Картинна галерея, смт Муровані Курилівці


Скачати 29.2 Kb.
Назва Картинна галерея, смт Муровані Курилівці
Дата 21.12.2013
Розмір 29.2 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
Картинна галерея, смт Муровані Курилівці

http://www.eduwiki.uran.net.ua/wiki/images/0/0a/%d0%9a%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%bd%d0%b0_%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%8f.jpg

В картинній галереї смт. Муровані Курилівці представлений захоплюючий і неповторний світ мистецтва, створений російськими та українськими живописцями.

Відкриваючи для себе їх роботи, Ви зможете побачити красу нашого світу в усьому розмаїтті його кольорів і відтінків, які безсумнівно роблять наше життя цікавішим та яскравішим.

Класики і сучасники розкривають перед Вами нові грані світу живопису, проведуть екскурс в історію світових шедеврів і невідомих картин, а також відкриють нові сторони сучасного мистецтва.

Садиба С. Комара (XVI-XIX ст.): палац, арсенал, флігель, замкові мури, смт Муровані Курилівці

http://static.visicom.ua/pois/files/9750

Палац поміщика Комара зведений в 1805 р. на основі фортечних споруд 16 в. Будівництвом керував знаменитий ірландський паркобудівельник Д. Макклер. У архітектурну композицію садиби він включив частини замкових споруд: кам'яний ескарп бастіонного замку з північної, східної та південної сторін (що включає підземні склепінчасті каземати), а з західної, напільного боку - фундаменти і руїни колишньої замкової стіни. Ця частина палацу виглядає дуже велично, тоді як із зворотного боку являє собою звичайне двоповерхова будівля в стилі класицизму. Частково зберігся пейзажний парк, арсенал (стайня), флігель, кам'яний міст. Зараз у садибі розміщена санаторна школа-інтернат для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи.

Дзвіниця Миколаївської церкви (II пол. XIX ст.), с. Котюжани

http://www.progylka.com.ua/foto_mskifa/ruhotun10.jpg

Церква в селі молода і особливий інтерес не викликає. А ось дзвіниця біля неї датується 19 століттям. Стара дерев'яна церква (1700 р.) згоріла в 1980 роках.

Костел Михаїла Архангела (1802), с. Вербовець



Спочатку був дерев'яний костел, збудований в 1607 р. Зиґмундом ІІІ, з якого у 1717 р. залишились тільки руїни. Відновлений у 1752 р., а в 1798 р. спалений. На кошти парафії та зусиллями о. Стажинського, в 1802 р. знову побудовано мурований костьол. Освячений у 1829 р. єпископом Мацькевичем.

Наступна реставрація відбулася в 1909 р. Після революції костьол було закрито і віддано віруючим лише в половині 60-х років. Отець Вільк відреставрував його, а в 1997р., зусиллями настоятеля о. Ґ. Конколя, було зроблено реставрацію храму всередині. Від 1990 р. тут  діє базовий пункт.

Муровано-Куриловецьке лісництво, Немерченський парк (1886)




Багатий Муровано-Куриловецький край на природні заказники місцевого значення, де можна помилуватися чудовими лісовими пейзажами, послухати спів птахів, насолодитися свіжим повітрям, помріяти. Це – «Переладино», де на крутих кам’янистих схилах росте грабова діброва віком до 80 р., з цінним, широко відомим в області мінеральним джерелом «Регіна» та іншими цілющими джерелами, які живлять і дають початок річці Батіг (притоки Дністра), що протікає через урочище; «Значок», з вільхово-дубово-грабовими лісонасадженнями, серед яких в понижених місцях зростає цінна рідкісна в області лікарська рослина валеріана висока.

Вік дерев тут до 90-95 років; «Наддністрянський, де на верхніх схилах переважають дубові ліси. На території 11 заказника росте чимало видів рослин, які занесені до Червоної книги України: лілія лісова, підсніжник звичайний, любка дволиста, гніздівка звичайна, коручка широколиста, півники болотяні, медунка лікарська, конвалія звичайна. Муровано-Куриловецьке лісництво Серед пам’яток садово-паркового мистецтва своєю неповторною красою вирізняється Державний парк в с. Немерче – пам’ятка садово-паркового мистецтва загальноукраїнського значення.

Цей старовинний ландшафтний парк, заснований у 1886 р. на основі природного лісового масиву на схилах балки поблизу річки Лядова. В парку є три ставки, збереглися 200-річні дуби і ясени, є сосна Веймутова, декоративні форми яблуні та глоду. Всього зростає 60 видів дерев і чагарників.

Схожі:

Дошкільна освіта області
ЦРД – 12(м. Житомир –6, м. Коростень –2, смт Нова Борова Вол. Волинського району – 1, м. Бердичів – 1, м. Нов. Волинський – 1; смт...
Дошкільна освіта області
ЦРД – 10 (м. Житомир –6, м. Коростень –1, смт Нова Борова Вол. Волинського району – 1, м. Бердичів – 1, смт Озерне Житомирського...
Оголошує конкурс щ одо визначення виконавця робіт із реконструкції...
Місцезнаходження: 08000, Київська обл., Макарівський р., смт Макарів, вул. Фрунзе, 30
Оголошує конкурс щ одо визначення виконавця робіт із реконструкції...
Місцезнаходження: 08000, Київська обл., Макарівський р., смт Макарів, вул. Фрунзе, 30
«Форуму творчої молоді м. Києва»
МГО «Галерея РА» спільно з Головним Управлінням у справах сім’ї та молоді КМДА в рамках проведення
І місце
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр провів обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна...
Школа фотографії Віктора Марущенка та Галерея РА-фото
...
29 серпня 1 вересня 2013 р на базі спортивно-оздоровчого табору «Карпати»...
«Карпати» Львівського національного університету імені Івана Франка (смт. Чинадієво Закарпатської обл.) буде проведено V науково-практичну...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Львівський обласний дитячий еколого-натуралістичний центр проводить обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Зоологічна...
ПРОГРАМА ЕТНО-ФЕСТИВАЛЮ «ГАЛАС-3» День 1 (субота, Галерея, Острозька Академія)
Екскурсії по м. Острог (3 маршрути)Краєзнавчий Музей, Музей Книги та Музей Нумізматики, Музей Острозької Академії
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка