Слизова оболонка навколо основи ніжки не змінена. Який з методів необхідно застосувати в хворої?


Скачати 232.29 Kb.
Назва Слизова оболонка навколо основи ніжки не змінена. Який з методів необхідно застосувати в хворої?
Дата 09.04.2013
Розмір 232.29 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Медицина > Вопрос
1. У хворої 42 років на слизовій щоки наявний одиночний новоутвір блідо-рожевого кольору

округлої форми на ніжці діаметром біля 1,0 см, не болючий під час пальпації, м’яко-еластичної консистенції. Слизова оболонка навколо основи ніжки не змінена. Який з методів необхідно застосувати в хворої?

A Інцізійна біопсія

B Пункційна біопсія

C Трепанобіопсія

D Ексцізійна біопсія

E Аспіраційна біопсія
2. Хвора, 20 років, звернулася до хірурга-стоматолога з скаргами на періодичний ниючий біль в ділянці кута нижньої щелепи. Обличчя хворої симетричне, відкривання рота вільне. При огляді ротової порожнини виявлено, що у 48 зуба прорізаними є лише медіальні горби, слизова оболонка у ретромолярному трикутнику ціанотична. Рентгенологічно визначається рівномірна деструкція кісткової тканини з чіткими краями округлої форми позаду дистопованих дистальних горбів 48 зуба, яка має тенденцію до розповсюдження в гілку нижньої щелепи. Встановіть діагноз?

A Радикулярнак киста нижньої щелепи

B Киста прорізування нижньої щелепи

C Фолікулярна киста нижньої щелепи

D Фісуральна киста

E Резидуальна киста
3. Хвора, 20 років, звернулася до хірурга-стоматолога з скаргами на періодичний ниючий біль в ділянці кута нижньої щелепи. Обличчя хворої симетричне, відкривання рота вільне. При огляді ротової порожнини виявлено, що у 48 зуба прорізаними є лише медіальні горби, слизова оболонка у ретромолярному трикутнику ціанотична. Рентгенологічно визначається рівномірна деструкція кісткової тканини з чіткими краями округлої форми позаду дистопованих дистальних горбів 48 зуба, яка має тенденцію до розповсюдження в гілку нижньої щелепи. Складіть план оперативного втручання?

A Цистотомія

B Цистектомія з видаленням 48 зуба

C Екскохлеація новоутвору

D Атипове видалення 48 зуба

E Резекція нижньої щелепи
4. Хвора 61 р. звернулась зі скаргами на виражену асиметрію обличчя, яка з’явилася 8 років тому. Об’єктивно: веретеноподібне потовщення нижньої щелепи, шкіра над припухлістю в кольорі не змінена, береться в згортку. Пальпація безболісна. Підщелепні лімфовузли незначно збільшені. На Rtg-грамі визначаються ряд округлих порожнин 0,6х1; 1х2; 1х1,5см, що відділені одна від одної кістковими перетинками. Поставлено діагноз: амелобластома нижньої щелепи. Який вид лікування показаний хворій?

A Кріодеструкція пухлини

B Променева терапія

C Екскахлеація пухлини

D Хіміотерапія

E Резекція нижньої щелепи з одномоментною кістковою пластикою
5. Пацієнт 65 років скаржиться біль в язиці, болісне ковтання. Об’єктивно: на латеральному боці ближче до кореня язика локалізується виразка розміром 5 см. Навколо виразки відзначається значна індурація без чітких меж. Який найбільш імовірний діагноз?

A Рак кореня язика.

B Трофічна виразка язика.

C Туберкульозна виразка.

D Нома.

E Сибірка.
6. У хворого 64 років веріфікован діагноз: рак верхньої щелепи. Об’єктивно: пухлина верхньощелепної пазухи виходить за межи ії кістних стінок та проникає в порожнину носа. Виявляються окремі метастази в лімфовузли піднижньощелепної ділянки. Оберіть метод лікування?

A Паліативне лікування.

B Хірургічне лікування.

C Комбіноване лікування.

D Променева терапія.

E Хіміотерапія.
7. У пацієнта Н., 43 років на слизовій оболонці м’якого піднебіння локалізується новоутворення кулястої форми,на ніжці, кольору незмінної слизової оболонки, еластичної консистенції. Вкажіть попередній діагноз?

A Нейрофіброма.

B Фіброма слизової оболонки.

C Ретенційна кіста малої слинної залози.

D Поліморфна аденома малої слинної залози.

E Папілома слизової оболонки.
8. Хворий К. 67 років звернувся до лікаря зі скаргами на новоутворення на верхній губі зліва, що з‘явилося близько року тому. При огляді: на межі шкіри та червоної облямівки верхньої губи зліва є округлої, конусоподібної форми утворення до 1 см в основі, що звужується до верхівки, висотою до 1,3 см, сірого кольору, щільне, безболісне. Якій імовірний діагноз можна встановити хворому?

A шкірний ріг

B кератоакантома

C фіброма

D атерома

E невус
9. Хворий 65 років звернувся до хірурга-стоматолога зі скаргами на новоутворення на шкірі скроневої ділянки зліва, яке помітив 2 місяця тому. При огляді визначається на волосистої частини скроневої ділянки зліва округле, безболісне новоутворення до 1,5 см в діаметрі, м’яке, зв’язане зі шкірою. Кольор шкіри майже не змінений. Який попередній діагноз встановить лікар хворому?

A кератоакантома скроневої ділянки

B атерома скроневої ділянки

C шкірний ріг скроневої ділянки

D ліпома скроневої ділянки

E фіброма скроневої ділянки
10. Хворий Б. 63 років звернувся до лікаря зі скаргами на наявність пухлини на нижній губі. Під час огляду виявлено на нижній губі близько до лівого кута рота пухлину конусоподібної форми, до 1 см, сіруватого кольору, на широкої основі, тверду, безболісну, нерухому. Який попередній діагноз можна встановити хворому?

A папілома губи

B бородавчастий передрак

C шкірний ріг

D верукозна лейкоплакія

E хвороба Боуена
11. Хвора М. 47 років звернулася до лікаря зі скаргами на наявність пухлини лівої щоки, яка збільшується повільно. Під час огляду встановлено: асиметрія обличчя за рахунок збільшення лівої щоки, шкіра в кольорі не змінена, підщелепні лімфовузли не збільшені, безболісні. Пальпується пухлина до 3 см, еластичної консистенції, рухома, безболісна, з чіткими контурами, не спаяна з оточуючими тканинами. Який попередній діагноз ви встановити хворої?

A лейоміома лівої щоки

B фіброма лівої щоки

C ліпома лівої щоки

D змішана пухлина привушної слинної залози

E ліпосаркома лівої щоки
12. Хвора М. 47 років звернулася до лікаря зі скаргами на наявність пухлини лівої щоки, яка збільшується повільно. Під час огляду встановлено: асиметрія обличчя за рахунок збільшення лівої щоки, шкіра в кольорі не змінена, підщелепні лімфовузли не збільшені, безболісні. Пальпується пухлина до 3 см, еластичної консистенції, рухома, безболісна, з чіткими контурами, не спаяна з оточуючими тканинами. Якій вид лікування необхідне призначити хворої?

A комбіноване

B променеве

C медикаментозне

D хірургічне

E сполучене
13. Хворий М. 47 років звернувся до лікаря зі скаргами на наявність пухлини в підщелепної ділянці справа, яка свербить та значно збільшилась за останній час. При огляді виявлена пухлина у правій підщелепній ділянці кулеподібної форми, розміром до 1,5 см, чорного кольору, блискуча. Який попередній діагноз можна встановити у хворої?

A рак шкіри

B пігментний невус

C базаліома шкіри

D меланома шкіри

E шкіряний ріг
14. Пухлина, що пов’язана походженням з епітелієм емалевого органу чи залишками ембріонального епітелію типу клітин Малассе, є самою частою пухлиною одонтогенного генеза. Що це за пухлина?

A Одонтома

B Амелобластома

C Цементома

D Одонтогенна фіброма

E Міксома
15. Пацієнта непокоїть свербіння шкіри, хвилєподібна температурна реакція. На шиї визначається конгломерат лімфатичних вузлів, щільних та малорухомих. З боку порожнини рота немає явних патологічних змін. В пунктаті виявляються клітини Березовського-Штернберга. Поставте діагноз:

A Сифилитичний лімфаденіт

B Туберкульозний лімфаденіт

C Актиномікотичні ураження лімфовузлів

D Лімфолейкоз

E Лімфогранулематоз (хвороба Ходжкина)
16. Чоловік В.,33 років звернувся до стоматолога зі скаргами на наявність виразки на червоній облямівці нижньої губи справа. Виразка безболісна, тривалий час не гоїться відмічається збільшення лімфатичних вузлів правої підщелепної ділянки, безболісні. Температура тіла нормальна. Місцево: на червоній облямівці нижньої губи справа відмічається виразка блюдцеподібної форми до 0,8 см в діаметрі, дно щільне,інфільтроване, бордового кольору, пальпація безболісна, краї рівні. В правій підщелепній ділянці пальпуються щільні безболісні лімфатичні вузли до 1 см в діаметрі, з шкірою не спаяні.

A Первинний Люїс.

B Ракова виразка.

C Стафілококове імпетиго.

D Herpes simplex.

E Кандидоз.
17. У хворого 42 років протягом 10 років у передньому відділі піднебіння виникав новоутвір. Слизова оболонка над ним в кольорі незмінена. 13, 12, 11, 21, 22, 23 інтактні. На внутрішньо ротовій рентгенограмі верхньої щелепи відмічається одиночний осередок деструкції кісткової тканини з чіткими контурами розміром 2,5 на1,5 см. Періодонтальна щілина в ділянці 13, 12, 11, 21, 22, 23 визначається добре. Який найбільш вірогідний діагноз?

A Глобуломаксилярна киста

B Радикулярна киста

C Киста носопіднебінного каналу.

D Носо-губна киста

E Фолікулярна киста
18. Хворий М. 43 років, звернувся у клініку хірургічної стоматології з скаргами на наявність деформації альвеолярного паростка верхньої щелепи зліва. При огляді виявлено: коронкова частина 23 зуба на 2/3 відновлена пломбувальним матеріалом, перусія безболісна, позитивний симптом Дюпюітрена. Рентгенологічно відмічається вогнище резорбції кісткової тканини з чіткими межами, розміром 1,5 на 1 см пов’язане з верхівкою кореня 23 зуба. Встановіть діагноз.

A Фолікулярна киста

B Киста носопіднебінного каналу.

C Глобуломаксилярна киста

D Носо-губна киста

E Радикулярна киста верхньої щелепи зліва
19. Хворому М. 45 років встановлено діагноз серединної кисти шиї.проведено оперативне видалення кисти.Через деякий час відбувся рецидив даного захворювання.Яка найбільш можлива причина рецидиву?

A Не повністю видалена оболонка кисти

B Не видалено під’язикова кістка

C Не проведена резекція під’язикової кістки

D Не призначено курс променевої терапії

E Не призначено курс хіміотерапії
20. У хворого, 45 років, на красній каймі нижньої губи роговий виступ конічної форми, щільний, спаяний з під лежачою шкірою розміром 1 на 1,5 см., складається із щільних рогових мас, безболісний, сірого кольору. Має чіткі межі. Поставте діагноз

A Шкірний ріг

B Папілома

C Актінічний кератоз

D Бородавчастий предрак

E Кератоакантома
21. У хворого 25 років з’явилась кулькоподібне новоутворення з чіткими межами на червоній каймі нижньої губи розміром 1,5 на 1,0 см із блакитним відтінком кольору. Пальпаторно новоутворення еластичної консистенції, безболісне. Встановлено діагноз - ретенційна кіста малої слинної залози нижньої губи. Який обсяг хірургічного втручання :

A Кріодеструкція

B Цистоаденектомія

C Променева терапія

D Цистотомія

E Цистектомія
22. Пацієнт 68 років скаржиться на болі в ділянці язика, болі при ковтанні, утруднену мову, підвищення температури тіла до 370С, слабкість. Хворіє 2 тижні. Об’єктивно: в ділянці кореня язика велика виразка з підритими краями. Дно язика вкрито некротичним нальотом, рухомість язика обмежене. Регіонарні лімфовузли збільшені, безболісні. Поставте діагноз.

A

B Абсцес кореня язика

C Слинокам’яна хвороба

D Рак кореня язика

E
23. Пацієнт звернувся зі скаргами на припухлість в ділянці бокового різця та ікла. Припухлість помітив півроки тому. Раніш проводилась консервативна терапія 32 зуба. Об’єктивно: визначається безболісна припухлість на яснах з боку присінку порожнини рота на рівні 32 зуба. На R-граммі визначається гомогенне розрідження кісткової тканини округлої форми з чіткими контурами. Корені зубів розташовані в порожнині кисти. Поставте діагноз.

A Парадентальна киста

B Фолікулярна киста

C Епідермоїдна киста

D Радикулярна киста

E
24. Пацієнт 17 років звернувся зі скаргами на відсутність ікла на верхній щелепі зліва. При огляді 3 зуб в зубній дузі відсутній. На R-граммі визначається гомогенне розрідження кісткової тканини овальної форми з чіткими межами в порожнині якого знаходиться зуб, що не прорізався. Яка киста у хворого ?

A Епідермальна

B Радикулярна

C Фолікулярна киста

D Парадентальна

E
25. Хворий 39 років звернувся до лікаря зі скаргами на пухлиноподібне новоутворення на шиї справа. З’явилося 7 місяців тому, повільно збільшується. Об’єктивно: в ділянці сонного трикутника на шиї справа пальпується пухлина з чіткими контурами розміром 2,5х2 см безболісне, обмежене в рухомості. При пальпації визначається пульсація новоутворення, а при ускультації прослуховується судинний шум. Поставте діагноз хворому.

A Хемодектома

B Невринома

C Лімфангиома

D Липома

E
26. У пацієнта 60 років на нижній губі утворення округлої форми в діаметрі до 1,5 см. з чіткими краями, безболісне при пальпації, м’якої консистенції, незначно виступає над рівнем слизової оболонки нижньої губи. Реґіонарні вузли не пальпуються.

A Ретенційна кіста нижньої губи

B Папілома нижньої губи

C Фіброма нижньої губи

D Лімфангіома нижньої губи

E Гемангіома нижньої губи
27. Хворий 25 років скаржиться на припухлість в ділянці правого кута нижньої щелепи, обличчя асиметричне за рахунок потовщення нижньої щелепи в ділянці правого кута. Пальпація безболісна. Відкривання рота в повному обсязі, безболісне. На R-графії правої половини нижньої щелепи за Генішем визначається ретинований 48 зуб, навколо нього просвітлення кісткової тканини з чіткими контурами, овальної форми 2х3 см. Поставити діагноз.

A Адамантінома

B Радикулярна кіста нижньої щелепи

C Остеобластокластома нижньої щелепи

D Одонтома

E Фолікулярна кіста нижньої щелепи
28. У хворої 40 років діагностовано радиклярну кісту верхньої щелепи від 14 зуба. Коронкова частина зуба зруйнована на 2/3. Як запобігти розвитку гайморита?

A Кістектомія, видалення зуба

B Ендодонтичне лікування зуба

C Пункція кісти

D Ендодонтичне лікування зуба. УВЧ-терапія

E Пункція кісти, протизапальна тера
29. Хворий 19 років звернувся до стоматолога зі скаргами на біль при накушуванні на 22 зуб. Зуб неодноразово лікувався терапевтом-стоматологом, але через деякий час знову з’являвся біль. На рентгенограмі відмічається дефект кісткової тканини розміром 1,5 на 2,0 см в області верхівки кореня 22 зуба. Кореневий канал запломбований повністю. Пальпація коміркового відростку в області 22 зуба супроводжується податливістю кісткової тканини та характерним “пергаментним” хрустом. Який лікувальний захід передбачається у даному випадку?

A Видалення 22 зуба

B Терапевтичне лікування

C Кістотомія

D Кістектомія

E Пломбування кісткової порожнини гідроксиапатитом
30. Під час профілактичного огляду у вагітної жінки 20 років на вестибулярній поверхні ясен в ділянці 31 та 41 зубів знайдено кругле новоутворення червонуватого кольору з виразкуванням на поверхні, м’якої консистенції, легко кровоточить. Який з перелічених діагнозів найбільш вірогідний?

A Гігантоклітинний епуліс.

B Фіброзний епуліс.

C Ангіоматозний епуліс.

D Папілома.

E Фиброма.
31. Хворий скаржиться на біль та припухлість у піднижньощелепній ділянці ліворуч, біль під час їжі. При огляді встановлено: рот відкриває вільно у повному обсязі, слизова оболонка під`язикового валику зліва гіперемійована, з вивідного протоку піднижньощелепної слинної залози виділяється гній. На Ro- грамі зліва в піднижньощелепній ділянці ліворуч виявляється тінь овальної форми. Встановіть попередній діагноз.

A Калькульозний сіалоаденіт.

B Хронічний інтерстіціальний паротит.

C Остеома нижней челюсти

D Опухоль поднижнечелюстной железы

E Острый поднижнечелюстной сиалоаденит
32. Пацієнт Р., 42 років, хворіє біля 1 року. Об'єктивно: асиметрія обличчя внаслідок деформації верхньої щелепи . Шкірні покриви над деформацією не змінені. В підочничній ділянці оніміння шкіри. З носу смердюче гнійно-геромагічне виділення. В порожнині рота 24, 25, 26, 27 зуби рухомі III ст. Регіонарні лімфатичні вузли не збільшені, рухомі. На Rg-грамі придаткових пазух носа відмічається затемеіння верхньощелепової пазухи зліва, та резорбція її зовнішньої стінки. Визначить вірогідний діагноз?

A Злоякісна пухлина верхньої щелепи зліва.

B Остеобластокластома верхньої щелепи зліва.

C Перелом верхньої щелепи зліва.

D Хронічний одонтогений гайморит зліва.

E Актиномікоз верхньої щелепи зліва.
33. Пацієнт, 47 років, звернувся зі скаргами на набряк лівої привушної ділянки, погане відкривання рота, норицю. Об'єктивно: асиметрія обличчя за рахунок розлитого інфільтрату лівої привушної ділянки, що має дерев'янист щільність і бугоркову поверхню. В межах інфільтрату визначається нориця із серозно-гнійним вмістом з домішками крихтоподібного гною, шкіра навколо нориці червоно-фіолетова. Відкривання рота обмежене до 2 см, безболісне. Призначте дообстеження хворому.

A Бактеріологічне дослідження.

B Рентгенографія нижньої щелепи.

C Мікроскопія. Шкірно-алергічна реакція

D Контрасна рентгенографія

E Термовізіографія.
34. Хворий 43-х років скаржиться на новоутворення в правій підщелепній ділянці, яке виникло місяць тому після перенесеної ангіни. Температура тіла до 37,0-37,2° С. Хворому проводилась протизапальна терапія, але новоутворення не зменшилось. В правій підщелепній ділянці при пальпації виявляється слабо болюче шароподібне новоутворення щільно-еластичної консистенції з рівними контурами, неспаяне зі шкірою. З протоку підщелепної слинної залози виділяється прозора слина. Під'язиковий валик не змінений. Якому захворюванню найбільшвірогідно відповідає описана клінічна картина?

A Атерома

B Хронічний сіалоаденіт

C Слинокам'яна хвороба

D Аденома слинної залози

E Хронічний лімфаденіт
35. Чоловік 37-ми років звернувся зі скаргами на біль та припухлість, виникаючу під час їжі в лівій підщелепній ділянці. Об`єктивно: В лівій підщелепній ділянці пальпується трохи болюче еластичне ущільненн продовгуватої форми. Відкривання рота вільне. При бімануальній пальпації. ділянці щелепно-язикового жолоба відмічається щільне, рухоме затвердіння. Слизова оболонка не змінена. З протоку лівої підщелепної слинної залози слина не виділяється. Поставте діагноз.

A Ретенційна кіста.

B Хронічний лімфаденіт.

C Плеоморфна аденома.

D Слинокам'яна хвороба.

E Ліпома підщелепної ділянки.
36. У чоловіка 49 років через два року після променевої терапії діагностовано рецидив раку нижньої губи. Об’єктивно: в області правої половини нижньої губи є новоутворення розміром 1х2 см з виразкою в центрі. В підщелепній області праворуч виявляються 2 збільшених, щільних, безболісних лімфовузли круглої форми.Вкажіть стадію захворювання.

A T1 N2 M0.

B T2 N0 M0.

C T1 N1 M0.

D T2 N1 M0.

E T1 N0M0.
37. У больного 58 лет на боковой поверхности средней трети языка слева образовалась язва, переходящая на дно полости рта. Язва неправильной формы неровными подрытыми краями. Окружающие ткани уплотнены, хрящеподобной консистенции. Дно язвы покрыто серогрязным налетом. Неприятный запах изо рта. Левые поднижнечелюстные лимфоузлы увеличены, плотные, ограниченной подвижности. Какое заболевание можно предположить?

A Язвенно-некротический стоматит

B Актиномикоз языка

C Рак языка

D Туберкулезная язва языка

E Сифилитическая язва языка.
38. Чоловік 56 років скаржиться на біль в лівій привушно-жувальній області, на прогресуючу асиметрію обличчя, котру помітив місяць тому. У хворого діагностовано рак привушної залози T2N2. Який метод лікування найбільш оптимальний у даному випадку?

A Видалення лімфовузлів

B Хірургічне видалення новоутворення

C Променева терапія

D Хіміотерапія

E Комбінований метод
39. К хирургу-стоматологу обратился больной 45 лет с жалобами на опухолевидное образование в правом подчелюстном треугольнике. Заметил новообразование год назад. Объективно: в правом поднижнечелюстном треугольнике определяется опухолевидное образование округлой формы до 3,5см в диаметре, безболезненное, мягкой консистенции с четкими границами, подвижное вместе с поднижнечелюстной слюнной железой. Со стороны полости рта изменений нет. Рот открывается в полном объеме. При пункции получена бесцветная вязкая жидкость. Каков предварительный диагноз?

A Дермоидная киста

B Ретенционная киста поднижнечелюстной слюнной железы

C Аденома

D Лимфангиома

E Липома
40. У хворого 55 років в ділянці видаленого 46 виникло неболюче, бугристе, синюшнього кольору пухлиноподібне новоутворення на ніжці розміром 2,0х1,0х1,5см. Відкривання рота в повному об'ємі. На внутрішньоротовій Rg-грамі альвеолярного відростка в ділянці видаленого 46 відмічається осередок деструкції кісткової тканини. Який найбільш вірогідний діагноз?

A Папілома слизової оболонки в ділянці видаленого 46

B Тверда одонтома нижньої щелепи

C Гіпертрофічний гінгівіт

D Гігантоклітинний епуліс

E Амелобастома нижньої щелепи
41. Хворий 40-ка років скаржиться на підвищення температури тіла до 38°С, наявність інфільтрату округлої форми на верхній губі. Об'єктивно: в області верхньої губи зліва інфільтрат округлої форми, шкіра над інфільтратом бурякового кольору, спаяна з навколишніми тканинами, з некротичним стержнем в центрі. Верхня губа гіперемійована, набрякла. Який діагноз можна встановити?

A Фурункул верхньої губи

B Гострий періостит верхньої губи

C Ретенційна киста

D Гострий лімфаденіт

E Карбункул верхньої губи
42. Жінка 37 років скаржиться на наявність пухлини на нижній губі з боку порожнини рота, яка з'вилась біля 2-х тижнів тому, збільшувалась, заважала при рухах губи. Об’єктивно: в товщі нижньої губи ущільнення, обмежене, еластичне, безболісне, округлої форми, зпаяне зі слизовою оболонкою, яка над ним прозора. Слизова навколо не змінена. Регіонарні лімфатичні вузли не збільшені. Який найбільш імовірний діагноз?

A Папілома губи

B Фіброма губи

C Абсцес губи

D Ліпома губи

E Ретенційна кіста губи
43. Хвора 35 років скаржиться на біль в зубах та утовщення тіла нижньої щелепи. Об’єктивно: лице хворої асиметричне за рахунок утовщення нижнього відділу лівої щоки. 36 зуб відсутній. Коронки 35 і 37 конвергують. Ліва половина тіла нижньої щелепи веретеноподібно вздута, пальпаторно - досить тверда, поверхня її гладка, безболісна. На рентгенограмі лівої половини нижньої щелепи в ділянці тіла - зона деструкції у вигляді багатьох дрібних колоподібних порожнин, відокремлених одна від одної кістковими перемичками. малюнок має дрібноячеїстий характер. Корні 35, 36 зубів резорбіровані на 1/3 своєї довжини. При пункції – рідина бурого кольору. Який найбільш імовірний діагноз?

A Остеома тіла нижньої шелепи.

B Адамантинома тіла нижньої щелепи.

C Остеобластокластома тіла нижньої щелепи.

D Резідуальна кіста нижньої щелепи.

E Фіброзна остеодісплазія.
44. У хворого під час обстеження виявлена новоутворення округлої форми в підпідборідній ділянці. Шкіра над новоутворенням у кольорі не змінена, збирається до зморшки. Після пункції, в пунктаті виявляється рідина солом’яно-жовтого кольору з домішкою холестерину. Встановіть попередній діагноз.

A Природжена серединна кіста.

B Ліпома.

C Лімфаденіт.

D Ретенційна кіста під'язикової слинної залози

E Дермоїдна кіста.
45. У чоловіка 20 років в області верхньої губи зправа є різкий набряк і щільний інфільтрат розміром 1,5 х 1,5 см. В центрі інфільтрату є крапкова некротична корка. Після зняття її видний некротичний стовбур. Флюктуації немає. Встановити діагноз.

A Карбункул.

B Сібірко-виразковий карбункул.

C Актиномікоз шкіри.

D Фурункул.

E Нагноєна атерома.
46. Жінка 23 років лікується з приводу фурункулу лівої щоки. Раптово стан хворої погіршився. З`явився сильний головний біль, висока температура тіла, збільшився набряк щоки, з`явився щільний інфільтрат у вигляді тяжу напряммо до внутрішнього кута ока. Яке ускладнення розвинулося у цієї хворій?

A Абсцесс підочної ділянки

B Тромбофлебіт лицевих вен.

C гострий гнійний гайморит

D Лімифангоіт

E бешиха
47. Пацієнт, 24 років, скаржиться на наявність новоутворення в ділянці бокової поверхні шиї

справа. Новоутворення вперше помітив 4 місяці тому, до лікаря не звертався. Об’єктивно: відмічається асиметрія обличчя за рахунок новоутворення правої верхньо-третьої бокової поверхні шиї. Пальпаторно відмічається безблісне новоутвореня округлої форми, розміром 3х3,5см, щільно-еластичної консистенції, шкіра над новоутворенням у кольорі не змінена, береться в складку. Новоутворення з оточуючими м’якими тканинами не спаяне, розташоване по ходу переднього краю груднино-ключично-сосцевидного м’язу. Пункція: рідина світло-жовтого кольору, тягуча.

A Ліпома бокової поверхні шиї

B Флегмона бокової поверхні шиї

C Хронічний лімфаденіт бокової поверхні шиї

D Бокова кіста шиї

E Гострий серозний лімфаденіт бокової поверхні шиї
48. У 50 – річного чоловіка після травми 3 місяці тому на нижній губі зявилось утворення круглої форми в діаметрі до 1 см. з чіткими краями. Слизова оболонка над утворенням слабкосинюшна. пальпація безболісна, утворення м’якої консистенції, трохи виступае над рівнем слизової оболонки нижньої губи. Регіонарні лімфовузли не пальпуються. Поставте діагноз:

A Гемангіома нижньої губи..

B Папілома нижньої губи. .

C Ретенційна кіста нижньої губи.

D Фіброма нижньої губи..

E Лінфангіома нижньої губи. .
49. У чоловіка 48-ми років на шкірі підборіддя з'явилася пустула, яка швидко розвинулася до

щільного, різко болючого інфільтрату розміром 3х5 см. Шкіра на ним синьо-червоного кольору. У центрі три зони некрозу навколо волосяних фолікулів. Лімфовузли підборіддя збільшені, болісні. Встановити діагноз.

A Фурункул підборіддя.

B Рожисте запалення підборіддя.

C Актиномікоз шкіри підборіддя

D Атерома, яка нагноїлася

E Карбункул підборіддя.
50. Хвора 65 років звернулась до стоматолога зі скаргами на наявність новоутворення в ділянці носо-губної згортки зліва, яке виникло місяць назад. Об’єктивно: на шкірі носо-губної згортки зліва новоутворення сірого кольору з яскраво вираженим кератозним компонентом розміром 3,0х0,5х0,3 см. Основа новоутворення безболісна щільно-еластичної консистенції. Яка найбільш вірогідна патологія, що зумовлює таку клінічну картину?

A Шкірний ріг носо-губної згортки зліва

B Звичайна бородавка носо-губної згортки зліва

C Віковий кератоз в ділянці носо-губної згортки зліва

D Кератоакантома носо-губної згортки зліва

E Туберкульозний вовчок

Схожі:

1 Помічник лікаря лаборанта отримав мазок із піхви хворої жінки....
У хворого спостерігається яскрава гіперемія зіва, регіональний лімфаденіт, “малиновий
Який синдром діагностує лікар, беручи до уваги ще й особливість форми кисті та стопи хворого?
У хворої дитини від рідин організму, особливо від сечі, йде специфічний солодкий запах. Це пов’язано з порушенням обміну таких амінокислот,...
Каскадні аркуші стилів
Стиль – це набір правил оформлення та форматування, який можна застосувати до різних елементів сторінки
Конспект уроку Тема: ГЕОГРАФІЧНА ОБОЛОНКА ЗЕМЛІ ТА ПРИРОДНІ КОМПЛЕКСИ
Навчальна cформувати в учнів поняття «географічна оболонка, природні комплекси», а також сформувати уявлення учням про географічну...
Зробіть висновок оснований на вашій точці погляду: Чи має Всесвіт початок і кінець?
Перше — відкриття Миколаєм Коперником того, що Земля обертається навколо Сонця, разом із Землею навколо Сонця обертаються й інші...
4. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми і відповідні заходи
Кременчуцької міської ради Про затвердження Правил розміщення стаціонарних малих архітектурних форм для провадження підприємницької...
КОНСПЕКТ УРОКУ НА ТЕМУ: Гідросфера водна оболонка Землі. Світовий...
Гідросфера – водна оболонка Землі. Світовий океан та його частини. Суходіл в океані
1. Теоретичні та організаційні основи
Дисципліна „Фінансовий менеджмент” є основою для підготовки спеціалістів з економіки та орієнтована на засвоєння студентами сучасних...
Методичні рекомендації для виконання курсового проекту з предмету...
При її виконанні вони повинні застосувати набуті теоретичні та практичні знання і вміння для розв’язку поставленої задачі, зрозуміти...
Розділ І. Теоретичні основи застосування інноваційних технологій в процесі вивчення історії
Враховуючи всі переваги новітніх технологій, у мене виникло бажання застосувати їх на своїх уроках історії для того, щоб створити...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка