Робота з поштовим клієнтом. Етикет електронного листування Практична робота №10


Скачати 40.15 Kb.
Назва Робота з поштовим клієнтом. Етикет електронного листування Практична робота №10
Дата 30.03.2013
Розмір 40.15 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
Тема:

Робота з поштовим клієнтом. Етикет електронного листування

Практична робота №10. Електронне листування за допомогою поштового клієнта.

Обладнання: ПК, інструкційні картки.

Теоретичні відомості

Система електронного зв’язку Microsoft Outlook Express є складовою частиною операційної системи Microsoft Windows і надає можливість широкого спілкування між усіма комп’ютерами, підключеними до мережі Інтернет. Остання є глобальною мережею комп’ютерів, поєднаних між собою через сервери, в якій використовуються загально прийняті стандарти, що дозволяє спілкуватися один з одним за допомогою стандартних програмних засобів та правил. Мережа Інтернет подібна до міжнародної телефонної мережі – ніхто не володіє та не керує нею повністю, але вона організована таким чином, що дозволяє працювати з нею, як з однією великою цілою системою.

Система Microsoft Outlook Express надає вам повну підтримку у спілкуванні з колегами, знайомими та родичами за допомогою електронної пошти, або при обміні ідеями та інформацією у групах новин.

Налаштування параметрів Outlook Express

  • Тип серверу постачальника послуг. Найбільш розповсюджені з них, що підтримуються, зокрема, системою Microsoft Outlook Express, — POP3 (Post Office Protocol) та IMAP (Internet Message Access Protocol). Далі розглядається лише тип серверу POP3. У порівнянні з ним сервер IMAP надає деякі нові можливості, про які ви можете узнати у довідці системи.

  • Щоб додати обліковий запис пошти необхідно задати свої облікове ім’я та пароль, а також імена серверів вхідної та вихідної пошти.

  • Для читання новин необхідно задати ім’я серверу новин, до якого ви хочете підключитися, та, у разі потреби, ваші облікове ім’я та пароль.

Після підключення до серверу ви одержите на ньому обліковий запис і вашу електронну адресу.

Запуск системи у Windows можна здійснити принаймні трьома способами:

  • Натиснути кнопку  — «Запустить Outlook Express» на панелі задач.

  • Натиснути ярлик  , що звичайно розташований на робочому столі.

  • Натиснути кнопку «Пуск» на панелі задач та вибрати послідовно пункти  «Программы», «Outlook Express».

Після виконання однієї з вказаних дій на екрані з’явиться таке основне діалогове вікно (панель) системи Outlook Express:

Як і у всіх застосуваннях, що працюють у середовищі Windows, головне вікно системи Outlook Express має стандартний набір елементів. Вкажемо їх, перераховуючи зліва направо та зверху вниз. У верхньому рядку вікна знаходяться: піктограма системного меню, за нею — заголовок вікна і, нарешті, — кнопки мінімізації, максимізації та закриття вікна. Далі ідуть меню вікна та панель інструментів. Під ними розташовані: вікно папок системи Outlook Express, вікно перегляду назв повідомлень у цих папках та вікно перегляду вмісту зазначених повідомлень. Деякі з вказаних вікон (областей) обрамляються горизонтальними та вертикальними лінійками прокрутки. Знизу вікна розташовані рядок стану та зона зміни розмірів вікна.

Читання повідомлень


Після того як Outlook Express отримає ваші повідомлення або ви натиснете на панелі інструментів кнопку  — «Доставить почту», ви зможете читати повідомлення або в окремому вікні, або в області перегляду.

1. Клацніть на панелі Outlook або у списку папок значок «Входящие».

2. Щоб прочитати повідомлення в окремому вікні, двічі клацніть його у списку повідомлень. Щоб прочитати повідомлення в області перегляду, просто клацніть його у списку повідомлень.

Відправлення простого повідомлення електронної пошти


1. Натисніть на панелі інструментів кнопку  – «Создать сообщение». З’явиться вікно повідомлення:

2. Введіть у полях «Кому:», «Копия:» або «Скрытая:» через кому або крапку з комою (;) імена електронної пошти одержувачів.

3. Щоб вставити імена електронної пошти з адресної книги, клацніть у вікні повідомлення значок «Кому:» та виберіть потрібні імена.

4. Введіть заголовок повідомлення у полі «Тема:».

5. Введіть текст повідомлення, а потім натисніть на панелі інструментів кнопку «Отправить».

Якщо повідомлення утворюється в автономному режимі, виберіть у меню «Файл» команду «Отправить позднее» і повідомлення буде збережене у папці «Исходящие».

Практична робота

  1. Ознайомтесь з виглядом робочого вікна Outlook Express.

  2. Задайте параметри настроювання, які визначають умови роботи з електронною поштою: Сервис/Параметры (Общие, Отправка Сообщений, Чтение, Правописание, Безопасность, Обслуживание (Дополнительно)).

  3. Створіть декілька листів, опрацюйте різні операції – помітка як прочитаних та непрочитаних, копіювання та переміщення в інші папки MS Outlook Express (меню Правка), збереження в інших папках як самих листів та видалення (меню Правка/Удалить, при цьому вони переміщуються в папку Удаленные, щоб зовсім видалити листи, треба видалити їх з цієї папки).

  4. Створіть лист з використанням бланків, малюнків, припишіть важливість (Сообщение/Важность).

  5. Підготуйте відповідь на отриманий лист, використовуючи в заголовку свого листа адресу отримувача (Сообщение/Ответить автору, або Ответить всем, якщо треба відповісти всім адресатам, яким надіслано копії) та в тексті свого листа зробити посилання на той лист, на який ви відповідаєте (Outlook Express Сервис.Параметры/Отправка сообщений прапорець Включать в ответ текст исходного сообщения).

Контрольні запитання

1.Для чого призначений Outlook Express?

2. Які параметри необхідно настроїти для відправки та прийому повідомлень за допомогою Outlook Express?

3.Як прочитати повідомлення?

4. Як відправити повідомлення?

Схожі:

Урок 4-5 Тема: Практична робота №2 «Робота з таблицями і зображеннями...
Тема: Практична робота №2 «Робота з таблицями і зображеннями в текстовому документі» Практична робота №3 «Використання стилів та...
ТЕМА. Практична робота №20. Розробка проекту Мета
Базові поняття й терміни: спільна робота, онлайновий документ, колективний проект
Тема уроку
Практична робота №8. Розміщення посівів сільськогосподарських культур ( робота на контурній карті). Аналіз статистичних даних виробництва...
Що потрібно для організму?
Роль харчування у житті людини. Білки, жири, вуглеводи. Вітаміни. Мінеральні речовини та мікроелементи. Вода. Практична робота: робота...
Тема: Типи файлів та програм. Практична робота №3. Робота з об’єктами файлової системи Мета
Розвивати практичні навички роботи з ПК, увагу, зосередженість, логічне мислення, пам’ять
Практична робота. Розробка моделі «Сутність-зв'язок». Р обота з об'єктами...
Практична робота. Розробка моделі «Сутність-зв'язок». Робота з об'єктами БД у середовищі СКБД
Практична робота. Розробка моделі «Сутність-зв'язок». Р обота з об'єктами...
Практична робота. Розробка моделі «Сутність-зв'язок». Робота з об'єктами БД у середовищі СКБД
УРОК 47 Тема: Практична робота на побудову та вимірювання кутів (Самостійна робота №12.)
ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ І ВЕЛИЧИНИ ТЕМА ТОЧКА. ПРЯМА. ВІДРІЗОК. ПРОМІНЬ. ЛАМАНА. КУТ
Уроку правознавства на тему: Розробила викладач суспільних предметів
Методи роботи на уроці: словесні, наочні, робота у парах за технологією «навчаючи вчуся», практична робота з документами та розв’язування...
Тема. Комплексна робота “Операційна система Windows”
Створити в кореневому каталозі диску А: текстовий файл SOFT. Текст, який входить до нього, повинен бути таким: “Комплексна практична...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка