Дивно я створений


Скачати 29.53 Kb.
Назва Дивно я створений
Дата 21.04.2013
Розмір 29.53 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Біологія > Документи
Дивно я створений

Деякі вчені-еволюціоністи вважають, що вік землі – 4,5 мільярда років. Вони серйозно думають, що життя зародилося в первинному океані – якомусь киплячому «бульйоні». Саме там, у результаті «випадкових» хімічних реакцій, і виникла перша клітина. А далі, за мільярди років, шляхом еволюції з першої клітини нібито й з’явилась людина...

А тепер на секунду уявимо, що вік землі – дійсно кілька мільярдів років. І відразу парадокс: за весь цей час ні вітри, ні дощі, ні сонячна радіація, ні будь-які інші природні фактори так і не змогли виліпити з каменю хоча б щось, віддалено схоже на образ людини! А йдеться всього лише про камені. Наскільки складніший та унікальніший, на відміну від кам’яної брили, організм людини! Ось тільки деякі факти.

Мозок

• Людський мозок генерує за день більше електричних імпульсів, ніж всі телефони світу, разом узяті.

• У головному мозку людини за одну секунду відбувається 100 000 хімічних реакцій.

Нервова система

• У тілі дорослої людини близько 75 кілометрів (!) нервів.

• Мережа нейронів мозку в 1400 разів складніша за всю телефонну мережу земної кулі, швидкість біосигналів в нейронах сягає 7 км/сек.

• Нервова система людини містить близько 10 мільярдів нейронів і приблизно в сім разів більше клітин для обслуговування – опорних і живильних. Лише 1% нервових клітин зайнятий «самостійною роботою» – приймає відчуття із зовнішнього середовища і командує м’язами. 99% – це проміжні нервові клітини, що служать підсилювальними і передавальними станціями.

Обличчя

• При одній лише усмішці людини працюють 17 м’язів.

• На язиці міститься близько 9 000 смакових рецепторів.

Волосся

• Середня кількість волосся на голові: у блондинів – 140 тисяч, у брюнетів – 102 тисячі, у шатенів – 109 тисяч, у рудоволосих – 88 тисяч. Загальне число волосин на тілі, окрім голови, близько 20 тисяч.

• Волосся росте із швидкістю 0,35-0,40 міліметра за добу. За день наша шевелюра подовжується, якщо порахувати загальний приріст довжини волосся, на 30 метрів. Довжина волосся на голові, відрощеного в середньому людиною протягом життя, – 725 кілометрів.

Очі

• Око здатне розрізняти 130-250 чистих колірних тонів і 5-10 мільйонів змішаних відтінків.

Вуха

• У внутрішньому вусі близько 25 000 клітин, що реагують на звук. Діапазон частот, що сприймаються слухом, лежить між 16 і 20000 герц.

• Ми сприймаємо звук через 35-175 мілісекунд після того, як він дійшов до вуха. Ще 180-500 мілісекунд потрібно вуху на те, щоб «налаштуватися» на прийом звуку і досягти найкращої чутливості.

Ніс

• Площа нюхової зони носа – 5 квадратних сантиметрів. Тут розташовано близько мільйона нюхових нервових закінчень. Щоб у нервовому волокні носа виник імпульс, на його закінчення має потрапити приблизно 8 молекул пахучої речовини. Щоб виникло відчуття запаху, має збудитися не менше 40 нервових волокон.

Шкіра

• У шкірі розсіяно 250 000 рецепторів холоду, 30 тисяч рецепторів тепла, мільйон больових закінчень, півмільйона рецепторів дотику і 3 мільйони потових залоз.

• За час життя шкіра людини змінюється приблизно 1000 разів.

Легені

• Поверхня легень – близько 100 квадратних метрів. Площа поверхні людських легенів приблизно дорівнює площі тенісного корту.

• Доросла людина робить біля 23 000 вдихів (і видихів) за день.

Серце і кровоносна система

• Загальна довжина кровоносних судин в організмі людини – приблизно 100 000 км.

• У дорослої людини серце за день перекачує близько 10 000 літрів крові.

• 36 800 000 – кількість серцебиття у людини за один рік.

Шлунок

• Кожні два тижні наш шлунок повинен заново виробляти нову внутрішню оболонку, інакше він сам себе переварить.

Під мікроскопом

• Людина складається з більш ніж 100 000 000 000 000 клітин (сто трильйонів).

• Людська ДНК містить близько 80 000 генів.

І ти досі віриш, що ти – результат якихось «випадкових» хімічних реакцій, що твій прабатько – якась «амеба»? А псалмоспівець Давид, цар ізраїльський, вигукує у захваті: «Прославляю Тебе, що я дивно утворений! Дивні діла Твої, і душа моя відає вельми про це!» (Пс.138:14).

Ти і я – ми дійсно дивно влаштовані, створені за образом і подобою Божими. У нашого організму, втім, як і у всього живого на землі, є Автор, Творець.

Те, що ти з’явився на світ, – зовсім не випадковість і не помилка твоїх батьків. Ти – задум Божий. Ти не просто мандрівник на цій землі! У Бога для твого життя є Його особливий, дивовижний план. І ти маєш привілей спілкування зі своїм Творцем: на нашій планеті цим привілеєм не володіє більше ніхто!

Схожі:

Музей історії, с. Вахнівка Музей створений за рішенням і на кошти...
Музей створений за рішенням і на кошти місцевого колгоспу "Росія" в 1981 р. Ініціатором і його організатором був учитель історії...
Історичний музей, м. Жмеринка Жмеринський історико-краєзнавчий музей...
Жмеринський історико-краєзнавчий музей був створений 26 квітня 1969 р за рішенням виконкому районної ради депутатів трудящих. У 2003...
I рівень П’єса “Ляльковий дім” – це
Лівий бік йому перетворився на суцільний зашкарублий шрам, і він кульгав на обидва ряди лапок. Одна лапка під час вранішньої пригоди...
Календарно-тематичне планування з української літератури (7 кл.) І семестр
Вступ. Художній твір як явище мистецтва, новий ірреальний світ, створений письменником
Інтерактивна гра “Незакінчене речення” Завдання 1
Варіант відповіді. …кнопку “Пуск”, контекстне меню, створений файл, ярлик Word (якщо він є на робочому столі)
Навіщо нам заморське свято?
Незабаром вся Україна відзначатиме свято, про яке на двадцятому році української незалежності дивно було б і чути. Це так званий...
І НФОРМАЦ І Я про стан учнівського самоврядування Перечинського району
Перечинський районний парламент добровільне об'єднання учнівської молоді району, яки й був створений у 2001 році
Що найбільш яскраво відбилася і на сторінках Шульцевої прози, і графіки,...
Дрогобичем, як не дивно, маловідома українцям, хоч його твори дуже популярні у всьому світі і перекладені майже на всі європейські...
Картинна галерея, смт Муровані Курилівці
...
Коллекция WordArt
У текстовий документ можна вставити фігурний текст, створений за допомогою засобів Microsoft WordArt. Фігурний текст використовують...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка