У місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося на 6 днів менше, ніж пройш­ло від його початку?


Скачати 48.94 Kb.
Назва У місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося на 6 днів менше, ніж пройш­ло від його початку?
Дата 03.11.2013
Розмір 48.94 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Фізика > Вопрос
4—5-ті класи

Перша частина завдань


1. У місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося на 6 днів менше, ніж пройш­ло від його початку? Сьогоднішній день не враховувати.

А. 12-те. Б. 13-те. В. 18-те. Г. 19-те.

2. Червона Шапочка несла бабусі 14 пиріжків: з м'ясом, грибами і капустою. Пиріжків з капустою — найбільше, їх удвічі більше, ніж пиріжків з м'ясом, а пиріжків з м'ясом менше, ніж пиріжків з грибами. Скільки пиріжків з грибами?

А. 2. Б. 3. В. 4. Г.5.

3. Ганна, Валя, Галя і Даша грали в шашки. Кож­на з них зіграла 2 партії. Скільки усього партій вони зіграли?

А. 8. Б. 6. В. 4. Г. 3.

4. Є набір із чотирьох гирок 1 г, 3 г, 9 г, 27 г і терези. На шальку з предметом, що зважується, можна класти гирки. Предмет якої маси з перерахованих нижче не можна урівноважити за допомогою цих гирок?

А. 17г. Б. 22г. В. 33г. Г. Можна урівноважити всі перераховані маси.

5. Оленка йде від будинку до школи 40 хв, а її брат Петрик — 20 хв. Оленка вийшла з будинку на 10 хв раніше від Петрика. Через скільки хвилин Петрик на­здожене Оленку?

А. Через 5 хв. Б. Через 10 хв. В. Через 15 хв. Г. Через 20 хв.

6. З протилежних берегів озера, ширина якого в цьому місці 700 м, одночасно попливли назустріч один одному два плавці: один зі швидкістю 60 м/хв, другий — 40 м/хв. Для страховки між плавцями з мо­менту їхнього запливу увесь час без зупинки ходив катер від першого плавця до другого і назад зі швид­кістю 24 км/год. Яку відстань пройшов катер з мо­менту запливу до моменту зустрічі плавців?

А. 1 км 400 м. Б. 2 km 800 м. В. 5 km 600 м. Г. Визначити не можна.

7. У січні — чотири понеділки і чотири п'ят­ниці. Який день тижня припадає на 1 січня?

А. Вівторок. Б. Середа. В. Четвер. Г. Субота.

8. Яку найменшу кількість відрізків потрібно про­вести в трикутнику, щоб розділити його на три три­кутники й один чотирикутник?

А. 2. Б.З. В. 4. Г.5.

9. З 13 однакових квадратиків зі стороною 1 см склали два квадрати. Периметр більшого квадрата більший від периметра меншого на ...

А. 5 см. Б. 10 см. В. 20 см. Г. 30 см.

10. Шнур довжиною 256 м складали навпіл і роз­різали в місці згину доти, поки не вийшли відрізки шнура завдовжки 2 м. Скільки всього разів повто­рили цю операцію?

А. 5. Б. 6. В. 7. Г.8.

11. Для одноденної поїздки придбали 70 путі­вок по 30 грн. і 40 грн. за путівку. Вартість усіх путівок по 30 грн. дорівнювала вартості всіх путі­вок по 40 грн. Яких путівок закупили більше і на скільки?

А. Дорожчих, на 5. Б. Дешевших, на 5.

В. Дорожчих, на 10. Г. Дешевших, на 10.

12. Якщо сума двох натуральних чисел менша від 15, то їх добуток не більший від ...

А. 48. Б.49. В. 45. Г. 42.

13. Чому дорівнює сума А +Б+В+Г+Д, якщо



А. 10. Б. 8. В. 14. Г. 12.

14. На електронному годиннику висвічується час: години та хвилини. Скільки часу за добу висвічується хоча б в одному місці цифра 2?

А. 12 год. Б. 8 год 30 хв. В.9год10хв. Г. 10 год 30хв.

15. Родина Іванових — мама, батько і троє дітей — витратила 20 грн. на атракціони. На якому з атрак­ціонів вони були, якщо в розвазі брала участь уся родина?

Атракціони

Ціни на квитки





Дорослий


Дитячий


Водяна феєрія


8 грн.


3 грн.


Катакомби


7 грн.


2 грн.


Шок на висоті


6 грн.


1 грн. 50 к.


А. Водяна феєрія. Б. Катакомби. В. Шок на висоті. Г. Визначити не можна.

16. Скількома способами 6 однакових книжок можна розподілити між двома переможцями матема­тичної олімпіади?

А. 7. Б. 15. В. 28. Г. 30.

17. Усі цілі числа від 1 до 1 000 000 виписані підряд. Яка цифра стоїть на 2003-му місці?

А. 2. Б. 1. В. О. Г. 9.

Друга частина завдань


  1. Пиріг залишилося поставити в духовку рівно на 9 хвилин. У господарки є тільки «малі» і «великі» піскові годинники, в яких пісок пересипається з верх­ньої колбочки в нижню — порожню — рівно за 4 хв і за 7 хв відповідно. Як вона виміряла необхідний час?

  2. Як трьом хлопцям, які мають двомісний мото­цикл, подолати відстань 60 км за 3 години? Швидкість мотоцикла дорівнює 50 км/год, швидкість пішохода — 5 км/год.

  3. 40 команд виборювали дитячу першість з фут­болу. Команди поділялися за жеребом на пари, які зустрічалися між собою. Команди, що програвали, вибували зі змагань, а з тих, що вигравали, знову ство­рювали пари. У випадку нічиєї призначався додатко­вий час до результату. Якщо на якомусь етапі зали­шалася непарна кількість команд, то одна з них за жеребом відразу допускалася в наступний тур. Скільки ігор доведеться провести, щоб визначити команду-переможницю?

  4. Як треба покласти 24 палички завдовжки 1 дм, щоб вони утворили прямокутник найбільшої площі? Чому дорівнює ця площа?

  5. 0,5 кг цибулі, 3 кг картоплі і 1 кг огірків кошту­ють 6 грн; 2 кг цибулі і 4 кг огірків коштують 12 грн. Скільки коштує 1 кг цибулі, 2 кг картоплі і 2 кг огірків разом?

  6. Квадрат розділено на 9 однакових клітинок. У двох з них поставлені коричнева і чорна точки. По­ставте у кожній з решти клітинок квадрата по одній із точок або коричневого, або чорного, або зеленого кольору, але так, щоб у кожному стовпці й у кожно­му рядку були точки різного кольору.



  1. Розшифруйте ребус:



  1. У порожніх клітинках поставте такі числа, щоб усі чотири горизонтальні і чотири вертикальні рівності були правильними.



  1. Розбийте фігуру, зображену на малюнку жир­ною лінією, на 4 рівні частини такої самої форми, що й дана.



  1. На столі лежать 15 олівців. Двоє гравців бе­руть по черзі 1, 2 чи 3 олівці. Програє той, хто зму­шений взяти останній олівець. Як повинен грати пер­ший гравець, щоб виграти?

  2. Петрик регулярно добирався по прямоліній­ному шосе з пункту А в пункт В, відстань між якими 15 км. Він або йшов пішки зі швидкістю 3 км/год, або його підвозив товариш на велосипеді (частину шляху чи весь шлях), тоді їхня швидкість дорівню­вала 12 км/год. Скільки часу він ішов пішки, якщо до­бирався до пункту призначення 3 год 30 хв; 2 год 30 хв; 1 год 30 хв; 1 год 15 хв?

  3. У мішку лежать чотири кулі з номерами 1, 2, 3, 4. Навмання виймають дві кулі й підраховують суму їх номерів. Якими можуть виявитися ці суми? По­рівняйте шанси їхньої появи. Виконайте 60 дослідів з вийманням двох куль і підрахуйте, скільки разів з'я­вилася кожна сума. Чи узгоджуються ці результати з висновками, отриманими до проведення дослідів?

  4. Розглянемо гру. Вам дозволяється написати будь-яку кількість чисел від 0 до 99. Після цього з мішка з бочонками лото виймають один. Якщо в якогось з написаних чисел перша (чи друга) цифра збігається з першою (відповідно другою) цифрою вийнятого числа, то той, хто написав це число, одер­жує 250 очок. Той, хто написав число, що збіглося з вийнятим, одержує 500 очок. Одноцифрові числа О, 1, 2, ... записуються як двоцифрові 00, 01, 02, ... .

1) Ви написали два числа. Яку найбільшу кількість очок ви могли виграти?

2) Яку найменшу кількість чисел потрібно напи­сати, щоб напевно щось виграти?

3) Яке число було вийнято з мішка, якщо набір 07, 29, 45, 68, 84, 71, 32, 16, 53 нічого не виграв?

Схожі:

В місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося...
Червона Шапочка несла бабусі 14 пиріжків: з м'ясом, грибами, капустою. Пиріжків з капустою – найбільша кількість. Причому, їх удвічі...
Множення і ділення
Знайди добуток чисел 2 і 5…; додай 8…;поділи на 2…; знайди наступне число…; поділи на 2…; збільш це число на 9…; поділи на 2…; зменш...
Керівництво кафедрою здійснює начальник (завідуючий) кафедрою, який...
Кафедра створюється рішенням Вченої ради вищого навчального закладу за умови, якщо до її складу входить не менше ніж п'ять науково-педагогічних...
Натуральні числа Яке число пропущено?
«Четвертий зайвий». У кожному ряді три числа мають спільну властивість, а одне число цієї властивості не має. Вкажіть, що це за властивість...
До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке у нас сьогодні свято?
Господиня: Так, дійсно. У нас сьогодні 19 грудня, а це значить День святого Миколая! Саме сьогодні ми відзначаємо свято Миколая –...
«Сміливо йдіть, дорослі наші діти, в шляхи життєві від шкільних порогів»
Сьогодні у нашій школі незвичайний день. Сьогодні – останнє шкільне свято для наших випускників, день їхнього прощання зі школою
УКРАЇНСЬКА ДРАМАТИЧНА ПОЕМА КІНЦЯ XIX ПОЧАТКУ XX СТ
Період кінця XIX — початку XX століть — переддень докорінних соціальних змін у суспільному житті. В цей час українська література,...
НОВІ ВИМОГИ ЧЕСЬКОГО КОНСУЛЬСТВА з 01. 11. 2006 ОБОВ” ЯЗКОВО необхідно...
Оригінал закордонного паспорту (строк дії паспорту не менше ніж 90 днів з дня повернення з плануємої подорожі) з наявністю вільних...
Тема: Види та організаційно-правові форми торговельних підприємств Мета
Природно, що виробниче підприємництво має бути прибутковим, відшкодовувати зроблені витрати. Вважають, що організація нового виробництва...
IX Київський відкритий турнір математичних боїв ім. Лесі Рубльової Перший тур Умови задач
Знайдіть найменше число x, яке задовольняє нерівність. Тут — ціла частина числа x, тобто найбільше ціле число, яке не перевищує x,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка