Рисунок 2 Зовнішній вигляд меню File


Скачати 165.22 Kb.
Назва Рисунок 2 Зовнішній вигляд меню File
Дата 24.12.2013
Розмір 165.22 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
2 ІНТЕРФЕЙС ПРОГРАМНОГО КОМПЛЕКСУ

ELECTRONICS WORKBENCH
2.1 ЗОВНІШНІЙ ІНТЕРФЕЙС КОРИСТУВАЧА

ELECTRONICS WORKBENCH
Додаток Electronics Workbench являє собою засіб програмної розробки й імітації електричних кіл.

І
нтерфейс користувача складається з меню, панелі інструментів і робочої області. Його загальний вигляд представлений на рисунку 2.1.

Рисунок 2.1 – Зовнішній вигляд екрана комп'ютера при

роботі з програмою EWB
Меню складається з таких компонентів: меню роботи з файлами (File), меню редагування (Edit), меню роботи з колами (Circuit), меню аналізу схем (Analysis), меню роботи з вікнами (Window), меню роботи з файлами довідок (Help).

Панель інструментів складається з “швидких кнопок”, що мають аналоги в меню, кнопок запуску і призупинення роботи, набору радіоелектронних аналогових і цифрових деталей, індикаторів, елементів керування й інструментів.

2.2 МЕНЮ FILE
Меню File дозволяє здійснити операції роботи з файлами. На рисунку 2.2 – зображено зовнішній вигляд меню File


New

Ctrl+N

Open…

Ctrl+O

Save

Ctrl+S

Save As…




Revert to Saved…




Import…




Export…




Print…

Ctrl+P

Print Setup…




Exit

Alt+F4


Install…





Рисунок 2.2 - Зовнішній вигляд меню File




File/New - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+N. Дана операція призначена для закриття поточної схеми і створення нової. При цьому створюється безіменне вікно, що може використовуватись для створення схеми. Якщо перед цим ви зробили які-небудь зміни поточної схеми, вам буде запропоновано зберегти поточну схему перед її закриттям. При запуску Electronics Workbench операція виконується автоматично. За замовчуванням схема іменується як Default.ewb.

File/Open - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+O. Операція призначена для відкриття вже існуючого файлу схеми. Відображає стандартне діалогове вікно відкриття файлу, у якому необхідно вибрати диск і каталог, який містить файл схеми, що ви хочете відкрити. Відкривати можна тільки файли з розширеннями .ca,.сa3,.сd3,.сa4 і.Ewb.

File/Save - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+S. Зберігає поточний файл схеми. Відображається стандартне діалогове вікно збереження файлу, у якому необхідно вибрати диск і каталог, де ви хочете зберегти схему і назву файлу. Розширення .ewb додаються до імені файлу автоматично. Наприклад, схема з ім'ям Mycir, буде збережена як Mycir.ewb.

File/Save as - команда аналогічна операції Save, але зберігає поточну схему з новим ім'ям файлу, залишаючи первісну схему незмінною.

Використовуйте цю команду, щоб безпечно експериментувати на копії схеми, без зміни оригіналу.

File/Revert to Saved (Revert) - ця команда відновлює схему до вигляду, який вона мала в момент останнього збереження.

File/Import - перетворить нестандартні файли схем (розширення .net, .сir) і перетворює їх до стандартного вигляду Electronics Workbench.

File/Export - зберігає файл схеми з одним з таких розширень: .net, .scr, .cmp, .cir, .plc.

File/Print - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+P.

Команда призначена для повної чи часткової роздруківки схеми і приладів. Для виконання операції необхідно вибрати елементи, що будуть надруковані, у порядку, у якому ви хочете їх надрукувати.

File/Print Setup (Windows) - операція призначена для настроювання принтера. Відображає стандартне діалогове вікно Print Setup, з якого Ви можете вибрати встановлений принтер і визначати орієнтацію зображення, розмір паперу, джерело паперу й інші параметри. Для схем, які по довжині більші ніж по ширині, доцільно використовувати альбомну орієнтацію. Якщо схема занадто велика для друку на одному листі, то друк буде автоматично провадитися на кількох сторінках.

File/Exit - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Alt+F4.

Операція призначена для завершення роботи з пакетом Electronics Workbench. Якщо Ви не зберегли зміни в схемі, то буде зроблений запит на збереження.

File/Install (Windows) - операція призначена для установки додаткових компонентів Electronics Workbench. Для її виконання потрібно звернутися до диска, що містить додаткові компоненти.

2.3 МЕНЮ EDIT

Меню Edit дозволяє здійснити операції редагування (рис.2.3).

Cut

Ctrl+X

Copy

Ctrl+C

Paste

Ctrl+V

Delete

Del

Select All

Ctrl+A

Copy as Bitmap

Ctrl+I

Show Clipboard






Рисунок 2.3 - Зовнішній вигляд меню Edit
Edit/Cut - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+X. Команда використовується для видалення обраних компонентів, схем чи тексту. При цьому обране поміщається в буфер обміну, звідки його можна вставляти в потрібне місце. Команда не спрацює, якщо вибір містить у собі інструментальні піктограми.

Edit/Copy - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+C. Команда призначена для копіювання обраних компонентів, схеми чи тексту. Копія поміщається в буфер обміну. Потім ви можете використовувати команду Paste, щоб вставити копію в потрібному місці. Операція також не виконається, якщо вибір включає інструментальні піктограми.

Edit/Paste - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+V. Команда поміщає вміст буфера обміну в активне вікно (вміст залишається в буфері обміну). Для успішного виконання операції буфер повинен містити компоненти Electronics Workbench чи текст. Вміст буфера обміну може вставлятися тільки у вікна, здатні містити подібну інформацію. Наприклад, Ви не можете вставити компонент електричної схеми у вікно опису.

Edit/Delete - операцію також можна викликати натисканням клавіші Delete. Ця команда цілком видаляє обрані компоненти чи текст. Використовуйте команду Delete з обережністю. Видалена інформація не може бути відновлена.

Edit/Select All - команда вибирає всі елементи в активному вікні. Якщо прилад - частина вибору, команди Edit/Copy і Edit/Paste стають недоступними. Для того, щоб вибрати всі, крім декількох елементів, використовуйте команду Select All, і потім зніміть виділення з зайвих елементів, натискаючи Ctrl з лівою кнопкою миші.

Edit/Copy as Bitmap - команда призначена для копіювання растрового зображення елементів у буфер обміну. Ви можете використовувати ці зображення в текстових процесорах чи програмах обробки зображень.

Щоб скопіювати растрове зображення елементів необхідно:

а) вибрати Edit/Copy as Bitmap (курсор зміниться на crosshair);

б) натиснути й утримувати кнопку миші переміщаючи курсор, щоб сформувати прямокутник, що включає необхідні для копіювання елементи;

в) відпустити кнопку миші.

Edit/Show Clipboard - команда відображає зміст буфера обміну. Буфер обміну - тимчасове місце збереження для компонентів чи тексту, які Ви хочете помістити пізніше в іншому місці в схемі. Ви можете також використовувати буфер обміну, щоб передати інформацію від Electronics Workbench до іншої прикладної програми. буфер обміну може містити графіку (компоненти чи схеми) і текст. Якщо активне вікно не може містити тип інформації, що знаходиться в буфері обміну, чи якщо буфер обміну порожній, команда Edit/Paste буде недоступна. Наприклад, якщо буфер обміну містить компоненти, а поточним є вікно опису, команда Paste буде недоступна. Щоб закрити буфер обміну, двічі натисніть меню Control (Windows).

2.4 МЕНЮ CIRCUIT
Меню Circuit дозволяє здійснити операції роботи з колами.


Rotate

Ctrl+R

Flip Horizontal




Flip Vertical




Component Properties…




Create Subcircuit…

Ctrl+B

Zoom In

Ctrl++

Zoom Out

Ctrl+-

Schematic Options…





Рисунок 2.4 – Зовнішній вигляд меню Circuit

Circuit/Rotate - операцію також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+R. Команда дозволяє обертати обрані компоненти на 90 градусів за годинниковою стрілкою. Текст, зв'язаний з компонентом (мітки, значення й інформація про модель), може бути повторно встановлений, але при виконанні команди він не відображається. У разі потреби, провідники, прикладені до компонента перенаправляються автоматично. Коли Ви повертаєте амперметр і вольтметр, повертаються тільки їхні термінали.

Circuit/Flip Vertical - команда дзеркально відображає обрану схему по вертикалі у вікні схеми. Зверніть увагу, будь-які проводи, прикладені до дзеркально відображеного компонента перенаправляються при необхідності. Текст, зв'язаний з компонентом (мітки, значення й інформація про модель), може бути повторно встановлений, але не відображається.

Circuit/Flip Horizontal - команда дзеркально відображає обрану схему по горизонталі у вікні схеми. Будь-які проводи, прикладені до дзеркально відображеного компонента перенаправляються при необхідності. Текст, зв'язаний з компонентом (мітки, значення й інформація про модель), може бути повторно встановлений, але не відображається.

Circuit/Component Properties - команда призначена для зміни властивостей обраного компонента. Також виводиться при подвійному натисканні на компонент. При виклику за допомогою висхідного меню, після натискання правою кнопкою миші, призначаються задані за замовчуванням властивості для всіх обраних компонентів, згодом використовуваних у цій схемі. Це не впливає на вже розміщені компоненти.

При виконанні команди відкривається діалогове вікно Circuit/Component Properties, закладки якого залежать від типу обраного компонента. Можливі такі типи закладок:
- Label;

- Value;

- Models;

- Schematic Options;

- Fault;

- Node;

- Display;

- Analysis Setup.
Закладка Label - закладку також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+L.

Використовуйте цю закладку, щоб встановити чи замінити мітку компонента та ідентифікатор (компоненти типу з'єднувачів, заземлень, вимірників не мають ідентифікаторів).

Якщо Ви дзеркально повертаєте або відображаєте компонент, мітка може бути встановлена повторно. Якщо, в результаті, провід проходить через мітку, Ви можете зрушити мітку праворуч, додаючи кілька пропусків перед міткою.

Щоб вставити загальну інформацію в схему, введіть текст у вікно опису, доступне з меню Window.

Зверніть увагу, ідентифікатори призначаються системою унікально ідентифікуючи компонент. Ви можете змінювати їх в разі потреби, але вони повинні залишатися унікальними. Ідентифікатори не можуть бути видалені.

Value Tab - закладку також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+U. Поля на цій закладці розрізняються в залежності від компонента.

Models - закладку також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+M. Використовуйте цю закладку, щоб вибрати модель, використовувану для компонента і для редагування, додавання чи видалення моделей чи бібліотек. Компоненти за замовчуванням «ідеальні», що для більшості схемотехнічних моделювань може бути достатнім. Однак, якщо ви хочете збільшити точність результатів тесту, використовуйте «реальну» модель.

Schematic Options - закладка використовується, щоб установити колір проводу.

Fault - закладку також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+F. Використовуйте цю закладку, щоб призначити несправність на термінал компонента.

- Leakage - поміщає значення опору, визначене в суміжних полях, паралельно з обраними терміналами. Це змушує струм текти повз термінали замість того, щоб пройти їх.

- Short - поміщає дуже низький опір між двома терміналами, так що компонент не має ніякого вимірного ефекту на схемі.

- Open - поміщає дуже високий опір на терміналі, начебто провідне з'єднання на термінал було розімкнено.

Node - закладка використовується для зміни властивостей вузла.

- Node ID - призначене системою ім'я вузла.

- Use as Testpoint - визначає, що належний вузол розглядається як тестова точка.

- Set Node Color - скасовує набір кольорів для окремих проводів.

Display - закладка використовується для відображення/ приховування тих чи інших елементів Electronics Workbench.

Коли обрано Use Schematic Options використовуються настроювання параметрів дисплея з закладки Show/Hide діалогового вікна Circuit/Schematic Options.

Show labels, Show models, Show reference ID - коли не обрано Use Schematic Options, використовуються параметри дисплея як вони були визначені.

Analysis Setup - закладка використовується для настроювання параметрів елементів, таких як робоча температура.

Use global temperature - якщо обрано, використовується набір температур встановлений у Analysis/Analysis Options. Якщо не обрано, використовуються ті температури, що були визначені.

Set initial conditions - установлює початкові значення для компонента.

Деякі компоненти відображають додаткові параметри на цій закладці, для використання разом з параметрами, описаними в технічному довіднику Electronics Workbench.

Circuit/Create Subcircuit - команду також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+B. Команда поєднує обрані елементи схеми в підсхему, у дійсності створюючи інтегральну схему.

Підсхема може містити стільки компонентів, скільки потрібно.

Для створення підсхеми:

а) виберіть елементи, які потрібно використовувати для підсхеми;

б) виберіть Circuit/Create Subcircuit, і завершіть діалог, що з'являється:

Copy from Circuit - поміщає копію обраних компонентів у підсхемі. Первісні компоненти залишаються, оскільки вони знаходяться у вікні схеми.

Move from Circuit - видаляє обрані компоненти зі схеми, так що вони з'являються тільки в підсхемі.

Replace in Circuit, поміщає обрані компоненти в підсхему і заміняє обрані компоненти в схемі прямокутником, позначеним ім'ям підсхеми.

Обрані компоненти з'являються в новому вікні, вікні підсхеми. Ім'я нової підсхеми додається до списку доступних підсхем, що відображається, коли піктограма підсхеми переміщається з інструментальної панелі Favorites. Підсхема доступна тільки для поточних схем.

Circuit/Zoom - команда відображає підменю вибору для збільшення або зменшення розміру вікна схеми.

Circuit/Schematic Options - команда призначена для керування усім вікном схеми. Зміни відносяться тільки до поточної схеми.

У вікні команди виводиться такий набір закладок:
-Grid;

-Show/Hide;

-Display;

-Value.
Grid - закладка керує дисплеєм і використанням сітки, що лежить в основі вікна схеми. Використання сітки спрощує вирівнювання елементів у схемі. Ви можете використовувати сітку без її відображення. Відображення сітки здійснюється на задньому плані вікна схеми. Сітку зручно використовувати при розміщенні об'єктів.

Show/Hide - закладка керує дисплеєм інформації у вікні схеми. Її параметри корисно використовувати коли потрібно сховати об'єкт.

Display - закладка керує шрифтом, використовуваним для міток і посилань на ідентифікатори.

Value - закладка керує шрифтом, використовуваним для значень і моделей.

2.5 МЕНЮ ANALYSIS
Меню Analysis дозволяє виконати різні аналізи. Зовнішній вигляд меню приведений на рисунку 2.5.

Перед виконанням кожного з них користувачу буде запропоновано заповнити параметри аналізу. Аналіз буде виконаний тільки в тому випадку, коли це можливо для даної схеми.

Analysis/Activate -команду також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+G. Команда активізує схему (вмикає перемикач живлення). Активізація схеми починає послідовність математичних операцій, щоб обчислити значення для тестових точок у схемі.

Перемикач живлення залишається увімкнутим, поки Ви не зупините чи не призупините моделювання.


Activate

Ctrl+G

Resume

F9

Stop

Ctrl+T

Analysis Options…

Ctrl+Y

DC Operating Point




AC Frequency…




Transient…




Fourier…




Noise…




Distortion…




Parameter Sweep…




Temperature Sweep…




Pole-Zero…




Transfer Function…




Sensitivity…




Worst Case…




Monte Carlo…




Display Graphs





Рисунок 2.5 - Зовнішній вигляд меню Analysis
Analysis/Pause and Analysis/Resume - команду також можна викликати натисканням клавіші F9. Команда тимчасово перериває чи продовжує моделювання (керується кнопкою Pause/Resume). Припинення корисне, якщо ви хочете роздивитися форму хвилі (форму кривої, форму сигналу) чи зробити зміни в інструментальних настроюваннях. (Імітація простих схем може виявитися занадто швидкою для припинення.)

Analysis/Stop - команду також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+T. Команда вручну зупиняє моделювання. Має той же самий ефект як вимикання перемикача живлення.

Зверніть увагу, що вимикання електроенергії стирає дані і скидає всі значення до початкового.

Analysis/Analysis Options - команду також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+Y.

Electronics Workbench дозволяє Вам керувати багатьма аспектами моделювання, вибирати методи моделювання і перегляду результатів. Ефективність моделювання також залежить від параметрів, що Ви вибираєте. Більшість параметрів має значення за замовчуванням.

Щоб розглянути чи змінити будь-який з параметрів, виберіть Analysis/Analysis Options.

Analysis/DC Operating Point - команда виконує аналіз DC Operating Point.

Analysis/AC Frequency - команда виконує аналіз AC Frequency.

Analysis/Transient -команда виконує аналіз Transient.

Analysis/Fourier - команда виконує аналіз Fourier.

Analysis/Noise - команда виконує аналіз Noise.

Analysis/Distortion - команда виконує аналіз Distortion.

Analysis/Parameter Sweep - команда виконує аналіз Parameter Sweep.

Analysis/Temperature Sweep - команда виконує аналіз Temperature Sweep.

Analysis/Pole-Zero - команда виконує аналіз Pole-Zero.

Analysis/Transfer Function - команда виконує аналіз Transfer Function.

Analysis/Sensitivity - команда виконує аналіз Sensitivity.

Analysis/Worst Case - команда виконує аналіз Worst Case.

Analysis/Monte Carlo - команда виконує аналіз Monte Carlo.

Analysis/Display Graph - команда виводить графічні результати аналізу.

2.6 WINDOW MENU
Меню Window дозволяє здійснити операції роботи з вікнами. Зовнішній вигляд представлений на рисунку 2.6.


Arrange

Ctrl+W

1 Circuit




3 Description

Ctrl+D


Рисунок 2.6 - Зовнішній вигляд меню Window
Window/Arrange - команду також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+W. Команда акуратно розставляє відкриті вікна.

Window/Circuit - команда переносить вікно схеми на передній план.

Window/Description - команду також можна викликати одночасним натисканням клавіш Ctrl+D. Команда відкриває вікно опису, якщо вікно опису вже відкрито, переносить його на передній план. Ви можете надрукувати коментарі вказівки у вікні опису, а також вставити текст з іншої прикладної програми чи опису схеми.

2.7 МЕНЮ HELP
Меню Help викликає файл-довідку. Виклик довідки також можна здійснити натисканням клавіші F1.

2.8 ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОБОТИ ДЛЯ ПРОЕКТУВАННЯ ПРИНЦИПОВОЇ ЕЛЕКТРИЧНОЇ СХЕМИ



1. Завантажте Electronics Workbench.

2. Підготуйте новий файл для роботи. Для цього необхідно виконати такі операції з меню: File/New і File/Save as. При виконанні операції Save as буде необхідно вказати ім'я файлу і каталог, у якому буде зберігатися схема. Рекомендується називати схему на прізвище виконавця.

3. Перенесіть необхідні елементи з заданої викладачем схеми на робочу область Electronics Workbench. Для цього необхідно вибрати розділ на панелі інструментів (Sources, Basic, Diodes, Transistors, Analog Ics, Mixed Ics, Digital Ics, Logic Gates, Digital, Indicators, Controls, Miscellaneous, Instruments), в якому знаходиться потрібний елемент, потім перенести його на робочу область.

4. З'єднайте контакти елементів і розташуйте елементи в робочій області для одержання необхідної вам схеми. Для з'єднання двох контактів необхідно клацнути на один з контактів основною кнопкою миші і, не відпускаючи клавішу, довести курсор до другого контакту. У разі потреби можна додати додаткові вузли (розгалуження). Натисканням на елемент правою кнопкою миші можна одержати швидкий доступ до найпростіших операцій над положенням елементу, такими як обертання (rotate), розвертання (flip), копіювання/вирізання (copy/cut), вставка (paste).

5. Проставте необхідні номінали і властивості кожному елементу. Для цього потрібно двічі клацнути мишею на елементі.

6. Коли схема зібрана і готова до запуску, натисніть кнопку ввімкнення живлення на панелі інструментів. У випадку серйозної помилки в схемі (короткого замикання елементу живлення, відсутність нульового потенціалу в схемі) буде видане попередження.

7. Зробіть аналіз схеми, використовуючи інструменти індикації. Виклик термінала здійснюється подвійним натисканням клавіші миші на елементі. У випадку потреби можна користатися кнопкою Pause.

8. При необхідності зробіть доступні аналізи в розділі меню Analysis.




Схожі:

Урок основна форма організації навчання
Дбай про свій зовнішній вигляд. Пам’ятай: привабливий зовнішній вигляд – запорука позитивного іміджу
Topic 4 APPEARANCE зовнішній вигляд

Topic 4 FLAT. APPEARANCE квартира, зовнішній вигляд

1. Зовнішній вигляд та функції
Використовуються в режимі розмови для регулювання гучності динаміка трубки або гучного зв'язку
Тема. Поняття про технічний рисунок, креслення
Мета: сформувати уміння та навички виконувати технічний рисунок, креслення у масштабі; ознайомити учнів з типами ліній і умовних...
Створення локальних Windows-застосунків
Виберіть з головного меню File|New|Project і шаблон проекту Windows Forms Application. Буде створена форма з іменем Form1 – головне...
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА
Зовнішній вигляд: скибочки хліба рівномірно покриті маслом, зверху покладені скибочки сиру
Зовнішній вигляд консультанта
Консультанти ТМ CARTE NOIRE (Карт Нуар) – молоді чоловіки та жінки (19-25 років), приємної зовнішності, комунікабельні, середнього...
Класна година «Здорова їжа – для здорового життя»
Дорогі діти! Сьогодні не є секретом, що зовнішній вигляд людини, її поведінка і самопочуття залежить від здоров’я, а також від піклування...
СИСТЕМА МЕНЮ 2
Екранна форма, яка відповідає підпункту «Контрагенты» пункту «Справочники» головного меню»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка