Використання ІНТЕРНЕТ і засобів мультимедіа в практиці туристичного бізнесу


Скачати 491.37 Kb.
Назва Використання ІНТЕРНЕТ і засобів мультимедіа в практиці туристичного бізнесу
Сторінка 1/4
Дата 10.04.2013
Розмір 491.37 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи
  1   2   3   4
Тема 28. Використання ІНТЕРНЕТ і засобів мультимедіа в практиці туристичного бізнесу

План

  1. Можливості використання ІНТЕРНЕТ у формуванні, просуванні та реалізації турпродукту

  2. Електронні системи бронювання та резервування Амадеус, Галілео, Сабре

  3. Електронні каталоги та мультимедійні довідники


1

Travel.ru. Сервер існує з 1997 р., середня відвідуваність - 45 - 60 тис. чол. на місяць, причому в будні дні його відвідують до 5 тис. чол., у вихідні - близько 3 тис. чол. Містить базу даних про 4,5 тис. турагентствах Росії та інших країн і понад 3 тис. турів. Забронювати тур можна або прямо на сайті, або звернувшись безпосередньо в організуючу його фірму. У каталозі «Агентства» можна зареєструватися безкоштовно, реклама туру коштує 30 - 50 дол в місяць. Ціна банерної реклами - 3 - 25 дол за тисячу показів.

Tours.ru. Сервер «100 доріг» існує з 1996 р., створений фірмою «Аріма-Софт». Перший варіант сайту був продемонстрований на весняній туристичній виставці Mitt-96, і з тих пір він бере участь у всіх великих туристичних виставках. Середня відвідуваність сайту - 30 - 40 тис. чол. на місяць. Постійна аудиторія представлена ​​в основному турфірмами, які відвідують сервер не рідше одного разу на тиждень.

Цей сервер найбільш інформативний, так як містить базу даних про 2700 турфірмах, більше 150 країнах, 100 тис. об'єктів на всіх континентах, надає можливість отримати консультацію, що стосується юридичних аспектів туризму та ін У розділі країн дана докладна інформація з описом країни, а також розповіді туристів, які її вже відвідали. У розділі погоди представлені докладні метеозведення погоди в більш ніж 100 містах світу на 3 - 4 дні вперед. У розділі турів представлені пропозиції туристичних фірм, згруповані по країнах, видам туризму (відпочинок, екскурсії, лікувальні і т.п.), відсортовані за ціною. Тут же відвідувач сайту може подивитися програму туру і провести on-line бронювання, заповнивши відповідну форму. Якщо клієнт не зміг собі вибрати потрібне пропозицію, то він може пошукати фірму, яка надасть потрібні йому послуги. На сервері діє розділ гарячих путівок. Представлені описи більше 2 тис. готелів.

У розділі авіаквитків представлені більше 25 тис. рейсів у всі кінці світу, можна забронювати квиток якими доступними способами: по телефону, електронній пошті і ICQ. У денний час оператор відповідає миттєво. У розділі довідник туриста представлена ​​інформація про посольствах іноземних держав в Москві, адреси УВІР ГУВС, поради з імміграції з Росії, «чорний список» турфірм, конвертер валют і т. п. Транзитні туристи і іногородні турфірми можуть для своїх клієнтів забронювати номери в готелях Москви і Санкт-Петербурга, а також замовити трансферт на вокзал або в аеропорт.
На сервері «100 доріг» турфірми можуть розмістити інформацію і рекламу у вигляді рядків і банерів. Реєстрація в каталозі «Турфірми» безкоштовна, а за публікацію п'яти пропозицій плата становить 59 дол за 3 місяці, за додаткову html-страни-цу - 5 дол Банерна реклама обійдеться від 80 дол в місяць або 3 дол за 1000 показів.

Згідно з дослідженнями KOMKON 2 сервер «100 доріг» входить в 60 найвідоміших сайтів російського інтернету. У конкурсі «Інвестиційне дослідження», проведеному в 1999 р., сервер «100 доріг» був визнаний самим інвестиційно привабливим проектом з більш ніж 100 російських сайтів-учасників. Він був нагороджений премією «Лідери російського турбізне-са-2001» в номінації «За кращий сайт року в області туризму».

Turizm.ru. Сервер «Каталог подорожей» розроблений компанією «Бюро Інтернет-Маркетингу» в лютому 1998 р. Число компаній, що співпрацюють з сервером, становить близько 30, щоденне число відвідувачів - понад 1000 чол. Вартість розміщення інформації про тур (на 1 - 2 сторінках з фотографіями) складає 6 дол на місяць. Банерна реклама на головній сторінці сервера обійдеться в 80 дол в місяць.

Km.ru / tourism. Сервер створений фірмою «Кирило і Мефодій» у 1998 р. Середня відвідуваність сервера - 30 тис. чол. на місяць. Він містить інформацію про 230 країнах, 300 турфірмах і 1700 турах. Абонентська плата за розміщення реклами - 15 дол

Mayakinfo.ru. Існує з 1998 р. Середня відвідуваність - 15 - 25 тис. чол. на місяць. У ньому містяться інформація про 125 країнах, 600 компаніях, а також пропозиції провідних турфірм Росії і зарубіжжя, дана інформація про організації, що займаються оформленням віз та закордонних паспортів, продажем і бронюванням авіа-і залізничних квитків. Заявку на послугу можна оформити безпосередньо на сервері або зв'язавшись з турагентством безпосередньо по телефону або електронною поштою. На сайті представлені також адреси і телефони іноземних посольств, добірка документів, що регулюють туристичну діяльність в Росії, поради юристів, зразки анкет і договорів, необхідних для оформлення паспортів і путівок. Спільно з юридичною компанією «Туристичний маяк» веде розділ «Поради юриста», в якому публікуються безкоштовні відкриті консультації з правових аспектів туризму. Ціна рядкової реклами становить від 37 дол в місяць, розміщення банерної реклами - від 2,5 дол за 1000 показів.

Tos.ru. Сервер «Туристська інформаційна система» характеризується щотижневої відвідуваністю більше 1000 чол. Інформація в каталозі турфірм розміщується безкоштовно, вартість баннерної реклами становить 10 дол за 1000 показів. Можна також створити свій міні-сайт або використовувати технологію ініціативної реклами. У цьому випадку вся інформація розміщується безкоштовно, а при здійсненні продажу за допомогою цієї реклами стягуються невеликі комісійні (1 -2%).
Travel-net.ru або rtn.ru. Російська туристична мережа (РТС) - туристський портал об'єднує російські туристські сервери та реалізує єдину систему управління і перехресних посилань, дозволяє легко переміщатися між серверами в пошуках інформації.

Turgid.ru. «Туристичний гід» - спеціалізований туристський інформаційно-пошуковий каталог з щодня оновлюваними туристськими новинами та подіями. У ньому представлені пропозиції провідних турфірм, забезпечена можливість бронювання турпутівок через Інтернет, міститься інформація про оформлення віз, закордонних паспортів, страховок, про навчання за кордоном і т.д.

All-hotels.ru. На сайті представлена ​​інформація по готелям Росії і зарубіжжя. Після реєстрації та отримання пароля можливе бронювання місць у готелях як по e-mail, так і факсом з підтвердженням по e-mail. Для турагентств по запиту протягом 24 год підбирається відповідний варіант розміщення з додатковими знижками. На ньому можна отримати довідкову інформацію про розклад руху літаків та про авіаквитки по всьому світу. У розділі «Корисні посилання» представлені інформація про суб'єктів Російської Федерації і сервери урядів республік, областей, країв. У розділі «Ласкаво просимо в Москву» можна отримати інформацію про репертуарах театрів, про музеї, екскурсіях і замовити квитки за e-mail.

Glavagentstvo.fas.ru. Сайт містить інформацію про розклад авіарейсів і бронюванні авіаквитків по Росії, СНД і міжнародних, а також відомості про турах, погоді і пр. Проводиться безкоштовна доставка квитків, не стягуються гроші за послуги бронювання, є можливість бронювання номерів в готелі «Аерофлот». Підтвердження про це відправляють на електронну адресу замовника.

Russia-travel.com. Сайт на англійській мові, орієнтований на іноземців. Для в'їжджають в країну описані умови в'їзду в Росію (правила оформлення в'їзної візи, а також даються необхідні відомості про валюту, напрузі в мережі і т. п.). Також на сайті представлена ​​інформація з історії, мистецтва та архітектури Росії різних епох, транспорту, активному відпочинку, згодяться враження туристів, є можливість побачити сайти провінційних міст і подивитися регіональні сайти. На сайтах Москви і Санкт-Петербурга дані списки готелів для розміщення без можливості бронювання.

Travel.spb.ru, Hotels.spb.ru. На сервері «Весь туристський Санкт-Петербург», який підтримує фірма «Нота-Бене», можна отримати інформацію практично з усіх аспектів туристської життя міста, забронювати номер в готелі, квитки, орендувати автомобіль, вибрати екскурсійний тур. Бронювання відбувається за запитом з підтвердженням електронною поштою. Цей сервер призначений в основному для зарубіжних гостей, оформлений англійською мовою і дозволяє вибрати і зарезервувати будь готель.

Moscow-guide.ru. Офіційний туристичний сайт ДАТ «Москва» на англійській мові, на якому представлено опис майже всіх готелів столиці з можливістю їх бронювання. Тут можна отримати інформацію про готелі, транспорті, музеях, театрах і т.п., а також опис пам'яток міста з барвистими ілюстраціями, прочитати коротку історію міста. Можна замовити квитки в театр, попередньо переглянувши репертуар.

City.ru. На сервері «Російські міста» представлена ​​інформація про містах і регіонах Росії: готелі, карти регіонів, фотографії, список перейменованих міст, список російських серверів самої різної тематики.

Chemodan.ru. Інформація, розміщена на цьому сайті, описує порядок оформлення та отримання необхідних для закордонної подорожі документів, наприклад, які документи потрібно надати для оформлення тимчасових поїздок за кордон, а які для виїзду на постійне проживання, які розміри державних мит і що може служити причиною відмови, правила отримання віз в найбільш часто відвідувані країни.

У розділі «Подорожуємо дешево» зібрані відомості про те, як заощадити на залізничних квитках, проживанні та проїзді в громадському транспорті, лише трохи поступившись в комфорті.

Travel.ipclub.ru. Сервер «Навколо світу» являє собою електронну дошку оголошень туристських фірм. Відвідуваність сервера - близько 4 тис. чол. щотижня. Основні його розділи / - «Країни», «Турфірми», «Авіаквитки» і «Спеціальні пропозиції». При вказівці назви цікавить країни видається таблиця з інформацією про наявні турах - програма поїздки, тип туру, фірма-організатор, вартість. Інформаційна насиченість розділів невелика. На сайті представлений конвертор світових валют. Розміщення банерної реклами на сервері «Навколо світу» коштує всього 80 дол в місяць. Розміщення короткої інформації про турі в таблиці обійдеться агентству в 4 дол на місяць.

Tournews.ru. «Магазин горящих путівок» містить інформацію про палаючих турах і тих фірмах, які їх реалізують, а також обширну довідкову інформацію про країни і курорти, опис готелів, туристські новини та ін Тут представлені розділи «Право в туризмі», «Офшори», FAQ , «Замовлення туру», «Туристичний CHAT», «Поради бувалих» та ін

Redphone.ru. Довідкова служба з туризму «Червоний телефон» містить інформацію про туристських фірмах, описи турів, список організацій, що пропонують послуги з оформлення віз, закордонних паспортів і придбання авіаквитків, а також інформацію по країнах, містах і курортам.

Lemon.ru. Електронна туристська біржа являє тисячі докладних пропозицій з цінами і координатами постачальників послуг. Фірми - туручастнікі біржі щодня отримують і можуть публікувати безкоштовно свої оголошення у бюлетені.

Travelexpert.ru. Сервер правової підтримки туристського бізнесу організований юридичним агентством Persona Grata для оперативної і компетентної допомоги учасникам турбізнесу. Він містить такі розділи: «Бібліотека» (нормативно-правові акти, що регулюють турбізнес), «Експерт» (коментарі до розділів і нормативам), «Юридичні послуги» (перелік послуг сервера для підприємств туристського профілю), «Конференція» (відповіді на цікавлячі питання щодо регулювання туристського бізнесу), «Новини», «Дошка оголошень» та ін Доступ до розділів сервера «Бібліотека» і «Експерт» платний. Всі інші розділи сервера вільні для доступу й дають можливість користувачеві ознайомитися з новинами законодавства.

Travelweb.com. Сервер створений у 1994 р., і на сьогоднішній день він є одним з найбільш потужних і відвідуваних туристичних Інтернет-ресурсів - 63 тис. візитів здійснюється щодня. У ньому представлена ​​детальна інформація по всім провідним готельним ланцюгам і авіакомпаніям, в базу даних включені відомості про 22 тис. готелів в 165 країнах світу із зазначенням їх розташування на карті і фотографії готелів, дані про 380 авіакомпаніях. Сервер надає можливості резервування готелів, авіаквитків, оренди автомобілів в режимі реального часу. Цікавлячу готель можна вибрати за різними критеріями - місту, назвою, приналежності до мережі, набору послуг. У ньому реалізована система пошуку по клієнтському запиту і вбудована підсистема «Low prices» для пошуку сегментів з мінімальними тарифами TravelWeb - єдиний з подібних розділів в Інтернеті, який безпосередньо пов'язаний з серверами багатьох готельних мереж. Причому вибір готелів для бронювання приблизно в два рази менше, ніж у провідних КСБ. Інша важлива відмінність TravelWeb - можливість бронювання послуг без вказівки пароля та номера кредитної карти.

Leisureplanet.com. Мережевий варіант відомого однойменного електронного довідника «Планета відпочинку» дозволяє переглядати і бронювати всі основні сегменти туру - номери в готелях, авіаквитки, круїзи, екскурсії, виконувати оренду автомобілів. Сайт багатомовний (англійська, німецька, французька та інші мови). Leisureplanet містить відомості про 49 тис. готелів (включаючи близько 10 тис. незалежних), дані про 455 авіакомпаніях, 8 круїзних компаніях, 44 компаніях з прокату автомобілів, путівники по 180 напрямам, довідники корисної інформації по більш ніж 140 державам. Зручний користувальницький режим пошуку оптимальної послуги - «search and compare».

Hotelworld.com. Це широко відомий сайт по готелям, що дозволяє бронювати місця в більш ніж 9 тис. готелів в 204 країнах світу. По кожному об'єкту наводяться детальна текстова інформація, фотографії готелі, тарифи rack rates. Реалізована система пошуку: quick search - швидкий, worldwide hotel search - по шаблоновому запитом і atlas - по інтерактивній карті (країна-місто-готель). Самим готелям пропонуються досить гнучкі умови підключення, а також передбачені спеціальні режими самостійної роботи готелів з сайтом: поновлення цін, установки ексклюзивних тарифів, встановлення доступності номерів, підготовки звітів по броням. До бази даних сайту підключені всі провідні глобальні системи бронювання.

Holidaynet.com. Holidaynet - своєрідний Інтернет-магазин подорожей для індивідуальних туристів. Тут представлені всі основні туристські напрямки і курорти (готелі, транспорт, прокат автомобілів, магазини, ресторани, розваги, курси валют, прогноз погоди і т.п.), дається інформація з різних видів туризму (пляжний, пригодницький, весільний і т.д .). За найбільш популярним курортам можна подивитися відеокліпи. Є можливість «holiday shopping» - бронювання турпакетів, готельних місць в режимі реального часу. Для початківців користувачів на сервері є спеціальний режим навчання процесові бронювання. Реальне резервування послуги здійснюється тільки після зазначення номера кредитної картки.

Сервер містить базу даних по 60 країнам. Завдяки зручній системі пошуку необхідну інформацію можна вибирати по 21 критерієм.

TravelNow. Це один з перших туристських сайтів, що з'явилися у всесвітній мережі в середині 1990-х рр.. У 1998 р. він був відзначений міжнародною нагородою World Travel Awards в номінації «Кращий розділ з туризму в Інтернеті». Відвідувачі сервера можуть знайти тут інформацію про готелі, круїзи, прокаті автомобілів, розкладу авіарейсів, відомості про вартість авіаквитків і т. п.

Найбільш відвідуваний за статистикою готельний розділ сервера містить відомості про 30 тис. об'єктів розміщення, розташованих в 5 тис. міст світу.
  1   2   3   4

Схожі:

РОЗДІЛ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ МУЛЬТИМЕДІА ДЛЯ ФОРМУВАННЯ ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ УЧНІВ

ТЕНДЕНЦІЇ ФОРМУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМИ КОМП’ЮТЕРНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ
Резюме. Розглянуто тенденції розвитку та застосування сучасних інформаційних технологій у навчанні. Висвітлено такі аспекти, як застосування...
Використання програми Outlook Express в роботі туристичного офісу Робоче місце
Мета проведення заняття: набути практичних навичок використання програми Outlook Express для технологічних процесів туристичного...
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИКОНАННЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ Ужгород, 2011
Укладач: Медяник А. М., ст викладач кафедри менеджменту туристичного та готельно-ресторанного бізнесу
Тема : Створення особистої Веб-сторінки та розміщення її в мережі Інтернет
Мета: Створити за допомогою засобів програми Microsoft FrontPage особисту сторінку та розмістити її за допомогою засобів віддаленого...
ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Робота виконана в Київському національному торговельно-економічному університеті Міністерства освіти і науки України на кафедрі готельно-ресторанного...
ПЕРЕДУМОВИ УДОСКОНАЛЕННЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ВИТРАТ І КАЛЬКУЛЮВАННЯ...

Дисертації
«Застосування засобів мультимедіа в професійній підготовці майбутніх робітників електрорадіотехнічних професій»
Тема: Аналіз використання основних фондів та обігових засобів підприємства
Навчальна: студенти повинні оволодіти методикою аналізу ефективності використання основних засобів
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Харківський...
Тема ВІТЧИЗНЯНАТРАДИЦІЯ В ЕКОЛОГІЇ: МЕТОДОЛОГІЧНІ І КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ПІЗНАННЯ БІОСФЕРИ
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка