ПОЛОЖЕННЯ про відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації


Скачати 50.69 Kb.
Назва ПОЛОЖЕННЯ про відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації
Дата 06.05.2013
Розмір 50.69 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Додаток №1

до рішення міської ради

від 05.01.2011р. № 6/4/51
ПОЛОЖЕННЯ

про відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації
І.Загальні засади

1.1.Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради (далі – відділ) є структурним підрозділом Тернопільської міської ради.

1.2.Відділ створюється Тернопільською міською радою, підзвітний та підконтрольний їй, підпорядковується  виконавчому комітету та міському голові, який затверджує плани його діяльності.

1.3.У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, Законами  України «Про інформацію», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», іншими законами України з питань преси та інформації,  указами та розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, рішеннями Тернопільської міської ради, розпорядженнями міського голови, рішеннями виконавчого комітету Тернопільської міської ради, іншими законодавчими і нормативними актами, цим Положенням.

1.4.Відділом керує начальник, якого призначає та звільняє з посади міський голова. Структура і чисельність працівників відділу затверджується міським головою.

1.6.Працівники відділу призначаються і звільняються з посади міським головою та діють у відповідності з затвердженою в установленому порядку посадовою інструкцією.
2.Завдання та функції відділу

2.1.Метою діяльності відділу є формування громадських зв’язків та інформаційної політики Тернопільської міської ради.

2.2. Відповідно до мети своєї діяльності відділ в установленому порядку:

створює, одержує (на безоплатній основі), опрацьовує та оприлюднює офіційну інформацію, коментарі посадових осіб Тернопільської міської ради щодо діяльності міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради.

інформує міського голову стосовно публікацій в засобах масової інформації про діяльність міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради; рекомендує міському голові способи донесення до громадян інформації, яка становить суспільний інтерес чи стосується життєдіяльності міста.

вживає заходів щодо оперативного реагування на інформацію про діяльність міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради, якщо вона не відповідає дійсності або подана з неточностями.

у відповідності до чинного законодавства та відповідної процедури розглядає звернення засобів масової інформації, журналістів, інших громадян, установ, організацій в межах власної компетенції, виконує надані контрольні та протокольні доручення, веде реєстр вхідної та вихідної документації.

ініціює, готує та забезпечує, при потребі, попереднє обговорення у постійних комісіях міської ради проекти рішень міської ради, виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови, протокольних доручень різних рівнів в межах власної компетенції. Готує та направляє запити до установ, підприємств та організацій міста незалежно від форм власності з метою отримання інформації та матеріалів для виконання покладених на відділ завдань.

сприяє міській раді та її посадовим особам у розвитку зв'язків з засобами масової інформації, релігійними організаціями, а також об’єднаннями громадян.

надає організаційно-методичну та іншу, в межах власної компетенції, допомогу структурним підрозділам міської ради у вирішенні питань, що стосуються формування і реалізації громадських зв’язків та інформаційної політики міської ради.

взаємодіє та залучає спеціалістів структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ і організацій, об'єднань громадян (за погодженням з їх керівниками), а також учених і фахівців на договірній основі для розгляду питань, що належать до компетенції відділу.

користується інформаційною базою даних виконавчого комітету міської ради, а також інформаційними базами даних інших структурних підрозділів міської ради. 

організовує та бере участь у засіданнях міської ради, виконавчого комітету міської ради, оперативних нарадах зустрічах, конференціях, відрядженнях, інших заходах із запрошенням журналістів для обговорення питань, проблем і результатів діяльності міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради, готує та оприлюднює з цього приводу відповідні інформаційні матеріали.

готує тексти привітань, доповідей, виступів, звернень, листів, інших власних матеріалів від імені міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради, організовує прес-конференції міського голови, виконавчого комітету міської ради, оприлюднює офіційну позицію міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради.

організовує щорічну передплату періодичних та інших видань для міської ради.

організовує і проводить акредитацію засобів масової інформації при міській раді відповідно до Положення про порядок акредитації засобів масової інформації.

відповідно до Положення про офіційний сайт Тернопільської міської ради, забезпечує контроль за його функціонуванням та вживає заходів щодо його оперативного поновлення.

надає в газету Тернопільської міської ради «Тернопіль вечірній» для оприлюднення офіційну інформацію, коментарі посадових осіб Тернопільської міської ради щодо діяльності міської ради, міського голови, виконавчого комітету міської ради.

відповідно до покладених завдань, готує пропозиції щодо розміщення тематичної соціальної реклами.

співпрацює з прес-службами та структурними підрозділами по зв’язках з громадськістю інших установ, підприємств, організацій.

розглядає та вирішує інші питання, що належать до компетенції відділу відповідно до мети діяльності.
3.Начальник відділу

3.1.Безпосередньо здійснює керівництво діяльністю відділу і несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

3.2.Планує роботу відділу і забезпечує виконання затверджених планів.

3.3.Визначає завдання і проводить розподіл обов'язків між працівниками відділу, проводить аналіз результатів роботи відділу і вживає заходів щодо підвищення ефективності діяльності відділу, забезпечує підвищення професійної кваліфікації працівників відділу. 

3.4.Розробляє посадові інструкції працівників відділу, забезпечує дотримання ними правил внутрішнього трудового розпорядку.

3.5.Вирішує питання взаємодії відділу з структурними підрозділами міської ради, підприємствами, установами, організаціями міста.

3.6.Здійснює контроль за дотриманням у відділі регламенту виконавчого комітету Тернопільської міської ради та відповідних інструкцій.

3.7.На посаду начальника відділу, в порядку визначеному Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування», може бути призначена особа, яка має відповідну освіту і професійну підготовку, володіє державною мовою в обсягах, достатніх для виконання службових обов’язків.

Начальник та працівники відділу, що вчинили правопорушення, несуть дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.
4.Заключні положення

4.1.Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.

4.2.Міський виконавчий комітет створює умови для нормальної роботи і підвищення кваліфікації працівників відділу, забезпечує їх приміщенням, телефонним зв'язком, засобами оргтехніки, відповідно обладнаними робочими місцями та місцями зберігання документів, а також законодавчими та нормативними актами і довідковими матеріалами.

4.3.Відділ ліквідовується або реорганізується міською радою у відповідності до чинного законодавства.

Секретар ради І. В.Турський

Схожі:

ЗАТВЕРДЖУЮ перший заступник голови Ульяновської районної державної адміністрації
Відділ культури і туризму, відділ освіти, сектор з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськістю та у справах преси і інформації...
РАЙОННА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА економічної підтримки та розвитку газети...
«Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації»,...
Структурний підрозділ райдержадміністрації відповідальний за проведення...
Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату райдержадміністрації запрошує...
Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні"
Про затвердження Положення про акредитацію представників засобів масової інформації при Тернопільській міській раді
ПРАВИЛА АКРЕДИТАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ НА ВИСВІТЛЕННЯ...
Акредитація журналістів, інших творчих та технічних працівників засобів масової інформації (далі – акредитовані особи) на матчі (заходи)...
До уваги представників інститутів громадянського суспільства
Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату райдержадміністрації запрошує...
ДОВІДКА про хід виконання рішення районної ради від 29. 12. 2012...
У своїй діяльності редакція газети «Вільний голос» керується Законами України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в...
ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ Засоби масової інформації та їх роль у суспільному житті
Це можуть бути ролі організатора, консолідуючої сили суспільства, його просвітителя. Але вони можуть відіграти й дезорганізаційну,...
Інформація про механізм чи процедури за допомогою яких громадськість...
При Новомиргородській районній державній адміністрації успішно функціонують наступні консультативно-дорадчі органи, організаційно-технічне...
ПОЛОЖЕННЯ про забезпечення доступу до публічної інформації у Тернопільській...
Це Положення визначає порядок доступу до публічної інформації у Тернопільській міській раді відповідно до вимог Закону України від...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка