ВІДДІЛ ОСВІТИ ТЕТІЇВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ від 23. 12. 2013р №388-0


Скачати 451.29 Kb.
Назва ВІДДІЛ ОСВІТИ ТЕТІЇВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ від 23. 12. 2013р №388-0
Сторінка 1/4
Дата 04.01.2014
Розмір 451.29 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
  1   2   3   4


ВІДДІЛ ОСВІТИ

ТЕТІЇВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

НАКАЗ

від 23.12.2013р №388-0
Про підсумки ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2013-2014 навчальному році та організацію участі учнівських команд Тетіївського району у ІІІ (обласному) етапі
На виконання наказу Департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації від 03.09.2013 року № 289 «Про проведення І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2013-2014 навчальному році» та наказу відділу освіти Тетіївської районної державної адміністрації від 23.09.2013 року № 316 «Про проведення І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у 2013-2014 н.р.» в період з 02.11.по 22.12.2013 року проведено районний етап олімпіад з базових дисциплін на базі Тетіївського НВК.

В ІІ (районному) етапі взяли участь 1253 учні із 24 загальноосвітніх закладів району.

Найґрунтовніші знання показали учні Тетіївського НВК. Так, із світової літератури перемогу отримали 3 учні, з інформатики – 2, географії – 4, правознавства – 2, екології – 2, української мови та літератури – 5, економіки – 3, хімії – 4, англійської мови – 1, історії – 2, біології – 1, математики – 3, інформаційних технологій – 1.

Десять переможців має Тетіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3: образотворче мистецтво – 1, педагогіка і психологія – 1, історія - 1, фізична культура – 2, інформаційні технології – 1, фізика – 1, астрономія - 1.

Учні Тетіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 вибороли перемогу з правознавства – 1, англійської мови – 2, математики – 1.

По чотири перемоги мають учні Денихівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (історія – 1, біологія – 1, математика – 1, інформаційні технології – 1) та Кащперівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (образотворче мистецтво – 1, інформатика – 1, трудове навчання – 2).

Учні Тетївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 мають по одній перемозі з історії та біології. По одному переможцю місцю мають Голодьківська ЗОШ І-ІІІ ступенів (образотворче мистецтво), Черепинське НВО (біологія), Дзвеняцьке НВО (образотворче мистецтво), Степівське НВО (трудове навчання), Дібрівська ЗОШ І-ІІ ступенів (образотворче мистецтво).

Результати олімпіад з географії (вчителі Гарбар Л.В. та Гарбар Н.В.), світової літератури (вчитель Лапуда І.А.), економіки (вчитель Семерун О.П.), хімії (вчитель Баранець С.О.), української мови (вчителі Овчиннікова Т.Ю, Кислян Н.Г., Орлюк Т.В., Білокінь О.П.), історії та правознавства (вчителі Вівденко І.М., Дмитрук Г.А., Яворський О.В.), інформатики (вчитель Журомська Н.І.), педагогіки та психології (вчитель Стеблина І.І.), екології (вчитель Денеж Н.Д.), математики (вчителі Костенко Л.В., Десятниченко О.К., Кера С.А.), образотворчого мистецтва (вчитель Лінник Г.І.) свідчать про цілеспрямовану систематичну роботу з обдарованими дітьми.

Поряд з цим не в усіх навчальних закладах району приділяється належна увага роботі із здібними та обдарованими дітьми.

Під час перевірки олімпіадних завдань членами журі виявлено цілий ряд недоліків. Аналіз виконання олімпіадних завдань із математики, фізики, астрономії, інформатики, інформаційних технологій свідчить про слабкі знання теоретичного матеріалу, відсутність логічного мислення, недостатню сформованість практичних навичок роботи з комп’ютером.

Учасники олімпіади з фізичної культури виявили середній рівень знань теоретичної частини завдань. Це засвідчує недостатню увагу вчителів фізичної культури до виконання теоретичної частини навчальної програми з предмета.

Не всі вчителі історії та правознавства приділяють належну увагу формуванню логічного та критичного мислення старшокласників.

Олімпіада з англійської мови показала недостатнє володіння навичками усного монологічного мовлення учнями 9-11 класів. Не завжди виконується вимога дотримання обсягу монологічних висловлень (10-20 вірно оформлених речень з дотриманням граматичного, лексичного та фонетичного аспектів мови). Відчувається недостатня сформованість навичок аудіювання.

При перевірці олімпіадних робіт з української мови та літератури, світової літератури виявлено, що значна частина учнів не має достатнього рівня орфографічної та пунктуаційної грамотності. Не завжди теоретичні знання учні вміють застосовувати практично. Вчителям необхідно зосередити увагу на інтенсивній мовній практиці учнів по подоланню розриву між теорією і практикою у навчанні мови та літератури. Учителям світової літератури необхідно більше працювати над розвитком творчих умінь і навичок учнів граматичним та стилістичним оформленням письмових робіт дотриманням єдиного мовного режиму.

Низький рівень засвоєння теоретичного матеріалу засвідчила олімпіада з трудового навчання. Значну складність в учнів викликає підготовка та оформлення проекту, зокрема, недостатньо чітке визначення проблеми, яка спонукає до роботи над проектом, не відповідність діяльності на кожному етапі.

З метою якісної підготовки старшокласників до олімпіади з педагогіки та психології у закладах освіти слід ввести факультативний курс «Психологія», рекомендований Міністерством освіти і науки України.

Олімпіада з образотворчого мистецтва виявила недостатнє (згідно вікових категорій) знання і усвідомлення термінів мистецької галузі. Переважна більшість учасників слабо володіють живописними прийомами передачі світлотіні як засобу виявлення об’єму форми. Прослідковується недостатність навичок конструктивного малюнка предметів домашнього вжитку в учнів 6-9 класів. Недостатня матеріальна забезпеченість окремих учасників олімпіади (невідповідний папір, неякісні фарби, пензлі, тощо).

Відповіді більшості учнів з хімії не ґрунтуються на властивостях окремих речовин, зокрема нітратної кислоти. При розв’язуванні ускладнених задач не використовуються індивідуальні властивості речовин.

При написанні олімпіади з біології відчувається малий запас знань, недостатня робота з додатковими посібниками (словники, енциклопедії). Вчителями недостатня увага приділяється розв’язанню задач з біології. З відповідей учнів прослідковується й недостатнє використання демонстраційних об’єктів на уроках біології.

При виконанні завдань з географії учні в більшості не приступають до завдань практичного напрямку (розв’язування задач). При виконанні завдання на контурній карті допускають цілий ряд неточностей, або зовсім не виконують його. Учні 8-х класів не завжди вміють зробити висновок стосовно висвітленого питання.

З економіки проблемним залишається практичний тур. Діти не вміють розв’язувати задачі. При виконанні творчих завдань відповіді окремих учнів не повні і недостатньо обґрунтовані. Не завжди вірно використовуються економічні поняття і терміни.

Відповідно до методичних рекомендацій учасники олімпіади з екології повинні приймати участь у двох етапах (теоретичний, практичний). Недоліком є те, що не всі учасники представили за 10 днів до початку олімпіади екологічні проекти для перевірки членами журі. Із 19 учасників екологічні проекти представили лише 9 осіб.
Виходячи з вище зазначеного

наказую:

  1. Визнати переможцями та нагородити грамотами учнів, які отримали перемогу в ІІ (районному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Затвердити список учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та керівників команд (Додаток 1)

  2. Відділу освіти:

    1. Забезпечити підвезення учнівських команд до м.Б.Церква згідно графіка (Додаток 2)

  3. Районному методичному кабінету

    1. До 27.12.2013 року подати звіти та заявки на участь в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін до Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.

    2. Забезпечити участь учнівських команд в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін у січні-березні 2014 року на базі Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів та навчальних закладів м.Б.Церква.

Січень-березень 2014р.

  1. Організувати супровід учнівських команд керівниками та покласти на них відповідальність за збереження життя і здоров’я учасників олімпіад під час поїздки до м.Б.Церква та в зворотному напрямку.

Січень-березень 2014р

  1. Результати учнівських олімпіад з базових дисциплін обговорити на засіданнях районних методичних комісій. Розробити методичні рекомендації щодо усунення виявлених недоліків.

Січень 2014р

  1. Керівникам закладів освіти:

4.1.Забезпечити підвезення учнів для участі в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін до Тетіївського НВК (місце збору команди) згідно графіка.

Січень-березень 2014р

  1. Організувати супровід учнів вчителями до місця збору в м.Тетієві та покласти на них відповідальність за збереження життя і здоров’я учасника команди.

Січень-березень 2014р

4.3. Проаналізувати результати участі шкільних команд в районному етапі олімпіад з базових дисциплін. Вжити заходів щодо покращення роботи з обдарованими дітьми.

До 01.02.2014р.

5. Централізованій бухгалтерії відділу освіти виділити кошти на харчування дітей та оплату добових керівникам команд і водіям із загальних асигнувань відділу освіти.

6. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Начальник відділу освіти І.І.Прибиш

Виконавець: Завізовано: Надіслано:

Гусарчук О.І. Прищепа Н.Б. До справи відділу освіти,

Василенко О.С. районному методичному кабінету

Поліщук Т.А. загальноосвітнім закладам району

Додаток 1

до наказу № 388-0

від 23.12.2013р.

За рішенням журі та організаторів комітету II етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури на III етап 12.01.2014р

направляються такі учні:



п\п

Прізвище, ім’я по

батькові учня

Дата

народження


Школа


клас


місце

Прізвище, ім’я

по батькові

вчителя

1
1

Березянко Катерина Костянтинівна

23.06.2000

Тетіївський НВК « ЗОШ –III ступенів природничо- математичний ліцей»

8

I

Овчиннікова Тамара Юріївна

2

Сосунович Богдан Сергійович


06.07.1999р

Тетіївський НВК « ЗОШ I –III ступенів природничо- математичний ліцей»

9

1

Кислян

Наталія

Генадіївна

333

Костюк Ірина Миколаївна

06.11.1997

Тетіївський НВК « ЗОШ I –III ступенів природничо- математичний ліцей»



10



I

Орлюк Тетяна Василівна


44.

Гарбар Наталія Володимирівна

20.03.1997р

Тетіївський НВК « ЗОШ I –III ступенів природничо- математичний ліцей»

11

I

Білокінь

Ольга

Павлівна


Керівником команди призначено Білокінь Ольгу Павлівну

За рішенням журі та організаторів комітету II етапу Всеукраїнської олімпіади з біології

на III етап 25.01.2014

направляються такі учні:



п\п

Прізвище ім’я по

Батькові учня

Дата

народження


Школа


клас


місце

Прізвище, ім’я по батькові вчителя

1

Шостопаль Марія Володимирівна

12.08.2000

Тетіївський НВК « ЗОШ I –III ступенів природничо- математичний ліцей»

8

1

Денеж Надія Дмитрівна

2

Миргородська Маргарита Петрівна

16.04.1999

Денихівська ЗОШ

9

1

Кобилянський Микола Юліанович

3

Олійник Анна Павлівна

19.09.1998р.

Тетіївська ЗОШ I – III ст. №4

10

1

Мироненко Віра Степанівна

4

Рабош Надія Вікторівна

14.08.1998

Черепинське НВО

11

1

Луцик Валентина Володимирівна


Керівником команди призначено Мироненко Віру Степанівну
За рішенням журі та організаторів комітету II етапу Всеукраїнської олімпіади з фізики на III етап 11.01.2014р.направляються такі учні:




п\п

Прізвище, ім’я по батькові учня

Дата

народження


Школа


клас


місце

Прізвище, ім’я по батькові вчителя

1

Денисюк Марія Сергіївна

07.05.2000

Тетіївська ЗОШ І-ІІІ ст.

№ 3

8

1

Сівківська Наталія Степанівна




Іванченко Юлія Олексіївна

05.05.2000

Теліжинецьке НВО

8

ІІ

Лінник Ганна Іванівна




Чорний Максим Вадимович

23.09.1999

Тетіївський НВК « ЗОШ I –III ступенів природничо- математичний ліцей»

8

ІІІ

Мельник Жанна Іванівна

2



Фаєр Андрій

Олександрович


25.11.1999р.

Тетіївський НВК « ЗОШ I –III ступенів природничо- математичний ліцей»

9

1

Мельник Жанна Іванівна




Дердюк Тетяна Олександрівна

17.01.1999

Дзвеняцьке НВО

9

ІІ

Лінник Ганна Іванівна




Довгалюк Наталія Ігорівна

30.04.1999

Степівське НВО

9

ІІІ

Денисюк Марія Вікторівна

3

Олійник Анна Павлівна

19.09.1998

Тетіївська ЗОШ I – III ст. № 4

10

1

Павлюченко Володимир Ілліч




Копашинська Анастасія Василівна

13.08.1998

Тетіївська ЗОШ I – III ст. № 1

10

ІІ

Кріт Тетяна Дмитрівна




Лебеденко Інна Сергіївна

02.01.1998

Денихівська ЗОШ І-ІІІ ст..

10

ІІІ

Карташова Олена Вікторівна

4

Колос Руслан Володимирович

07.05.1997

Тетіївська ЗОШ I – III ст. № 4

11

ІІ

Павлюченко Володимир Ілліч




Бандурист Максим Михайлович

10.01.1997

Тетіївська ЗОШ I – III ст. № 1

11

ІІІ

Кріт Тетяна Дмитрівна


  1   2   3   4

Схожі:

ТЕТІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ВІДДІЛ ОСВІТИ Наказ
Тетіївської райдержадміністрації від 05. 04. 2013 р., з метою активізації творчої діяльності, стимулювання неперервної фахової та...
ВІДДІЛ ОСВІТИ СТАРОБІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ
Міністерства освіти і науки України від 13. 09. 2010 №1/9-623 «Щодо подолання злочинності серед неповнолітніх та організації профілактичної...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, рішення колегії відділу освіти від 30. 03. 2011 р та з метою популяризації...
ВІДДІЛ ОСВІТИ СТАРОБІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ
Розробити план заходів із протидії проявам ксенофобії на 2012 рік у своїх загальноосвітніх навчальних закладах
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, з метою активізації фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до річного плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, з метою активізації фізкультурно-оздоровчої та спортивної...
ВІДДІЛ ОСВІТИ ТЕТІЇВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НАКА З
Про підготовку та відзначення у 2014 році 120-річчя від дня народження Олександра Довженка” та з метою вшанування пам’яті, популяризації...
ВІДДІЛ ОСВІТИ СТАРОБІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ
З метою активізації професійної діяльності педагогічних працівників, підвищення їх компетентності, підняття особистої відповідальності...
УКРАЇНА МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ...
На підставі рішення стипендіальної комісії радіотехнічного факультету (протокол №2 від 30. 01. 2013р.) названим нижче студентам призначити...
Архівний відділ Чуднівської райдержадміністрації
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка