Розділ 1 Основні терміни


Скачати 443.49 Kb.
Назва Розділ 1 Основні терміни
Сторінка 1/3
Дата 18.03.2013
Розмір 443.49 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3


Додаток

до рішення міської ради

від 22.09.2011№186-13/VІ

Синельниківська міська рада


Стратегія розвитку

м. Синельникового

до 2015 року

Синельникове – 2011
Зміст

Вступ………………………………………………………………………...........…..3

Розділ 1


Основні терміни………………………………...….…….……………….........3

Розділ 2


Загальна характеристика міста………...….……………………........5

Розділ 3


Стратегічний вибір розвитку міста…...…………………...……....13

Розділ 4

SWOT-аналіз…..…………………………………………………………….…......14

Розділ 5

основні стратегічні напрямки розвитку,

міста та шляхи їх реалізації………………………………………….….16

Розділ 6

Очікувані результати……………………………………...…………………18



Вступ

Міська влада Синельникового увійшла в ХХІ сторіччя, намагаючись уявити майбутнє міста через стратегічні підходи.

Аналіз ситуації щодо сучасного економічного розвитку міста показав, що назріла необхідність створення нової концепції економічного розвитку через впровадження стратегічного економічного планування як процесу, при якому місто здійснює повний контроль над своїм економічним майбуттям, розробляючи заходи впливу на сили, які відіграють визначну роль у економічному і соціальному розвитку.

На сьогодні відбулися значні зміни адміністративно-політичних, соціально-економічних, міжнародних умов функціонування та розвитку міста як єдиного організму, що діє в мінливому середовищі. Міська влада та територіальна громада міста стикаються з багатьма традиційними та інноваційними проблемами, що є результатом системних вад минулого, впливу світової економічної кризи 2008-2009 років та появою нових завдань, пов’язаних зі зміною ментальності та уявлень мешканців міста щодо сучасної якості життя, формування нових потреб, інтеграції у міжнародне співтовариство, радикальних змін на вітчизняних та міжнародних ринках. Зазначене обумовлює розробку стратегії розвитку міста на період до 2015 року.

Такий термін стратегічного планування дозволить урахувати довгострокові тенденції та циклічні процеси в економічній та соціальній сферах, більш ефективно формувати середньострокові та щорічні плани соціально-економічного розвитку міста.
Розділ 1

Основні терміни

Важливою умовою якісної науково-практичної роботи є узгодженість та зрозумілість понять, що використовуються. Тому нижче наведено основні терміни і теоретичні підходи якими користуються автори цієї розробки.

Стратегічне планування розвитку міста – системна технологія обґрунтування стратегічного вибору щодо майбутнього міста і його територіальної громади, яка базується на усвідомленні комплексу взаємодіючих внутрішніх і зовнішніх факторів, що визначають потенціал і можливі сценарії розвитку міста, і встановлює основні пріоритети діяльності для руху в обраному напрямі.

Стратегічний план створює громада сама для себе і свідомо формулює свої вигоди на майбутнє в разі успішної реалізації плану. Одне з найважливіших завдань розробки стратегії – виявити конкурентні переваги території і громади та максимально публічно представити їх для потенційних інвесторів. Якісно написана стратегія надає інвестору вже оброблену інформацію щодо можливих товарних ринків, потенційних прибутків, витрат, ризиків для створення чи розширення бізнесу. Затвердження розробленої стратегії відповідним рішенням міської ради є свідченням прихильності органу влади до прозорої політики у використанні ринкових і регулятивних засобів для налагодження взаємовигідних дій зацікавлених сторін.

Стратегічний вибір міста реалізується у формуванні уточненої місії, стратегічного бачення та стратегіях розвитку, що мають бути здійснені для його досягнення.

Стратегія – узагальнююча модель діяльності із запровадження необхідних для досягнення стратегічного бачення змін, яка визначає концепцію, політики і потрібні нововведення, систему пріоритетних цілей, програму відповідних взаємопов’язаних дій і необхідні ключові ресурси.

Місія міста – призначення міста, його роль у задоволенні суспільних потреб, тобто специфічне місце у народногосподарському комплексі. Місія відображає провідні функції, що їх виконує місто, те, що відрізняє дане місто від інших, його особливості й конкурентні переваги, те, чим місто приваблює до себе.

Стратегічне бачення розвитку міста – обґрунтоване, з урахуванням прагнень територіальної громади і найбільш вірогідного сценарію розвитку міста, уявлення щодо майбутніх ключових характеристик, основоположних соціальних цінностей та орієнтирів міста у досить віддаленій перспективі (10-15 років). Стратегічне бачення відображає генеральну комплексну мету розвитку міста у визначеній перспективі і розміщується на нульовому рівні (на вершині) «дерева цілей».

Місія і стратегічне бачення розвитку міста тісно взаємопов’язані. Стратегічне бачення є описом міста на певному відрізку його еволюції. Стратегічне бачення є динамічнішою категорією, ніж місія міста, яка може бути відносно незмінною протягом довшого часу порівняно з баченням. Якщо робити поряд з розширеним стислий варіант стратегічного бачення, то він буде наближатися до місії міста тим більше, чим коротший він буде.

Формування стратегічного бачення розвитку міста визначальною мірою залежить від факторів, які є переважно об’єктивними та інерційними:

  • по-перше, це особливості території та наявність на ній певних природних ресурсів;

  • по-друге, це існуючі склад і структура територіального промислово-виробничого комплексу;

  • по-третє, існуючі та перспективні (прогнозовані) умови розвитку з урахуванням ймовірності збереження (втрати) конкурентних переваг та обмежень.

Політика досягнення стратегічних цілей – впорядковані дії міської влади у процесі стратегічної діяльності, які визначають, що буде підтримуватися, від чого слід відмовитись.

Генеральні цільові настанови (ГЦН) – визначаються в результаті декомпозиції стратегічного бачення і являють собою інтегровані напрями діяльності для досягнення стратегічного бачення – комплексні програми розвитку. ГЦН формуються на безальтернативній неконкурентній основі, тобто для досягнення стратегічного бачення потрібна реалізація всього комплексу ГЦН.


Розділ 2

Загальна характеристика міста

2.1. Географія та природний потенціал.

Місто Синельникове розташоване в центральній частині Дніпропетровської області на відстані 48км на південний схід від м. Дніпропетровська. Його площа становить 2258га., населення - 31,568 тисяч мешканців. Через Синельникове проходить схрещення двох залізничних магістралей - Донбас-Криворіжжя та Москва-Сімферополь.

В геоморфологічному відношенні територія міста відноситься до Придніпровської височини і є слабо горбистою рівниною, яка перетинається балками.

Південно-західна частина ландшафту, лісонасадження східної окраїни, куточок паркової зони міста складають штучно облаштовані та природні об’єкти оздоровлення, відпочинку та змістовного проведення часу в період дозвілля.

Клімат міста помірно-континентальний.

Виникнення м. Синельникового датується 60-ми роками ХУІІ століття і пов'язане з будівництвом залізничної колії Москва-Симферополь. Землі Синельниківщини до 1775 року належали Запорізькій січі. Після її ліквідації значна частина цих земель (12 тисяч десятин) потрапили до рук фаворита Катерини ІІ - князя Г.Потьомкіна. Понад 4600 десятин землі, (в тому числі, на яких пізніше виникло місто та станція) отримав брат Катеринославського намісника, підполковник, а пізніше генерал Синельников.

У 1873 році селище стає важливим залізничним вузлом півдня України.

Промисловість у Синельниковому почалась зароджуватись наприкінці XIX століття. У 1895 році закінчено будівництво паровозного депо, вагоноремонтних майстерень. З’являються олійниці, млини. У 1890 році став до ладу пороховий завод. 1903 році відкрито ковально-пресову майстерню.

З 1921 року Синельникове стало містом і центром Синельниківського повіту Катеринославської губернії, а в 1923 році – центром Синельниківського району.

Місто розташоване на перехресті залізничних та автомобільних маршрутів Москва-Сімферополь та Донецьк-Київ.

Освіту міста представляють шість загальноосвітніх середніх шкіл, одна школа нового типу - гімназія, 10 дошкільних закладів, Центр дитячої творчості, дитячо-юнацька спортивна школа, навчально-виробничий центр пофесійної підготовки молоді, Синельниківський професійний ліцей.

Культуру міста представляють школа культури і мистецтв, дитяча бібліотека, Будинок культури „Родина” профкому ВАТ „Синельниківський ресорний завод”, Будинок науки і техніки Локомотивного депо.

2.2. Відомі особистості міста:

Заслужений лікар України - Довгань Петро Васильович.

Заслужені вчителі України:

- Трушенко Євген Григорович, Алєксєєнко Віра Іванівна.

Заслужений працівник культури України - Білий Ігор Іванович.

2.3. Кількість виборців станом на 01.01.2011 - 25898 чоловік.
2.4. Склад депутатів ради.

Всього, (кількість)

40

З них членів партій, в т.ч.




(партія)




Партія Регіонів

28

Україна майбутнього

5

Комуністична партія України

2

Сильна Україна

2

ВО „Батьківщина”

2

Фронт змін

1

Позапартійні

0







за освітою:

 

за віком:

 

вища

37

до 30 років

2

незакінчена вища

1

від 30 до 45 років

16

середня-спеціальна

1

від 45 до 60 років

16

середня

1

старше 60 років

6

незакінчена середня

0

 

 

за родом діяльності:

 

працівників промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку

4

працівників агропромислового комплексу

2

працівників житлово-комунального господарства

4

працівників охорони здоров’я

3

працівників освіти, культури

4

працівників місцевого самоврядування

6

працівників місцевих держадміністрацій

1

пенсіонерів

4

осіб, що не працюють

1

інших

11


2.5. Органи самоорганізації населення.

Квартальні комітети – 30 одиниць, в них приймає участь 250 чол.

2.6. Структура земельного фонду




з/п

Територія

Га

Оренда

Договори оренди

з 1991р. по 2011р.

 

Територія, всього

у тому числі:

2258







1

Сільськогосподарські угіддя

777,6

-

-

2

Рілля

489,00

-

-

3

Ліса і інші лісовкриті площі

86,00

-

-

4

Забудовані землі

1128,08

31,3272

31,3272

5

Ставки які знаходяться

21,00

-

-

 

на території міста

21,00

-

-



2.7. Промисловість

Інфраструктура міста включає підприємства залізничного транспорту, автотранспортне підприємство, комунальні, енергетичні підприємства, розвинуту торговельну мережу, сферу послуг, ресторанне господарство.
Основні промислові підприємства міста, види продукції.

Підприємство

Адреса

Керівник

Телефон

Характеристика діяльності

Товариство з обмеженою відповідальністю „Атлантіс”

м. Синельникове, вул. Космічна, 1а


Воротникова Тетяна

Анатоліївна


4-24-11

3-97-86

Завод з розливу вин і кон’яків, торгових марок “Золота Амфора“, “Клінков”, “Жан- Жак”. Продукція дотримується таких принципів, як якість, новаторство, традиції. За 2010 рік виготовлено продукції на суму 243016 тис. грн.

Відкрите акціонерне товариство „Синельниківсь-

кий ресорний завод”

м. Синельникове, вул. Леніна, 130

Швайко

Юрій Миколайович


4-21-24

Підприємство є постачальником ресор для більшості великих автомобільних заводів, таких як КамАЗ, КрАЗ ГАЗ, ЛіАЗ, ХТЗ,

РАФ.

За 12 місяців поточного року виготовлено продукції на 31072,3 тис. грн.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Синельниківсь-

кий молочний завод”


м. Синельникове,

вул. Величая, 11

Буй лук

Ірина Володимирівна


4-36-65

Виготовлення продукції з цільного молока та кисломолочної продукції. За

12 місяців виготовлено продукції на суму 969,6 тис. грн.


Відкрите акціонерне товариство „Синельниківська теплоізоляція”

м. Синельникове, вул. Кірпічна, 13

Рябов

Аркадій Іванович


3-94-48

Виробництво будівельних і теплоізоляційних матеріалів.

За 12 місяців виготовлено продукції на суму 21180,8 тис. грн.

Товариство з обмеженою відповідальністю

“Синтез”

м. Синельникове, вул. Кірпічна, 13

Рябов

Аркадій Іванович


3-94-48

Виробництво керамічної цегли.

За 12 місяців виготовлено продукції на суму 8770,2 тис. грн.


Товариство з обмеженою відповідальністю „Інтерфом-Дніпро”

м. Синельникове, вул. Південна Промзона, 2

Макарова

Тетяна Миколаївна

4-01-87

Виробництво пінополіуритану на основі простих полімерів для виготовлення м’яких меблів.

За 12 місяців виготовлено продукції на суму 123774 тис. грн.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Завод нових технологій”

м. Синельникове, вул. Ватутіна, 29

Дзоз

Микола Оникійович


4-00-48

4-00-49


Виробництво лаків та фарб всіх видів.

За 12 місяців виготовлено продукції на суму 16039 тис. грн.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Снек-Експорт”

м. Дніпропетровськ вул. Калинова, 43


Бутков

Андрій Володимирович




Потужне підприємство регіону, основні виробничі потужності знаходяться в

м. Синельниковому, профіль діяльності – виробництво снекової продукції. Найбільш відомі назви: “Козацька розвага”, “Флінт”, “Мачо”, “Морские”, “Семки”.

Синельниківське управління по експлуатації газового господарства

ПАТ “Дніпропетровськ-газ»

м. Синельникове,

вул.Миру,64

Нагорний

Олег

Васильович

4-06-99

Експлуатація систем газопостачання, виконання замовлень населення та організацій

Синельниківсь-

кий міський район електричних мереж

ВАТ “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленер-

го”

м. Синельникове,

вул. Інтернаціональна, 96


Лобза

Сергій

Олександрович


4-25-18

Електропостачання об’єктів міста та житлового фонду


Середньооблікова кількість штатних працівників по місту за 2010 рік склала 7285 осіб, середня заробітна плата – 2028 грн., що становить 85,6% до середнього рівня заробітної плати по області.
2.8. Житлово-комунальне господарство:

  • Синельниківське міське комунальне підприємство „Житлово-експлуатаційна контора – 1”;

  • Синельниківське міське комунальне підприємство „Житлово-експлуатаційна контора – 2”;

  • Синельниківське міське комунальне підприємство „Водоканал”;

  • Синельниківське міське комунальне підприємство „Виробниче об’єднання житлово-комунального господарства”.


2.9. Мале підприємництво.

Перший підприємець в нашому місті зареєстрований в серпні 1991 року і до кінця року їх стало 30 чоловік.

Розвиток малого підприємництва характеризується показниками:

Показники

Одиниця виміру

2009 рік

2010 рік

Кількість зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб

осіб

2376

1605

Кількість зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб у розрахунку на 10 тис. осіб наявного

осіб

508

517

Кількість малих підприємств

одиниць

83

85

Кількість малих підприємств у розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення

одиниць

26

27

Кількість малих підприємств, що реалізовували продукцію та послуги, у відсотках до загальної кількості малих підприємств

одиниць

71,8

71,8

Частка малих підприємств, які одержали прибуток

%

76,5

78,2

Кількість зайнятих працівників у малому підприємництві

одиниць

647

817

Кількість найманих працівників у малому підприємництві

одиниць

591

613

Середньомісячна заробітна плата працівників малих підприємств

грн.

1410,8

1594,2

Питома вага продукції, виробленої малими підприємствами, в загальному обсязі виробництва

%

14,7

15,0

Надходження до бюджету міста від діяльності малого підприємництва

тис. грн.

4240,0

4450.0



Підприємства малого та середнього бізнесу функціонують у багатьох галузях народного господарства: будівництві, промисловості, житлово-комунальному господарстві, торгівлі, сфері послуг, громадському харчуванні та інших.

Зоною високої активності підприємницької діяльності міста є сфера обслуговування. У місті працює 81 магазин продовольчих товарів, 121 магазин промислових товарів, 18 підприємств ресторанного господарства, 76 підприємств сфери послуг.

З метою забезпечення якісних змін у розвитку малого та середнього бізнесу в місті затверджено Програму розвитку малого підприємництва на 2011-2012 роки.

2.10 Зовнішньоекономічна діяльність.

Виконавчий комітет міської ради залучає підприємства та організації міста до участі у спільних проектах, запропонованих підприємствами близького та дальнього зарубіжжя, а також до торговельно-економічних зв’язків та координує роботу щодо розвитку міжнародного співробітництва і зовнішньоекономічної діяльності.

З метою максимально широкого доступу професійних українських та іноземних інвесторів до аналітичної інформації про інвестиційні можливості підприємствами міста підготовлено інвестиційні меморандуми згідно з формами міжнародного стандарту. Управлінню зовнішніх зносин надані пропозиції та рекламно - презентаційну продукцію ВАТ “Синельниківський ресорний завод” для представлення в експозиції стенду Дніпропетровської області на міжнародних виставках.

Підприємства міста отримують пропозиції щодо участі у спільних проектах з підприємствами близького та дальнього зарубіжжя по активізації торговельно-економічних зв’язків.

Загальний обсяг експорту у 2009 році склав 2,613 млн. дол. США, імпорту – 13,932 млн. дол. США, обсяг капітальних інвестицій підприємств, організацій усіх форм власності – освоєно 39629 тис.грн, з них 35662 тис. грн. – інвестиції у основний капітал (капітальне будівництво, придбання машин та обладнання).
2.11 Охорона здоров’я

 

на 01.01.2011

в них:

працівників

форма власності

кількість закладів

ліжок, відвідувань

Медичні заклади

19

450

963

комунальна

в т.ч.













- поліклінік

2




189

комунальна

лікарень

2

450

744

комунальна

амбулаторій

-




-



диспансери

-










- ФАП

-




-

комунальна

- аптека

15




30

приватна


2.12 Освіта

Освіту міста представляють сім загальноосвітніх середніх шкіл, одна школа нового типу - гімназія, 10 дошкільних дитячих закладів, Центр дитячої творчості, дитячо-юнацька спортивна школа, навчально-виробничий центр професійної підготовки молоді, Синельниківський професійний ліцей.

 

на 01.01.2011

кіль-кість

розрахун-кова кількість місць

в них:

форма власності

вчителів, вихователів

учнів, дітей

Вищі навчальні заклади

-

-

-

-

-

Школи

7

4530

227

3180

комунальна

в т.ч.: ЗОШ І-ІІІ ст.

6

4210

201

2883

комунальна

ЗОШ І-ІІ ст.

-

-

-

-

-

ЗОШ І ст.

-

-

-

-

-

Шкіл-інтернатів

-

-

-

-

-

Гімназій (колегіумів)

1

320

26

297

комунальна

Діючих дошкільних закладів

10

1123

98

1298

комунальна

Приміщень недіючих










 

 

- шкільних закладів

-

-

-

-

-

- дошкільних закладів

-

-

-

-

-



2.13 Транспортні комунікації

Загальний обсяг вулично-дорожньої мережі 158 км, в тому числі з асфальтно-бетонним покриттям 45 км.
2.14 Телекомунікаційні системи

До телекомунікаційних систем міста входить 3 автоматизовані телефонні станції.
2.15 Фінансово – кредитна система

В місті здійснюють діяльність філії 8 банків: “Приватбанку”, “Нового”, “Аваль”, “Ощадбанку”, “Індекс-банку”, “Правекс - банку”, “БТА - Банк”, “Експрес -Банк”.
2.16 Культура та дозвілля

Заклади культури міста представлені школою культури та мистецтв, народними колективами, міською дитячою бібліотекою та будинками культури (“Родина” - профкому ВАТ “Синельниківський ресорний завод”, будинок науки і техніки - локомотивного депо Синельникове).

Головною ціллю школи культури та мистецтв є задоволення потреб населення в естетичному вихованні дітей та підлітків, де вони мають змогу навчатися вокалу, цирковому, танцювальному та естрадному мистецтву.

В місті працює народний ансамбль народних інструментів “НАНІ”, який приймає участь у всіх концертах до державних свят.

Міська дитяча бібліотека забезпечує потреби в інформації та спілкуванні, залучає до культури та читання. При дитячій бібліотеці працює ляльковий гурток “ Книга і лялька”.
2.17 Ринок праці

За 2010 рік фіксований ринок праці склав 1386 осіб, рівень безробіття склав 2,11%. Протягом року в міському центрі зайнятості зареєстровано 1055 осіб-безробітних, на кінець звітного періоду знаходилась на обліку 401 особа, рівень працевлаштування склав 32,47%.

Протягом року пройшли професійне навчання 159 чоловік, прийняло участь у громадських роботах 105 осіб, працевлаштована на додаткові робочі місця за рахунок дотацій роботодавцям з Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття – 41 особа. Отримали одноразову допомогу на організацію підприємницької діяльності 16 осіб.
2.18 Ставка земельного податку

Ставка земельного податку встановлюється в розмірі 3-10% від грошової оцінки земельної ділянки . Базова вартість 1 кв. м. земельної ділянки станом на 01.01.2011 по місту складає 29,72 грн.
2.19 Ціни на електроенергію

Для промислового господарства і підприємствах міста тарифи на електроенергію доводяться щомісяця, згідно тарифу, який встановлює НКРЕ України.
2.20 Водопостачання та каналізація

Водопостачання та водовідведення здійснює Синельниківське міське комунальне підприємство “Водоканал”.

Станом на 01.01.2011 тарифи на водопостачання складають:

  • для населення з лічильниками 5,28 грн. за 1 кубічний метр;

  • для бюджетних установ та населення без лічильників - 6,46 грн. за 1 кубічний метр;

  • для інших споживачів - 10,4 грн. за 1 кубічний метр.

Станом на 01.01.2011 тарифи на водовідведення складають:

  • для населення - 3,80 грн. за 1 кубічний метр;

  • для бюджетних установ - 5,16 грн. за 1 кубічний метр;

  • для інших споживачів - 6,73 грн. за 1 кубічний метр.


2.21 Газифікація

В промисловому господарстві тарифи на газ складаються в залежності від постачальника газу і підприємства – платника ПДВ та коливаються від 300,0 грн. за 1000 м3 з урахуванням транспортування, для населення встановлений фіксований тариф:

  • з лічильниками обліку - 17,5 коп. за 1 м3;

  • без лічильників обліку - 19,0 коп. за 1 м3 .


2.22 Ринок житла

Міське комунальне підприємство “Житлово-експлуатаційна контора-1” обслуговує 104 будинки загальною площею 85,3 тис. кв. метрів, з кількістю жителів 3876 осіб, з кількістю квартир – 1680.

Міське комунальне підприємство “Житлово-експлуатаційна контора-2” обслуговує 44 будинки загальною площею 147,93 тис. кв. метрів, з кількістю жителів – 6735 осіб, кількістю квартир – 3024.

Об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків належать 3 житлових будинки, житлово-будівельному кооперативу - 4 будинки та 1 будинок державної власності. На квартирному обліку в місті знаходиться 571 особа.

2.23 Фізична культура і спорт

Одним із напрямків роботи виконавчого комітету міської ради є вдосконалення фізкультурно-оздоровчої роботи у виробничій та соціально-побутовій сферах.

Вирішенням питань фізкультурно-оздоровчої роботи займаються підприємства міста різної форми власності. Найбільш активні з них підприємства залізничного транспорту. На базі Синельниківського залізничного вузла діє спортивний клуб “Локомотив”, який об’єднує працівників 9 підприємств та організацій залізниці. На кожному підприємстві залізничників працюють громадські тренери, які ведуть секції по 6 напрямках, в них займається понад 250 працівників.

Для створення повноцінних умов розвитку особистості, пропаганди здорового способу життя в місті активно працюють федерації футболу і дзюдо, клуб кікбоксінгу і тайського боксу “Муей-Тай”, волейбольний клуб “Торнадо”. На мікрорайоні міста в будинку №10 відкрито тренажерний зал, в якому займаються різні категорії населення. Також у місті на базі локомотивного депо і при БК „Родина” функціонують групи здоров’я. Загалом у всіх спортивних організаціях задіяно понад 400 осіб різного віку.

Ведучим закладом фізичного виховання учнівської молоді в місті є дитячо-юнацька спортивна школа, в якій займається 520 учнів і культивується два види спорту: легка атлетика і футбол. Влітку на базі ДЮСШ працює спортивно-оздоровчий табір «Юний олімпієць».

Для організації позакласної роботи в 7 загальноосвітніх закладах міста на добровільних засадах створено фізкультурно-спортивні клуби, в яких працювали та працюють секції з різних видів спорту : „Баскетбол”, „Волейбол”, „Футбол”, „Бадмінтон”, „ЗФП” (загальної фізичної підготовки), „Легкої атлетики”, „Шейпінг”, „Важкої атлетики”.

З 2003 року в місті діє фізкультурно-спортивний клуб інвалідів “Інваспорт-Синельникове”.
Розділ 3

Стратегічний вибір

Стратегічне бачення розвитку міста

Стратегічним баченням міста у майбутньому є:

«Синельникове - екологічно чисте українське місто стабільного економічного розвитку, сталого добробуту та правопорядку»

Для досягнення стратегічного бачення необхідне впровадження наступних заходів з основних стратегічних напрямків розвитку міста:

1. Розвиток промислового потенціалу міста, транспорту та зв’язку:

  • сприяння розвитку діючих і відновлення роботи неефективно працюючих промислових підприємств міста та створення нових екологічно чистих підприємств;

  • сприяння розширенню внутрішніх і зовнішніх ринків збуту продукції промислових підприємств міста;

  • перегляд нормативно-грошової оцінки та проведення інвентаризації землі;

  • створення генерального плану міста

  • повне задоволення мешканців міста в сучасних якісних комунальних та побутових послугах;

  • оптимізація міської мережі пасажирських автоперевезень та підвищення якості надання послуг по автоперевезенню.

2. Розвиток малого і середнього бізнесу, сфери платних послуг і торгівлі:

  • впорядкування ринкової торгівлі, перетворення ринків на сучасні торговельні комплекси із наданням різноманітних послуг;

  • в рамках діючого законодавства покращення місцевих умов для стимулювання та розвитку малого та середнього бізнесу;

  • розширення сфери побутового обслуговування населення.

3. Розвиток освіти, культури та спорту:

  • покращення матеріального та фінансового стану закладів освіти;

  • оптимізація та переоснащення інфраструктури комунальних закладів середньої освіти;

  • залучення громади міста до підвищення рівня правопорядку в місті;

  • спільно з правоохоронними органами та громадою забезпечення бездоганного правопорядку і надійної безпеки жителів міста;

  • розвиток всіх видів спорту в місті та підвищення масовості зайняття спортом населення міста;

  • розвиток та переоснащення спортивних споруд міста до сучасних вимог;

  • приведення матеріально-технічного стану закладів культури до сучасних вимог та розширення напрямків роботи з метою залучення більш широкого кола громадян;

    4. Розвиток та реформування житлово-комунального господарства міста:

  • приведення якості доріг, тротуарів та внутрішньоквартальних проїздів міста до діючих стандартних вимог;

  • реформування ЖКГ з метою підвищення якості комунальних послуг;

  • впровадження програми енергозбереження на підприємствах та установах міста;

  • капітальний ремонт житлового фонду;

  • реконструкція гуртожитків під житлові будинки;

  • реконструкція водопровідних магістральних мереж;

  • реконструкція очисних мереж каналізації;

  • капітальний ремонт доріг;

  • капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення;

  • захист від підтоплення та затоплення території міста;

  • будівництво міського парку «Дружба-Достик».
  1   2   3

Схожі:

ЗАКОНУКРА Ї Н И
Стаття Основні терміни та їх визначення У цьому Законі наведені нижче основні терміни вживаються в такому значенні: види робіт із...
2 Основні терміни і поняття
України і місцевих бюджетів ). У даному розділі висвітлюються основні терміни і поняття стандартизації стосовно першого, тобто традиційного...
Третя республіка у Франції. Мета: проаналізувати особливості економічного...
Основні поняття і терміни: лихварство, Панамський скандал, «справа Дрейфуса», реваншизм
План Дія електричного струму на організм людини Поділ величин струму в залежності від його дії
...
ПЛАН ВСТУП РОЗДІЛ І. Сутність і основні поняття валютного законодавства...
Валютне законодавство України базується на принципах, які є вихідними нормативно-керівними положеннями основи механізму державного...
9. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІДТВОРЕННЯ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ
Ключові терміни й поняття: ОСНОВНІ ЗАСОБИ, ОСНОВНІ ФОНДИ, АМОРТИЗАЦІЯ, ЗНОС, ВІДТВОРЕННЯ, КАПІТАЛЬНІ ВКЛАДЕННЯ, САМОФІНАНСУВАННЯ,...
ЗМІСТ ВСТУП 3 РОЗДІЛ І ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА УКРАЇНСЬКОГО КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМУ
РОЗДІЛ ІІ ОСНОВНІ ЕТАПИ СТАНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМУ ДО ЗДОБУТТЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ 32
ЗМ ІСТ ВСТУП РОЗДІЛ ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДІЛОВОЇ ТЕРМІНОЛОГІЧНОЇ ЛЕКСИКИ
РОЗДІЛ ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДІЛОВОЇ ТЕРМІНОЛОГІЧНОЇ ЛЕКСИКИ
Основні дисципліни
Терміни навчання за денною і заочною формами для отримання освітнього ступеня: магістра – 1,5 роки
1. Поняття, терміни, категорії як концептуальні об’єкти суспільної географії
У ньому виділяються прості і складні елементи. До простих належать терміни, поняття, категорії,до складних наукові гіпотези,концепції...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка