ЗВІТ про повторне відстеження дії регуляторного акту – рішення Кременчуцької міської ради “Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука


Скачати 60.94 Kb.
Назва ЗВІТ про повторне відстеження дії регуляторного акту – рішення Кременчуцької міської ради “Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
Дата 17.05.2013
Розмір 60.94 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
ЗВІТ

про повторне відстеження дії регуляторного акту – рішення

Кременчуцької міської ради “Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука"

06 червня 2012 року м. Кременчук

Вид документа: рішення

Рівень прийняття: Кременчуцька міська рада

Паспорт документа:

Номер документа, дата реєстрації

від 31 травня 2011 року

Суб’єкт законодавчої ініціативи

Кременчуцька міська рада

Контроль за виконанням


контроль за виконанням рішення покладено на заступника міського голови Музику Г.М., постійну депутатську комісію з питань екології та регулювання земельних відносин (голова комісії Стасюк В.В.), постійну депутатську комісію з питань підприємницької діяльності, побутового, торговельного обслуговування та регуляторної політики (голова комісії

Шаповалов Ю.А.).



Сфера впливу: суб'єкти господарювання - фізичні особи та юридичні особи, які здійснюють діяльність у сфері підприємництва на території м. Кременчука.
Стислий опис документа: визначає правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м.Кременчука.
Ціль прийняття рішення: створення простої та прозорої нормативно-правової бази для провадження підприємницької діяльності згідно з чинним законодавством.

Вид відстеження: повторне.

Термін проведення: червень 2012 року

Показниками результативності для даного регуляторного акту є


п/п


Показники

На момент

впровадження регуляторного акта

(червень 2011)


На момент

повторного відстеження

(червень 2012)

1.

Кількість звернень суб'єктів підприємницької діяльності до міської ради по питанню надання дозволу на розміщення тимчасових споруд.

0

47

2.

Кількість отриманих дозволів суб'єктами підприємницької діяльності на розміщення тимчасових споруд в м. Кременчуці.


0


6

3.

Наявність скарг мешканців міста щодо розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності


3


6

4.

Інформованість СПД про процедуру розміщення стаціонарних малих архітектурних форм

Інформація оприлюднена на офіційному сайті Кременчуцької міської ради 06.06.2011 та буде опублікована в газеті "Вісник Кременчука" 16.06.2011р.

Технологічний регламент адміністративних послуг оприлюднюється в мережі інтернет на офіційному сайті міськвиконкому, в приміщенні управління архітектури на інформаційному стенді


Висновки

Головною метою рішення Кременчуцької міської ради “Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука" є сприяння процесу впорядкування вирішення питань додержання вимог численних законодавчих і нормативних актів, які регламентують здійснення підприємницької діяльності в сфері торгівлі та обслуговування населення.

Також зазначене рішення впливає на створення простої та прозорої нормативно-правової бази для провадження підприємницької діяльності з раціональним використанням земель міста при розміщенні споруд.

За період дії рішення з 31.05.2011 по 31.05.2012 управлінням здійснено повторне відстеження значень показників результативності для даного регуляторного акту та встановлено:

  • з моменту впровадження даного рішення кількість звернень суб'єктів підприємницької діяльності до міської ради по питанню надання дозволу на розміщення тимчасових споруд складає 47, на момент набрання чинності регуляторного акту цей показник складав 0;

  • з моменту впровадження даного рішення кількість отриманих дозволів суб'єктами підприємницької діяльності на розміщення тимчасових споруд складає 6, на момент набрання чинності регуляторного акту цей показник складав 0;

  • з моменту впровадження даного рішення наявність скарг мешканців міста щодо розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності становить 6, на момент набрання чинності регуляторного акту - 3 скарги;

  • інформація для суб'єктів господарської діяльності про процедуру розміщення стаціонарних малих архітектурних форм оприлюднюється в мережі інтернет на офіційному сайти міськвиконкому, в приміщенні управління архітектури на інформаційному стенді розміщені технологічні регламенти відповідних адміністративних послуг.

У зв'язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України № 548 від 25.05.2011 "Про затвердження Порядку проведення експертизи містобудівної документації", якою визнана такою, що втратила чинність постанова Кабінету Міністрів України № 982 від 26.08.2009 "Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності" рішенням Кременчуцької міської ради від 05.07.2011 було призупинено розміщення малих архітектурних форм і тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території м. Кременчука до моменту розроблення центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 був затверджений Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Цей наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування - 12.12.2011. Після чого управлінням містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради розроблені нові технологічні регламенти відповідних адміністративних послуг щодо порядку розміщення тимчасових споруд на території м.Кременчука для провадження підприємницької діяльності, які введені в дію 29.12.2011 згідно з вимогами стандарту ISO 9001:2008.

Управління містобудування та архітектури вважає, що рішення Кременчуцької міської ради “Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука" сприяє додержанню наявних планувальних обмежень, передбачених будівельними нормами, таких як: розміщення тимчасових споруд з урахуванням санітарно - захисних зон інженерних мереж міста, пожежні норми, вимоги нормативних документів у сфері безпеки дорожнього руху, тощо .

За період дії рішення з 31.05.2011 по 31.05.2012 проводилась робота відповідними структурними підрозділами виконавчого комітету з питань подальшого розміщення тимчасових споруд на території міста Кременчука проводилась робота, у результаті якої прибирались кіоски та павільони з меж червоних ліній вулиць, з центральної частини міста та уздовж вул. 60-річчя Жовтня, проспекту 50-річчя Жовтня, вул. Київської, з інженерних мереж міста та їх санітарно-захисних зон.

З огляду на кількість отриманих дозволів суб’єктами підприємницької діяльності на розміщення тимчасових споруд у м. Кременчуці за період дії рішення з 31.05.2011 по 31.05.2012 можливо зазначити те, що фактично питання надання дозволів на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності стали розглядатись на початку 2012 року у зв’язку з тривалим процесом розробки нормативно-правової бази щодо порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

Зменшення кількості скарг мешканців міста щодо розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності за період 31.05.2011 по 31.05.2012 вказує на зменшення рівня незадоволеності населення.

Також зазначаємо, що для більш раціонального використанням земель міста при розміщенні споруд на підставі рішення міської ради від 27.03.2012 "Про розроблення комплексної схеми розміщення тимчасових споруд на території м. Кременчука" з внесенням змін рішенням міської ради від 29.05.2012 на цей час розробляється комплексна схема розміщення тимчасових споруд в межах вулиць (скверів, бульварів, провулків, площ тощо) на території м. Кременчука та їх архітектурний тип.

В разі, якщо дане рішення буде діючим на момент настання необхідності здійснення заходів з періодичного відстеження (червень 2015) на виконання вимог ст. 10 Закону України «Про засади державної політики у сфері господарської діяльності», то відповідні заходи будуть здійснюватися розробником.

Заступник міського голови Г.М.Музика

Левченко А.А.

2-33-74

Схожі:

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
Аналіз
Кременчуцької міської ради "Про внесення доповнень та змін до рішення міської ради від 31 травня 2011 року "Про затвердження Правил...
З В І Т про повторне відстеження дії регуляторного акта – рішення...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
ЗВІТ про періодичне відстеження результативності дії регуляторного...
Заступник міського голови Биков О.І., постійна депутатська комісія з питань підприємницької діяльності, побутового та торгівельного...
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
«Про затвердження Положення про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м....
З В І Т про базове відстеження дії регуляторного акта – рішення виконкому...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому Кременчуцької міської ради
Про затвердження Порядку розміщення на об’єктах благоустрою пересувних тимчасових споруд для здійснення сезонної торгівлі та надання...
Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької...
Правила розроблені відповідно до вимог чинного законодавства відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»...
Про періодичне відстеження результативності дії регуляторного акту...
Про затвердження Правил торгівлі на ринках міста Кременчука" та рішення Кременчуцької міської ради від 28. 08. 2007 "Про внесення...
4. Механізм, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми і відповідні заходи
Кременчуцької міської ради Про затвердження Правил розміщення стаціонарних малих архітектурних форм для провадження підприємницької...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка