ЗАТВЕРДЖУЮ


Скачати 180.11 Kb.
Назва ЗАТВЕРДЖУЮ
Дата 22.02.2016
Розмір 180.11 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи
Мiнiстерство освіти і науки України

Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського

“Харківський авіаційний інститут”
кафедра № 604 “Фінанси і аудит”

ЗАТВЕРДЖУЮ


Проректор з науково-

педагогічної роботи

______________ В.М. Павленко

“____” ______________ 2014 р.

Фахове вступне випробування ЗА спеціальністЮ:

8.03050901 «Облік і аудит»




Галузь знань: 0305 «Економіка і підприємництво»
Напрям підготовки: 6.030509 «Облік і аудит»

Програму розроблено і затверджено на кафедрі фінансів і аудиту,

протокол № 5 від “ 23січня 2014 р.
Завідуючий кафедрою професор В.П. Божко

Декан факультету № 6 професор М.О. Латкін

Харків 2014 рік

Вступ

Фахове вступне випробування за спеціальністю 8.03050901 «Облік і аудит» складається з п’яти дисциплін:

– "Фінансовий облік І",

– "Фінансовий облік ІІ",

– "Облік у бюджетних установах",

– "Аудит",

– "Управлінський облік".

Згідно п. 7.7.1 Правил прийому до ХАІ у 2014 р. результат фахового випробування визначається за 100-бальною шкалою.


Програма з дисципліни "Фінансовий облік І"

1. Основи побудови фінансового обліку.

Економічна суть фінансового обліку. Фінансова звітність як інформаційна база для прийняття управлінських рішень. Економічна суть облікової політики підприємства. Економічна суть і значення Плану рахунків бухгалтерського обліку. Економічна суть і значення національних стандартів бухгалтерського обліку.
2. Облік грошових коштів.

Облік касових операцій. Облік банківських операцій на рахунках підприємств, установ та організацій. Облік операцій на валютних рахунках. Облік інших грошових коштів підприємств. Облік цінних паперів підприємствами.
3. Облік дебіторської заборгованості.

Економічна суть дебіторської заборгованості. Списання безнадійної дебіторської заборгованості за рахунок резерву сумнівних боргів. Облік дебіторської заборгованості за товари, роботи і послуги. Облік розрахунків з іншими дебіторами. Облік розрахунків за виданими авансами. Облік розрахунків з підзвітними особами. Облік розрахунків за нарахованими доходами. Облік рахунків за претензіями. Облік розрахунків за відшкодуванням завданих збитків. Розрахунки за позиками членам кредитних спілок. Облік витрат майбутніх періодів.

4. Облік основних засобів.

Економічна суть, класифікація та оцінювання основних засобів. Первинний документальний облік основних засобів. Облік переоцінки та руху основних засобів. Облік вибуття основних засобів. Облік зносу основних засобів. Облік оренди (лізингу) основних засобів.
5. Облік нематеріальних активів.

Економічна суть і значення нематеріальних активів. Бухгалтерський облік нематеріальних активів. Облік гудвілу.
6. Облік виробничих запасів, сировини, матеріалів.

Економічна суть і значення запасів. Визначення запасів та їх оцінювання. Організація фінансового обліку запасів. Документальний облік виробничих запасів. Облік тварин на вирощуванні та відгодівлі. Поняття та класифікація МШП. Облік товарів.
7. Облік капітальних, довгострокових та поточних фінансових інвестицій.

Економічна суть і значення інвестиційної діяльності підприємств, установ та організацій. Фінансовий облік капітальних інвестицій. Облік довгострокових фінансових інвестицій. Облік поточних фінансових інвестицій.
8. Облік витрат виробництва.

Економічна суть витрат капіталу. Облік прямих виробничих витрат. Оцінювання виробленої продукції за методами калькулювання. Організація аналітичного обліку витрат виробництва. Облік допущеного браку у виробництві. Облік виробництва напівфабрикатів. Облік виробленої готової продукції. Облік загальновиробничих витрат.
Література


  1. Антони Р. Основы бухгалтерского учёта: Пер. с англ. – М.: СП «Триада НТП», 1992. – 318 с.

  2. Білуха М.Т. Теорія бухгалтерського обліку. – К., 2000. – 690 с.

  3. Бутинець Ф.Ф. Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах. – Житомир: ПП «Рута», 2002. – 544 с.

  4. Бухгалтерський словник / За ред. проф. Ф.Ф. Бутинця. – Житомир: ПП «Рута», 2001. – 224 с.

  5. Бухгалтерський облік та фінансова звітність в Україні: Навч.-практ. посібник / за ред. С.Ф. Голова. – Дніпропетровськ, ТОВ «Баланс-Клуб», 2000. – 768 с.

  6. Волкова І.А. Фінансовий облік-1. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 228 с.

  7. Голов С.Ф., Костюченко В.М. Бухгалтерський облік та фінансова звітність за міжнародними стандартами. Практичний посібник. – К.: Лібра, 2004. – 880 с.

  8. Мус Г., Ханшман Р. Бухгалтерский учёт: основы – задания – решения: Пер. с нем. – К.: КНЕУ, 2000. – 368 с.


Програма з дисципліни "Фінансовий облік ІІ"
1. Облік короткострокових зобов’язань.

Суть та види поточних зобов’язань підприємства. Облік короткострокових векселів виданих. Облік розрахунків з постачальниками і підрядниками. Облік поточних зобов’язань за короткостроковими кредитами банків. Облік поточних зобов’язань по виплаті дивідендів власниками акцій. Облік інших поточних зобов’язань.
2. Облік довгострокових зобов’язань.

Суть, види та значення довгострокових зобов’язань. Облік довгострокових фінансових і податкових зобов’язань. Облік довгострокових векселів. Облік довгострокових зобов’язань за кредитами банків. Облік довгострокових зобов’язань за облігаціями. Облік довгострокових зобов’язань з оренди. Облік інших довгострокових зобов’язань.
3. Облік праці та її оплати.

Організація оплати праці на підприємствах різних видів економічної діяльності. Порядок нарахування заробітної плати працівникам. Розрахунок оплати праці за середнім заробітком. Утримання і вирахування із заробітної плати. Документальне оформлення розрахунків з оплати праці. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з оплати праці. Облік забезпечення відпусток працівникам.
4. Облік розрахунків з бюджетом з податків та обов’язкових платежів.

Види податків, зборів та обов’язкових платежів і порядок зарахування їх до бюджетів. Облік податку на прибуток. Облік податку на додану вартість. Облік акцизного збору. Облік зборів на обов’язкове державне соціальне страхування. Облік податку з доходів фізичних осіб.
5. Облік доходів і витрат.

Визнання, класифікація та загальні принципи обліку доходів і витрат. Облік доходів і витрат операційної діяльності. Облік доходів і витрат інвестиційної діяльності. Облік доходів і витрат фінансової діяльності. Облік доходів і витрат іншої діяльності.
6. Облік доходів майбутніх періодів.

Облік авансових платежів за надані в оренду необоротні активи. Облік авансових платежів за підписку на періодичні видання. Облік виручки за вантажні перевозки. Облік виручки від продажу білетів транспортних та театральних підприємств. Облік абонентської плати за використання засобів зв’язку. Облік плати за навчання.
7. Облік фінансових результатів діяльності підприємства.

Формування в обліку фінансових результатів від операційної діяльності. Формування в обліку фінансових результатів від інвестиційної діяльності. Формування в обліку результатів фінансових операцій. Формування в обліку фінансових результатів від надзвичайних подій. Облік використання прибутку та списання збитків.


  1. Облік власного капіталу.

Облік статутного капіталу. Облік реінвестиції дивідендів. Облік пайового капіталу. Облік додаткового капіталу. Облік резервного капіталу. Облік нерозподіленого прибутку (непокритого збитку). Облік вилученого капіталу. Облік цільового фінансування та цільових надходжень.

  1. Облік неоплаченого капіталу.

Облік заборгованості акціонерів з оплати акцій, на які вони підписалися. Облік заборгованості засновників за внесками у статутний капітал, розмір яких визначений установчими документами підприємства. Облік збільшення (зменшення) неоплаченого капіталу.

  1. Фінансова звітність підприємства.

Класифікація звітності та вимоги щодо її підготовки. Методика складання балансу, звіту про фінансові результати, звіту про рух грошових коштів, звіту про власний капітал. Призначення і склад приміток до фінансової звітності.

Література


  1. Антони Р. Основы бухгалтерского учёта: Пер. с англ./ Р. Антони. – М.: СП «Триада НТП», 1992. – 318 с.

  2. Білуха М.Т. Теорія бухгалтерського обліку./ М.Т. Білуха. – К., 2000. – 690 с.

  3. Бутинець Ф.Ф. Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах. – Житомир: ПП «Рута», 2002. – 544 с.

  4. Волкова І.А. Фінансовий облік-2. Навчальний посібник./ І.А. Волкова. – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 224 с.

  5. Голов С. Ф., Костюченко В. М. Бухгалтерський облік за міжнарод­ними стандартами: приклади та коментарі: Практичний посібник. — К.: Лібра, 2001. — 840 с.

  6. Грабова Н. М. Теорія бухгалтерського обліку: Навч. посібник. —К.: А.С.К., 2001. — 272 с.

  7. Грабова Н. Н., Добровський В. Н. Бухгалтерський учет в производственных и торговых предприятиях: Учеб. пособие для студентов вузов. — К.: А.С.К., 2001. — 624 с.

  8. Грабова Н. М., Кривоносов Ю. Г. Облік основних господарських операцій в бухгалтерських проводках: Навч. посібник. — К.: А.С.К., 2001. — 416 с.

  9. Завгородний В. П. Бухгалтерский учет в Украине (с использованием национальных стандартов): Учеб. пособие для студентов вузов. — К.: А.С.К., 2001. — 848 с.

  10. Нидлз Б. и др. Принципы бухгалтерского учета: Пер. с англ. / Под ред. Я. В. Соколова. 2-е изд. — М.: Финансы и статистика, 1994. — 496 с.

  11. Сопко В. В. Бухгалтерський облік: Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 2000. — 578 с.

  12. Ткаченко Н. М. Бухгалтерський фінансовий облік на підприємствах України: Підручник для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів. — К.: А.С.К., 2001. — 784 с.


Програма з дисципліни "Облік у бюджетних установах"
1. Основи побудови бухгалтерського обліку в бюджетних установах.

Особливості організації обліку в установах бюджетної сфери. Документування господарських операцій та основи побудови реєстрів бухгалтерського обліку бюджетних установ. Бухгалтерські рахунки. План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків.

2. Облік доходів і видатків.

Кошторис доходів і видатків: порядок складання, розгляду та виконання. Облік доходів загального фонду: основні принципи та порядок фінансування бюджетних установ; фінансування за відомчою структурою; фінансування че-рез органи Державного казначейства України. Облік доходів спеціального фон-ду: склад, класифікація та завдання обліку коштів спеціального фонду; облік спеціальних коштів; облік сум за дорученнями; облік депозитних сум. Облік касових і фактичних видатків.

3. Облік фінансово-розрахункових операцій.

Облік касових операцій. Облік безготівкових операцій. Облік розрахунків з підзвітними особами. Облік розрахунків з відшкодування завданих збитків. Облік розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами. Облік довгострокових зобов'язань. Облік розрахунків за виконані роботи та надані послуги. Облік розрахунків за податками та платежами.
4. Облік розрахунків із заробітної плати, страхування і стипендій.

Завдання обліку праці та заробітної плати. Облік чисельності та складу працівників і використання робочого часу. Документальне оформлення і порядок нарахування заробітної плати, різних доплат і надбавок та виплат з розрахунку середньої заробітної плати. Порядок нарахування заробітної плати та утримань з неї. Аналітичний та синтетичний облік розрахунків із заробітної плати. Облік розрахунків зі стипендіатами. Організація розрахунків із заробітної плати та стипендій через банківські пластикові картки.

5. Облік необоротних активів

Поняття, класифікація та оцінювання основних засобів. Документальне оформлення наявності та руху основних засобів. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів. Облік надходження та оприбуткування основних засобів. Облік ремонту та модернізації основних засобів. Обік списання основних засобів. Облік зносу необоротних активів.

6. Облік нематеріальних активів.

Нематеріальні активи - об'єкти бухгалтерського обліку. Облік руху нематеріальних активів. Синтетичний та аналітичний їх облік. Нарахування та облік зносу нематеріальних активів.

7. Облік запасів.

Поняття, класифікація та оцінювання запасів. Документальне оформлення наявності та руху запасів. Облік виробничих запасів. Облік малоцінних та швидкозношуваних предметів. Облік матеріалів та продуктів харчування. Облік готової продукції та продукції сільськогосподарського виробництва.

8. Облік виробничих витрат

Облік витрат виробничих (навчальних) майстерень. Облік витрат підсобних (навчальних) сільських господарств. Облік витрат на науково-дослідні роботи за договорами та розрахунків із замовниками.

9. Облік власного капіталу.

Власний капітал бюджетних установ і завдання його обліку. Облік фондів у необоротних активах та в малоцінних. швидкозношуваних предметах. Облік результатів переоцінювання.
10. Облік фондів.

Відображення операцій з обліку фондів у меморіальних ордерах № 9, 10 та інших. Аналітичний облік фондів за джерелами формування і напрямами їх зменшення.

11. Облік результатів виконання кошторису.

Облік результатів виконання кошторисів установ. Основні бухгалтерські проведення з обліку результатів виконання кошторису за видатками.

12. Інвентаризація в системі бюджетних установ.

Зміст, завдання, обов'язковість та періодичність проведення інвентаризації. Інвентаризація необоротних актинів. Інвентаризація матеріалів, продуктів харчування та інших матеріальних запасів. Інвентаризація молодняку тварин та тварин на відгодівлі. Інвентаризація малоцінних та швидкозношуваних предметів. Інвентаризація незавершених науково-дослідних робіт, незавершеного виробництва та незавершених капітального будівництва і капітальних ремонтів. Інвентаризація грошових коштів, цінностей і бланків суворої звітності в касі установи та розрахунків. Оформлення результатів інвентаризації та порядок регулювання інвентаризаційних різниць.
Література
1. Закон України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні». Затверджений Верховною Радою України 16.07:99 № 996 — XIV.

2. Бюджетний кодекс України від 08.07.2010 № 2456 – VI.

3. Бутинець Ф.Ф. Бухгалтерський облік у бюджетних організаціях, Житомир "Рута", 2004, 448 с.

4. Маляревский Ю.Д., Л.Н. Тимченко, В.В. Ольховская Бюджетній

учет и отчетность.- Х.: Издательский дом "ИНЖЭК", 2003 с. -216с

5. Про бюджетну класифікацію : Наказ Міністерства фінансів України від 31 січня 2011 року
№ 50 // Сайт професійної юридичної системи Мега-Нау : – Режим доступу : http://zakon.nau.ua/doc/?uid=1023.2794.7&nobreak=15.

6. Про затвердження Інструкції з обліку основних засобів та інших необоротних активів бюджетних установ: Наказ Державного казначейства України від 17.07.2000 р. № 64 (з змінами і доповненнями, внесеними наказом Державного казначейства України від 2 вересня 2010 року № 312)

7. Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ : Постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 р. № 228

8.Шара Є.Ю Бухгалтерський облік у бюджетних установах і організація: Навч. посібн. / За ред. Є.Ю. Шара, О.М. Андрієнко, – К. : Центр навчальної літератури, 2011. – 440 с

Програма з дисципліни "Аудит"
1. Сутність і предмет аудиту.

Сутність аудиту, історичні аспекти його розвитку і становлення в Україні; класифікація об'єктів аудиторської діяльності; сфера аудиторської діяльності в с вчасній практиці; методи аудиторської діяльності; зв'язок аудиту з предметом економічного аналізу і ревізії (загальні риси та розходження).
2. Регулювання аудиторської діяльності та її інформаційне забезпечення.

Характеристика офіційних документів з аудиту, міжнародні стандарти аудиту, внутрішньофірмові стандарти аудиту.
3. Методи аудиту фінансової звітності та критерії її оцінювання.

Характеристика офіційних документів з аудиту, міжнародні стандарти аудиту, внутрішньофірмові стандарти аудиту.

4. Аудиторський ризик і система оцінювання внутрішнього контролю.
Класифікація ризиків в аудиті, їх характеристика та розрахунок. Поняття та структура внутрішнього контролю. Процедури внутрішнього контролю та оцінка в аудиторській роботі.
5. Планування аудиту.

Процес проведення аудиту та його стадії. Клієнти аудиторських фірм і критерії їх вибору. Види та правова оцінка договорів з надання аудиторських послуг. Відповідальність в аудиторській діяльності. Планування проведення аудиту: складання плану та програми аудиту.
6. Аудиторські докази та робочі документи аудитора.

Сутність та види аудиторських доказів. Поняття та склад робочих документів аудитора. Класифікація робочих документів аудитора. Вимоги до оформлення робочих документів аудитора. Порядок зберігання і використання робочих документів аудитора.
7. Аудиторський висновок та інші підсумкові документи.

Призначення та основні елементи аудиторського висновку. Підсумкова оцінка суттєвості виявлених відхилень та їх впливу на фінансову звітність. Види аудиторських висновків.
8. Підсумковий контроль.

Узагальнення результатів аудиту. Оформлення результатів надання послуг аудиторською фірмою. Контроль якості послуг аудиторської фірми. Реалізація матеріалів аудиту. Звіт аудиторської фірми. Ефективність аудиторської діяльності.
9. Аудит основних засобів.
Нормативне регулювання аудиту основних засобів. Інформаційне забезпечення аудиту основних засобів. План і програма аудиту основних засобів. Аудит амортизації та зносу основних засобів.
10. Аудит нематеріальних активів.

Нормативне регулювання аудиту нематеріальних активів. Інформаційне забезпечення аудиту нематеріальних активів. План і програма аудиту нематеріальних активів. Аудит амортизації та зносу нематеріальних активів.

11. Аудит виробничих запасів.

Нормативне регулювання аудиту виробничих запасів. Інформаційне забезпечення аудиту виробничих. План і програма аудиту виробничих запасів.
12. Аудит грошових коштів та дебіторської заборгованості.

Порядок організації готівкових розрахунків. Нормативне регулювання аудиту грошових коштів і дебіторської заборгованості. Інформаційне забезпечення аудиту грошових коштів і дебіторської заборгованості. План і програма аудиту дебіторської заборгованості.
13. Облік власного капіталу.

Аудит статутного капіталу і його змін. Аудит резервного капіталу. Аудит вилученого капіталу. Аудит нерозподіленого прибутку підприємства.
14. Аудит зобов’язань.

Оцінка зобов’язань та розрахунків при аудиті. Аудит розрахунків з покупцями, замовниками та різними дебіторами. Аудит довгострокових зобов’язань.
15. Аудит праці, її оплати та соціального страхування персоналу.

Основні нормативні документи з аудиту праці та її оплати. Методика контролю порядку нарахування і виплати заробітної плати. Аудит розрахунків за єдиним соціальним внеском.
16. Облік витрат діяльності підприємства.

Загальні підходи до формування та обліку витрат діяльності підприємства. Аудит витрат за елементами. Аудит адміністративних витрат. Аудит витрат на збут.
17. Аудит доходів і фінансових результатів.

Основні нормативні документи з аудиту доходів і результатів діяльності підприємства. Аудит доходів від операційної діяльності підприємства. Аудит фінансових результатів діяльності.
18. Аудит фінансової звітності.

Інформаційне забезпечення аудиту фінансової звітності підприємства. План і програма аудиту фінансової звітності підприємства. Особливості аудиту фінансової звітності малих підприємств.
Література


  1. Аудит: Навчальний посібник для студенів вищих навчальних закладів / за ред. Г.М. Давидова. - К.: Знання, 2004. – 511 с.

  2. Бутинець Ф.Ф. Аудит: підручник / Ф.Ф. Бутинець. – 3-тє вид., доп. і перероб. - Житомир: ПП «Рута», 2005. – 512 с.

  3. Петровська І.О. Аудит: Навч. посіб. для дистанційного навчання / Петровська І.О. Шмакова Т.В.; За наук. ред. Л.Г. Чернюк. - К.: Університет «Україна», 2005. – 104 с.

  4. Дорош Н.І. Аудит: теорія і практика./ Н.І. Дорош – К.: Знання, 2006. – 495 с.

  5. Кулаковська Л.П., Піча Ю.В. Організації і методика аудиту: Навч. посіб./ Л.П. Кулаковська, Ю.В. Піча. – К.: Каравела, 2004. - 568 с.

  6. Одегов Ю.Г. Аудит и контроллинг персонала: учеб. пособие / Ю.Г. Одегов, Т.В. Никонова. – М.: Экзамен, 2002. – 448 с.

  7. Облік, аналіз і аудит: навч. посіб. / Т.М. Сєрікова, В.Д. Понікаров, Є.П. Кожанова, І.П. Отенко. – Х.: ВД «ІНЖЕК», 2003. – 380 с

  8. Усач Б.Ф Організація і методика аудиту: підруч. / Б.Ф. Усач,
    З.О. Душко, М.М. Колос. – К.: Знання, 2006. – 295 с.


Програма з дисципліни "Управлінський облік"

1. Мета, зміст і організація управлінського обліку.

Роль управлінського обліку в системі менеджменту. Еволюція управлінського обліку та його сучасні концепції. Організація управлінського обліку. Професійні організації та етичні норми фахівців з управлінського обліку.
2. Склад витрат виробництва.

Сутність, зміст і види витрат виробництва. Поняття витрат згідно із
П(С)БО 16.
3. Класифікація і поведінка витрат.

Мета і напрями класифікації витрат. Моделі поведінки витрат. Визначення функції витрат.
4. Методи обліку і калькулювання витрат.

Облік витрат і фактори, що впливають на його побудову. Класифікація методів обліку витрат і калькулювання.
5. Облік і калькулювання за повними витратами.

Суть системи обліку і калькуляції за повними витратами. Переваги і недоліки системи обліку і калькуляції за повними витратами.
6. Облік і калькулювання за змінними витратами.

Сутність системи обліку і калькуляції за змінними витратами. Калькулювання собівартості продукції за змінними витратами, маржинальний дохід, прибуток (збиток) від операційної діяльності. Переваги і недоліки системи обліку та калькуляції за змінними витратами.
7. Облік і калькулювання за нормативними витратами.

Сутність системи обліку і калькуляції за нормативними витратами. Калькуляція собівартості продукції за нормативними витратами. Переваги і недоліки системи обліку та калькуляції за нормативними витратами.
8. Аналіз взаємозв’язку витрат, обсягу діяльності та прибутку.

Мета і методи аналізу взаємозв’язку «витрати-обсяг-прибуток». Аналіз чутливості прибутку. Аналіз взаємозв’язку «витрати-обсяг-прибуток» за умов асортименту. Припущення, покладені в основу аналізу взаємозв’язку «витрати-обсяг-прибуток».
9. Аналіз релевантності інформації для прийняття управлінських рішень.

Процес прийняття рішення і релевантність облікової інформації. Аналіз варіантів альтернативних рішень. Оптимальне використання ресурсів за умов обмежень. Рішення стосовно запасів. Рішення стосовно ціноутворення. Модель прийняття рішення за умов невизначеності.
10. Бюджетування і контроль.

Сутність бюджетування та його організація. Складання та взаємоузгодження бюджетів. Контроль виконання бюджетів і аналіз відхилень.
11. Облік і контроль за центрами відповідальності.

Концепція центрів та обліку відповідальності. Оцінка діяльності центрів витрат. Оцінка діяльності центрів доходу. Оцінка діяльності центрів прибутку. Організація обліку відповідальності за методом «тариф-година-машина». Оцінка діяльності центрів інвестицій. Трансфертне ціноутворення.

Тема 12. Взаємозв’язок управлінського та фінансового обліку.

Відмінності та взаємозв’язок між управлінським та фінансовим обліком. Види облікової інформації.
Література

  1. Про бухгалтерський облік і фінансову звітність: Закон України від 16.07.1999 р. №966-XIV

  2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 «Витрати»: Затв. Наказом МФУ від 31.12.1999 р. №318

  3. Атамас П.Й. Управлінський облік: Навчальний посібник.- Д.-К.: Центр навчальної літератури 2006.-440с.

  4. Бутинець Ф.Ф. Чижевська Л.В. Герасимчук Н.В. Бухгалтерський управлінський облік.- Житомир: ЖІТІ 2000.-448с.

  5. Голов С.Ф. Управлінський облік. Підручник. – 2-ге вид. – К.: Лібра, 2004. – 704 с.

  6. Друри К. Управленческий учёт для бизнес-решений: Учебник /Пер. с англ. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2003. – 655 с.

  7. Друри К. Введение в управленческий и производственный учёт: Пер. с англ./ Под ред. Я.В. Соколова. – М.: Финансы и статистика, 1993. – 560 с.

  8. Лень В.С. Управлінський облік: Навч. посіб.- 2-ге вид. випр.- К.: Знання-Прес 2006.-317с.

  9. Управленческий учёт: Учебное пособие / Под редакцией А.Д. Шеремета. – 2-е изд, испр. – М.: ИД ФБК-ПРЕСС, 2004. – 512 с.

  10. Управлінський облік: навч. посіб. / Г. О. Партин, А.Г. Завгородній. – 2-ге вид. К.: Знання, 2007. – 303 с.

Схожі:

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

ЗАТВЕРДЖУЮ

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка