборці, у свою чергу, з вдячністю  і повагою ставляться до свого обранця, який зробив так багато корисного для канадського суспільства і для них зокрема. Загальновідомо, що район Етобіко населений переважно українцями, а вони добре пам’ятають активну працю Бориса Вжесневського під час Помаранчевої революції в Україні та відстоювання  інтересів української громади безпосередньо в уряді Канади. 

Урочиста частина зустрічі, яку відкрив голова Асоціації Микола Федович, розпочалася гучними оплесками на адресу Бориса Вжесневського та запрошеного ним гостя – Джерарда Кеннеді. Присутні стоячи привітали представників головного столу.

Упродовж вечора на екрані, розташованому поруч з трибуною, можна було переглянути ряд різноманітних фотографій, які яскраво віддзеркалюють діяльність винуватця цього вечора, починаючи з передвиборної кампанії і закінчуючи останніми поїздками. Як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Особливі почуття виникають, коли бачиш серед того страхіття ні в чому не винних дітей, якими також опікувався наш депутат під час поїздки. „А хіба ті діти мають інші мрії, чи вони не є діти того самого Бога, що й ми?” – так пізніше під час інтерв’ю прокоментував свій візит до воєнного Лівану Борис Вжесневський, який добре розумів важливість його висновків після поїздки до гарячої точки світу. „Я знав, що в тому буде певний політичний кошт. Розцінюю цю поїздку як одне з найбільших досягнень 2006 року на міжнародному рівні. Ті люди, які підтримали мою кандидатуру і обрали мене, можуть не соромитися цього, в ситуації війни і миру я сказав правду...”

Після цього було надано слово відомому політичному діячу – Джерарду Кеннеді. Як відомо, виходець із Західної Канади Джерард Кеннеді є одним із провідників Ліберальної партії Канади, а також давнім прихильником української громади. Колишній провінційний міністр освіти відзначив свою довголітню повагу до української громади та партнерські стосунки з Борисом Вжесневським, які ще більше скріпилися внаслідок співпраці за останні 9 місяців.

Гармонійним продовженям теми, яку порушив Борис Вжесневський, став виступ юної Медисон Хорвич, яка  чудово виконала кілька пісень, у тому числі й „Боже, благослови цю дитину”, для тих канадських юнаків, що перебувають на службі в Афганістані. Упродовж вечора Борис Вжесневський знайшов час підійти до кожного столу, щоб привітати своїх прихильників
Свілина nomination meeting.jpg:з пердвиборної сторінки Б. Вжесневського

Кияни відвідали Італію (Рим) з колядою.Зустріч вірних при базиліці Св.Софі.

На протязі трьох днів вокально-хореографічний гурт «Шумка» з Києвського Національного Університету ім. Тараса Шевченка гостювала у Римі. На протязі цих днів діти мали нагоду познайомитися з видатними історичними християнськими пам’ятками та святинями вічного міста.

14 січня у неділю діти прибули до серця українців в Італії – базиліки св.Софії, котра лучить кілька поколінь нашої діаспори та пригадує нам нашого великого попередника – Патріярха Йосифа(Сліпого).

Діти та їх супроводжуючі взяли участь у Божественній недільній Св.Літургії, а відтак зачарували присутніх чудовим співом нашої української коляди.

Після Св.Літургії з дітьми зустрівся о.Олександр Сапунко (пасторальний координатор для українців в Італії). о.Олександр розповів історію повстання базиліки та її вагоме історичне та сучасне значення, познайомив дітей та дорослих із «Родинною світлицею» та Недільною школою, що діють при храмі
Прес-служба УГКЦ в Італії
Світлина hurtvitalii.jpg: Гурт «Шумка» в Італії із о. Олександрем Сапунко
Українці Чикаго – Табачнику: ви великий українофоб!
Тиждень був позначений Національною Виставкою України у Чікаго, що проходила від 14 до 16 грудня у виставковому центрі одного із найбільших американських готелей Sheraton Chicago Hotel & Towers. Представити свою продукцію прибули понад 70 провідних українських .

Під час офіційного відкриття виставки та прес-конференції перед віце-прем’єром паном Табачником сиділи представники нового покоління емігрантів із громадської організації “Помаранчева Хвиля” у світло-сонячних футболках із написами “Табачник - ти наша ганьба”.

Під час прес-конференції панові Табачникові нічого було сказати у відповідь на запитання представників українських мас-медіа на зразок:” Пане Табачник, чи може людина, яка зневажає закони Конституції України щодо державної мови, яка згідно своєї філософії вважає, що українською в Україні переймається лише “вузький прошарок україномовної інтелегенції” обіймати посаду віце-прем’єра?, “Чи вважаєте ви, що у державі, де немає національної ідеї, може розвиватися національна економіка?”, “Пане Табачник, ви великий українофоб..”.
Прес-конференції передував виступ пана Табачника в ефірі українського Незалежного радіо. Радіослухачі ставили запитання, на які пан Табачник відповідав із характерною для нього завзятістю “гуманітарія”.

На питання, що торкалося голодомору 1932-1933, і відповідальності Росії, як правонаступниці СРСР за цей злочин, віце-прем’єр відповів, що голод був і в Росії і Молдавії, та що вже не існує комуно-більшовицького режиму.

Коли слухач поставив запитання щодо дублювання іноземних фільмів на українську мову, порівнюючи з Францією, де навіть і думка не допускається, пан Табачник відповів, що там дублюються іноземні фільми на арабську мову.

На запитання, чому у Верховній Раді депутати виступають російською мовою, Табачник злукавив, що і в Америці є іспаномовні сенатори. Так, є!, проте в американському сенаті сенатори виступають державною англійською мовою.

Українська громада тепло вітала усіх інших представників урядової делегації та учасників виставки. Теплі зустрічі та розмови з лідерами української громади відбулися у кредитвці “Самопоміч” та в Українському Національному Музеї. Гості ознайомилися із музейними експозиціями, з історією формування україської громади в Чікаго.

Під час зустрічі у Музеї, громада тепло вітала виступ заступника голови Харківської облдержадміністрації Ярослава Ющенка. Українська громада місто Чікаго є частиною світового українства. Вона з гордістю зустріла Національну виставку України в США.
Марія Климчак «Понаранчева Хвиля»

На світлинах hanjba.jpg, hanjba1.jpg: Українці Чикаго протестують
Український театр в Будапешті
15 грудня у Центрі української культури відбувся прем'єрний показ драми Івана Франка <�Украдене щастя>. Постановку здійснила голова українського самоврядування ІІ району Будапешта п. Олександра Корманьош (роль Анни). Її партнерами на сцені були Анатолій Музичук (Микола), Михайло Фіщенко (жандарм Михайло), Олександр Щур (в ролі війта), Роман Рішко (кум Роман), Ніколетта Хартяні, Олена Радуй та Христина Шикк. Свою третю виставу українці поставили в рекордно короткий строк - трохи більше, як за один тиждень. Тим не менше такий стислий термін, за відгуками глядачів, котрі вперше дивилися цю любительську театральну постановку, жодним чином не позначився на майстерності акторів. Їхня жива емоційна гра якось дуже швидко вплинула на зал, змусивши його щиро співчувати героям, чутливо реагуючи на всі майстерно складені Іваном Франком репліки. Не один раз сценки переривалися гучними оплесками глядачів, задоволених побаченим і почутим на театральних підмостках.
Державне самоврядування українців Угорщини

На світлині image62.jpg –Актори на поклоні перед публікою


   В Комунальну Раду Рима обранo українок 

10 грудня обрані 4 нових іноземних -радника Емека Океаду (Нігерія), Годой Санчес (Еквадор), Раміло Сальвадор (Філіпіни) й Тетяна Кузик (Україна) в Комунальну Раду Рима. А в 13-й муніціпалітет було обрано  Любов Карпу (Україна)  

Газета «Ла Републіка Метроолі»

На світлині ж kuzyk.jpg: Тетяна Кузик

Довідка: Тетяна Кузик народилась 21 березня 1971 року у м.Тернополі. Приїхала до Італії у 2000 році. На початку працювала перекладачем російської та англійської мов. З 2002 до 2006 працює в редакції газети «Форум». В 2004 році засновує Товариство українських жінок, працюючих в Італії.

В Росії вбили ще одного українського активіста В.Сенишина

Члена Ради Об’єднання українців Росії, голову Тульської регіональної організації “Батьківська стріха” було зарізано вбивцями 24 грудня 2006 року.

Похорон Володимира Сенишина відбувся 27 грудня у м. Тулі о 12 годині. Керівництво ОУР на похоронах представляв спів-голова ОУР-ФНКА Валерій Семененко.

Шановне товариство! Дорогі друзі! Вчора мені від голови Ревізійної комісії Об’єднання українців Росії академіка Тараса Миколайовича Дудка стали відомо, що в минулу неділю в Тулі було жорстоко вбито чисту, порядну, небайдужу і чесну людину - голову Товариства "Батьківська стріха", члена Ради ОУР Володимира Івановича Сенишина. Якісь нелюді зарізали його - патріота свого народу і України! Нашого друга і автора, нашу надію, останній лист якого буквально за тиждень до вбивства було виставлено на нашому сайті...

І півроку не пройшло з того часу, як відбувся замах на життя його дружини – його світлої “лелеченьки” Наталі Ковальової, голови Ревізійної комісії ФНКА "Українці Росії", яку спотворили і скалічили майже до смерті...

Прийміть, пропустіть цю біль нашої спільної втрати через свої серця! Напишіть Наталі слова співчуття. Подумаємо разом, небайдужі, що ми можемо зробити, щоб нас не вбивали і не калічили поодинці. Як Володимира Побурінного в місті Тейково Іванівської області, як Анатолія Криля у Владивостоці, як Володимира Сенишина в Тулі...

З сумом і болем в душі і серці

Ваш Андрій БОНДАРЕНКО,

головний редактор сайту “Кобза-українці Росії”,

На світлині 26_senyshyn_03.jpg В.Сенишин

Її Величність Цукерка

Людмила Антонова: Український „солодкий смак якості” ще приїде до чеського дому

Текст: Олекса ЛІВІНСЬКИЙ, часопис “Пороги”, Прага

Киянка Людмила Антонова, яка нині живе у Празі, займається доволі незвичною для емігрантки підприємницькою діяльністю – постачає на чеський ринок українські цукерки. Вона переконана, що українська кондитерська галузь могла б стати добрим нашим репрезентантом в Європі. Звісно, що може бути смачнішим за кількасот грам „Ліщини” або „Червоного Маку”, вироблених із натурального масла, какао і цукру, а не з уніфікованого порошку? Якою іншою приємною дрібницею міг би пригостити українець чеха? Пані Антонова вірить, що українські ласощі невдовзі завоюють прихильність чеського споживача.

На світлині: Ljudmyla Antonova1.JPG Киянка Людмила Антонова в Празі.

У Торонто вкрадено пам'ятник Шевченку

Масивна триметрова бронзова статуя була нещодавно викрадена в однойменому парку, у північній частині Оуквіла, Онтаріо. На відкритті пам'ятника, дару Радянської України Канаді у 1951 р,. зібралось 45 тисяч людей з різних країн. Як стало відомо Музею Тараса Шевченка від слідчих Тимоті Конуея та Вероніки Пейні , у ливарні Берлінгтону знайдено 90-икилограмову голову . Пошкоджено потилицю, але обличчя, на щастя, не постраждало. Невідомо наразі, як поліція знайшла голову, але вона проінформувала, що зараз перевіряють відбитки пальців. Є надія, що злочинців, які зробили цю безглузду та злу справу, буде затримано.

Джерело: Вебсайт музею Тараса Шевченка в Торонто (Канада).

На світлині taras_after_2.jpg: Рештки пам’ятника Т:Шевченку в Торонто

Достойні співвітчизники,

колеги, друзі – вся наша велика Українська родино!

Вітаю Вас і Ваші родини з Новорічними й Різдвяними святами!

Бажаю щастя й здоров’я, ладу й достатку Вам і Вашим родинам у Новому році!

Всім нам – волі до життя, сили, злагоди в спільній праці для України в ім’я Творця. Налаштовуймо наші серця на одне биття і примножуймо наші сили в єдинодумстві та взаємодопомозі.

Вірмо в себе, й нашими спільними стараннями ми зробимо щасливими себе, весь наш народ, оновимо нашу Україну.

Будьмо разом і в Новому році й навіки!

Сердечно

Олександер Шокало, голова ВГО “Українська Взаємодопомога”,

співголова МГО “Нова Хвиля”

На малюнку rizdv.jpg: Вітальна листівка

Схожі:

«НОВІ НАПРЯМКИ В МАРКЕТИНГУ» ВСТУП
Останні, в свою чергу, отримали нове джерело інформації про товари та послуги, нові шляхи задоволення своїх запитів за рахунок можливості...
Уроку
Тема уроку: «На шлях я вийшла ранньою весною і тихий спів несміливий заспівала». Життєвий і творчий шлях Лесі Українки
Новий рік в країнах світу
Я згодна! Шановні друзі! Пропонуємо до вашої уваги невеличкі інтермедії про те, як святкують Новий рік у різних країнах
Тема. Дивопоезія письменників рідного краю Петрова Федора Васильовича,...
Тема. Дивопоезія письменників рідного краю – Петрова Федора Васильовича, Каменчук Валентини Віталіївни
Уроки сталого розвитку Позакласний виховний захід на тему «Вода джерело життя»
Позакласний виховний захід на тему «Вода – джерело життя». 6 клас Преображенської ЗОШ І –ІІІ ступенів
В наведеній схемі джерело струму J керується напругою U
В наведеній схемі джерело струму J керується напругою U20, тобто . Значення S відомо: S=20мА/В. Знайти амплітуду напруги на джерелі...
НОВИЙ ТРУДОВИЙ КОДЕКС ТА ПЕРПЕКТИВИ ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ НАЙМАНОГО ПРАЦІВНИКА
НОВИЙ ТРУДОВИЙ КОДЕКС ТА ПЕРПЕКТИВИ ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ НАЙМАНОГО ПРАЦІВНИКА опубліковано у мережевому аналітичному виданні «Политика...
О. де Бальзак видатний французький письменник, зачинатель соціального...
Життєвий і творчий шлях письменника. Поєднання реалістичних та романтичних елементів у його художній системі. «Людська комедія» —...
Фольклор – джерело формування моральної поведінки та естетичних вражень школярів

26 липня 2011 року
Олександра Шаталова, начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Валентини...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка