Міністерство освіти і науки України


Скачати 42.82 Kb.
Назва Міністерство освіти і науки України
Дата 13.07.2013
Розмір 42.82 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Географія > Конкурс


Міністерство освіти і науки України
01135, м.Київ, проспект Перемоги, 10, тел. (044) 216 2442, факс (044) 274 1049, [email protected]



№ 1/9-488 від 05.11.2002

На № _________ від ____________


Головам українських

громадських організацій

за кордоном

Міністерство освіти і науки України за фінансової та органі­за­цій­ної під­тримки Ліги українських меценатів проводить III Міжнарод­ний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Конкурс проводиться з метою піднесення престижу української мови, виховання пошани до рідної мови, активного і цілеспрямо­ва­ного опанування нею.

Для організації та проведення конкурсу Міністерством освіти і науки України, Лігою українських меценатів сформовано почесну Піклувальну Раду, Координаційну Раду та журі IV етапу Міжна­родного конкурсу з української мови. До Піклувальної Ради увійшли відомі громадські діячі, бізнесмени, меценати, діячі культури та освіти.
Участь у конкурсі

Міжнародний конкурс з української мови проводиться для всіх бажаючих учнів та студентів України та зарубіжжя. До участі у конкурсі запрошуються учні 3-11 класів України та учні українських шкіл, класів та факультативів.
Умови конкурсу

Для організації та проведення конкурсу пропонуємо Вам ство­ри­ти організаційний комітет конкурсу. Обрати і затвердити Обєд­нанням­, Товариством українців даного регіону персональний склад оргкомітету та журі, експертів-консультантів. Голова оргкомітету ке­рує організаційною роботою, здійснює розподіл обовязків серед чле­нів оргкомітету, відповідає за секретність завдань та відправку їх до Координаційної ради конкурсу.

Конкурс серед дітей і молоді зарубіжжя можна проводити за такими етапами

I етап - навчальний заклад,

II етап - регіональний,

III етап - в межах країни,

IV етап - міжнародний.

Відкриття конкурсу в Україні і за кордоном відбудеться 9 листопада у День української писемності та мови, який встановлено Указом Президента України. В цей день у школах, де буде проводитись конкурс, можна святково оформити приміщення, запропонувати дітям одягнутися в український національний одяг, організувати виставку дитячих виробів (вишиті рушники, витинанки, кераміка тощо ).

Конкурсними завданнями повинно передбачатися виконання письмових робіт на визна­чен­ня грамотності учнів та виявлення їх творчих здібностей, а також уміння спілкуватись українською мовою.

З урахуванням вікових особливостей пропонуємо розробити зав­дання на виявлення рівня грамотності учнів (написати диктант, вста­вити пропущенні букви в словах, скласти слово або речення за пода­ною схемою). Стилістичні завдання (виправити помилки у побудові словосполучень, речень, текстів). Творче завдання (пояснити значен­ня слів, фразеологічних зворотів, написати твір-мініатюру).

В Україні велике значення приділяється комунікативним умінням учнів. У звязку з цим можна запропо­ну­вати дітям скласти усне висловлювання (твір) на задану тему.(Для дітей молодших класів - у художньому, а старших - у публіцистичному стилі).

Конкурсні завдання на I, II, ІІІ етапи готує оргкомітет конкурсу. На міжнародний (заключний) етап конкурсу завдання готуються Міністерством освіти і науки України спільно з Лігою українських меценатів.
Хід проведення конкурсу

Виконання конкурсних робіт дітьми рекомендуємо провести в одній або кількох школах регіону одночасно. Звіти про проведення конкурсу та заявки на участь школярів і студентів у наступному етапі надсилаються до оргкомітету даного регіону. За рішенням журі визначаються переможці, які рекомендуються до участі у IV (міжнародному ) етапі конкурсу.
Міжнародний етап конкурсу

Міжнародний (ІУ етап) конкурсу відбудеться у січні 2003 року, місце про­ведення - на території проживання. Час та місце проведення повинен визначити регіональний оргкомітет та повідомити Координаційну Раду III Міжнародного конкурсу з української мови (м. Київ).

Відповідно до заявки Вам будуть надіслані завдання. Ці ж завдання будуть розміщені на сайті Міністерства освіти і науки України. Точний час розміщення завдань та додаткова інформація буде надсилатися Вам, а також її можна буде прочитати на сайті Міністерства освіти і науки України.

Регіональний оргкомітет проводить IV етап конкурсу і надсилає роботи, виконані його учасниками, до Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови (м.Київ) для перевірки і визначення переможців.

Переможці конкурсу будуть визначені спільним рішенням журі та Координаційної Ради за результатами перевірки надісланих робіт (кількістю набраних балів).
Нагородження учасників конкурсу

Нагородження переможців III Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться під час святкування Шевченківських днів. Пе­реможці конкурсу будуть нагороджені дипломами I, II, III ступенів, а також отримають премії.

Переможці конкурсу визначаються серед

- учнів загальноосвітніх навчальних закладів України,

- учнів українського походження, які проживають за межами України,

- студентів вищих навчальних закладів.

Інформацію про проведення конкурсу та роботи учасників міжнародного (ІV етапу) конкурсу просимо надсилати на адресу Науково-методичний центр середньої освіти Міністерства освіти і науки України (відділ навчальних закладів, каб. 228), вулиця П.Сагайдачного, 37, м. Київ, 04070, Україна.

Телефони для довідок (044) 417-85-53, факс 417-83-36.

Електронна пошта [email protected] , [email protected]

Сайт Міністерства освіти і наукиwww.mon.gov.ua/smc_se/index.php3.

Заступник державного

секретаря Г.Г.Науменко

Пилипенко О.П.

417-85-53

Схожі:

ПОСТАНОВА від 19 грудня 2006 р. N 1757 Київ Про затвердження Положення...
Міністерство освіти і науки України (МОН) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги
З метою організованого переходу на новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти Міністерство освіти і науки...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Департамент професійно-технічної освіти
Міністру освіти Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Міністру освіти Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської
Міністерство освіти і науки України       Національна академія наук України
Відповідно до Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого Указом Президента України від 07. 06. 2000 N 773 (773/2000),...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 02. 09. 2008 N 802 ( z0892-08 ) Про
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАКАЗ
Міністерства освіти і науки України від 24. 01. 2008 N 33 "Про затвердження Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання...
«Загальні і спеціальні здібності»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Донецька обласна державна адміністрація Управління освіти і науки
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ
Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27. 12. 2007 за...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка