14 листопада 2007 року у Драбівському районі проходив обласний семінар для керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів української мови і


Скачати 31.44 Kb.
Назва 14 листопада 2007 року у Драбівському районі проходив обласний семінар для керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів української мови і
Дата 05.07.2013
Розмір 31.44 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Література > Документи
14 листопада 2007 року у Драбівському районі проходив обласний семінар для керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів української мови і літератури з проблеми: «Використання інтерактивних технологій на уроках української мови і літератури».

Змістове наповнення заходу складали найцікавіші та найперспективніші напрацювання педколективів Драбівського НВК-гімназії і Степанківської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Із вітальним словом до учасників семінару звернулися начальник відділу освіти РДА Костенко Л.М., методист Драбівського РМК відділу освіти Вольф Л.Г., завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін ЧОІПОПП Месевря О.І.

Костенко Л.М. розповів про забезпечення фахового й науково-методичного самовдосконалення педагогічних працівників у системі методичної роботи освіти Драбівського району.

Теоретична частина семінару відображала увесь спектр проблематики інноваційного переорієнтування сучасної освіти, охоплювала різні її напрями й висвітлювала різні форми.

Практична частина була присвячена такому важливому й перспективному напрямові модернізації методики української мови й літератури, як інтерактивні технології навчання.

Ознайомлення з досвідом роботи педагогічних колективів району продовжилося виступом методиста з української мови і літератури Вольф Л.Г.

Першим закладом освіти Драбівського району, де склалися міцні традиції використання інновацій в організації методичної роботи словесників, став Драбівський НВК-гімназія імені С.В. Васильченка.

Передувала ознайомленню з традиціями цього навчального закладу візитівка розповіли про видатних людей свого краю. Робота семінару продовжилася ознайомленням із досвідом учителів-словесників, яку докладно представила директор Кравченко О.Г.

Учасники семінару відвідали уроки з української мови Надточій О.Г. з теми «Прості і складні речення» (8 клас), урок української літератури Степанець Ж.М. «Інтимна лірика Івана Франка. Збірка «Зів’яле листя» (10 клас).

Гості високо оцінили роботу колег, які продемонстрували цікаві форми методичної роботи, невтомний педагогічний пошук, використання найновіших технічних засобів навчання, велику увагу до кожної дитини, опікування її розвитком.

Особливе зацікавлення гостей викликала співпраця учителя Степанець Ж.М. і десятикласників. Група учнів відвідали у м. Львові Р. Горака, автора книги про І. Франка «Тричі являлася мені любов». Учениця Степанець Інна взяла у нього інтерв’ю. Діти створили фільм, фрагменти якого демонстрували на уроці.

Вдалим доповненням до хороших вражень про високий рівень організації методичної роботи в Драбівському НВК-гімназії став творчий звіт літературно-драматичного гуртка «Сузір’я» під керівництвом Ступаченко В.І. та Івченко Л.Д. Учні продемонстрували вміння володіти словом. Але справжнім майстром показала себе Валентина Іванівна Ступаченко, яка подарувала присутнім декілька неповторних хвилин спілкування з її поетичним світом і збірку поезій «Я прийшла від землі».

Демонстрацією великого творчого потенціалу учителів-словесників, продуманістю й ефективністю системи їхньої підготовки до використання інноваційних технологій були відвідини іще одного навчального закладу – Степанківської ЗОШ І-ІІ ступенів. Педагогічний колектив зустрів гостей чудовою хлібом-сіллю і піснею. Проведено екскурсію по школі, потім розповіді про напрями та форми вдосконалення фахової майстерності вчителів-словесників школи конкретизувалися в ознайомленні з дуже перспективними для використання в методичній роботі формами.

Захоплені вчителі області роботою Дзети В.Д., учителя української мови і літератури, директора Степанківської школи. Володимир Дмитрович провів урок української літератури в 9 класі за темою «Алюзії на українську історію та відродження нації у бурлескно-травестійній героїко-комічній поемі І.П. Котляревського «Енеїда», на якому майстерно використав ІКТ.

Гарні враження отримали колеги від уроку української мови в 6 класі «Написання складних слів», який провела Сахно О.Г. Молода вчителька добре володіє матеріалом, уміє в доброзичливій, ігровій формі передати знання вихованцям. Діти люблять вчительку і предмет, який вона викладає.

Підводячи підсумки семінару, вчителі-словесники відзначили, що обидва педагогічні колективи характеризує дух творчого неспокою, потреба постійного фахового самовдосконалення, прагнення досягати високого рівня професіоналізму. А напрацювання господарів семінару стануть у нагоді всім колегам – учителям і методистам української мови і літератури, збагачуватимуть їх досвідом і проведенням методичної роботи з цих важливих предметів.

Схожі:

УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ПРАКТИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ І СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ
Директорам (завідувачам) навчально-методичних кабінетів (центрів) в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського і Севастопольського...
Всеукраїнський науково-практичний семінар методистів іноземних мов
Учасниками семінару були методисти іноземних мов інститутів післядипломної освіти з усіх областей України, а також методисти міських...
Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників
Запрошуємо Вас взяти участь в обласному семінарі спеціалістів управлінь відділів освіти, методистів з дошкільного виховання районних,...
Методичні рекомендації щодо проведення державної підсумкової атестації...
Антонюк Т. М. голова Всеукраїнської спілки голів обласних методичних об’єднань викладачів української мови та літератури ВНЗ I II...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Методичних рекомендацій з розроблення положень про структурний підрозділ з питань фінансів обласних, Київської та Севастопольської...
Орієнтовні критерії оцінки діяльності районних (міських) методичних кабінетів і центрів (проект)

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ „ПАДІЮН”
Про обласний конкурс „Чи знаєш ти Європу?” серед районних (міських) організацій учнівського врядування просимо до 07. 05. 2012 року...
Року на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти...
Черкаської обласної ради відбувся обласний семінар для директорів загальноосвітніх навчальних закладів, які призначені у 2015 році,...
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР
Відповідальним за роботу районних/міських філій Хмельницького територіального відділення МАН
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР
Відповідальним за роботу районних/міських філій Хмельницького територіального відділення МАН
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка