Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки


Скачати 104.19 Kb.
Назва Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки
Дата 09.02.2014
Розмір 104.19 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Довідка

про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки

На виконання вимог Закону України «Про Загальнодержавну програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства» в районі діє «Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки», затверджена рішенням Коломийської районної ради від 30.12.2010 року № 30-ІІ/10.

Відповідно до заходів Програми в 2012 році проводилась робота по реформуванню та розвитку житлово-комунального господарства району, спрямована на підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунальних систем життєзабезпечення населення, поліпшення якості житлово-комунальних послуг.


На даний час в районі працює 8 житлово-комунальних підприємств: Отинійський комбінат комунальних підприємств, Гвіздецький комбінат комунальних підприємств, Печеніжинський комбінат комунальних підприємств, комунальне підприємство «Сільський водник» с. Турка, житлово-комунальне господарство «Техносервіс» с.П’ядики, комунальне підприємство «Ковалівське» с.Ковалівка, комунальне підприємство «Коломийське районне КП» та філія «АВЕ Коломия» ТОВ «АВЕ Івано-Франківськ». Підприємства надають послуги населенню, бюджетним організаціям з водопостачання, водовідведення, збору та вивозу твердих побутових відходів.

У відповідності до заходів реформування та розвитку житлово-комунального господарства району у 2012 році:


- введено в експлуатацію очисні споруди Коломийського фтизіопульмонологічного диспансеру в с. Ценява кошторисною вартістю 1721,84 тис.грн;

- виконано роботи по будівництву очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора в с. Товмачик в сумі 6898,021 тис.грн. (головний розпорядник коштів - департамент будівництва, житлово – комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації). На даний час проводяться пусконалагоджувальні роботи;

  • проводились роботи по будівництву очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора для села Коршів (загальна кошторисна вартість робіт – 4532,366 тис. грн.). В 2012 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено кошти в сумі 470,0 тис.грн., які освоєно;

  • проводились роботи по реконструкції очисних споруд в с. Підгайчики (з державного екологічного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено кошти в сумі 2600,0 тис. грн.). Здача об’єкту запланована на жовтень 2013 року;

  • виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора в с. Велика

Кам’янка (вартість 66,5 тис.грн.) та виконано робіт по реконструкції даного об’єкта на суму 263,0 тис.грн.

Для покращення санітарного стану населених пунктів району в 2012 році придбано 105 контейнерів для збору твердих побутових відходів (за кошти управління житлово-комунального господарства департаменту будівництва, житлово - комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації) та два сміттєвози.

Завдяки реалізації заходів з енергоефективності скорочено споживання природного газу бюджетними установами району у 2012 році на 12,2% (400,8 тис. куб. м) в порівнянні з 2011 роком. За опалювальний період 2012-2013 років за рахунок переводу котелень на альтернативні види палива зекономлено 705 тис.м3 природного газу на суму 3335 тис. грн. та отримано економічний ефект від впровадження альтернативних джерел теплопостачання в розмірі 271,1 тис. грн.
В 2010 році до початку опалювального сезону в селищі Отинія фірмою «Пром ЕКО Інвест» встановлено індивідуальне опалення на альтернативному паливі (відходи деревини) для забезпечення теплом Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст.
В 2011 році фірмою ТзОВ «Енергозбереження» у Великокам’янській, Гвіздецькій, Печеніжинській загальноосвітніх школах та Замулинецькому навчально-виховному комплексі встановлено індивідуальне опалення на альтернативному паливі (відходи деревини) та розпочато роботи по переведенню котельні Товмачицької ЗОШ І-ІІІ ст.
В 2012 році переведено на альтернативний вид палива (відходи деревини) котельню Загайпільської загальноосвітньої школи (постачальник енергії ПП «Енергія ВВ»).

Коломийським міжрайонним управлінням водного господарства проведено роботи відновленню і підтримці сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, регулюванню розчистці та русел річок на суму 445,1 тис.грн. (за рахунок надходжень екологічного збору та коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища).

Філією «Коломийський райавтодор» виконано робіт по ремонту та утриманню комунальних доріг у 47 сільських та селищних радах на суму 4,2 млн.грн.

Філією «Коломийська ДЕД» виконано робіт по ремонту та утриманню комунальних доріг у 13 сільських та селищних радах на суму 1,1 млн.грн.

На виконання «Програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів Коломийського району на 2009-2012 роки» у 2012 році проведено освітлення вулиць сіл: Воскресинці, Годи-Добровідка, Дебеславці, Джурків, Жукотин, Королівка, Матеївці, Ценява, на що виділено 108,77 тис.грн. (з районного бюджету - 50,0 тис. грн., обласного бюджету -58,77 тис.грн.).

У 2012 році на утримання житлово-комунального господарства району виділено 285,9 тис.грн., в тому числі 145,5 тис.грн. на фінансування робіт по благоустрою сіл та селищ району та 140,4 тис.грн. - дотація підприємствам житлово-комунального господарства на відшкодування різниці в тарифах.
Для виконання заходів в 2013 році «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки» районною державною адміністрацією подано запити на виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (додаються).

У відповідності до заходів реформування та розвитку житлово-комунального господарства району у 2013 році:


- продовжуються роботи по реконструкції очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора в селі Велика Кам’янка (вартість будівництва складає 3560,0 тис.грн.), з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачено 602,997 тис.грн.;

- виконуються роботи по будівництву очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора для села Коршів (вартість будівництва складає 4532,366 тис.грн.), з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачено 500,0 тис.грн.;

- на виготовлення проектно-кошторисної документації для влаштування очисних споруд і підвідного каналізаційного колектора в селі П’ядики Коломийського району передбачено виділення коштів у сумі 192,0 тис.грн.;

- на розширення водопровідних мереж, реконструкцію очисних споруд в Гвіздецькому селищному бюджеті на 2013 рік передбачено 71,2 тис.грн., які освоєно.

З метою скорочення споживання імпортованого природного газу завершуються роботи по переведенню котелень на альтернативні види палива (дрова, торфобрикети) у Товмачицькій, Рунгурській, Нижньовербізькій, Ліснохлібичинській, Коршівській та Джурківській загальноосвітніх школах.

Крім того, ведуться підготовчі роботи по переведенню котелень на альтернативний вид палива у Виноградській, Струпківській, Торговицькій, Воронській загальноосвітніх школах та котельні Коломийської ЦРЛ.

Коломийським міжрайонним управлінням водного господарства протягом звітного періоду проведено роботи на суму 302,3 тис.грн. по відновленню і підтримці сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, потічків та ставків району, влаштуванню придорожніх кюветів та під’їзних доріг в селах Воскресинці, Годи-Добровідка, Залуччя, Закрівці, Лісний Хлібичин, Матеївці, Нижній Вербіж, Корнич, Королівка, Семаківці, Слобода, Ценява та смт. Печеніжин.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт доріг району, з початку року виконано робіт з капітального та поточного ремонту доріг в селах та селищах району на загальну суму 1081,3 тис.грн.

За рахунок коштів передбачених на ремонт доріг в місцевих бюджетах (кошти транспортного збору), станом на 10.10.2013 року виконано робіт з капітального та поточного ремонту доріг в селах та селищах району на загальну суму 1998,5 тис.грн.

На виконання «Програми зовнішнього освітлення селищних та сільських населених пунктів Коломийського району на 2013-2015 роки» у 2013 році з районного бюджету виділено кошти у сумі 30,0 тис.грн. на освітлення вулиць сіл Великоключівської, Дебеславцівської, Пилипівської, Коршівської, Сопівської та Сідлищенської сільських рад. З обласного бюджету виділено 54,15 тис.грн. Отинійській селищній раді, Воскресинцівській, Голосківській, Дебеславцівській, Коршівській, Матеївецькій, Мишинській, Пилипівській та Сопівській сільським радам.
В районі на даний час збиранням та транспортуванням твердих побутових відходів займається три підприємства: Печеніжинський комбінат комунальних підприємств, Отинійський комбінат комунальних підприємств та філія «АВЕ Коломия» ТзОВ «АВЕ Івано-Франківськ». Печеніжинський ККП обслуговує 10 населених пунктів (Печеніжин, Молодятин, Марківку, Слободу, Рунгури, Малий Ключів, Великий Ключів, Ковалівку, Кийданці та Княждвір). ТзОВ «АВЕ Коломия» обслуговує 38 населених пунктів (Семаківці, Замулинці, Матеївці, Перерив, Дебеславці, Залуччя, Ганнів, Пилипи, Кропивище, Тростянка, Корнич, Королівка, Воскресинці, Нижній Вербіж, Верхній Вербіж, Мишин, Сопів, Шепарівці, Товмачик, Гвіздець, Берем’яни, Остапківці, Старий Гвіздець, Малий Гвіздець, Підгайчики, Загайпіль, Ценява, Іванівці, П’ядики, Спас, Турка, Ясінки, Раківчик, Джурків, Лісна Слобідка, Велика Кам’янка, Лісний Хлібичин, Годи-Добровідка). Отинійський ККП обслуговує селище Отинію.

Захоронення твердих побутових відходів проводиться на Коломийському полігоні твердих побутових відходів згідно угоди з підприємством ТзОВ «Колокомунсервіс». На території Печеніжинської селищної ради знаходиться площадка для сортування та тимчасового зберігання твердих побутових відходів.

Для вирішення проблеми роздільного збору та захоронення твердих побутових відходів на території Коломийського району, розроблено інвестиційну пропозицію «Впровадження комплексної переробки твердих побутових відходів в Коломийському районі», яка передбачає будівництво комплексу по переробці твердих побутових відходів потужністю 50,0 тис. тонн на рік в с. Семаківці Коломийського району.

Залишаються невирішеними питання фінансування, утримання, оновлення, розвитку та модернізації діючих потужностей комбінатів комунальних підприємств, насамперед водопостачання та водовідведення, санітарної очистки та переробки сміття, не виділяються бюджетами сільських та селищних рад кошти на енергозбереження та ремонт житлового фонду, не переглянуто тарифи на житлово-комунальні послуги з метою забезпечення 100 відсоткового відшкодування затрат на надання послуг (дані про тарифи додаються).

В аварійному стані знаходиться водопровід села Ковалівка. На будівництво нового водозабору виготовлена проектно-кошторисна документація та проведена експертиза проекту. Вартість проекту складає 1718,014 тис. грн. Проектно-кошторисна документація виготовлена за кошти населення.

У районному бюджеті в 2013 році на розвиток житлово-комунального господарство передбачено кошти в сумі 291,8 тис. грн. з урахуванням змін (дотація житлово-комунальному господарству). За 9 місяців поточного року профінансовано 167,4 тис. грн.

В.о. начальника відділу житлово –

комунального господарства,

будівництва та інфраструктури

райдержадміністрації Роман Фенин

Дані

про тарифи на житлово-комунальні послуги в

Коломийському районі станом на 01.10.2013 року


Вид послуг

Номер та дата рішення органу місцевого самоврядування, яким затверджено тарифи

Діючі тарифи для населення, бюджетних організацій, інших споживачів

станом на 01.10.2013 р.


Рівень відшкодування, %

Водопостачання

Отинія ККП

Рішення сесії Отинійської с/р від 21.06.2012 року

№ 434-9/2012

Населення – 5,50 грн. за 1 м3

Бюджетні орг. – 6,56 грн. за 1 м3

Інші споживачі –8,57 грн. за 1 м3

93,3 %

Гвіздець ККП

Рішення сесії Гвіздецької с/р від 21.01.2008 року

Населення – 4,00 грн. за 1 м3

Бюджетні орг. – 5,50 грн. за 1 м3

Інші споживачі – 6,00 грн. за 1м3

37,0 %

КП “Ковалівське”

Рішення сесії Ковалівської с/р від 15.03.2013 року №292-16/2013

Населення -10,00 грн. за 1 м3

Інші споживачі – 11,33 грн. за 1м3

-

ДП “Сільський комунальник”

Рішення виконкому Турківської с/р від 21.06.2011 року №97

Населення – 4,00 грн. за 1м3

Бюджетні орг. – 4,50 грн. за 1 м3

Інші споживачі –4,50 грн. за 1м3

69,3 %

ЖКП “Техносервіс”

Рішення сесії П’ядицької с/р від 26.05.2011 року №105-4/2011

Населення – 2,68 грн. за 1 м3

Бюджетні орг. – 3,06 грн. за 1 м3

74,7 %

Водовідведення

Отинія ККП

Рішення сесії Отинійської с/р від 31.03.2011 року

№ 70-3/2011

Населення – 2,50 грн. за 1 м3

Бюджетні організації –7,75 грн. за 1м3

Інші споживачі –10,12 грн. за 1 м3

38,8 %

Гвіздець ККП

Рішення сесії Гвіздецької с/р від 01.03.2007 року

Населення –3,12 грн. за 1 м3

Бюджетні орг. – 11,38 грн. за 1 м3

Інші споживачі –11,38 грн. за 1 м3

25,0 %

КП «Ковалівське»

Рішення Ковалівської с/р від 06.02.2007 року № 121

Населення –1,20 грн. за 1 м3

Бюджетні орг. – 1,50 грн. за 1 м3

Інші споживачі –1,50 грн. за 1 м3

100 %

ДП “Сільський комунальник”

Рішення виконкому Турківської с/р від 21.06.2011 року №97

Населення – 4,00 грн. за 1 м3

Бюджетні орг. – 7,75 грн. за 1 м3

Інші споживачі –7,75 грн. за 1 м3

49,8 %


ЖКП “Техносервіс”

Рішення сесії П’ядицької с/р від 26.05.2011 року №105-4/2011

Населення – 3,29 грн. 1 м3

Бюджетні орг. – 3,74 грн. за 1 м3

79,5 %

Квартирна плата

Отинія ККП

Рішення сесії Отинійської с/р від 01.08.2008 року

№ 360-12/2008

0,50 грн. за 1 м2

44,7 %

Гвіздець ККП

Рішення сесії Гвіздецької с/р від 08.02.2007 року

0,23 грн. за 1 м2

82,0 %

ЖКП “Техносервіс”

Рішення сесії П’ядицької с/р від 05.06.2006 року

  • обслуговування мережі – 0,05 грн.




55,6 %


Схожі:

Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального...
Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки
Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства...
Затвердити районну Програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства Добровеличківського району на 2009-2014 роки...
Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства...
Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми
Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства...
Склад проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання шляхом розроблення і виконання програми
Програма фінансової Підтримки КП «Коломийського районного комунального...
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст ст. 56,57 Господарського кодексу України, Законом України «Про загальнодержавну...
ПРОГРАМА реформування і розвитку житлово-комунального господарства...
Упродовж останнього десятиліття проблеми, пов’язані з функціонуванням житлово-комунального комплексу, перебувають у фокусі пильної...
ІНФОРМАЦІЯ про виконання програми соціально-економічного та культурного...
Програми соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014 і 2015...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму...
Положення про відділ реформування житлово-комунального господарства
Відділ реформування житлово-комунального господарства (далі відділ) є структурним виконавчим органом міської ради, підзвітним та...
НІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Затвердити зміни та доповнення до Програми розвитку житлово-комунального господарства м. Нікополя на 2013 рік, затвердженої рішенням...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка