План-конспект уроку Тема: Поняття конфігурації


Скачати 29.15 Kb.
Назва План-конспект уроку Тема: Поняття конфігурації
Дата 22.04.2013
Розмір 29.15 Kb.
Тип План-конспект
bibl.com.ua > Бухгалтерія > План-конспект
План-конспект уроку

Тема: Поняття конфігурації.

Мета: розглянути призначення та інтерфейс програми «1С: Підприємство».

Методичне забезпечення: ПК, установчий диск з програмою «Парус. Предприятие». ілюстративний матеріал (плакати або презентації ЕНМК).

Тип уроку: комбінований.

Структура уроку


1. Організаційний момент

2. Пояснення нового матеріалу
Конфігурація

Конфігурація — прикладне рішення, розроблене на технологічній платформі «1С:Предприятие».

Умовно кажучи, конфігурації часто діляться на дві групи. «Типові» і «Нетипові» конфігурації. «Типова» конфігурація це рішення, яке розповсюджується «в коробці». Також зустрічається сленговий термін «Правлена» конфігурація — змінена під потреби компанії типова конфігурація, яка через внесені до неї зміни вже не являється типовою, проте дуже схожа. «Самопальна» конфігурація (від слова «Самопал»), (вона ж «самописка») або конфігурація «з нунуля» - означає конфігурація 1С: Предприятие, розроблена незалежно від фірми-виготовлювача| 1С (зазвичай під потреби конкретного замовника).

Кожна конфігурація має свій інтерфейс та прараметри БД. Файл конфігурації 1Cv7.MD розташований| в каталозі бази даних. Конфігурація редагується в режимі «Конфігуратора», що надає зручний візуальний інструмент для створення і редагування таблиць даних і графічних форм, а також написання алгоритмів на вбудованій мові програмування. Порядок конфігурації і вбудована мова описаний в документації, що додається. Крім того, в конфігураторі є «Синтакс-помощник»по вбудованій мові програмування.

Типові конфігурації на базі «1С:Предприятия версии 7.7»

«Бухгалтерский учет для Украины»

Продукт розроблений на основі компоненти "Бухгалтерский учет" системи "1С:Предприятие" версії 7.7 і є типовим рішенням для автоматизації бухгалтерського обліку в Україні.

«1С:Бухгалтерия 7.7. Базовая версия для Украины»

У конфігурації "1С:Предприятие 7.7. Конфигурация "Бухгалтерский учет" для Украины", з|із| якою поставляється програма, реалізована прийнята схема бухгалтерського і податкового обліку для госпрозрахункових організацій відповідно до поточного законодавства України. Методологія обліку, реалізована в конфігурації, відповідає національним стандартам ведення бухгалтерського обліку (НСБУ), Плану рахунків, затвердженому наказом Міністерства фінансів України N291 від 30.11.99 р.

«1С:Бухгалтерия 7.7 ПРОФ для Украины»

"1С:Бухгалтерия 7.7 ПРОФ для Украины" є компоненту "Бухгалтерский учет" системи програм "1С:Предприятие 7.7". Програма дозволяє працювати з декількома планами рахунків, вести облік декількох підприємств в одній інформаційній базі, забезпечує систему авторизації, контролю і обмеження прав користувачів. Програма підтримує режим конфігурації (налаштування) системи.

«1С:Предприятие 7.7. Производство+Услуги+Бухгалтерия для Украины»

Конфігурація "Производство + Услуги + Бухгалтерия для Украины" є типовим рішенням для автоматизації ведення обліку на виробничих підприємствах.

«1С:Торговля и Склад 7.7»

"1С:Торговля и cклад" є компоненту "Оперативный учет" системи "1С:Предприятие" з типовою конфігурацією для автоматизації складського обліку і торгівлі.

Компонента "Оперативный учет" призначена для обліку наявності і руху матеріальних і грошових коштів. Вона може використовуватися як автономно, так і спільно з іншими компонентами "1С:Предприятия".

«1C:Предприятие 7.7."Зарплата+Кадры" для Украины»

Продукт "1С:Предприятие 7.7. Конфігурація "Зарплата+Кадры для Украины" розроблений на основі компоненти "Расчет" системи 1С:Предприятие версії 7.7 и призначений для розрахунку заробітної плати і ведення кадрового обліку на підприємствах будь-якої форми власності і типу фінансування відповідно до законодавства України.

3. Закріплення вивченого матеріалу

  1. Поняття конфігурації?

  2. Що являє собою «Самопальна» конфігурація?

  3. Для чого потрібний «Синтакс-помощник»?

  4. Розташування файлу конфігурації 1Cv7.MD?


Домашнє завдання: навчальний посібник: Гуревич Р.С., ЖилінаЛ.В., Кадемія М.Ю., Тверезовська Н.Т., Янківська Г.А. Інформаційні системи і технології в обліку: Навчальний посібник (сс.242-251).

Схожі:

План-конспект уроку інформатики в 7 класі Тема уроку
Тема уроку: Робота з текстовою інформацією. Призначення та основні функції текстового редактора. Текстові процесори. MS Word. Поняття...
План-конспект уроку трудового навчання Т
Тема уроку. Пошук аналогів існуючих виробів та зображень для випалювання, їх аналіз
План-конспект уроку-КВК з курсу «Я і Україна»
План-конспект уроку-КВК з курсу «Я і Україна» в 2 класі вчителя початкових класів Загальцівського НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ...
План-конспект уроку з теми «Природні зони Африки. Савани та рідколісся»
Освітня: актуалізувати поняття «природний комплекс», «природна зона», «широтна зональність», «екологічні проблеми»
План-конспект уроку №21 ТЕМА. Історія виникнення та розвиток глобальної...
МЕТА: сформувати в учнів основні поняття мережі Інтернет, основні етапи історії розвитку Інтернет,її можливості
План-конспект уроку з інформатики на тему Електронна пошта в Інтернет....
План-конспект уроку з інформатики на тему Електронна пошта в Інтернет. Реєстрація електроної пошти
План-конспект уроку Тема: “Інтерфейс програми. Константи”
Мета: розглянути призначення та інтерфейс програми «1С: Бухгалтерия». Сформувати поняття константи в програми «1С: Бухгалтерия»
План-конспект уроку української мови в 5 класі Тема
Мета: поглибити поняття про звертання, формувати вміння визначати звертання (поширені й непоширені; риторичні) в реченнях, правильно...
План-конспект уроку Тема: Основні поняття та принципи роботи з базами даних в Excel
Табличний процесор Excel крім основних функцій: побудови таблиць, обрахунків в цих таблицях та побудови діаграм, дозволяє ще й створення,...
План-конспект уроку з математики для групи Е-11 Тема
Тема: Узагальнення та систематизація знань, умінь та навичок учнів з математики за 5-9 клас
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка