До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке у нас сьогодні свято?


Скачати 35.46 Kb.
Назва До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке у нас сьогодні свято?
Дата 09.02.2014
Розмір 35.46 Kb.
Тип Вопрос
Сценарій до свята: «Наш гість святий Миколай»

Ведуча – господиня: Добрий день, мої любі друзі! Я бачу, що тут вже всі зібралися, тож можемо починати нашу святкову програму. До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке у нас сьогодні свято?

Діти: Свято святого Миколая.

Господиня:Так, дійсно. У нас сьогодні 19 грудня, а це значить - День святого Миколая! Саме сьогодні ми відзначаємо свято Миколая – Угодника чудотворця.

(чути дзвоники, шум)

Господиня: Ой! Що це? Що сталося?

(в залі з’являється сорока)

Сорока: Дзелень, дзелень, дзелень, дзелень!

Всім добрий день, всім добрий день!

Лечу сьогодні я із лісу,

Новин несу цілу валізу.

Прокинулася в лісі вже зима,

Проходу вже ніде нема.

Заснули скрізь сади веселі,

Заснули в парках каруселі,

Заснули поле, річка й гай,

Не спить лише школярський край.

Господиня: Ти чого голосиш, білобока? Справді Зима вже прокинулася й одягнула все навкруги в зимовий одяг. Вона навіть зателефонувала святому Миколаю, допомогла йому зібрати подарунки для чемних діточок, підморозила чортикові хвоста, заморозила його різочки. І навіть зірочок попросила, щоб вказали Миколаю шлях до діток, які так його чекають.

Сорока: Ну добре, добре, переконала ти мене. Залишаюсь я тут, побачу чи насправді прийде до вас сьогодні святий Миколай.

Господиня:Залишайся. Ось тобі кожушина щоб ти не замерзла, сідай і дивись.

(звучить мелодія, заходить зірочка)

Зірочка: Всім привіт, мої гарненькі,

Я є зірочка ясненька,

Я на свято Миколая

Йому завжди помагаю!

Я сідаю на хатки,

Зазираю у шибки.

Є у мене і сестриця

Моя вірна помічниця.

(під мелодію виходить Зіронька)

2 Зірочка: Їде, їде Миколай

В український славний край.

Він несе нам мир і волю,

Незалежність кращу долю.

(у святковий зал вбігає Зайчик)

Зайчик: Добрий день усім! Які ви всі гарні! А чому це ви всі так понаряджали-ся?

Господиня: Ти що, Зайчику, не знаєш, чи забув? У нас же свято!

Зайчик: І не забув, і не знаю!

Господиня: Ой-ой-ой, Зайчику! А ось діти наші знають. Хочеш послухати, яке сьогодні свято? Сідай біля Сороки та слухай. Діти розкажуть нашому Зайчику, яке сьогодні свято.

(виходить групка учнів)

1-й учень: Ну гаразд, Зайчику, слухай. Ось тобі книжечка у ній написано про малого Миколая. А ще послухай. Було це дуже і дуже давно, у 280 році.

Зайчик: Коли, коли? В якому році?

1-й учень: У 280 році.

Зайчик: А це більше ніж у мене пальчиків на лапках?

1-й учень: Більше.

Зайчик: Зрозумів.

1-й учень: Тоді не перебивай мене і слухай. Жив у місті Мирах, у Малій Азії хлопець Миколай. Він був сиротою бо батьки його повмирали, але вони залишили синові велике майно.

2-й учень: У серці Миколая була велика доброта, і він вирішив роздати своє добро бідним. Кожної ночі накладав Миколай повен мішок їжі – м’яса, хліба, медяних паляниць, а також одягу і грошей. Непомітно від служби виходив із дому, розносив по селу та розкладав біля порогів гостинці для бідних. А вранці придивлявся із даху свого дому. Як раділи бідні діти.

3-й учень: Старший слуга Миколая почав турбуватися. Коли побачив, що в коморах щораз стає менше припасів. «Напевно, хтось їх краде »- подумав він. «Треба зловити злодія!» І він почав щоночі слідкувати. Одного разу Йому вдалося зловити «злодія». Яким було його здивування, коли він упізнав свого господаря.

4-й учень: Коли помер Миколай і його душа стала перед господнім престолом, Господь спитав: «Чого бажаєш, мій Миколаю, в нагороду за добре життя на землі?» - Нічого не бажаю. Тільки дозволь мені Боже, сходити час від часу з неба на Землю і відвідувати дітей.

5-й учень: Усміхнувся Господь і сказав: - Знав я яким буде твоє прохання. Тож дозволяю тобі щороку в день твоїх іменин сходити на Землю. Відтоді кожного року, в день своїх іменин -19 грудня святий Миколай ходить по Землі і розносить добрим дітям подарунки.

Господиня: А ще напередодні свята існує звичай писати листи до Миколая. Давайте послухаємо що ж прохали наші діти у Миколая. (Зачитується 2-3 листа)Ну що, Зайчику, сподобалися тобі розповіді про Миколая? А вам, Діти?

(дзвонять дзвоники, виходить Миколай у супроводі двох янголів)

Святий Миколай: Нарешті я дістався до вашої школи. Думав не потраплю на свято, але все гаразд. Минув багато перешкод я на шляху і приніс вам багато подарунків. Я сподіваюсь, що всі діти, які тут зараз знаходяться - слухняні й добре навчаються. Ану , хто в цім році зробив найкраще діло, хай стане переді мною сміло. Хто був скромний, працьовитий? Хто завжди допомагав стареньким та малечі? Я дам кожній гарній дитині мій маленький подару-ночок. (Роздаються поділки, які зробили школярі середньої та старшої ланки)

Господиня: Всі сьогодні отримали подарунки від Миколая, а чи підготували ви подарунки йому?

Виступи учнів 1, 2, 3, 4 класів

Господиня: Ось і підійшло до кінця наше свято. Нам треба прощатися зі святим Миколаєм. Але ми обов’язково його будемо чекати у наступному році. До побачення святий Миколай! До нової зустрічі наші маленькі школярики!

(звучить мелодія)

Схожі:

Діти збираються до зали під мелодію пісень про Миколая
Ведуча. Діти, а яке свято ми сьогодні святкуємо? Так, день Святого Миколая. Всі люди від малого до великого люблять це свято. А що...
За допомогою віршів розкрити красу природи та красу осінніх місяців
Ведуча: Доброго дня,діти,батьки,гості!Сьогодні у нас свято. А яке свято,зараз ми
Ви зібралися на свято?
Здрастуйте, дорогі діти, шановні вчителі та батьки! Сьогодні свято не просте у нас воно буває тільки раз. Ми сьогодні посвячуємо...
Вчитель вищої категорії, вчитель-методист Дiйовi особи
Вчитель: Так, діти, у нас сьогодні свято. Свято “Прощання с Букварем”. Давайте запросимо до нас Буквар
Гімназія «Ерудит», м. Київ
В. Сьогодні в нас традиційне щорічне Свято знань. Свято вічне, юне, світле, радісне й … ( пауза ) особливе
Діти. Прийди, прийди, весно! Прийди, прийди, красно! Принеси нам...
Вчитель. Діти! Сьогодні в нас велике свято! Це свято наших мам і бабусь. Вони прийшли до нас у гості. Давайте їх привітаємо!
29 травня 2011 р
Дорогі друзі! Шановні вчителі, батьки, гості! Сьогодні ми зібралися на незвичайне свято, якого немає в жодному календарі. У ньому...
І. Звучать фанфари
Сьогодні у нас чудове і в одночас трішечки сумне свято – День закриття табірної зміни
Сьогодні у нас свято. Це свято незвичайне. Ми з вами здійснимо подорож...
Обладнання: вислови про красу природи, виставка малюнків із теми «Природа — твій дім, бережи його!», декорації до інсценівок
Урок по темі «Тварини. Охорона тварин»
Вч.: Сьогодні у нас незвичайний урок, тому що ми поєднаємо урок природознавства з уроком англійської мови. А щоб урок минув приємно,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка