МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


Скачати 82.8 Kb.
Назва МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Дата 29.03.2013
Розмір 82.8 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. Ю. ФЕДЬКОВИЧА

ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА КОРЕЛЯЦІЙНОЇ ОПТИКИ

ЗВІТ ІЗ ПРОХОДЖЕННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

Керівник практики від ВНЗ,

професор Ангельський О. В.

Керівник практики від підприємства,

доцент Тимочко Б. М.

Виконала студентка 304 групи Щіпанова Н. І.

ЧЕРНІВЦІ, 2009

DSL (Digital Subscriber Line)—родина технологій, що дозволяють значно розширити пропускну здатність абонентської лінії місцевої телефонної мережі шляхом використання ефективних лінійних кодів і адаптивних методів корекції виривлень лінії на базі сучасних досягнень мікроелектроніки і методів цифрової обробки сигналу. Технології DSL дозволяють передавати дані зі швидкістю, що значно перевищує ту швидкість, що доступна навіть найкращим аналоговим та цифровим модемам. Ці технології підтримують передачу голосу, високошвидкісну передачу даних і відеосигналів, створюючи при цьому значні переваги як для абонентів, так і для провайдерів. Існуючі типи технології DSL розрізняються за методом модуляції, що використовується для кодування даних, та швидкістю передачі даних.

DSL або xDSL, являє собою сімейство технологій, що забезпечують цифрову передачу даних по проводах в місцевії телефонній мережі.

Як правило, швидкість завантаження споживачів DSL послуг коливається від 256 кілобіт за секунду (кбіт / с) до 24000 кбіт / с, в залежності від технології DSL, відповідність умов і рівня обслуговування здійснюється. Як правило, швидкість завантаження менша, ніж швидкість завантаження для асиметричної цифрової абонентської лінії (ADSL) і дорівнює швидкості завантаження для рідше симетричної цифрової абонентської лінії (SDSL).

DSL технології

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line—асиметрична цифрова абонентська лінія): варіант DSL, що дозволяє передавати дані користувачеві зі швидкістю до 8 Мбіт/с, а від користувача — до 1 Мбіт/с.

ADSL2+ (асиметрична цифрова абонентська лінія): варіант DSL, що дозволяє передавати дані користувачеві зі швидкістю до 24 Мбіт/с, а від користувача—до 3,5 Мбіт/с.

R-ADSL (Rate-Adaptive Digital Subscriber Line—цифрова абонентська лінія із адаптацією швидкості з'єднання): забезпечує таку ж швидкість передачі даних, що й ADSL, але при цьому дозволяє пристосуати швидкість передачі до протяжності й стану витої пари дротів, що використовуються. При використанні технології R-ADSL зв'язок на різних телефонних лініях буде мати різну швидкість передачі даних. Швидкість передачі даних може обиратися за синхронізації лінії, під час з'єднання або за сигналом, що надходить зі станції.

DDSL (DDS DSL — цифрова абонентська лінія DDS) — варіант широкосмугової DSL, що забезпечує доступ за технологією Frame Relay зі швидкістю передачі даних від 9,6 Кбіт/с до 768 Кбіт/с.

ADSL G.Lite, або ADSL Lite — варіант ADSL, що має як асиметричний режим передачі з пропускною здатністю до 1,536 Мбіт/с від мережі до користувача, і зі швидкістю до 384 Кбіт/с від користувача, так і симетричний режим передачі зі швидкістю до 384 Кбіт/с в обох напрямах передачі.

CDSL (Consumer Digital Subscriber Line) — розроблена компанією Rockwell Semiconductor Systems і є практично першою версією ADSL G.Lite.

IDSL (цифрова абонентська лінія ISDN) — недорога та випробована технологія, що використовує чіпи цифрової абонентської лінії основного доступу BRI ISDN та забезпечує абонентський доступ зі швидкістю до 128 Кбіт/с.

HDSL (High Speed Digital Subscriber Line — високошвидкісна цифрова абонентська лінія) — варіант DSL з більш високою швидкістю передачі, що дозволяє організувати передачу зі швидкістю більше 1,5 Мбіт/с або більше 2 Мбіт/с в обох напрямах передачі даних.

HDSL2 — є вдосконаленим варіантом технології HDSL, який має ті ж самі функції, що і звичайна технологія HDSL, але при цьому використовує для роботи лише одну пару телефонного кабелю (коли HDSL передає по двох мідних парах).

SDSL (Simple Digital Subscriber Line — симетрична високошвидкісна цифрова абонентська лінія, що працює по одній парі) — відомі дві модифікації цього устаткування: MSDSL (багатошвидкісна SDSL) I HDSL2, що мають вбудований механізм адаптації швидкості передачі до параметрів фізичної лінії.

VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line — надвисокошвидкісна цифрова абонентська лінія)—технологія DSL, що забезпечує швидкість передачі даних до користувача до 52 Мбіт/с.

Reach DSL — належить до групи симетричних технологій і була спеціально розроблена для використання на довгих й неякісних абонентських лініях. Швидкість в обох напрямках—до 2,2 Мбіт/с на відстані не менше 9 км без обладнання ретрансляції.

ADSL2 i ADSL2+: модифікації «класичної» технології ADSL. У них за практично такої ж дальності передачі, що й в ADSL, швидкості збільшені до 12 й 25 Мбіт/с відповідно. Крім того, реалізована функція адаптивної зміни швидкості. Завдяки цим змінам стала можливою підтримка більшої кількості нових додаткових послуг (відео, мультимедіа тощо).

Асиметрична цифрова абонентська лінія

Асиметрична цифрова абонентська лінія (ADSL) є формою DSL, даних комунікаційних технологій, що дозволяє швидше, передавати дані по мідних телефонних лініях, ніж звичайні звукова полоса модему може надати. Вона робить це, використовуючи частоти, які не використовуються голосові телефонні виклики. А спліттер - або microfilter - дозволяє єдиної телефонного зв'язку, які будуть використовуватися для обслуговування ADSL і голосових викликів одночасно. ADSL зазвичай поширюються тільки на коротких відстанях від центрального офісу, як правило, менше, ніж на 4 км (2 милі), [2], але, як відомо, перевищує 8 км (5 милях), якщо спочатку закладений дроту манометріческое дозволяє далі розподілу .

На телефонній станції лінії зазвичай припиняється на DSLAM, де іншій частоті спліттер відокремлює голос діапазон сигналу по звичайній телефонній мережі. Дані, що перевозяться на ADSL, як правило, направляються за телефоном компанії, мережі передачі даних і, в остаточному підсумку досягає звичайних інтернет-мережі.

Пояснення

Відмінною характеристикою ADSL в порівнянні з іншими формами DSL є те, що обсяг потоку даних більше в одному напрямку, ніж інші, тобто є асиметричною. Провайдери, як правило, ринок ADSL в якості послуги для споживачів, для підключення до Інтернету у відносно пасивний режим: можливість використовувати більш високі швидкості напрямок "завантажити" з Інтернету, але не потребують запустити сервери, які вимагають високої швидкості в зворотному напрямку .

Існують як технічні, так і маркетингові причини ADSL в багатьох місцях, найбільш поширений тип пропонованих домашніх користувачів. Що стосується технічної сторони, то, швидше за все, буде більше перехресних перешкод від інших схем на DSLAM кінець (де дроти від багатьох місцевих петлі близько одне до одного), ніж у приміщенні замовника. Таким чином, загрузка сигнал слабким на гучні боку місцевих петлі, у той час як завантаження сигнал найсильніших на гучні боку місцевих петлі. Тому він робить технічному сенсі мати DSLAM направити на більш високу швидкість передачі, ніж мода на клієнта кінця. Після типового домашнього користувача в дійсності ж віддають перевагу більш високу швидкість завантаження, телефонні компанії вирішили зробити в силу необхідності, отже, ADSL. Що стосується маркетингу, то обмеження швидкості завантаження обмежує привабливість даного сервісу для бізнес-клієнтів, часто причиною їх високої вартості покупки в лізинг рядку замість послуг. Таким чином, його сегментів на ринку цифрових комунікацій між бізнесом і домашніх користувачів.

Поставлені задачі

Через те, як використовують частоту спектра, ADSL розгортання наводяться деякі питання. Необхідно встановити відповідні фільтри на частоту замовника повідомлень, щоб уникнути втручання в голосових послуг, в той же час піклується тримати чистим рівня сигналу для ADSL підключення.

У перші дні DSL, установки потрібно технік для відвідання приміщень. А спліттер або microfilter був встановлений поблизу демаркаційною точки, з яких присвячена даними лінія була встановлена. Таким чином, DSL сигнал відділяється раніше і не аттенуірованних всередині приміщення замовника. Тим не менш, ця процедура є дорогою, а також виникли проблеми з клієнтами скаржитися не чекаючи техніку для виконання установки. Як результат, багато DSL постачальники почали пропонувати самостійно встановити варіант, у якому вони судні обладнання та інструкції для споживача. Замість поділу сигналу DSL при демаркації точку, протилежну робиться: на DSL сигнал відфільтрованих на кожній телефонної розетки за допомогою фільтра низьких для голосових та високий фільтр для даних, як правило, полягає в тому, що відомо як microfilter. Це microfilter може бути підключений безпосередньо в гніздо будь-якого телефону, і не потребує будь-яких rewiring в приміщеннях замовника.

Побічний ефект від переходу до самостійної установки моделі полягає в тому, що DSL сигнал може бути знижений, особливо, якщо більше 5 voiceband пристроїв, підключених до лінії. У DSL сигнал тепер присутня на всіх телефонних проводів у будинку, що викликало ослаблення і відлуння. Спосіб обійти це, щоб повернутися до початкової моделі, а також встановити один фільтр вгору за течією від всіх телефонних гнізд на будівництво, за винятком гнізда якої DSL модем буде підключений. Оскільки це вимагає проведення змін до замовника і можуть не працювати з деякими побутової телефонної проводки, це робиться рідко. Це, як правило, набагато легше встановлювати фільтри на кожен телефон гніздо, що у використанні.

DSL сигналів може бути знижене літніх телефон Мережеві фільтри, погано розроблені мікрофільтров, радіо-частотною інтерференції, електричних шумів, а також довго телефон подовжувачі. Телефонні подовжувачі, як правило, з невеликою манометріческое багаторічних пряди мідних провідників, які більшою мірою схильні до впливу електромагнітних перешкод і загасання більш ніж однієї пряди мідного дроту, як правило, для дротової телефонного гнізда. Ці ефекти є особливо актуально, коли клієнт телефонної лінії складає більше 4 км від DSLAM на АТС, яка викликає сигнал рівень залишається низьким по відношенню до будь-якої місцевої шуму і загасання. Це буде мати наслідком зниження швидкості або викликаючи збої зв'язку.

Схожі:

ПОСТАНОВА від 19 грудня 2006 р. N 1757 Київ Про затвердження Положення...
Міністерство освіти і науки України (МОН) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги
З метою організованого переходу на новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти Міністерство освіти і науки...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Департамент професійно-технічної освіти
Міністру освіти Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Міністру освіти Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської
Міністерство освіти і науки України       Національна академія наук України
Відповідно до Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого Указом Президента України від 07. 06. 2000 N 773 (773/2000),...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 02. 09. 2008 N 802 ( z0892-08 ) Про
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ
Міністерства освіти і науки України від 24. 01. 2008 N 33 "Про затвердження Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання...
«Загальні і спеціальні здібності»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Донецька обласна державна адміністрація Управління освіти і науки
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ
Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27. 12. 2007 за...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка