Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства територіальних громад Охтирського району на 2011-2014 роки


Скачати 0.63 Mb.
Назва Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства територіальних громад Охтирського району на 2011-2014 роки
Сторінка 1/6
Дата 13.09.2013
Розмір 0.63 Mb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Економіка > Закон
  1   2   3   4   5   6
Паспорт

Програми реформування і розвитку

житлово-комунального господарства

територіальних громад Охтирського району на 2011-2014 роки


1.

Ініціатор розроблення програми

Охтирська районна державна адміністрація

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення програми

Закон України «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки»

3.

Розробник програми

Відділ житлово-комунального господарства Охтирської районної державної адміністрації

4.

Співрозробники програми

Управління економіки районної державної адміністрації, виконкоми селищної та сільських рад

5.

Відповідальні виконавці програми

Відділ житлово-комунального господарства райдержадміністрації, виконкоми селищної та сільських рад, відділи освіти, культури і туризму райдержадміністрації, територіальний центр соціального обслуговування населення

6.

Учасники програми

Виконкоми селищної та сільських рад, відділи освіти, культури і туризму райдержадміністрації, територіальний центр соціального обслуговування населення

7.

Термін реалізації програми

2011 – 2014 роки

7.1

Етапи виконання програми




8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Місцевий бюджет

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього, тис. грн..

31748

9.1.

Кошти місцевого бюджету, тис. грн..

Відповідно до видаткової частини місцевого бюджету

9.2.

Інші джерела фінансування , тис. грн.

31048


ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії районної ради

шостого скликання

від 24.03.2011 року

П Р О Г Р А М А

реформування і розвитку житлово-комунального

господарства територіальних громад

Охтирського району на 2011-2014 роки
В С Т У П

Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства територіальних громад Охтирського району на 2011-2014 роки розроблена на виконання вимог Закону України «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки», з урахуванням вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.09.2009р. №1184-р «Про схвалення Концепції розвитку державно-приватного партнерства у житлово-комунальному господарстві.

Програма спрямована на модернізацію та ефективність функціонування житлово-комунального господарства району шляхом розвитку, модернізації та підвищення енергоефективності підприємств комунальної власності і приватних підприємств у сфері житлово-комунального господарства, а також створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, покращення їх якості та наближення до встановлених нормативів та стандартів.

Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована програма

Протягом останніх років у житлово-комунальному господарстві територіальних громад району накопичилась досить значна кількість проблем , які потребують постійного вирішення.

Упродовж останнього часу проблеми, пов'язані з функціонуванням житлово-комунального комплексу, постійно перебувають у полі зору державних та місцевих органів влади, проте серйозних позитивних зрушень у цій сфері досі не відбулося.

Ситуація в житлово-комунальному господарстві продовжує ускладнюватися, відсутні позитивні зміни у становленні ринкових засад господарювання, розвитку конкуренції та залученні приватних інвестицій у підприємства галузі.

Нестача власних і бюджетних фінансових ресурсів, відсутність дієвого механізму залучення позабюджетних коштів не сприяють вирішенню завдань технічного переоснащення житлово-комунальної сфери та розвитку комунальної інфраструктури.

Переважна частина, майже 60% об’єктів житлово-комунального господарства району збудовано в 70-х роках. Близько третини потребує капітального ремонту, а третина – поточного. Через тривалий термін експлуатації основні конструктивні елементи комунальних об’єктів будинків знаходяться в незадовільному технічному стані, а саме: покрівлі дахів, внутрішньо будинкові системи водопостачання та каналізації, системи опалення.

Централізованим водопостачанням охоплено 15% населення, (дворів і квартир 1882) водовідведенням 4%. Протяжність водопровідних мереж становить близько 70 км. Протяжність мережі водовідведення 4 км, в аварійному стані знаходиться близько 50%. На очисних спорудах в технологіях очистки стічних вод задіяне застаріле обладнання.

Із 506,14 км вулиць та провулків селищної та сільських рад обладнані лініями зовнішнього освітлення 4,5 км, потребують відновлення 99% ліній зовнішнього освітлення.

Однією з проблем житлово-комунального господарства є проблема дорожньо-мостового господарства по району. Довжина доріг складає 511,1 км, з них майже 50% ґрунтові. Потребує ремонту негайного капітального ремонту міст в с.Климентове через річку Ворскла протяжністю 172 метри.

Підприємств надання послуг в житлово-комунальній сфері в районі немає.

З метою покращення об’єктів водопостачання та водовідведення створені комунальні підрозділи в населених пунктах:

-с.Високе

-с.Комиші

-смт Чупахівка В селі Сонячне передано в оренду майнові комплекси з водозабезпечення та водовідведення ПП «Череда».
Мета Програми та шляхи реформування житлово-комунального господарства

Мета Програми полягає в здійсненні заходів з забезпечення сталого розвитку житлово–комунальної галузі для задоволення потреб населення і господарського комплексу в житлово-комунальних послугах. Передбачається здійснення заходів Програми в таких сферах:

1. Утримання об’єктів житлово-комунального господарства, реконструкція застарілого фонду об’єктів житлово-комунального господарства.

2. Надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

3. Опалення об’єктів бюджетної сфери з використанням альтернативних джерел видів палива та джерел енергії. Надання послуг з централізованого водопостачання.

4. Благоустрій населених пунктів району.

Політика реформування житлово-комунального господарства базується на таких основних принципах:

- Спільна відповідальність держави, органів місцевого самоврядування та населення за якісне виконання Програми у відповідності з діючими стандартами.

- Доступність населенню всіх житлово-комунальних послуг, що надаються

- Формування та дотримання соціальних стандартів в сфері житлового фонду та житлово-комунального обслуговування.

- Забезпечення ефективного використання фінансових та матеріальних ресурсів у сфері житлово-комунального господарства.

- Відповідальність держави, органів місцевого самоврядування щодо планування розвитку житлового фонду та комунальної інфраструктури, ефективного використання комунального майна.

- Перехід до економічно обґрунтованих цін і тарифів за користування житлово-комунальними послугами.

- Забезпечення збалансованого розвитку, водопостачання та водовідведення під час виконання Програми.

- Технічне переоснащення галузі.

- Створення рівних умов для всіх суб’єктів господарювання у сфері житлово-комунального господарства, рівних умов для інвесторів.
Основні завдання Програми та засоби виконання

Основними завданнями Програми є:

  1. Формування житлової політики, створення розвинутого конкурентного середовища на ринку надання житлово-комунальних послуг.

  2. Створення умов для беззбиткового функціонування підприємств житлово-комунального господарства.

  3. Технічне переоснащення житлово-комунального господарства, скорочення питомих показників використання енергетичних і матеріальних ресурсів, необхідних для надання житлово-комунальних послуг.

  4. Залучення громадськості до процесів формування політики в сфері реформування житлово-комунального господарства.

Перелік основних заходів щодо виконання завдань програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства територіальних громад Охтирського району на 2011-2014 роки наведений в додатках 1-3 до програми.
V. Контроль за виконанням Програми

Контроль за виконанням цієї Програми здійснює відділ житлово-комунального господарства районної державної адміністрації. Виконавці Програми виконкоми селищної та сільських рад, самостійні структурні підрозділи райдержадміністрації інформують відділ житлово-комунального господарства районної державної адміністрації про хід її виконання щороку до 15 грудня. Відділ житлово-комунального господарства районної державної адміністрації подає узагальнену інформацію голові районної державної адміністрації щороку до 25 січня.

VІ. Очікувані результати

Виконання Програми дасть можливість:

а) забезпечити реалізацію державної політики щодо регіонального розвитку, насамперед у сфері житлово-комунального господарства;

б) зробити доступними послуги в сфері житлово-комунального господарства для населення та підприємств за умови їх своєчасної оплати;

в) створити сприятливі умови для накопичення інвестиційних ресурсів з метою технічного оснащення житлово-комунального господарства та розвитку комунальної інфраструктури;

г) створити сприятливі умови для залучення позабюджетних коштів у розвиток об’єктів житлово-комунального господарства;

д) зменшити до рівня експлуатаційної безпеки зношеність основних фондів у житлово-комунальній сфері та витрати і втрати під час надання житлово-комунальних послуг;

е) забезпечити відбудову зношених об’єктів комунального господарства на умовах фінансування з державного та місцевих бюджетів;

є) забезпечити сталу та ефективну роботу сфери житлово – комунального господарства, підвищити рівень безпеки систем життєзабезпечення населених пунктів;

ж) забезпечити надання населенню житлово–комунальних послуг належної якості відповідно до вимог національних стандартів;

з) забезпечити прозорість у формуванні тарифної та цінової політики на житлово - комунальні послуги;

к) досягти поліпшення здоров’я і збільшення тривалості життя населення в результаті забезпечення його високоякісною питною водою;

л) добитися зменшення обсягів використання енергоресурсів у комунальній енергетиці та житлових будівлях.
Заступник голови районної

державної адміністрації О.І.Картуз


Додаток №1

до Програми реформування і розвитку

житлово-комунального господарства

територіальних громад Охтирського

району на 2011-2014 роки

Основні завдання та заходи щодо виконання завдань програми

реформування і розвитку житлово-комунального господарства

територіальних громад Охтирського району на 2011-2014 роки


№п/п

Завдання та заходи

Термін виконання

Відповідальні виконавці



Завершити проведення інвентаризації основних засобів

2011-2014 р.

Відділ житлово-комунального господарства, виконкоми селищної та сільських рад, самостійні структурні підрозділи райдержадміністрації



Проведення моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів

2011-2014 р.

Відділ житлово-комунального господарства, виконкоми селищної та сільських рад, самостійні структурні підрозділи райдержадміністрації



Вживання заходів щодо нарахування плати – за водопостачання виключно за показаннями приладів обліку.

22011-2014 р.

Виконкоми селищної та сільських рад, відділ житлово-комунального господарства



Розроблення схем санітарного очищення сільських населених пунктів району

2011-2014 р.

Виконкоми селищної та сільських рад



Проведення громадських форумів, громадських слухань, круглих столів для формування виваженої громадської позиції та дотримання балансу інтересів постачальників і споживачів житлово-комунальних послуг:

  • підготовка матеріалів для засобів масової інформації з метою висвітлення комунальних проблем;

  • вивчення громадської думки щодо пріоритетів реформування житлово-комунального господарства

2011-2014 р.


Виконкоми селищної та сільських рад, відділ житлово-комунального господарства, сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю районної державної адміністрації



Проведення реконструкції та капітального ремонту житлових будинків із застосуванням енергозберігаючих технологій і обладнання;

2011- 2014 р.

Виконкоми селищної та сільських рад, населення району



Проведення реконструкції централізованих систем водопостачання і водовідведення з використанням енергоощадного обладнання та технологій

2011-2014 р.


Виконкоми селищної та сільських рад



Енергозбереження, розвиток та реконструкція систем теплопостачання в бюджетних закладах

2011-2014 р.


Виконкоми селищної та сільських рад, відділи освіти, культури і туризму райдержадміністрації, територіальний центр соціального обслуговування населення



Благоустрій територій населених пунктів району

2011- 2014 р.

Виконкоми селищної та сільських рад



Надання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів з технічного переоснащення та капітального ремонту об’єктів житлово-комунального господарства

2011-2014 р.


Управляння економіки, відділ житлово-комунального господарства
  1   2   3   4   5   6

Схожі:

Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального...
Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки
Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального...
Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Коломийського району на 2011-2014 роки
Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства...
Затвердити районну Програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства Добровеличківського району на 2009-2014 роки...
ПРОГРАМА реформування і розвитку житлово-комунального господарства...
Упродовж останнього десятиліття проблеми, пов’язані з функціонуванням житлово-комунального комплексу, перебувають у фокусі пильної...
Програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства...
Склад проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання шляхом розроблення і виконання програми
Положення про відділ реформування житлово-комунального господарства
Відділ реформування житлово-комунального господарства (далі відділ) є структурним виконавчим органом міської ради, підзвітним та...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Синельникового на 2011-2015 роки, рішення міської ради від...
НІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Затвердити зміни та доповнення до Програми розвитку житлово-комунального господарства м. Нікополя на 2013 рік, затвердженої рішенням...
НІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Затвердити зміни та доповнення до Програми розвитку житлово-комунального господарства м. Нікополя на 2013 рік, затвердженої рішенням...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка