С. Кам’янобрід Наказ 07. 06. 2013 №62- О Про підсумки


Скачати 97.58 Kb.
Назва С. Кам’янобрід Наказ 07. 06. 2013 №62- О Про підсумки
Дата 09.10.2013
Розмір 97.58 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Математика > Документи
Управління освіти, молоді та спорту Яворівської районної державної адміністрації

Середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. П. Андрусіва

с. Кам’янобрід
Наказ

07.06. 2013 №62- О
Про підсумки

методичної роботи

у 2012 -2013 н. р.
У 2012-2013 навчальному році методична робота в школі здійснювалася відповідно до Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, Національної доктрини розвитку освіти, концепції 12-річної загальноосвітньої школи, а також відповідно до завдань, визначених у наказі по школі № 91 від 14 вересня 2012 року “Про організацію методичної роботи з педагогічними кадрами у 2012-2013 навчальному році .”

Роботу педагогічного колективу було спрямовано на реалізацію науково-методичної проблеми «Сучасні педагогічні технології як шлях до якісної освіти та розвитку життєтворчості особистості» та виконання таких завдань:

- поглиблення змісту загальноосвітньої підготовки учнів з окремих предметів навчального плану шляхом організації роботи факультативів, гуртків, курсів за вибором;

- підвищення якості знань учнів з базових предметів навчального плану;

- підвищення теоретичної, науково-методичної та професійної підготовки педагогічних працівників шляхом організації роботи методичної ради та методичних об’єднань класних керівників, участі у районному конкурсі «Класний керівник року» та у роботі окружних методичних об’єднань вчителів-предметників, проведення шкільних предметних тижнів, творчих звітів учителів, що атестуються, засідань психолого – педагогічних семінарів та ін.;

- підвищення рівня профілактично-консультативної роботи серед учнівського колективу, батьківської громади, створення умов для реалізації відповідних програм щодо розвитку особистості учня, враховуючи соціальний запит та особисту зацікавленість учнів, батьків, педагогів;

- удосконалення роботи органів учнівського самоврядування, широке залучення його до вирішення питань організації навчально-виховного процесу, життєдіяльності навчального закладу;

- підвищення рівня позаурочної роботи з навчальних предметів;

- створення умов для оволодіння педагогами інноваційними методиками з метою підвищення результативності навчально-виховного процесу;

- підвищення іміджу навчального закладу.

З метою цілеспрямованої роботи та для забезпечення колективного керівництва методичною роботою в школі була створена методична рада, до складу якої ввійшли Андрусів О. Р. – заступник директора школи з навчально-виховної роботи; Федевич О. М. – заступник директора школи з виховної роботи; Чугаєвська О. Б. – психолог школи; Жміковська О. Ю. – керівник шкільного методичного об’єднання класоводів І-ІV класів; Климейко Г. М. - керівник шкільного методичного об’єднання класних керівників V-ХІ класів.

Протягом року на засіданнях методичної ради обговорювалися такі питання:

- шляхи реалізації науково-методичної проблеми;

- підведення підсумків методичної роботи за 2011-2012н.р. та прийняття рекомендацій щодо організації методичної роботи у 2012-2013н.р.;

- підготовка та проведення педагогічної ради «Моральне виховання школярів на основі християнських цінностей»;

- підготовка та проведення педагогічної ради школи «Читання як стратегічно важлива компетентність для сучасної молодої людини»;

- організація та здійснення тематичного обліку знань учнів. Форми тематичних атестацій;

- аналіз результативності виступу учнів у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін;

- організація курсової перепідготовки працівників школи в 2013 році та інші.

Члени методичної ради брали участь у підготовці та проведенні педагогічних рад, загальношкільних семінарів, творчого звіту, засідань предметних комісій.

Методичний кабінет забезпечував науково-методичне інформування педагогів під час проведення різноманітних загальношкільних методичних заходів. На базі методичного кабінету було організовано роботу шкільної атестаційної комісії. Вивчалось питання самоосвіти педагогічних працівників навчального закладу. За результатами вивчення узагальнені матеріали та розроблені рекомендації щодо усунення виявлених недоліків розглядались на нарадах при заступниках.

З метою з’ясування рівня виконання завдань Державного стандарту було проведено тематичні перевірки щодо дотримання принципу наступності при переході учнів з початкової в основну школу, щодо створення комфортних умов для навчання в школі першокласникам. Результати вивчалися під час роботи динамічної групи вчителів 5 класу, на нарадах при директорові, докладно проаналізовані та оформлені у вигляді наказів по школі.

Працював психолого-педагогічний семінар. Протягом року були проведені 2 заняття з різними категоріями педагогічних працівників, на яких обговорювалися питання: “Робота з гіперактивними дітьми”. Мета семінарів: інформування вчителів про особливості поведінки гіперактивних дітей, підвищення компетентності педпрацівників з питання корекції їх активності та усунення проявів гіперактивної поведінки учнів.

Головним напрямком роботи методичного кабінету є створення портфоліо, узагальнення та презентація матеріалів з досвіду роботи вчителів школи. Протягом року у методичному кабінеті школи систематизовано доробки з досвіду роботи вчителів школи, створено анотований каталог узагальнених матеріалів. Методичні надбання педагогів Караїм Л. С. і Наумко Т. В. були представлені на районних засіданнях методичних комісій математики та світової літератури.

З боку шкільного методичного кабінету надавалася допомога вчителям, які навчалися на курсах підвищення кваліфікації, проводилося індивідуальне консультування педагогів.

Одним із напрямків методичної роботи школи була організація занять з різними категоріями педагогічних працівників. Протягом року працювала школа молодого вчителя (керівник Караїм Б. А. – вчитель історії, вища кваліфікаційна категорія, старший учитель), завдання якої – надання необхідної допомоги молодим спеціалістам в оволодінні методикою викладання свого предмета, розвиток вмінь використовувати у своїй роботі досягнення сучасної психолого-педагогічної науки, творчої активності молодих спеціалістів. Під час роботи школи проходили стажування молоді спеціалісти Пирій Р. В., вчитель захисту Вітчизни, Іванів Р. Р., вчитель біології, Лібер І. Г., вчитель початкових класів, Єгорова І. К., вчитель фізкультури. У 2012-2013н.р. обговорювалися такі питання на заняттях з членами школи молодого педагога:

• Форми і методи опитування на уроці.

• Типи і структура уроків.

• Поєднання колективних та індивідуальних форм навчання на уроці.

• Тематичний облік навчальних досягнень учнів за 12-бальною шкалою.

• Практичні заняття: «Раціональні прийоми навчальної праці», «Як досягти належної дисципліни на уроці».

Традиційно у квітні 2013 року пройшла декада молодого спеціаліста. Під час декади було проведено 2 відкритих уроки вчителями Пирієм Р. В., Іванівим Р. Р. та 2 позакласних заходи (вчителі Лібер І. Г., Єгорова І. К.). Слід зазначити, що вчителі знають структуру уроку, своєчасно повідомляють тему й мету уроку, володіють фактичним матеріалом, використовують наочність. Проте слід ще працювати над методикою впровадження інноваційних технологій навчання та організацією поточного оцінювання.

На початок 2012-2013н.р. якісний склад педагогічного колективу становив:

  • спеціаліст вищої категорії – 9, що становить 41%

  • спеціаліст І категорії – 6, що становить 27%

  • спеціаліст ІІ категорії – 3, що становить 13,6%

  • спеціаліст – 3, що складає 13,6%

  • ІХ тарифний розряд – 1, що становить 4,5%

  • вчителів школи мають звання “Старший учитель” – 5, що становить 23%

  • вчителів школи мають звання “Учитель - методист” – 1, що становить 4,5%.

Протягом року вчителі школи підвищували свій кваліфікаційний рівень шляхом самоосвіти, участі у роботі шкільних, окружних, районних і обласних семінарів, навчання на курсах післядипломної освіти, а також в рамках атестації. 5 педагогів школи пройшли курси підвищення кваліфікації при ЛОІППО за КМС, 5 (23%) педагогічних працівників – атестацію. З них 1 – підтвердила кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 1- встановлена кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», 1 – встановлена кваліфікаційна категорія «спеціаліст І категорії»; 1 – підтвердила кваліфікаційну категорію “спеціаліст І категорії”; 1 – встановлена кваліфікаційна категорія «спеціаліст ІІ категорії». Протягом атестаційного періоду здійснювалась комплексна оцінка рівня кваліфікації та професійної майстерності педагогічних працівників та результатів їхньої діяльності. Питання атестації відображені в роботі педагогічної ради, атестаційної комісії, нарад при директорові. На належному рівні підготовлено і проведено творчий звіт вчителів “Портфоліо вчителя – результат узагальнення досвіду”.

Класний керівник 10 класу Климейко Г. М. брала участь у І турі Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року 2012», в якому виборола ІІІ місце.

Учителям навчального закладу Наумко М. М. (географія), Андрусів О. Р. (математика) управлінням освіти, молоді та спорту Яворівської райдержадміністрації оголошено подяку за активну роботу щодо збору мікротопонімійного матеріалу для укладання регіонального словника мікротопонімів України.

Протягом 2012-2013н.р. було організовано роботу шкільних методичних об’єднань класних керівників V – XI та I- IV класів, динамічної групи вчителів 5 класу. Педагогічні працівники брали участь у роботі методичних комісій вчителів - предметників Новояворівського освітнього округу №2. На базі школи проходили засідання предметних комісій вчителів математики , англійської мови, світової літератури. В рамках роботи цих комісій проводили відкриті уроки Климейко Г. М. (англійська мова, 6кл.), Караїм Л. С. (математика, 5кл.) та Наумко Т. А. (світова література, 10кл.) , під час яких учителі продемонстрували використання інноваційних технологій в навчальному процесі та вміло застосували мультимедійний проектор . Робота методичних комісій була спрямована на удосконалення методичної підготовки, фахової майстерності вчителя, удосконалення методики проведення уроку.

Вчителі української мови та літератури, математики, фізики, історії, англійської мови та інформатики зі своїми учнями брали активну участь у районних, обласних, міжнародних конкурсах: "Кенгуру", "Левеня", "Бобер", "Гринвіч","Лелека", конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика, зимовій сесії Всеукраїнської олімпіади «Олімпус».

Діяльність педагогічного колективу школи спрямована на розвиток творчого потенціалу особистості, створення сприятливих умов для навчання і виховання інтелектуальних і творчо обдарованих дітей. Так, у 2012 – 2013 н. р., у порівнянні з минулим навчальним роком, кількість переможців районних олімпіад значно збільшилась, є наявне збільшення переможців в інтелектуальних конкурсах. Результатом роботи вчителів стали призери районних предметних олімпіад:

- Жміковська А. (7кл.) – ІІІ місце, фізика;

- Дорош С. (8кл.) – І місце, історія;

- Карапінка В. (8кл.) – ІІІ місце, математика;

- Шніцар Ю. (10кл.) – ІІ місце, українська мова;

- Качмар О. (10кл.) – ІІІ місце, історія; ІІІ місце, географія.

Підсумки олімпіад узагальнені відповідною довідкою, наказом по школі (№9-О від 10.01.2013р.)., матеріали розглянуті на засіданні методичної ради школи.

А також призери районних конкурсів:

- Шніцар Ю. (10кл.) – ІІ місце, конкурс знавців української мови

ім. Петра Яцика;

- Тимків М. (10кл.) – ІІ місце, конкурси «Сурми звитяги», «Різдвяні канікули», «І слово, і пісня, матусю, тобі», конкурс читців поезій О. Маковея;

- Камінецька Т. (8кл.) – І місце, конкурс «Різдвяні фантазії»; ІІ місце, конкурс «Об’єднаймось, брати мої!»

- Салабай О. (8кл) – ІІ місце, конкурс «Об’єднаймось, брати мої!»

Протягом року проводилося вивчення стану викладання астрономії, основ християнської етики, основ здоров’я, математики, світової літератури, англійської мови, географії. Матеріали за результатами перевірки були узагальнені і обговорені на засіданнях педагогічних рад, нарадах при директору, видано накази по школі, прийнято рекомендації щодо усунення недоліків, виявлених під час перевірки, намічені заходи щодо підвищення результативності роботи педагогів.

Отже, слід зазначити, що методична робота у 2012-2013н.р. проводилася на достатньому рівні. Проте у 2013-2014 н.р. методичному кабінету необхідно продовжити працювати над організацією роботи з обдарованими дітьми, створити наукове товариство учнів з метою активного залучення учнів до процесу самоосвіти, удосконалення вмінь і навичок самостійної роботи, розробити методичні рекомендації щодо планування роботи педагога над темою самоосвіти, продовжувати роботу щодо впровадження критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів, вивчення та узагальнення ППД, організацію допрофільної підготовки учнів 8-9 класів, спланувати вивчення питання адаптації учнів 5-х, 10-х класів.

На підставі вищезазначеного

Н А К А З У Ю:

1. Продовжувати у 2013-2014н.р. роботу над науково-методичною проблемою «Сучасні педагогічні технології як шлях до якісної освіти та розвитку життєтворчості особистості».

2. Скласти календар методичної роботи школи, план-графік роботи педколективу школи над науково-методичною проблемою у 2013-2014н.р..

3. Спрямувати методичну роботу у 2013-2014н.р. на вирішення таких завдань:

- забезпечення допрофільної підготовки учнів 8-9 класів, поглиблення змісту навчальних предметів шляхом організації роботи факультативів, гуртків;

- підвищення якості знань учнів з базових предметів навчального плану;

- удосконалення психолого-педагогічної освіти учителів;

- організація роботи психолого-педагогічного семінару для вчителів з метою підвищення рівня професійної майстерності.

- забезпечення ефективної роботи методичного кабінету школи, методичних комісій, творчих груп учителів-предметників;

4. Систематично працювати над підвищенням рівня методичної роботи в школі.

5. Заступнику директора з навчально-виховної роботи Андрусів О. Р. спланувати методичні заходи з педагогічними кадрами школи на 2013-2014н.р. з урахуванням позитивного досвіду минулих навчальних років та попередження недоліків, допущених у роботі.

6. Вчителям-предметникам:

6.1.Систематично працювати над підвищенням рівня самоосвіти.

6.2.Удосконалювати рівень підготовки узагальнених матеріалів з досвіду роботи;

6.3.Працювати над впровадженням інноваційних методик з метою підвищення результативності навчально-виховного процесу.

7. За активну участь у районних конкурсах оголосити подяку класному керівникові 10 класу Климейко Г. М., учителю географії Наумко М. М., учителю математики Андрусів О. Р.

8. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор школи В. Дида
З наказом ознайомлені________________________О. Андрусів

________________________Г. Климейко

________________________М. Наумко

Схожі:

ПРАВИЛ А  ВНУТРІШНЬОГО ТРУДОВОГО РОЗПОРЯДКУ   для працівників  середньої...
Правила, розроблені на основі Кодексу Законів про працю України, Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту” та основних...
НАКАЗ «29» травня 2013 р. №52  А м. Київ Про підсумки ІІІ туру Всеукраїнської
України” (лист Міністерства освіти і науки від 24. 03. 06. №1/9-177), листа Українського державного центру туризму та краєзнавства...
ПОЛОЖЕННЯ ПРО БАТЬКІВСЬКИЙ КОМІТЕТ середньої загальноосвітньої школи...
Батьківський комітет школи керується у своїй роботі Положенням про батьківський комітет загальноосвітньої школи, планом роботи школи,...
ПОЛОЖЕННЯ  про піклувальну раду середньої загальноосвітньої школи...
Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 року №964 на основі Типового положення про піклувальну раду загальноосвітнього навчального...
НАКАЗ від 04. 02. 2013р м. Шепетівка №29-Г
Малої академії наук України у 2012-2013 н р.», Шепетівського міськуо від 27. 12. 2012р. №264-НВ «Про підсумки проведення І етапу...
ВІДДІЛ ОСВІТИ ТЕТІЇВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ від 23. 12. 2013р №388-0
Про підсумки ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2013-2014 навчальному році та організацію...
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2013 рік» за І квартал...
НАКАЗ
Про підсумки Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів та турнірів 2005/2006 навчального року
П Л А Нроботи виконавчого комітету Глухівської міської ради на січень 2013 рік
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Глухова за 2012 рік та основні напрями розвитку...
Укладач: Сторожук А. В. · Самостійні роботи · Літературні диктанти...
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка