Сторінка закладу до енциклопедії ВГУ Повна назва закладу


Скачати 49.09 Kb.
Назва Сторінка закладу до енциклопедії ВГУ Повна назва закладу
Дата 15.05.2013
Розмір 49.09 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Сторінка закладу до енциклопедії ВГУ
Повна назва закладу Гадяцька гімназія імені Олени Пчілки Гадяцької районної ради Полтавської області.

Рік створення (відродження) 2004 р.

Член ВГУ з

Поштова адреса вул. Гетьманська, 35,

м. Гадяч, Полтавська обл., 37300

Робочі телефони (05354) 3-12-47,

(05354) 2-17-55,

(05354) 2-14-90
Електронна пошта [email protected]

Сайт закладу http://gimnasium1.hmarka.net
Директор Зозуля Олександр Олексійович,

вища категорія, старший вчитель, заслужений учитель України.

Заступник директора з навчально – методичної

роботи Бутко Валентина Володимирівна, вища категорія, вчитель – методист, відмінник освіти України.

Заступник директора з навчально – виховної

роботи Коблиця Марина Георгіївна,

вища категорія, вчитель – методист,

відмінник освіти України.

Заступник директора з навчально – виховної роботи

Нестерук Світлана Іванівна, вища категорія.

Заступник директора з виховної роботи

Шаманська Ольга Миколаївна, І категорія.
Учнів 542

Класів 22

З них початкових 8
Учителів, вихователів 59
З них 24 – вища категорія, 5 – старший вчитель,

8 – вчитель – методист.
Профілі навчання Інформаційно – технологічний та економічний.
Кафедри Іноземних мов, словесності, початкових класів; географії, економіки та історії; математики та інформатики, естетичного циклу; біології, хімії та фізики; класних керівників.
Участь у програмах Програма шкільних партнерств для українських і польських шкіл в рамках ініціативи «Разом», програма обміну майбутніх лідерів FLEX, програма «Рівний – рівному», Microsoft «Партнерство в навчанні» програма «Школи – новатори», Intel «Навчання для майбутнього», Microsoft «Партнерство в навчанні».
У закладі діють Кімната - музей життєвого і літературного шляху Олени Пчілки, інтелектуальний клуб «Ніка»; такі гуртки : німецької мови, волейбольний, «Юний еколог», вокальний, танцювальний, декоративно – прикладної творчості, комп’ютерної творчості, легкої атлетики.
У структурі закладу Початкова школа, наукове товариство МАН.
Додаткова інформація Гадяцька гімназія імені Олени Пчілки - це сучасний навчальний заклад, в якому створено оптимальні умови для творчості, розвитку та самовиявлення особистості.

Мета діяльності - розвиток і формування соціально зрілої, творчої особистості, громадянина України як вільної, духовно багатої, щасливої людини.

Гімназія сьогодні це: 22 класи, 544 учні, 62 педагогічних працівники.

У закладі реалізуються два профілі навчання: економічний та інформаційно – технологічний.

Адміністрація школи і вчителі вважають, що сучасна молода людина повинна володіти ключовими компетенціями і для успішної самореалізації повинна знати особливості ринкової економіки та організації власної справи. Нам вдалось за 10 років віднайти власне бачення організації профільного навчання: знайти розумний компроміс у поєднанні загальнорозвивальних предметів і спеціальних знань з економіки.

В основу концепції економічної освіти в гімназії покладено принцип безперервності, тобто охоплення системою економічної освіти всіх рівнів (початкова школа – 3 - 4 класи, основна – 5- 9 класи, старша школа – 10 – 11 класи).

Про правильність обраного профілю свідчать перемоги гімназистів на районних, обласних олімпіадах, участь у Всеукраїнській, перемоги у Всеукраїнській економічній грі «Банки в дії», грі MESE та результати вступу на економічні спеціальності.

Реалізація інформаційно – технологічного профілю навчання та доступ до ресурсів Інтернет забезпечує можливість застосовувати сучасні технології та методики навчання.

У Гадяцькій гімназії імені Олени Пчілки велика увага приділяється питанням, які пов’язані із виявленням, діагностуванням, навчанням, вихованням і доцільним розвитком обдарованих дітей. Адже проблема обдарованості є актуальним питанням філософського, психологічного, педагогічного характеру. У школі є банк даних «Обдарованість», де простежується розвиток особистості школяра з першого до одинадцятого класу.

Проектна діяльність займає значне місце у життєтворчості гімназії. Педагогічний колектив школи набув значного досвіду у використанні методу проектів як ефективної форми роботи з учнівської молоддю. Розкриттю творчих здібностей гімназистів сприяють проекти: «Людина року», «Юна зірка», «Земля моїх батьків – моя земля», «Моя країна – Україна», «Віддамо тепло сердець дітям дитячого будинку», «Зорепадом летять роки», «Музичний салон», «Конкурс бізнес – проектів», «Майбутні зірочки», «Виборина», «Вивчаємо країни світу», «Гоголь і сьогодення», шкільна газета «Соняшник», «Рівний – рівному». У 2007 – 2008 н.р. проект Гадяцької гімназії «Рушник єднання», метою якого було показати звичаї і традиції українського народу, отримав перемогу серед 126 шкіл України у конкурсі, оголошеному Фундацією ПАУСІ (Польща) у рамках програми «Разом» по обміну молоді, що дало змогу обдарованим учням взяти участь у польсько – українському обміні.

Заклад здійснює міжнародну діяльність. 4 роки у школі працювали волонтери Корпусу Миру США. З досвідом роботи Гадяцької гімназії по співпраці з волонтерами Корпусу Миру США знайомився директор Корпусу Миру Карл Бек. Чотири гімназисти стали переможцями «Програми обміну майбутніх лідерів FLEX».

За підсумками участі закладу у Другій Міжнародній виставці «Інноваційні навчальні заклади – 2011» педагогічний колектив Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки нагороджено Дипломом за активну участь в інноваційній модернізації національної системи освіти.

Педагоги закладають основи наукового підходу до характеристики явищ національної культури, її локальної специфіки, загальнонаціональних особливостей. У школі створена духовна аура, що стимулює подальші творчі пошуки молодої людини, розвивається прагнення до єднання зі своєю «малою» Батьківщиною, без чого немає відчуття духовної гармонії.

Закладом проведено значну роботу по реалізації проекту «Олена Пчілка і Гадяч», в рамках якого гімназії було присвоєно ім’я Олени Пчілки. Наша місія – стати духовно – культурним центром міста. У школі створено кімнату – музей літературного і творчого шляху Олени Пчілки. Гостями гімназії були такі творчі особистості: заслужений артист України М. Гаденко, поетеси Н. Баклай та З. Кучерява, директор видавництва «Веселка» Гоян Я.П., заступник головного редактора газети «Сільські вісті» Ясеновський В.К., режисер кіностудії ім. Довженка Костюк В.С.

Учителі Гадяцької гімназії розуміють, що робота з талановитими учнями – щастя, а вміння оцінити талант і безкорисливо допомогти його становленню – це теж особливий дар.

Схожі:

Назва вищого навчального закладу

Назва навчального закладу Прізвище ректора ВНЗ

Назва навчального закладу
Укладач: Павуско З. А. – викладач економічних дисциплін Млинівського державного технікуму ветеринарної медицини, спеціаліст
Орієнтовний перелік документів соціального педагога
Соціальні педагоги шкіл входять до психологічної служби (разом із психологом) навчально-виховного закладу і безпосередньо підпорядковуються...
Назва навчального закладу
Боярський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Лисянської районної ради...
Організаційно-економічні механізми управління розвитком та конкурентоспроможністю...
Назва вищого навчального закладу: Дніпропетровський університет імені Альфреда Нобеля
ПЛАН РОБОТИ дошкільного навчального закладу «Пролісок» Цвітоського...
Аналіз роботи дошкільного навчального закладу за 2010 – 2011 навчальний рік
Правила прийому до Державного вищого навчального закладу
Державного вищого навчального закладу «Приазовський державний технічний університет» у 2013 році
Інноваційн і технологі ї в практи ці виховної роботи школи
Нещодавно на базі нашого навчального закладу відбувся семінар-практикум класних керівників «Запровадження інноваційних та інтерактивних...
ВАРІАНТИ ФОРМУЛЮВАНЬ, ЩО МОЖУТЬ БУТИ ВИКОРИСТАНІ У САМОЗВІТІ ПОЗАШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка