АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК


Скачати 137.25 Kb.
Назва АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
Дата 06.04.2013
Розмір 137.25 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи



ТзОВ аудиторська фірма "Львівський аудит"

79058, м. Львів, вул. Замарстинівська, 83а Свідоцтво №1287


АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

(Звіт незалежного аудитора)
щодо фінансової звітності

Товариства з обмеженою відповідальністю

"Карпати-реєстратор"

станом на 31.12.2011 року


м. Львів 09 березня 2012 р.
Адресат - учасники, керівництво ТзОВ "Карпати-реєстратор"

1. Основні відомості про підприємство
Повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю "Карпати-реєстратор"

Код за єдиним державним реєстром підприємств та організацій України: 22343054

Місцезнаходження: 79018, м. Львів, вул. Головацького, 23А.

Дата державної реєстрації: зареєстровано 30.10.1996 року виконавчим комітетом Львівської міської Ради.

Форма власності приватна.

Відповідальними особами за фінансово-господарську діяльність за звітний період були:

директор – п.Клочник Ю.М.

В.О. Головного бухгалтера – п.Архитко О.Ю.

Основним і виключним предметом діяльності товариства є: діяльність з ведення реєстру власників іменних цінних паперів.

Статутний капітал, згідно Статуту підприємства становить 102464 грн.

Учасниками товариства є: фізичні особи – 2 чол., володіють 100% статутного капіталу; в т.ч.особи, що володіють 10 та більше відсотків - 1 чол.- володіє 97,29% статутного капіталу товариства.
2. Опис аудиторської перевірки
Аудиторська перевірка підприємства проведена у відповідності до вимог Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, зокрема до МСА 700 "Формулювання думки та надання звіту щодо фінансової звітності", МСА 705 "Модифікація думки у звіті незалежного аудитора", МСА 706 "Пояснювальні параграфи та параграфи з інших питань у звіті незалежного аудитора".

Нами були виконані процедури аудиту згідно вимог МСА 500 "Аудиторські докази", що відповідають меті отримання достатніх і прийнятних аудиторських доказів. У процесі виконання аудиторських процедур ми звернули увагу на доречність та достовірність інформації, що використовується нами як аудиторські докази. Аудиторські докази необхідні нам для обґрунтування аудиторської думки та звіту. За своїм характером докази є сукупними і отримувались нами в основному за допомогою аудиторських процедур, які виконувались в процесі аудиту.

Аудиторський висновок підготовлений відповідно до "Вимог до аудиторського висновку при розкритті інформації емітентами цінних паперів", затверджених рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 29.09.2011 р. №1360, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.11.2011р. за №1358/20096.

У своїй роботі аудитор використовував принцип вибіркової перевірки. Планування і проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних підтверджень щодо відсутності у фінансовій звітності суттєвих помилок. Дослідження здійснювалось шляхом тестування доказів на обґрунтування сум та інформації, розкритих у фінансовій звітності, а також оцінка відповідності застосованих принципів обліку нормативним вимогам, щодо організації бухгалтерського обліку і звітності в Україні, чинним протягу періоду перевірки.

Виконуючи оцінку цих ризиків, аудитор розглядав заходи внутрішнього контролю, що стосуються складання та достовірного подання суб’єктом господарювання фінансової звітності, з метою розробки аудиторських процедур, які відповідають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективності внутрішнього контролю суб’єкта господарювання. Аудит включає також оцінку відповідності використаних облікових політик, прийнятність облікових оцінок, виконаних управлінським персоналом, та загального подання фінансової звітності.

Поставлені цілі до аудиторської перевірки:

– висловити професійну думку незалежного аудитора щодо достовірності фінансових звітів ТзОВ "Карпати-реєстратор" за 2011 р. та її відповідності встановленим нормам складання фінансової звітності.

До перевірки надані:

– установчі документи ТзОВ "Карпати-реєстратор";

– первинна документація та регістри аналітичного та синтетичного бухгалтерського обліку;

– податкова звітність;

– наказ про облікову політику;

– фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва станом на 31.12.2011 року (форма № 1), звіт про фінансові результати за 2011 рік (форма № 2).

Товариство веде бухгалтерський облік згідно з обраною обліковою політикою, принципи якої залишились незмінними протягом періоду, що перевірявся.

Аудиторська перевірка була спланована і виконана з метою збору достовірних даних про те, що фінансові звіти товариства не містять суттєвих помилок.

Під час аудиторської перевірки застосовувались методи тестування правильності даних, відображених у фінансовій звітності, шляхом здійснення аналізу доказів, які підтверджують суми, відображені у фінансовій звітності, в т.ч. аналізу принципів бухгалтерського обліку, які застосовувались при підготовці звітності, відповідності даних, наданих у фінансовій звітності даним бухгалтерського обліку та первинної документації, аналізу облікової політики товариства.

При застосуванні процедур перевірки використовувався принцип суттєвості, відповідно до якого виявленню підлягають суттєві помилки, що можуть вплинути на показники фінансової звітності.

Метою проведення аудиторської перевірки фінансової звітності є надання аудиторові можливості висловити думку стосовно того, чи складена фінансова звітність в усіх суттєвих аспектах згідно з визначеною концептуальною основою фінансової звітності.

На нашу думку, отримані аудиторські докази є достатньою та відповідною основою для висловлення аудиторської думки. Аудиторський висновок складено відповідно до Закону України "Про аудиторську діяльність", Міжнародних стандартів контролю якості, аудиту, огляду, іншого надання впевненості та супутніх послуг, а також рішення Аудиторської палати України від 31.03.2011 № 122/2 "Про порядок застосування в Україні Стандартів аудиту та етики Міжнародної федерації бухгалтерів" .

Фінансова звітність Товариства підготовлена згідно з вимогами Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку та облікової політики ТзОВ "Карпати-реєстратор". Річна фінансова звітність складена на підставі даних бухгалтерського обліку ТзОВ "Карпати-реєстратор" за станом на кінець останнього дня звітного року.

Підготовка фінансової звітності вимагає від керівництва розрахунків та припущень, що впливають на суми активів та зобов'язань, відображених у фінансовій звітності, а також на суми доходів та витрат, що відображаються у фінансових звітах протягом звітного періоду.
3. Відповідальність управлінського персоналу за підготовку та достовірне представлення фінансових звітів
Згідно з МСА 200 управлінський персонал бере на себе відповідальність за складання фінансової звітності відповідно до застосовної концептуальної основи фінансової звітності, а також за такий внутрішній контроль, який він вважає необхідним для складання фінансової звітності, що не містить суттєвих викривлень внаслідок шахрайства або помилки, вибір та застосування відповідної політики, облікових оцінок, які відповідають обставинам.

4. Відповідальність аудитора за надання висновку стосовно фінансової звітності
Аудитор несе відповідальність за висловлення думки щодо наданих для перевірки фінансових звітів та інших документів товариства на підставі аудиторської перевірки за результатами операцій з 01.01.2011р. по 31.12.2011р.

Аудит проводився відповідно до Міжнародних стандартів аудиту, які вимагають від аудитора дотримання етичних вимог, а також планування і виконання аудиту для отримання обґрунтованої впевненості в тому, що фінансова звітність не містить суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказів щодо сум і розкриттів у фінансовій звітності. Вибір процедур залежить від судження аудитора включно з оцінкою ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства або помилки.

Отримані аудиторські докази забезпечують достатню та відповідну основу для висловлення аудиторської думки.
5. Висловлення думки аудитора щодо повного комплекту фінансової звітності відповідно до МСА 700,705
Концептуальна основа фінансової звітності, використана для підготовки фінансових звітів визначається національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в Україні, затвердженими Міністерством Фінансів України.

Концептуальною основою фінансової звітності, яку використано для підготовки фінансових звітів, є законодавство України.

Внутрішня облікова політика підприємства, яка відображає принципи та методи бухгалтерського обліку та звітності, за якими складається фінансова звітність, відповідає вимогам П(С)БО.

Облік усіх операцій здійснюється з діючим Планом рахунків бухгалтерського обліку.

Аудитор вважає за можливе підтвердити, що прийнята система бухгалтерського обліку в цілому задовольняє законодавчим і нормативним вимогам, діючим в Україні.

На думку аудитора, фінансова звітність підприємства складена на основі дійсних облікових даних і в цілому об’єктивно відображає фактичний фінансовий стан ТзОВ "Карпати-реєстратор" на 31.12.2011р. за результатами операцій за період з 01.01.2011р. по 31.12.2011р.

На думку аудитора, отримані аудиторські докази є достатньою та відповідною основою для висловлення безумовно-позитивної аудиторської думки про відповідність дійсного фінансового стану результатів діяльності ТзОВ "Карпати-реєстратор" за 2011 рік, складений Товариством.

Аудитор висловлює думку, що фінансова звітність ТзОВ "Карпати-реєстратор" в усіх суттєвих аспектах достовірно та повно подає фінансову інформацію про підприємство станом на 31.12.2011р. згідно з нормативними вимогами щодо організації бухгалтерського обліку і звітності в Україні, а також згідно з визначеною концептуальною основою фінансової звітності та відповідно вимогам діючого законодавства України.

Аудитором перевірено наступні форми фінансової звітності товариства: фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва станом на 31.12.2011р.; звіт про фінансові результати за 2011р.

На думку аудитора, перевірка проведена з достатнім рівнем впевненості в тому, що масштаб аудиторських робіт надає можливість виявлення всіх суттєвих відхилень від діючих на момент перевірки вимог діючого законодавства.
6. Відповідність вартості чистих активів вимогам законодавства
Під вартістю чистих активів товариства з обмеженою відповідальністю розуміється величина, яка визначається шляхом вирахування із суми активів, прийнятих до розрахунку, суми його зобов’язань, прийнятих до розрахунку.

Вартість чистих активів товариства визначена з урахуванням "Методичних рекомендацій щодо визначення вартості чистих активів товариств", які схвалені рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 17.11.2004р. №485.
Станом на 31.12.2011 р. чисті активи ТзОВ «Карпати-реєстратор» складають:


Рядок




Сума на кінець звітного періоду,

тис. грн..

1.

АКТИВИ




1.2

Необоротні актив

98.0

1.3

Оборотні активи

316.6

1.4

Витрати майбутніх періодів

1.2

1.5

Усього активів

415.8

2.

ЗОБОВ’ЯЗАННЯ




2.1

Довгострокові зобов’язання

0.0

2.2

Поточні зобов’язання

29.8

2.3

Забезпечення наступних виплат і платежів

0.0

2.4

Доходи майбутніх періодів

0.0

2.5

Усього зобов’язань

29.8

3.

ЧИСТІ АКТИВИ (рядок 1.5 – рядок 2.5)

386.0

4.

СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ, у тому числі:

102.5

4.1

Неоплачений капітал

0.0

4.2

Вилучений капітал

0.0

5.

Відвернення (рядок 3 – рядок 4)

283.5


Таким чином, станом на 31.12.2011р. чисті активи ТзОВ «Карпати-реєстратор» дорівнюють 386,0 тис. грн., що перевищує розмір статутного капіталу товариства на 283.5 тис. грн., тобто знаходяться у межах діючого законодавства.

Аудитор підтверджує, що розмір чистих активів ТзОВ «Карпати-реєстратор» знаходиться у межах діючого законодавства.
7. Виконання значних правочинів
Значний правочин - правочин (крім правочину з розміщення товариством власних акцій), учинений акціонерним товариством, якщо ринкова вартість майна (робіт, послуг), що є його предметом, становить 10 і більше відсотків вартості активів товариства, за даними останньої річної фінансової звітності.

Товариство у 2011 році не мало виконання значних правочинів (10 і більше відсотків вартості активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності).

На підставі наданих до аудиторської перевірки документів ми можемо зробити висновок, що Товариство дотримувалось вимог законодавства щодо виконання значних правочинів.


8. Відповідність стану корпоративного управління, у тому числі стану внутрішнього аудиту вимогам законодавства
Формування складу органів управління ТзОВ "Карпати-реєстратор" здійснюється відповідно до:

– розділу 8.1. Статуту, затвердженого 15.12.2010 року;

– рішення загальних зборів учасників товариства (протокол №3 від 15.12.2010 року).

Протягом звітного року в товаристві функціонували наступні органи управління:

– загальні збори учасників;

– директор.

Створення служби внутрішнього аудиту не передбачено внутрішніми документами товариства.

Протягом звітного року директор товариства здійснював поточне управління фінансово-господарською діяльністю в межах повноважень, які встановлено Статутом товариства.

Аудитор, розглянувши стан внутрішнього контролю ТзОВ "Карпати-реєстратор", вважає за необхідне зазначити наступне:

– система внутрішнього контролю спрямована на упередження, виявлення і виправлення суттєвих помилок, забезпечення захисту і збереження активів, повноти і точності облікової документації та включає адміністративний та бухгалтерський контроль.

– адміністративний контроль передбачає розподіл повноважень між працівниками ТзОВ "Карпати-реєстратор" таким чином, щоб жоден працівник підприємства не мав змоги зосередити у своїх руках усі необхідні для повної операції повноваження.

– бухгалтерський контроль забезпечує збереження активів Товариства, достовірність звітності та включає попередній, первинний ( поточний) і подальший контроль.

Оцінюючи вищенаведене, незалежним аудитором зроблено висновок щодо адекватності процедур внутрішнього контролю у ТзОВ "Карпати-реєстратор". Систему внутрішнього контролю можна вважати достатньою.


9. Ідентифікації та оцінки аудитором ризиків суттєвого викривлення фінансової звітності внаслідок шахрайства
Під час виконання процедур оцінки ризиків і пов’язаної з ними діяльності для отримання розуміння суб’єкта господарювання та його середовища, включаючи його внутрішній контроль, як цього вимагає МСА 315 "Ідентифікація та оцінка ризиків суттєвих викривлень через розуміння суб’єкта господарювання і його середовища", аудитор виконав процедури необхідні для отримання інформації, яка використовуватиметься під час ідентифікації ризиків суттєвого викривлення внаслідок шахрайства. Аудитором були подані запити до управлінського персоналу та інших працівників суб’єкта господарювання, які на думку аудитора можуть мати інформацію, яка, ймовірно, може допомогти при ідентифікації ризиків суттєвого викривлення внаслідок шахрайства або помилки. Аудитором були проведені аналітичні процедури, спостереження та перевірка. Аудитор отримав розуміння зовнішніх чинників, діяльності суб’єкта господарювання, структуру його власності та корпоративного управління, структуру та спосіб фінансування, облікову політику, цілі та стратегії і пов’язані з ними бізнес-ризики, оцінки та огляди фінансових результатів.

Аудитор не виявив доказів стосовно суттєвого викривлення фінансової звітності ТзОВ "Карпати-реєстратор" з метою вчинення шахрайства.
10. Основні відомості про аудиторську фірму
Товариство з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Львівський аудит" (код ЄДРПОУ: 23273456, зареєстрована виконавчим комітетом Львівської міської ради 30.08.1995р.), яка здійснює свою діяльність на підставі свідоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги № 1287, виданого за рішенням Аудиторської палати України № 100 від 30.03.2001 р., сертифікат аудитора серія А № 000420 від 30.11.1995р., дію сертифіката продовжено: 28.01.2000р.; 27.01.2005р.; 29.10.2009р.; реєстраційний № 3282.

Місцезнаходження: 79058, м. Львів, Замарстинівська,83а.

Тел.: 067 3102417.

Договір №14/11 від 14.11.2011 р.

Аудиторська перевірка проводилась з 06.03.2012р. по 09.03.2012р.
Аудитор, директор

ТзОВ Аудиторська фірма "Львівський аудит" Л.Г. Малюца
09.03.2012р.


Схожі:

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (звіт незалежного аудитора) про результати перевірки річної фінансової звітності та річних звітних даних Кредитної...
Аудиторський висновок (АУДИТОРСЬКИЙ ЗВІТ)
Повне найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Пріоритет Фінанс»
Аудиторський висновок
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕННОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ПО НАДАННЮ АУДИТОРСЬКИХ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ
Аудиторський висновок
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕННОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ПО НАДАННЮ АУДИТОРСЬКИХ ТА КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ЄВРОПЕЙСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ»
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Нью Ессет»
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “БРЕНТА КАПІТАЛ” станом на 31 грудня 2014р
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «УКРАЇНСЬКІ ЗБАЛАНСОВАНІ ІНВЕСТИЦІЇ»
Аудиторський висновок за наслідками проведення аудиту річної фінансової...
Аудиторський висновок за наслідками проведення аудиту річної фінансової звітності та річних звітних даних страховика «Товариство...
АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
«ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «УКРАЇНСЬКІ ПРОЕКТНІ ІНВЕСТИЦІЇ»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка