|
Скачати 0.62 Mb.
|
Державний навчальний заклад «ЧЕРКАСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ» Збірник тестових завдань і кросвордів з предмету «Товарознавство продовольчих товарів» Порохня Надія Миколаївна «спеціаліст вищої категорії» «старший викладач» Черкаси 2012 АНОТАЦІЯ. В роботі пропонуються тести з вибірковою та альтернативною відповіддю, а також кросворди з предмету «Товарознавство продовольчих товарів». Використання тестів, кросвордів порівняно з іншими формами опитування дозволяє більш об»єктивно оцінити знання, провести фронтальний, а не вибірковий контроль, зекономити час на уроці, швидко перевірити роботи, виявити прогалини в знаннях. Тестові завдання, кросворди можуть бути використані викладачами для поточного і проміжного контролю, при проведенні тематичного оцінювання навчальних досягнень учнів, заліків з предметів «Товарознавство продовольчих товарів», «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», а також майстрами виробничого навчання при підготовці кухарів, кондитерів, офіцантів, барменів, продавців продовольчих товарів, контролерів-касирів. ТЕСТИ З ОЦІНКИ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ ПО ТЕМАХ «ОВОЧІ», «ПЛОДИ», «ПЕРЕРОБЛЕНІ ОВОЧІ І ПЛОДИ». ВАРІАНТ №1 Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді.
А)пряних овочів; Б)десертних овочів; В)коренеплодів.
А)коренева, черешкова і листкова; Б)гостра, напівгостра, солодка; В)коротка і довга.
А)білоголової капусти; Б)моркви; В)столових буряків.
А)краще ніж гострі; Б)гірше ніж гострі сорти; В)так, як і гострі сорти.
Б)найменше білків і вітаміну С.
А)стеблеплодний вид капусти; Б)різновид селери; В)сушені абрикоси в цілому вигляді без кісточки.
А) 90-95%; Б)75-80%; В)55-60%.
А)столові, заводські, кормові, універсальні; Б)каротелі, напівдовгі, довгі.
А)м»ясисте квітколоже і основу м»ясистих лусок; Б)суцвіття, які не розпустилися; В)дрібні плоди тарілковидної форми. ВАРІАНТ №2. Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді.
А)винограду; Б)плодів; В)овочів.
А) в цілому вигляді разом з кісточками; Б)в цілому вигляді без кісточки; В) половинки.
А)сливи круглої або злегка овальної форми, м”якоть соковита, погано відстає від кісточки; Б)сливи темносині, овальні, з щільною м”якоттю, яка легко відділяється від кісточки; В)різновид аличі.
А)бігаро і гіні; Б)морелі і аморелі; В)справжні і несправжні.
А)садова ліщина; Б)різновид айви; В)сушені абрикоси.
А)гіркий і солодкий; Б)червоний і білий; В)столовий і винний.. 7. Ніжинський, Паркер, Джерельце – це господарсько-ботанічні сорти: А)томатів; Б)огірків; В)гарбузів.
А)помологічні сорти черешень; Б)помологічні сорти вишень; В)помологічні сорти абрикос.
А)ревінь, спаржу, артишоки; В)базилік, майоран, розмарин, мелісу. Б)салат, шпинат і щавель. 10. В кулінарії ціниться морква: А)з яскраво забарвленою м”якоттю і невеликою серцевиною; Б)з яскраво забарвленою м”якоттю і великою серцевиною. В)більших розмірів. ВАРІАНТ №3. Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді.
А)столові, технічні, універсальні, кормові, для переробки на продукти харчування; Б)ранні, середні, пізні.
А)з яскраво забарвленою м’якоттю і невеликою серцевиною; Б)з яскраво забарвленою м”якоттю і великою серцевиною; В)більших розмірів.
А)коренева, черешкова і листкова; Б)коротка, напівдовга, довга. В)гостра, напівгостра, солодка.
А)стеблеплодний вид капусти; Б)коротка морква: В)сушені половинки абрикос.
А)господарсько-ботанічні сорти огірків; Б)господарсько-ботанічні сорти білоголової капусти.
А)мають здатність в процесі зберігання дозрівати; Б) не мають здатності дозрівати в процесі зберігання.
А)маленьких капустинок розміром з грецький горіх; Б)являє собою головку-суцвіття білого або кремового кольору.
А)молоді пагони довжиною 18-20см; Б)м”ясисте квітколоже і основу м”ясистих лусок.
А)1-ий і 2-ий товарні сорти; Б)чотири товарні сорти – вищий, 1-ий, 2-ий, 3-ій..
А)справжні, несправжні і складні; Б)крупні і дрібні; В)морелі і аморелі.. ВАРІАНТ №4. Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді.
А)12, 15, 20%; Б)30, 35, 40, 45%. В)4.5%.
А)пастеризовані кислі і пастеризовані слабокислі; Б)натуральні і закусочні.
А)сушені абрикоси в цілому вигляді без кісточок; Б)сушені половинки абрикос; В)сушені абрикоси в цілому вигляді разом з кісточкою.
А)цілих, нарізаних або протертих овочів, залитих розчином солі, інколи додають цукор; Б)нарізаних і протертих овочів, до яких додають олію, томатний соус, пряну зелень, часник, прянощі.
А)черешні з щільною, твердою м”якоттю; Б)сливи темносинього кольору, з щільною м”якоттю.
А)помологічні сорти черешень; Б)помологічні сорти вишень.
А) господарсько-ботанічні сорти огірків; Б)господарсько-ботанічні сорти кабачків.
А) субтропічних плодів; Б)тропічних плодів; В)десертних овочів. ВАРІАНТ №1 (дайте відповідь „так” чи „ні”)
ВАРІАНТ №2 (дайте відповідь „так” чи „ні”).
ТЕСТИ З ОЦІНКИ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ по темі «Риба, рибні товари» Варіант №1. Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді. 1. На скільки товарних сортів поділяється морожена риба? а) не поділяється на товарні сорти; б)вищий, перший, другий; в) перший, другий;. г) вищий, перший. 2. Найкращі баликові вироби отримують з: а) лососевих; б)осетрових, білорибиці і нельми; в)коропових; г) тріскових. 3. Яка солона риба в залежності від якості поділяється на вищий, 1-ий, 2-ий товарні сорти? а) лососеві, оселедцеві, сигові, скумбрія, ставрида; б) білорибиця, нельма; в) пряного і маринованого соління. 4. Яка риба має ніжну, соковиту, злегка ламку консистенцію? а) сушена; б) в’ялена; в) гарячого коптіння; г) холодного коптіння. 5. Який вид осетрової ікри має густу однорідну консистенцію? а) зерниста ікра; б) паюсна ікра; в )ястикова ікра; г) пастеризована баночна. 6. До якого виду консервів відноситься консерва „Лосось у власному соку” ? а) закусочні; б) натуральні; в) дієтичні; г)консерви в соусах 7. Риби родини осетрових мають: а) веретеноподібне тіло, луски немає, є п”ять рядів кісткових пластинок (жучків), хребет хрящовий, м”ясо біле, жирне, гарно дозріває при солінні, ікра чорна; б) сріблясту луску, чітко виражену бокову лінію, жировий плавець, м”ясо ніжне , без кісток, від рожевого до червоного кольору, ікра червона; в) тіло високе, стиснуте з боків, крупну луску, чітко виражену бокову лінію, один спинний плавець посередині спини, м”ясо солодкувате, смачне але багато міжм”язевих кісток. г) три спинних плавники, два анальних, м”ясо не жирне, без кісток, жир зосереджений в печінці. 8. Який вид риби має температуру в товщі м’язів від -1○ С до +5○ С ? а) морожена риба; б) охолоджена риба; в) жива риба; г) підморожена. 9. У риб якої родини ікра чорного кольору? а) лососевих; б) осетрових; в) частикових; г) коропових. 10. До родини лососевих відносяться: а) білуга, севрюга, стерлядь, калуга; б) сьомга, кета, горбуша, нерка, чавича, форель, білорибиця, нельма; в) лящ, тарань, вобла, карась, лин, короп звичайний і дзеркальний; г) пікша, навага, сайда, минтай, сріблястий хек. Варіант №2. Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді. 1. До якого виду за вмістом солі відноситься солона риба з вмістом солі 10-14%? а) слабосолоної; б) середньосолоної; в) міцносолоної. 2. Якого виду копчена риба має найбільший термін зберігання? а) гарячого коптіння; б) напівгарячого коптіння; в) холодного коптіння; г) мокрого коптіння. 3. На скільки товарних сортів поділяється риба пряного засолу і маринована? а) на перший і другий; б) вищий, перший, другий; б) не поділяється. 4. Які рибні продукти, герметично укупорені, але не піддаються стерилізації? а) консерви; б) презерви. 5. Більше мікроелементів знаходиться в м”ясі: а) річкових риб; б) ставкових риб; в) морських та океанічних риб. 6. На скільки товарних сортів поділяється морожена риба? а) не поділяється на; б)вищий, перший, другий; в) перший, другий. 7. Вміст жиру в м”ясі риби? а) 14,5-22%; б)0,5-33%; в)0,2-2%. 8. До родини осетрових відносяться: а) білуга, севрюга, стерлядь, калуга; б) сьомга, кета, горбуша, нерка, чавича, форель, білорибиця, нельма; в) лящ, тарань, вобла, карась, лин, короп звичайний і дзеркальний; г) пікша, навага, сайда, минтай, сріблястий хек. 9. Зерниста ікра осетрових риб вищого сорту має такі ознаки: а) ікринки однакові за розміром і кольором, від одного виду риби, колір від світло до темно-сірого, консистенція сухорозсипчаста, смак малосолоний без сторонніх присмаків і запахів; б) ікринки неоднакові за розміром і кольором, більш темні, консистенція густувата, незначний присмак „травки”; в) ікринки різного кольору, розміру, від риби кількох видів, консистенція густа або волога, присмак мулу, „травки” і гостроти. 10. До якого виду консервів відноситься консерва „Юшка рибацька” ? а) закусочниі; б) натуральниі; в) дієтичниі. г)консерви в соусах |
Правила прийому до вищого навчального закладу у 2011 році «Рівненське... Провадження освітньої діяльності у Державному вищому навчальному закладі «Рівненське вище професійне училище Департаменту ДСО при... |
Тема: Вступ. Загальні поняття товарознавства продовольчих товарів ... |
ВОГОНЬ: ДРУГ чи ВОРОГ? ДПТНЗ «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» |
Виробнича структура ВАТ «Костопільський завод продовольчих товарів» Відкрите акціонерне товариство «Костопільський завод продовольчих товарів» засновано на добровільних засадах громадянами України... |
Навчально-методичний посібник Товарознавство продовольчих товарів Організація торгово-технологічного процесу в гастрономічному відділі при продажі варених ковбасних виробів |
«Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного... Наслідком травневих 1917р переговорів української делегації з Тимчасовим Урядом було проголошення |
Висновок проведених профорієнтаційних тестів За час педагогічної практики у ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» проводилось профорієнтаційне тестування,... |
Вище професійне училище №21 Питання до іспиту ... |
ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВІННИЦЬКЕ МІЖРЕГІОНАЛЬНЕ... Про підведення підсумків навчальної практики студентів, які здобувають ступінь «спеціаліст» ІМФІТО ВДПУ |
«Форми і методи роботи предметних гуртків» Коваль Світлана Юріївна – спеціаліст вищої категорії, викладач дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів» Вищого комерційного... |