Питання з комерційного товарознавства продовольчих і непродовольчих товарів.
Охарактеризуйте значення підвищення якості продукції,чинники,що впливають на якість, методи перевірки якості, види контролю якості і сортність товарів, системи встановлення сорту.
Розкрийте формування споживчих властивостей і асортименту виноградних вин. Класифікація виноградних вин. Характеристика столових і кріплених вин.
Дайте характеристику рибним консервам, їх споживна цінність, класифікація асортименту. Показники якості рибних консервів, дефекти. Пакування, маркування, зберігання рибних консервів.
Розкрийте споживну цінність м’яса тварин. Класифікація м’яса тварин за різними ознаками. Маркування,зберігання м’яса.
Охарактеризуйте суть процесу соління та коптіння риби, способи коптіння. Асортимент копчених рибних товарів.
Розкрийте хімічний склад і споживну цінність м’яса риби. Охарактеризуйте способи соління риби. Асортимент соленої риби, вимоги до якості , пакування, маркування, зберігання.
Дайте характеристику твердим сичужним ……. Швейцарського і Голландського. Споживна цінність сирів, асортимент, вимоги до якості, Пакування, маркування, зберігання.
Розкрийте споживну цінність вершкового масла. Схема виготовлення масла, види, асортимент, вимоги до якості. Пакування, маркування, зберігання.
Розкрийте споживну цінність, хімічний склад молока і кисломолочних продуктів. Асортимент молока і кисломолочних продуктів. Вимоги до якості, пакування, маркування, зберігання.
Розкрийте види матеріалів швейного виробництва, схему пошиття виробів і класифікація їх за основними ознаками на класи, групи, підгрупи.
Розкрийте споживну цінність круп, борошна, макаронних виробів . Асортимент круп,борошна, макаронних виробів,вимоги до якості, пакування, маркування ,зберігання.
Проаналізуйте асортимент швейних виробів,охарактеризуйте основні види ат різновидності кожної групи. Вкажіть вимоги до якості, правила маркування, пакування, і зберігання їх.
Розкрийте споживні властивості кондитерських виробів. Асортимент, види, вимоги до якості фруктово-ягідних і карамельних виробів. Пакування, маркування, зберігання фруктово-ягідних і карамельних виробів.
Охарактеризуйте сировину, схему виробництва, групування і асортимент меблів. Вкажіть вимоги до якості , маркування, пакування і зберігання їх.
Охарактеризуйте асортимент радіоелектронної апаратури, групування, основні параметри і марки радіоприладів, телевізорів і магнітофонів,особливості і конструкції.
Розкрийте значення радіо. Напрями розвитку виробництва радіоелектронної апаратури. Класифікація побутової радіо апаратури, вкажіть особливості нових телевізорів.
Проаналізуйте асортимент фотоапаратів, їх групування,параметри, конструктивні особливості.
Охарактеризуйте загальні відомості електроосвітлювальних і електронагрівальних приладів, їх види, конструктивні особливості, призначення.
Розкрийте загальні відомості про будівельні матеріали,їх класифікацію. Охарактеризуйте асортимент будівельних матеріалів, вкажіть нові види буд.матеріалів.
Охарактеризуйте види електропобутових машин, вкажіть їх конструктивні особливості марки, основні параметри і призначення.
Проаналізуйте причини зростання і широкого використання електротоварів. Охарактеризуйте провідники, електроустановлювані прилади, їх види, відмінні особливості призначення.
Розкрийте значення лакофарб них товарів, їх класифікацію, охарактеризуйте види, властивості і призначення цих товарів.
Назвіть види альтернативного палива, значення, його використання. Охарактеризуйте види рідкого палива і мастильних матеріалів, їх види , споживні властивості і призначення.
Дайте порівнювальну характеристику асортименту столового приладдя : металевого посуду, ножів, і ножиць. Назвіть види приладів для полегшення кухонних робіт.
Проаналізуйте асортимент взуття, його види, фасони, прикрашення, призначення. Вкажіть вимоги до якості, дефекти, прийоми огляду взуття, його маркування, і пакування.
Охарактеризуйте види, властивості і призначення чорних і кольорових металів та їх сплавів: корозію, металів і захист від неї.
Охарактеризуйте класифікацію і кодування товарів, асортимент товарів, його види, властивості. Вкажіть відмінність номенклатури товарів.
Розкрийте суть , мету ,завдання стандартизації; будову, зміст і призначення нормативно- технічних документів ,їх види і категорії.
Розкрийте загальні відомості про сертифікацію і сертифікацію, поняття метрології і функції метрологічних служб. Вкажіть їх значення.
Розкрийте хімічний склад чаю. Схема виготовлення чорного і зеленого байхового чаю. Асортимент, торгові сорти чаю. Пакування, маркування, зберігання чаю.
|