В місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося на 6 днів менше ніж пройшло від його початку?


Скачати 64.32 Kb.
Назва В місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося на 6 днів менше ніж пройшло від його початку?
Дата 03.11.2013
Розмір 64.32 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Математика > Вопрос

Перша частина завдань


  1. В місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося на 6 днів менше ніж пройшло від його початку? Сьогоднішній день не враховувати.

    А. 12-е

    Б. 13-е


    В. 18-е

    Г. 19-е

  2. Червона Шапочка несла бабусі 14 пиріжків: з м'ясом, грибами, капустою. Пиріжків з капустою – найбільша кількість. Причому, їх удвічі більше, ніж пиріжків з м'ясом. А пиріжків з м'ясом менше ніж пиріжків з грибами. Скільки пиріжків з грибами?

А. 2

Б. 3


В. 4

Г. 5

  1. Ганна, Валивши, Галя і Даша грали в шашки. Кожна з них зіграла 2 партії. Скільки всього партій зіграно?

    А. 8

    Б. 6


    В. 4

    Г. 3

  2. Є набір з чотирьох гирок 1 г, 3 г, 9 г, 27 г і чашкові терези. На чашку із зважуваним предметом можна класти гирки. Деталь якої маси з перерахованих нижче, не можна зрівноважити за допомогою цих гирок?

    А. 17 г

    Б. 22 г


    В. 33 г

    Г. можна зрівноважити всі перераховані маси

  3. Олена йде від будинку до школи 40 мін, а її брат Петя – 20 мін. Олена вийшла з будинку на 10 мін раніше Петі. Через скільки хвилин Петя наздожене Олену?

    А. через 5 мін

    Б. через 10 мін


    В. через 15 мін

    Г. через 20 мін

  4. З протилежних берегів озера вширшки в цьому місці 700 м одночасно спрямувалися назустріч один одному двох плавців. Один із швидкістю 60 м/мін, другий – 40 м/мін. Для страховки між плавцями з моменту їх запливу весь час без зупинки ходив катер від першого плавця до другого і назад із швидкістю 24 км/ч. Яку відстань пройшов катер з моменту запливу до моменту зустрічі плавців?

    А. 1 км 400 м

    Б. 2 км 800 м


    В. 5 км 600 м

    Г. визначити не можна

  5. В січні – 4 понеділки і 4 п'ятниці. Який день тижня доводиться на 1 січень?

    А. вівторок

    Б. середовище


    В. четвер

    Г. субота

  6. Яке якнайменше число відрізків треба провести в трикутнику, щоб трикутник розділився на три трикутники і один чотирикутник?

    А. 2

    Б. 3


    В. 4

    Г. 5

  7. З 13 однакових квадратиків із стороною 1 см склали два квадрати. Периметр більшого квадрата більше периметра меншого на .

А. 5 см

Б. 10 см


В. 20 см

Г. 30 см

  1. Шнур завдовжки 256 м складали пополам і розрізали в місці згину до тих пір, поки не вийшли відрізки шнура завдовжки 2 м. Скільки всього раз повторили цю операцію?

А. 5

Б. 6


В. 7

Г. 8

  1. Для одноденної прогулянки туристів закуплено 70 путівок по 30 і 40 грн за путівку. Вартість всіх путівок по 30 грн виявилася рівній вартості всіх путівок по 40 грн. Яких путівок закупили більше і на скільки?

    А. дорогих, на 5

    Б. дешевих, на 5


    В. дорогих, на 10

    Г. дешевих, на 10

  2. Якщо сума двох натуральних чисел менше 15, то їх твір не більше.

А. 48

Б. 49


В. 45

Г. 42




  1. Чому рівна сума А + б + В + Г + Д, якщо АБВГ

+АБДГ

ВГДАГ?

А. 10

Б. 8


В. 14

Г. 12

  1. На електронних годинниках висвічується час: годинник і хвилини. Скільки часу в доба висвічується хоча б в одному місці цифра 2?

А. 12 годин

Б. 8 годин 30 хвилин


В. 9 годин 10 хвилин

Г. 10 годин 30 хвилин

  1. Сім'я Іванових у складі мами, тата і трьох дітей витратили 20 грн на атракціон. На якому з атракціонів вони були, якщо врахувати, що в розвазі брала участь вся сім'я?

Ціни на

квитки

Водна феєрія

Дорослий 8 грн

Дитячий 3 грн

Катакомби

Дорослий 7 грн

Дитячий 2 грн

Шок на висоті

Дорослий 6 грн

Дитячий 1 грн 50 коп

А. Водная феєрія

Б. Катакомби


В. Шок на висоті

Г. визначити не можна

Скількома способами 6 однакових книг можна розподілити між двома переможцями математичної олімпіади?

А. 7

Б. 15


В. 28

Г. 30

  1. Всі цілі числа від 1 до 1 000 000 виписані підряд. Яка цифра стоїть на 2003 місці?

А. 2

Б. 1


В. 0

Г. 9

Друга частина завдань


  1. До повної готовності пирога залишилася остання операція – поставити його в духовку рівно на 9 хвилин. У кулінарки є тільки «малий і «великий» пісочний годинник», при перекиданні якого пісок пересипається з верхньої колби в нижню – спочатку порожню – рівно за 4 хвилини і за 7 хвилин відповідно. Як вона зміряла необхідний час?

  2. Як тремо человекам за допомогою двомісного мотоцикла подолати відстань 60  км за 3 години? Швидкість мотоцикла рівна 50 км/ч, швидкість пішохода – 5  км/ч.

  3. 40 команд розігрували першість дворових команд по футболу. Команди розбивалися по долі на пари, які зустрічалися між собою. Команди, що програли, вибували із змагань, а ті, що виграли знов розбивалися на пари. У разі нічиєї призначався додатковий час – до результату. Якщо на якомусь етапі залишалося непарне число команд, то одна з них по долі відразу допускалася в наступний тур. Скільки ігор доведеться провести, щоб визначити команду-переможницю?

  4. Як треба розташувати 24 палички завдовжки 1 дм, щоб вони утворили прямокутник найбільшої площі? Чому рівна ця площа?

  5. П


    к

    ч

    івкіло цибулі, 3 кг картоплі і 1 кг огірків коштують 6 грн. 2 кг лука і 4 кг огірків коштують 12 грн. Скількох коштує 1 кг цибулі, 2 кг картоплі і 2 кг огірків разом?

  6. Квадрат розділений на 9 кліток. В двох з них поставлені червона і чорна крапки. Розташуйте в кожній з решти кліток квадрата по одній з точок або червоного, або чорного, або зеленого кольору, але так, щоб в кожному стовпці і в кожному рядку були точки різного кольору.

  1. Розшифруйте ребус: ***

**

2005

+ ***

*****


  1. Впорожніх клітках на малюнку поставте такі числа, щоб все 4 горизонтальних і 4 вертикальної рівності були правильними.

  1. Розбийте фігуру, зображену на малюнку, на 4 рівні частини тієї ж форми, що і початкова.

  1. На столі 15 олівців. Двоє граючих беруть по черзі 1, 2 або 3 олівці. Програє той, хто буде вимушений узяти останній олівець. Який повинен грати перший гравець, щоб виграти?

  2. Петя регулярно добирався по прямолінійному шосе з пункту А в пункт Би, відстань між якими 15 км. Він або йде пішки із швидкістю 3 км/ч, або його підвозить товариш на велосипеді (частина шляху або всю дорогу), тоді їх швидкість рівна 12 км/ч. Скільки часу він йшов пішки, якщо добирався до пункту призначення 3 ч 30 мін; 2 ч 30 мін; 1 ч 30 мін; 1 ч 15 мін?

  3. В мішку чотири кулі з номерами 1, 2, 3, 4. Навмання виймають дві кулі і підраховують суму номерів вийнятих куль. Якою можуть виявитися ці суми? Порівняйте шанси їх появи. Виконайте 60 дослідів з витяганням двох куль і підрахуйте, скільки разів з'явилася кожна сума. Чи узгоджуються ці результати з висновками, отриманими до проведення дослідів?

  4. Розглянемо гру. Вам дозволяється написати будь-яку кількість чисел від 0 до 99. Після цього з мішка з бочонками лото виймають один бочонок. Якщо у якогось з написаних Вами чисел перша (або друга) цифра співпадає з першою (відповідно другій) цифрою вийнятого числа, то Ваше число одержує 250 очок. Число, що співпало з вийнятим, одержує 500 очок. Однозначні числа 0,  1,  2  . записуються як двозначні 00, 01, 02 . .

1) Ви написали два числа. Яке найбільше число Ви могли набрати?

2) Яку якнайменшу кількість чисел потрібно написати, щоб напевно що-небудь набрати?

3) Яке число було вийнято з мішка, якщо набір 07, 29, 45, 68, 84, 71, 32, 16, 53 нічого не отримав?

Схожі:

У місяці 31 день. Яке сьогодні число, якщо до кінця місяця залишилося...
Червона Шапочка несла бабусі 14 пиріжків: з м'ясом, грибами і капустою. Пиріжків з капустою — найбільше, їх удвічі більше, ніж пиріжків...
Множення і ділення
Знайди добуток чисел 2 і 5…; додай 8…;поділи на 2…; знайди наступне число…; поділи на 2…; збільш це число на 9…; поділи на 2…; зменш...
Керівництво кафедрою здійснює начальник (завідуючий) кафедрою, який...
Кафедра створюється рішенням Вченої ради вищого навчального закладу за умови, якщо до її складу входить не менше ніж п'ять науково-педагогічних...
Натуральні числа Яке число пропущено?
«Четвертий зайвий». У кожному ряді три числа мають спільну властивість, а одне число цієї властивості не має. Вкажіть, що це за властивість...
До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке у нас сьогодні свято?
Господиня: Так, дійсно. У нас сьогодні 19 грудня, а це значить День святого Миколая! Саме сьогодні ми відзначаємо свято Миколая –...
«Сміливо йдіть, дорослі наші діти, в шляхи життєві від шкільних порогів»
Сьогодні у нашій школі незвичайний день. Сьогодні – останнє шкільне свято для наших випускників, день їхнього прощання зі школою
Історія виникнення креслення
Для того щоб зрозуміти, який шлях пройшло сучасне креслення з моменту його виникнення до наших днів, коротко розглянемо основні етапи...
УКРАЇНСЬКА ДРАМАТИЧНА ПОЕМА КІНЦЯ XIX ПОЧАТКУ XX СТ
Період кінця XIX — початку XX століть — переддень докорінних соціальних змін у суспільному житті. В цей час українська література,...
НОВІ ВИМОГИ ЧЕСЬКОГО КОНСУЛЬСТВА з 01. 11. 2006 ОБОВ” ЯЗКОВО необхідно...
Оригінал закордонного паспорту (строк дії паспорту не менше ніж 90 днів з дня повернення з плануємої подорожі) з наявністю вільних...
Тема: Види та організаційно-правові форми торговельних підприємств Мета
Природно, що виробниче підприємництво має бути прибутковим, відшкодовувати зроблені витрати. Вважають, що організація нового виробництва...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка