ДОВІДКА про хід виконання рішення районної ради від 29. 12. 2012 р. №315- ХІІІ/12 «Про районну Програму економічної підтримки та розвитку газети «Вільний голос»


Скачати 72.13 Kb.
Назва ДОВІДКА про хід виконання рішення районної ради від 29. 12. 2012 р. №315- ХІІІ/12 «Про районну Програму економічної підтримки та розвитку газети «Вільний голос»
Дата 24.02.2016
Розмір 72.13 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
ДОВІДКА

про хід виконання рішення районної ради від 29.12.2012 р. № 315- ХІІІ/12 «Про районну Програму економічної підтримки та розвитку газети «Вільний голос»
У своїй діяльності редакція газети «Вільний голос» керується Законами України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформацію», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», іншими законодавчими актами та рішеннями.

Метою діяльності редакції є підготовка, випуск газети для доведення до населення інформації про події, що відбуваються в районі, області, країні. Наші журналісти беруть участь у більшості районних заходів, присутні на заходах обласного масштабу, висвітлюють діяльність районної державної адміністрації, районної ради, облдержадміністрації, обласної ради, органів місцевого самоврядування, трудових колективів у різних сферах життєдіяльності, висвітлюють життя навчальних закладів, проводять опитування серед населення на різні теми. Також на сторінках газети публікуються матеріали про цікаві події та людей, які проживають у населених пунктах району, нормативні акти райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, матеріали управлінь та відділів райдержадміністрації, податкової інспекції, Пенсійного фонду України, фондів страхування, державної служби охорони праці, інших організацій. Публікуємо матеріали співзасновників: райдержадміністрації та районної ради - відповідно до установчого договору між співзасновниками друкованого видання.

Газета «Вільний голос» має близько сотні рубрик. Наприклад, у рубриці «Влада і громада» виходять матеріали про зустрічі голів районної ради, райдержадміністрації, з мешканцями населених пунктів району, на яких піднімаються проблемні питання розвитку сільських територій. У рубриці «Сила громади» виходять матеріали про перетворення, що відбуваються в селах району завдяки ініціативності й ентузіазму місцевих громад. У рубриках «Трибуна депутата» і «Депутат на окрузі» виходять статті про діяльність депутатів місцевих рад, їхні міркування щодо підвищення ролі місцевого самоврядування. Значна увага приділялась висвітленню роботи освітніх установ, закладів культури, спортивним новинам району. Упродовж 2013-2014 років читачі мали змогу познайомитись із роботою сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, дізнатися про відкриття нових об’єктів та приватних підприємств.

Газета «Вільний голос» продовжує славні традиції патріотичного виховання та формування громадянської, національної свідомості через матеріали рубрик «Пам’ять», «Імена», «Традиції», «Постаті», «Духовність», тематичні сторінки «Особистості», «Ретроспектива», «Благовіст».

Регулярно виходить у світ літературна сторінка «Коломийка», де можна ознайомитися з творчістю місцевих поетів, митців, народних умільців. Традиційними стали медична сторінка «Академія Гіппократа», і «Будьмо здорові», де читачі можуть отримати інформацію фахівців про різні захворювання, способи їх попередження, народні методи лікування. Постійно з газетою співпрацює Коломийський МВ УМВС, управління МНС, прокуратура, СБУ. Про всі зміни в законодавстві через газету постійно інформують фахівці Пенсійного фонду, органів соціального захисту, податкової інспекції та інші. Публікації за підписом спеціалістів з соціальних питань сільських рад, педагогів навчальних закладів, учнів та бібліотекарів є майже з кожного населеного пункту. Найбільшу активність у плані співпраці з газетою проявляють дописувачі з Молодятина, Сопова, Коломиї, Печеніжина, Отинії, тощо. Публікуємо дописи наших читачів під рубриками «Маю думку», «Голос народу».

Висвітлювалась робота органів місцевого самоврядування: засідання сесій районної ради, постійних комісій районної ради, колегій райдержадміністрації. Також друкувалися звіти голови районної ради, районної державної адміністрації, інформація про виконання районного бюджету, регуляторні акти райдержадміністрації та ін. Протягом року готувались матеріали щодо роботи місцевих рад району, зокрема, у №5 про проблеми громади на сторінках нашої газети вів мову сільський голова Шепарівців Іван Терпелюк; у №6 – про село і його проблеми розповідала сільський голова Нижнього Вербіжа Марія Карпенюк; у № 7 – сільський голова Мишина Василь Мельник; у № 8 – сільський голова Коршева Михайло Пижук; у №38 – сільський голова Ковалівки Тетяна Бондарук; у № 51 – сільський голова Спаса Олександра Гоянюк та ін. Також наші журналісти шороко висвітлювали Дні села, фестивалі: у №23 – фестиваль у Нижньому Вербіжі; у №28 – свято молоді і спорту у Великій Кам’янці, у №30 – Петрування у Воскресинцях; у №33 – День села у Верхньому Вербіжі; у №34 – День села у Грабичі, у №41 – День села у Підгайчиках. Звісно, у «Вільному голосі» збережено для історії й такі важливі моменти, як відкриття у селах нашого району дитячих садків, спортмайданчиків, інших важливих об’єктів соціальної інфраструктури.

У матеріалах під рубриками «Слово – депутату», «Голос депутата», «Трибуна депутата», «Наші обранці», «Депутатське звернення», «Нардеп на окрузі» журналісти «Вільного голосу» надавали слово народним обранцям. У №5 про свою діяльність розповідав депутат районної ради Микола Бирчак, у №8 – Тарас Попович, у №9 – Зоряна Левицька, у №11 – народні депутати Руслан Зелик і Олесь Доній; у № 12 – Ярослав Куничак і нардеп Дмитро Шлемко, у №13 – Ганна Назарійчук, у №14 – Світлана Филипів, Катерина Туліка, нардеп Олесь Доній, у №19 – Андрій Палій, у №31 – нардеп Олесь Доній, у № 32 – Микола Костюк, Андрій Палій, у №34 виступав депутат обласної ради Олександр Левицький, у №38 – Василь Ромушинський, у №45 – нардеп Руслан Зелик. Крім цього, наша газета часто практикує опитування депутатів з тих чи інших гарячих тем. З’явилась у газеті і нова рубрика: «За заслуги перед Коломийщиною», у якій ми розповідаємо про нагороджених найвищою відзнакою району: Мирослава Симчича, Івана Терлецького, Марію Боєчко, Василя Дутчака.

Успішно впроваджувався на сторінках «ВГ» і проект «Кожній дитині – родину», зініційований службою у справах дітей РДА. Ми розповідали про дітей, які чекають на нову родину. Завершився на сторінках нашої газети уже другий творчий конкурс: «У серці ніжну і погідну збережу я мову рідну», де школярі району мали можливість публікувати свої кращі твори про рідну мову. Наразі в газеті триває спільний з відділом культури і туризму конкурс «Мій шлях до Кобзаря», за підсумками якого плануємо видати збірку творів переможців.

Загалом у «Вільному голосі» опубліковано майже два десятки тематичних сторінок:

у 2013 році: у 2014 році:

«Я, ти, ми=сім’я» - 10 3

«Правнича» - 10 5

«Гаудеамус» - 13 12

«Ластівка» - 16 8

«Благовіст» - 11 2

«Коломийка» 14 7

«Ретроспектива» - 7 2

«Академія Гіппократа» - 7 5

«Голосочок» - 4 3

«Будьмо здорові» - 7 4

«Господарочка» - 7 3

«Коломийщина спортивна» - 5 3

«Файні газди» - 2 2

«Клуб закоханих у квіти» - 4 2

«Майстер-клас» - 5

«Особистості» - 5

«Ні пуху, ні пера!» - 2

«Сучасник» - 1

«На дозвіллі» - 40

У кожному номері «Вільного голосу» виходить розважальна сторінка з усмішками, гороскопом, прогнозом погоди та іншими цікавинками «На дозвіллі».

Практикуємо у «Вільному голосі» й спецвипуски – газети, цілком присвячені тим чи іншим актуальним темам. Так, у 2013 році №11 ми приурочили Шевченкіані на Коломийщині; №14 був присвячений пам’яті видатної краянки Марії Фішер-Слиж; №22 – відкритому районному фестивалю патріотичної пісні у Нижньому Вербіжі; №50 – історичним подіям Євромайдану. Взагалі Революція гідності відображена у нашій газеті широко і ґрунтовно. Народилися нові рубрики: «Об’єднані Майданом», «Майдан в особах», «Майдан надихає», «Доля майданівців», «Майдан – в серцях народу», «Післяреволюційне», «З полону», «Там – війна», «Герої не вмирають», «Україна – єдина», «Гаряча точка» та ін. Темі Євромайдану і подій на Сході присвячено майже 50 публікацій, надруковано більше сотні віршів.

Для того, щоб новий номер газети вчасно отримали читачі, він заздалегідь відправляється на друк до Івано-Франківської друкарні «Місто НВ». Газета відправляється в друкарню електронною поштою, завдяки чому вирішено низку проблемних питань: якість газети, а також додалося часу на підготовку самої газети.

Газета «Вільний голос» виходить раз на тиждень, у четвер, на 12 сторінках. Протягом 2013 року редакцією видано 54 номери газети, середньорічний наклад склав 3000 екземплярів. За шість місяців 2014 року вийшло 26 номерів газети, середній наклад – такий самий.

Редакція здійснює свою діяльність на принципах часткового бюджетного фінансування, згідно з районною цільовою Програмою економічної підтримки та розвитку газети «Вільний голос» на 2013-2014 роки. Протягом 2013р. з районного бюджету було виділено 104.100 грн. Поліграфія, друк, папір, доставка газети, обслуговування оргтехніки, оплата комунальних послуг здійснюються за рахунок власних надходжень.

Доходи редакції за січень - грудень 2013 року в цілому склали 366.500 грн., з них 102.806 грн. отримано від реалізації газети (передплата); 111.890 грн. - від реклами, оголошень, привітань. Значну фінансову підтримку отримала газета від обласної ради – 42 тис. грн.

Загальні витрати редакції газети «Вільний голос» протягом січня - грудня 2013 року склали 454.403 грн. з фондом заробітної плати 243.000 грн. і нарахуванням на заробітну плату 89.126 грн. (всього – 332.126 грн.) .

Хочеться зауважити, що при складанні бюджету редакції на 2010 рік потреба у коштах складала 617 тисяч гривень, фінансування з районного бюджету в середньому становило 280 тисяч гривень. Не зважаючи на значне збільшення витрат на друк, папір, комунальні, поштові послуги редакція газети зменшила свої витрати при складанні бюджету на сто тис. грн.

На сьогодні в редакції працює вісім осіб, а саме: головний редактор, відповідальний секретар,три редактори відділів, бухгалтер, завідувач комп'ютерного центру, прибиральниця. На жаль, з централізацією послуг УДППЗ « Укрпошта» почастішали випадки несвоєчасної доставки газети передплатникам. Ми фіксуємо ці скарги, повідомляємо вище поштове керівництво, намагаємось досягнути порозуміння. Також стало складніше продавати наші газети через мережу поштових кіосків: для цього необхідно заплатити за угоду з Івано-Франківською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» суму, яка абсолютно не відповідає сподіваному прибутку від реалізації наших газет. Тому редакція газети перейшла на нову форму роботи з читачами – ми організували продаж і передплату «Вільного голосу» на місці, у редакції, для тих, хто має можливість самому забирати газету з редакції у день виходу. По-перше, це дешевше для читачів, по-друге, люди мають змогу систематично з нами спілкуватись, порушувати на місці ті чи інші проблеми. Крім цього, пошта щороку підвищує тарифи на свої послуги, що зовсім не сприяє розвитку місцевих видань.

У роботі редакції є й інші проблемні питання: застаріле технічне обладнання, службові приміщення потребують ремонту, наші меблі давно своє відслужили. На вирішення цих питань редакція не має необхідних коштів.

Колектив редакції газети «Вільний голос» прислуховується до думки читачів і робить все, щоб газета була різноплановою та цікавою.

Головний редактор газети «Вільний голос» Валентина Близнюк


Схожі:

ІНФОРМАЦІЯ про хід виконання рішення районної ради від 08. 11. 2012...
«Районну цільову Програму містобудівного кадастру Коломийського району на 2013 2017 роки», яка схвалена розпорядженням голови райдержадміністрації...
УКРАЇНА Міністерство охорони здоров’я Коломийська центральна районна лікарня
«Про хід виконання рішення районної ради від 05. 04. 2012р. №213 – VIII/12 «Про районну програму розвитку первинної медико-санітарної...
Інформація «Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р....
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
«Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08...
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
«Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08...
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
Інформація про хід виконання рішення районної ради від 14. 06. 2012...
Х/12 «Про Програму оптимізації процесів оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування...
РАЙОННА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА економічної підтримки та розвитку газети...
«Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації»,...
ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Про хід виконання рішення 16-ї сесії районної ради «Про комплексну довгострокову Програму розвитку земельних відносин та охорони...
Довідка про хід виконання програми «Цукровий діабет» в Коломийському районі на 2010-2013 роки
Повідомляємо що, згідно рішення Коломийської районної ради 29 липня 2010р було прийнято цільову програму «Цукровий діабет» на 2010-2013роки...
Про хід виконання рішення районної ради від 30. 12. 2010р.№28-ІІ/10...
Ни «Про охорону дитинства», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про фізичну культуру і спорт», «Про забезпечення санітарного...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка