До уваги представників інститутів громадянського суспільства


Скачати 217.17 Kb.
Назва До уваги представників інститутів громадянського суспільства
Дата 01.04.2013
Розмір 217.17 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


До уваги представників інститутів громадянського суспільства

(громадських організацій, професійних спілок, організацій роботодавців, благодійних організацій, релігійних організацій, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ)
Сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату райдержадміністрації запрошує вас прийняти участь у проведенні громадського обговорення щодо
ЗВІТУ

про виконання плану заходів щодо реалізації у 2011 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства
На виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 4 лютого 2011 року № 88-р “Про затвердження районного плану заходів щодо реалізації у 2011 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства”, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1035-р “Про схвалення Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства ”, постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики ” районна державна адміністрація повідомляє про те, що розпорядженням голови районної державної адміністрації від 9 лютого 2011 року № 54-р “Про затвердження плану заходів щодо реалізації у 2011році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства” затверджено План проведення консультацій Ульяновської районної державної адміністрації з громадськістю у 2011 році та Районний план заходів Ульяновської районної державної адміністрації з реалізації у 2011 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства.

Аналіз виконання даних планів свідчить про те, що районна державна адміністрація бере активну участь у реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства, затвердженої розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1035. А саме, цілеспрямованою була робота райдержадміністрації щодо чіткого дотримання вимог нормативно-правової бази з питань розвитку громадянського суспільства, впровадження ефективного механізму налагодження комунікацій, створення умов для розвитку інститутів громадянського суспільства та формування громадської культури суспільства.

Найбільшу увагу у звітному періоді було звернуто на впровадження ефективного механізму налагодження комунікацій – проведення тематичних заходів, як то громадських слухань, “круглих столів”, індивідуальних консультацій, зустрічей з громадськістю з обговорення проектів законодавчих актів, програм економічного і соціального розвитку, галузевих програм та інших нормативно-правових актів, основних питань розвитку території та з інших питань відповідно до Плану проведення консультацій з громадськістю на 2011 рік.

Активною була робота щодо створення умов для розвитку інститутів громадянського суспільства (заходи із розширення доступу інститутів громадянського суспільства до інформації щодо матеріально-технічних та фінансових ресурсів) та здійсненню заходів щодо сприяння діяльності громадської ради при райдержадміністрації.

Ульяновська районна державна адміністрація, усвідомлюючи важливість забезпечення відкритості і прозорості своєї діяльності для ефективності самої влади, сприяє створенню всіх умов для реалізації політичних прав і свобод громадян, передбачених основним законом України. Адже громадська участь дозволяє, з одного боку, мінімізувати соціальні та політичні ризики, а з іншого – визначати, формулювати та відстоювати інтереси громадян.

Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 10 грудня 2010 року № 657-р “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” затверджено Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” 1 лютого 2011 року в сесійній залі районної ради відбулись установчі збори інститутів громадянського суспільства для обрання складу громадської ради при Ульяновській районній державній адміністрації на два наступні роки.

Організаційні заходи щодо підготовки установчих зборів здійснювались ініціативною групою, склад якої погоджено на засіданні громадської ради при райдержадміністрації та затверджено розпорядженням голови районної державної адміністрації від 10 грудня 2010 року № 657-р “Про забезпечення участі громадськості у формуванні реалізації державної політики”. Інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо обрання нового складу громадської ради при райдержадміністрації згідно з вимогами вищевказаної Постанови проведено з усіма керівниками інститутів громадянського суспільства, зареєстрованими на території району (24 громадських організації, 3 благодійних та ін.).

На момент проведення установчих зборів для участі в них зареєструвалось та подали необхідний пакет документів 11 уповноважених представників інститутів громадянського суспільства, які отримали мандати для голосування. Порядок підготовки до установчих зборів, визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 було чітко дотримано.

Під час проведення установчих зборів заслухано інформацію голови ініціативної групи з підготовки установчих зборів інститутів громадянського суспільства для обрання громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації, голови Ульяновської районної організації Товариства Червоного Хреста України В. Сьоміної про підготовку до установчих зборів та звіт заступника голови громадської ради при райдержадміністрації А. Чирки про роботу діючої на той час громадської ради при райдержадміністрації за звітний період (з травня 2010 р. по лютий 2011 р.).

Відповідно до затвердженого Регламенту проведення установчих зборів по обранню громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації на 2011-2012 роки шляхом рейтингового голосування бюлетенями обрано новий склад громадської ради.

Протягом поточного року відбулось п’ять засідань громадської ради при Ульяновській районній державній адміністрації.

Інформація

про діяльність громадської ради при Ульяновській районній державній адміністрації у 2011 році

Дата

засідання громадської ради

Питання, які розглядалися

Результати врахування пропозицій, зауважень органів виконавчої влади

1

2

3

11 лютого

2011 року

1.Інформація про результати установчих зборів.
2.Затвердження Положення про громадську раду при Ульяновській райдержадміністрації.


3.Затвердження Регламенту громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації .

4.Обрання голови громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації.

5.Обрання заступника голови громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації.


6. Створення постійних комісій громадської ради та затвердження їх складу.

7.Пенсійна реформа – найважливіша складова програми реформ.


8.Про цінову ситуацію на споживчому ринку Ульяновського району.
9.Про орієнтовний план засідань громадської ради при райдержадміністрації. Призначення дати наступного засідання громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації.


Інформацію про результати установчих зборів взято до відома.
Прийнято рішення про затвердження Положення про громадську раду при Ульяновській райдержадміністрації

(видано розпорядження голови райдержадміністрації від 11.02.2011 р. .№ 63 “Про затвердження Положення та складу громадської ради при Ульяновській районній державній адміністрації ”
Прийнято рішення про затвердження Регламенту роботи громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації

Головою громадської ради обрано Ільченка Вячеслава Григоровича- голову Ульяновського районного благодійного фонду “Ветеран”.
Заступником голови громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації обрано Чирку Андрія Андрійовича - голову Асоціації “Союз – Чорнобиль “Оберіг” Ульяновського району.
Прийнято рішення про те, що тимчасові комісії громадської ради при райдержадміністрації будуть створюватись у разі необхідності для підготовки окремих питань для розгляду на засіданнях громадської ради.
Прийнято рішення надіслати на гарячу лінію Міністерства соціальної політики України пропозиції, вироблені в ході обговорення пенсійної реформи.
Інформацію взято до відома.

Прийнято рішення затвердити орієнтовний план засідань громадської ради при Ульяновській райдержадміністрації на 2011 рік.

26.05.

2011 р.

1.Про фінансування в 2011 році соціального замовлення, зокрема надання пільг та соціальних гарантій пільговим категоріям населення району.

2.Про стан роботи в районі щодо популяризації здорового способу життя серед молоді.
3. Європейське покликання України. Окремі аспекти природо-охоронної діяльності на території Ульяновського району в контексті Євроінтеграційної політики України. Реалізація концепції енергетичної безпеки в Ульяновському районі.


Вироблені пропозиції взято для врахування у роботі управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

Напрацьовано низку пропозицій, які направлено до профільних відділів райдержадміністрації для врахування в роботі.
Напрацьовано низку пропозицій, які направлено до профільних відділів райдержадміністрації для врахуванняв роботі.


29.07.

2011 р

1.Презентація та обговорення проекту обласної програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства Кіровоградської області на 2012 – 2015 роки “ГРОМАДЯНИН-2015”.
2.Інформація про створення Координаційної ради голів громадських рад при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування Кіровоградської області та про затвердження і підписання Меморандуму про співпрацю.


Інформацію взято до відома.

Інформацію взято до відома.


15.09.

2011 р.

1.Про стан виконання вимог Закону України “Про попередження насильства в сім’ї“ Соціально-правовий захист дітей, які проживають в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.
2.Про стан додержання трудового законодавства у сфері захисту населення та оплати праці в районі.


Напрацьовано низку пропозицій, які направлено до профільних служб та відділів райдержадміністрації для врахування в роботі та врахування при підготовці відповідного розпорядження голови райдержадміністрації
Напрацьовано низку пропозицій, які направлено до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації для врахування в роботі та врахування при підготовці відповідного розпорядження голови райдержадміністрації


18.11.

2011 р.

1.Про стан виконання районних заходів обласної Програми “Центральний регіон –2015”та план її реалізації у 2012 році.

2. Про стан виконання в районі Закону України “Про запобігання та протидію корупції”.

3. 20-та річниця Всеукраїнського референдуму “Про проголошення незалежності України”.

Всі пропозиції взято для врахування в роботі.

Інформацію взято до відома.


Інформацію взято до відома.



Протягом 2011 року районні громадські організації активно залучались до налагодження конструктивного діалогу з різноманітних питань реалізації державної політики. Серед основних проведених заходів та консультацій протягом 2011 року можна виділити такі як засідання “круглого столу”. В даних заходах, як правило, брали участь керівники районних організацій політичних партій, громадських організацій, профспілок району, голова та заступники голови райдержадміністрації, голова та заступники голови районної ради, керівники профільних управлінь райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України (в залежності від питань внесених для обговорення) та в обов’язковому порядку кореспондент районної газети “Слово і час”.

Так, на засіданні “круглого столу”, що відбулось 25 січня 2011 року, розглянуто питання:

1. 22 січня – День Соборності України.

2.Про районний бюджет на 2011 рік та звіт про виконання бюджету за 2010 рік.

Обговоренню проектів Житлового та Трудового кодексів України було присвячене засідання круглого столу, яке відбулось 18 березня 2011 року. В ході обговорення запропонованих законопроектів учасники “круглого столу” зійшлися на думці про те, що внесення змін до Житлового та Трудового кодексів вкрай необхідне і актуальне для України. Однак, в запропонованій редакції дані законопроекти мають велику кількість вад та потребують суттєвого доопрацювання, адже багато положень і першого і другого не узгоджується зі ст. 22 Конституції України, за якою при прийнятті нових законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод громадян України, що в свою чергу призведе до зростання соціальної напруги в українському суспільстві. За підсумками обговорення учасниками “круглого столу” надано ряд пропозицій до вище зазначених законопроектів.

Про стан виконання основних показників програми економічного і соціального розвитку району за І квартал 2011 року та завдання на ІІ квартал 2011року, регіональний розвиток Ульяновського району в контексті виконання обласної програми “Центральний регіон-2015”, про виконання на регіональному рівні державної програми боротьби з розповсюдженням ВІЛ/СНІДУ та про стан соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС йшлося на засіданні “круглого столу”, яке відбулось 19 квітня 2011 року. Використовуючи територіальні особливості та враховуючи напрямок економічної діяльності району представники громадськості підтримали прагнення органів виконавчої влади розвинути та зміцнити промислову базу району, шляхом створення для цього максимально-сприятливих умов по безперешкодному входженню інвесторів та максимально раціональному використанню інвестиційно – привабливих земельних ділянок. Адже основою для підвищення рівня та якості життя жителів Ульяновщини є забезпечення сталого розвитку економіки району, яке можливе при позитивному результаті пошуку інвесторів для відкриття нових підприємств та створення робочих місць.

Засідання “круглого столу” “Діалог”, яке відбулось 17 червня 2011 року , було приурочене 15-й річниці Конституції України, обговорювалось питання: “Конституція України - основа української державності”.

19 серпня 2011 року в читальному залі районної бібліотеки відбулось засідання “круглого столу” “Діалог” з питань:

1.Незалежній Україні 20 років: здобутки та пріоритетні напрямки розвитку держави.

2. 20-а річниця заснування інституту Президентства в Україні.

  1. Державна символіка України.

Голова районної державної адміністрації І.Кучер, аналізуючи здобутки та пріоритетні напрямки розвитку держави за 20 років незалежності відмітив, що прийняттям Акту про незалежність України 24 серпня 1991 року та підтвердженням цього історичного вибору 90,3% українців на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року, розпочався новий відлік державотворення в українській історії, що лише підсумував багаторічну боротьбу за омріяну незалежність і став відправною точкою розбудови Української держави.

Керівник району зупинився на основних подіях, пов’язаних із здобуттям незалежності та наголосив на тому, що підсумки минулих 20 років потребують осмислення. Працювати є над чим. Учасники засідання підтримали думку Івана Васильовича з приводу того, що Українська спільнота має бути згуртованою у своєму прагненні забезпечити Україні гідне місце у світовому співтоваристві, як міцній, незалежній, конкурентоспроможній, правовій державі. Адже єдиному народові, який відчуває себе господарем у своєму домі, під силу будь-які завдання.

Заступник голови райдержадміністрації Л.Вербецька, інформуючи з питання “20-а річниця заснування інституту Президентства в Україні” зупинилась на основних етапах його становлення, порядку взаємодії з іншими органами влади при цьому відмітила, що становлення інституту Президента України було ключовим у реформуванні державної влади, пов'язаним з проголошенням незалежності України і перебуває у стані безперервної трансформації.

Кожна нація, вибираючи незалежність та розбудовуючи державу, обирає державну символіку - символи своєї єдності, сили, свободи та честі. Тому на передодні свята питання про Державну символіку України було актуальним на засіданні “круглого столу”.

На засіданні “круглого столу”, яке відбулось 13 жовтня 2011 року в рамках Європейського тижня місцевої демократії, йшлося про взаємодію місцевої влади, територіальних громад, інституцій громадянського суспільства на шляху до зміцнення демократії. Інформуючи з даного питання, заступник голови райдержадміністрації Л.Вербецька наголосила, що взаємодія місцевих органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства, діяльність яких урегульовано законодавством України, є однією з найважливіших умов розвитку України як правової, демократичної і соціальної держави. При цьому Ліна Іванівна відмітила, що органами виконавчої влади району забезпечено всі умови для створення та діяльності інститутів громадянського суспільства, однак рівень розвиненості громадянського суспільства не в меншій мірі залежить також від активної громадянської позиції представників громадськості. На жаль, діяльність більшості з громадських формувань на території району не вирізняється особливою активністю, обнадіює більш активна позиція територіальних громад району, в яких на даний час створюються інститути самоорганізації, покликані відігравати ключову роль в їх житті.

Про тісну співпрацю органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, жителів територіальних громад та окремих (найактивніших) інституцій громадянського суспільства в районі розповів заступник голови районної ради І. Дідур та наголосив на тому, що коли згуртовано працює команда однодумців, тоді видно результати роботи. Окрім того, заступник голови районної ради повідомив, що наш район, за результатами конкурсного відбору, зараховано до резервного складу учасників спільного Проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН (ЄС/ПРООН) “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

Про діяльність виконавчого комітету Ульяновської міської ради з питань зміцнення та розширення демократії розповів секретар міської ради Б. Плетенчук, наголосивши при цьому, що в соціальному розвитку саме вона є найефективнішим способом реалізації суперечностей, вдосконалення й гармонізації суспільства, тому виконавчий комітет міської ради рішення з найважливіших проблемних питань міської територіальної громади приймає лише з урахуванням думки її жителів, висловленої в ході проведення зборів громадян.

Про налаштованість на ефективну взаємодію органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та територіальних громад району з активними представниками інститутів громадянського суспільства повідомив голова районної державної адміністрації І.Кучер. Яскравим прикладом такої взаємодії керівник району вважає створення та системну реалізацію районного сегменту обласної програми “Центральний регіон-2015”. Іван Васильович зупинився на реальних кроках і перспективах реалізації районної програми та висловив думку, про те, що українська нація варта того щоб її ідентифікували в світі як працьовиту і таку, яка здатна створити сама для себе гідні умови життя, а для цього потрібні воля та зусилля.

Питання ”Права людини. Забезпечення прав людини в Україні на сучасному етапі розвитку державності” – стало темою засідання “круглого столу”, яке відбулось 8 грудня 20011 року. Присутність представників силових структур додала конструктивізму в хід роботи “круглого столу”.Інформуючи з даного питання, старший помічник прокурора Ульяновського району Д.Чередник наголосив на тому, що ефективне забезпечення прав і свобод особи неможливе без відповідних передумов: загальних, якими виступає правова держава і громадянське суспільство та спеціальних (юридичних, нормативних), якими є законодавчо закріплені права, свободи і обов’язки, що у своїй сукупності складають правовий статус особи і виступають як першочергова нормативна передумова їх реалізації, охорони і захисту. Дмитро Вікторович розповів про роль органів прокуратури в системі гарантування державою прав і свобод людини, зупинився на діяльності прокуратури Ульяновського району та дав чіткі відповіді на конкретні питання, що стосувались різних аспектів суспільного життя району, серед них додержання вимог законодавства про оплату праці, бюджетного, податкового та земельного законодавства, охорону дитинства та соціальний захист інвалідів, додержання законодавства про здоров’я, окремо зупинився на правових аспектах приватизації землі.

На необхідності забезпечення тісної співпраці органів прокуратури з органами виконавчої влади щодо дотримання вимог чинного законодавства з питань раціонального використання земельних ресурсів наголосив голова районної державної адміністрації І.Кучер.

Про забезпечення реалізації та гарантування конституційних прав громадян на території району присутніх проінформувала заступник голови райдержадміністрації Л.Вербецька, окремо зупинилась на невідкладних заходах які вживаються райдержадміністрацією щодо забезпечення реалізації прав громадян на звернення та особистий прийом, обов’язкове одержання вчасної, обґрунтованої відповіді та упорядкування роботи із зверненнями громадян.

Ініціатором консультацій з громадськістю у переважній більшості виступала райдержадміністрація, іноді - громадська рада, рідко-громадськість. Всі без винятку рішення, що приймались за результатами проведення консультацій фактично враховували позицію громадськості.

Свобода, демократія, міжнаціональна і міжконфесійна злагоду, взаємна повага і толерантність, справедливість і добро саме на ці загальнолюдські цінності зорієнтоване наше українське суспільство. З метою запобігання проявам розпалювання міжетнічної та релігійної ворожнечі у регіоні органи виконавчої влади району спрямовують свою діяльність на забезпечення співпраці з представниками національних меншин, різних релігійних конфесій району а саме, ведеться предметний діалог з їх керівниками для сприяння етнічній та конфесійній консолідації суспільства та здійснюється постійний контроль за дотриманням чинного законодавства з питань, що стосуються правовідносин, пов’язаних із свободою совісті і діяльністю релігійних організацій, а також реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин та розвитку культур національних меншин.

Координацію діяльності щодо забезпечення міжконфесійної злагоди та реалізації заходів щодо створення однакових підходів до забезпечення діяльності різних релігійних конфесій в районі здійснює комісія сприяння додержанню законодавства про свободу совісті та релігійні організації Ульяновської райдержадміністрації.

Традиційним стали проведення щорічних зустрічей керівництва райдержадміністрації з керівниками релігійних організацій району. Як правило на таких зустрічах обговорюються питання про стан дотримання Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” та розглядаються при наявності проблемні питання діяльності релігійних організацій, питання кадрового та матеріального забезпечення, перспектив розвитку релігійної мережі району.

Так, 12 серпня 2011 року голова районної державної адміністрації І.Кучер зустрівся з керівниками православних релігійних організацій району. Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо посилення впливу церкви в духовній, соціальній сфері, підтримки благодійництва, збереження конфесійного порозуміння і злагоди, а також з питань діяльності та розвитку релігійної мережі району.


В зустрічі взяли участь заступник голови райдержадміністрації З.Мельник, керівник апарату Н.Футоран, заступник голови районної ради І.Дідур, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств та відомств України.

Під час зустрічі керівники релігійних організацій району отримали консультації фахівців з питань оформлення документів на право власності на культові споруди та щодо порядку набуття релігійними організаціями земельних ділянок у постійне користування, переоформлення ними права оренди земельних ділянок на постійне користування.

Церква завжди була і залишається оплотом моралі українського суспільства, тому керівники релігійних організацій району звернулися до районної влади за допомогою у сприянні впровадження факультативних знань з питань християнської етики в загальноосвітніх навчальних закладах району, посилення контролю щодо захисту суспільної моралі, утвердження здорового способу життя, попередження і профілактики алкоголізму в молодіжному середовищі. На часі і питання будівництва православного храму в м. Ульяновка та вибір місця для його будівництва.

Про взаємодію релігійних організацій з органами державної влади та місцевого самоврядування з питань реалізації заходів із захисту суспільної моралі, утвердження здорового способу життя, проведення профілактичної роботи по боротьбі з наркоманією, алкоголізмом, іншими негативними явищами в суспільстві йшлося на зустрічі голови районної державної адміністрації І.Кучера із керівниками релігійних громад протистанського напрямку, які складають значну частину релігійного середовища району та представлені сімома релігійними громадами (чотири з яких релігійні громади християн віри євангельської, релігійна громада християн віри євангельської Повного Євангелія „Церква Ісуса Христа”, незалежна релігійна громада християн віри євангельської “Спасіння” та релігійна громада євангельських християн баптистів).

Зустріч відбулась 19 серпня 2011 року за участі заступника голови райдержадміністрації Л. Вербецької, заступника голови районної ради І. Дідура, заступника Ульяновського міського голови В. Гречаного, керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств України.

Позитивно вирішено питання щодо сприяння в проведенні біблійних читань, присвячених 450-річчю Пересопницького Євангелія, найдорожчої духовної святині, пам’ятки ХVІ століття. Дано роз’яснення щодо можливості надання земельної ділянки під будівництво культової споруди в м. Ульяновка незалежній релігійній громаді християн віри євангельської “Спасіння”.

Питанням про стан виконання природоохоронних заходів в басейні Південного Бугу у 2011 року, про екологічний стан водних об’єктів і земель водного фонду та очисних споруд каналізації в басейні Південного Бугу, про результати громадської діяльності щодо управління водними ресурсами в басейні Південного Бугу, зокрема, на території Одеської області йшлося на засіданні Басейнової Ради річки Південний Буг, яке відбулось 26 жовтня 2011 року в залі засідань райдержадміністрації.

В засіданні взяли участь представники Держводагенства України, Міністерства екології та природних ресурсів України, обласних державних адміністрацій та рад Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської областей, облводресурсів та обласних Держуправлінь охорони навколишнього природного середовища басейну, Басейнового управління водних ресурсів Південного Бугу, водокористувачів, громадських організацій та наукових установ. Учасників засідання на Ульяновській землі вітали та взяли участь в засіданні Басейнової Ради голова Ульяновської районної державної адміністрації І.Кучер та голова Ульяновської районної ради А. Буй.

В ході засідання визначено та затверджено шляхи вирішення проблемних питань, обговорено та затверджено план роботи Басейнової Ради Південного Бугу на 2012 рік, відбувся обмін досвідом щодо проведення інвентаризації гідротехнічних споруд, підрозділами Держводагенства здійснено аналіз моніторингу змін якості води та інше.

Підготовлено та зберігаються протоколи засідань громадської ради при райдержадміністрації, “круглих столів” та зустрічей із громадськістю.

Результати консультацій з громадськістю оприлюднювались в місцевих засобах масової інформації, на сторінках районної газети “Слово і час” та офіційному сайті райдержадміністрації в рубриці “Новини”. На офіційному сайті райдержадміністрації започатковано розділ “Влада і громадськість” та створено тематичну рубрику “Сприяння розвитку громадянського суспільства”, в якій розміщуються інформації про діяльність райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування в даному напрямі.

В райдержадміністрацією налагоджено чітку систему організації особистого прийому громадян керівництвом райдержадміністрації, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та її апарату, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, який здійснюється відповідно до затверджених графіків. Графіки проведення особистих прийомів оприлюднюються в районній газеті та на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

Протягом січня – листопада 2011 року розглянуто 190 звернень громадян, що на 36 звернень менше в порівнянні з відповідним періодом 2010 року (з них 84 звернення - на особистому прийомі громадян у керівництва райдержадміністрації, 27 звернень - на особистому виїзному прийомі та 79 письмових звернень, що надійшли на розгляд до райдержадміністрації поштою). На 100 звернень надано роз’яснення згідно з чинним законодавством, 89 звернень вирішено позитивно. Від органів влади вищого рівня та засобів масової інформації через обласну державну адміністрацію на розгляд надійшло 36 звернень.

28 січня, 28 лютого, 25 березня, 26 квітня, 30 травня , 30 червня, 28 липня, 26 серпня 30 вересня, 28 жовтня та 24 листопада 2011 року проведено засідання районної постійно-діючої комісії з питань розгляду звернень громадян.

Протягом січня – листопада 2011 року до районної державної адміністрації надійшло 188 первинних звернень, 1 неодноразове звернення та 1 звернення знаходиться на контролі у керівництва обласної державної адміністрації до 1 лютого 2012 року до повного вирішення, повторних звернень не надходило.

Запроваджено опрацювання звернень громадян, отриманих електронною поштою та через мережу Інтернет.

На офіційному веб-сайті райдержадміністрації та в районній газеті “Слово і час” щомісяця розміщуються як узагальнені відомості, так і поточна інформація про роботу зі зверненнями громадян, “гарячої” телефонної лінії, здійснюється надання необхідної правової консультативно-роз’яснювальної допомоги з вирішення нагальних проблем громадян.

У розділі “Звернення громадян” офіційного веб-сайту райдержадміністрації є рубрики “Ваші запитання владі” та “Зразки документів потрібних для звернення до органу” розміщено сторінку для надсилання звернень та зразок заяви на ім`я голови райдержадміністрації.

На сайті райдержадміністрації забезпечено висвітлення аналітичної інформації щодо реалізації на Ульяновщині державної політики у різних галузях, у тому числі Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства в розділі „Розвиток громадянського суспільства”.

Здійснюється моніторинг ефективності надання органами виконавчої влади інформаційних послуг на офіційному веб-сайті райдержадміністрації. Крім того, веб-сторінка райдержадміністрації наповнена довідковою інформацією про різні галузі господарського комплексу району, а також розміщено нормативні, розпорядчі та законодавчі документи, що стосуються діяльності райдержадміністрації. Постійно оновлюються такі розділи, як „Економіка” та „Фінанси”, „Вакансії” тощо. В розділі „Новини” інформація поновлюється щоденно. В розділі „Нормативно-правові акти” розміщуються розпорядження голови райдержадміністрації.

З метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності райдержадміністрацією налагоджено тісну співпрацю з засобами масової інформації.

Журналісти Районного комунального підприємства “Редакційного видавничого об’єднання “Слово і час” протягом 2011 року постійно брали участь у всіх нарадах, засіданнях, “круглих столах”, зустрічах і робочих поїздках голови райдержадміністрації та в інших заходах.

Здійснюється постійний моніторинг оприлюднених у місцевих засобах масової інформації зауважень і пропозицій громадських організацій і окремих громадян щодо діяльності органів виконавчої влади.

___________________
Свої зауваження та пропозиції щодо проекту плану з реалізації у 2012 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства просимо надавати сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату райдержадміністрації

Адреса: м. Ульяновка, вул. Леніна, 72

Тел. 2-26-59
Контактна особа: Головко Надія Василівна



Схожі:

До уваги представників інститутів громадянського суспільства!
Синельниківської міської ради на 2013-2015 рр., сформована ініціативна група у складі 11 осіб з числа представників інститутів громадянського...
СПИСОК представників інститутів громадянського суспільства міста...
Виконавчий директор Бердянського союзу промисловців та підприємців, (роботодавців)
ГРОМАДСЬКА РАДА
Члени Громадської ради-представники інститутів громадянського суспільства, загалом 17 осіб. (Список додається)
Щодо підготовки пакету документів, необхідних для участі в установчих...

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, відповідно до протоколу зборів за участю інститутів...
СПИСОК УЧАСНИКІВ установчих зборів інститутів громадянського суспільства...
Член Дніпропетровської обласної молодіжної громадської організації «Альтернативний погляд»
ЗАТВЕРДЖЕНО
Про схвалення Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства”, на виконання розпорядження голови...
Установчих зборів громадської ради при виконавчому комітеті Бердянської міської ради
Представники інститутів громадянського суспільства, що подали заяви та зареєструвались для участі в установчих зборах Громадської...
Установчих зборів громадської ради при виконавчому комітеті Бердянської міської ради
Представники інститутів громадянського суспільства, що подали заяви та зареєструвались для участі в установчих зборах Громадської...
Стратегія національно-патріотичного виховання є дороговказом для...
Громадянин-патріот держави має виховуватись на прикладах героїчної боротьби українського народу за незалежність, суверенітет та територіальну...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка